Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

E ναι ρε φίλε όμως δεν λαμβάνεται υπόψιν σαν μέτρηση όπως πχ τα τριγλυκερίδια κτλ απλά επειδή ειναι ειδικοί σε κάποιο θέμα μπορούν να κόψουν τι παίζει κάτι σαν μπούσουλας δηλαδή φυσικά όπως αναφέρθηκε κάποιος πιο πάνω ένας body builder μπορεί να έχει ίδιο ΔΜΣ με έναν χοντρομπαλά εσύ λες τώρα οτι για τον γιατρό και οι δύο θα είναι το ίδιο; αν χρειαστεί κάτι πιο συγκεκριμένο φυσικά και θα γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις 

https://www.cdc.gov/obesity/downloads/bmiforpactitioners.pdf

Έγραψα πουθενα ότι για τον γιατρό είναι το ίδιο; Ούτε είπα τίποτα για τριγλυκεριδια. Η δεν διαβάζεις καλά η δεν θες να καταλάβεις τι γραφω. Ο ΔΜΣ χρησιμοποιείται από πολλές ιατρικές ειδικότητες ως στοιχείο συνεκτιμησης για διάφορες περιπτώσεις, προφανώς και σε καθε περίπτωση ο γιατρός κάνει τις εξετάσεις και ότι θεωρεί αυτός αναγκαίο για την διάγνωση. Σε εμένα πχ με διάταση αορτής η γιατρός είδε τον ΔΜΣ μου για να εκτιμήσει την επικινδυνοτητα σε σχέση με την διατομή της αορτής. Ο ΔΜΣ ειναι στατιστικό δεδομενο και χρησιμοποιείται αναλόγως την κρίση του καθε γιατρού για όσες ομάδες ατόμων έχουν διεξαχθεί μελέτες που δείχνουν συσχέτιση με παθολογικά αιτία. Τώρα βγαίνει ο άλλος και γράφει ότι ο ΔΜΣ ειναι μια σαχλαμάρα και μισή, ε αυτό δεν ισχύει λέμε, τώρα αν έτσι θέλετε να πιστεύετε κάποιοι δικαίωμα σας, εγώ θα γράφω την δική μου άποψη. 

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, evabb είπε

Τα κόκαλα σκέτα ζυγίζουν το πολύ 4 κιλά. Το υπόλοιπο είναι λίπος και αυταπάτες.

Εάν είσαι 25-30 κιλά, ναι.
Κατά τ' άλλα γράφεις ότι σου κατέβει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mary είπε

Γιατί το λες αυτό;

Με τέτοιο όργανο μας μέτρησε η διατροφολόγος όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε.

Προσωπικά δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα με το βάρος μου. Δεν μπορώ να πω ότι πρόσεχα τι έτρωγα ή έλεγχα πόσα κιλά ήμουν.

Ήρθε όμως η ώρα με αφορμή τον σύντροφο να μπούμε σε πρόγραμμα διατροφής. Αυτό που μας έκανε ήταν ουσιαστικά να μας δώσει πρόγραμμα το τι θα τρώμε και πως. Δλδ κάθε 3 ώρες και αργά. Εννοείται μου περιόρισε την μεγάλη μου αδυναμία, την σοκολάτα. Δεν μου την έκοψε τελείως όμως.

Δεν πίστευα ποτέ ότι όντως έτσι θα έχανα κιλά. Κι όμως. Το τι τρώμε και πως παίζει τεράστιο ρόλο στο μεταβολισμό. Έχει ένα μήνα που συνεχίζω μόνη μου και εξακολουθώ να χάνω κιλά. Έτρωγα έξω ή έτοιμα γεύματα μικροκυμάτων για περίπου 10 μέρες και πάλι κατέβηκε η ζυγαριά. Το πώς, τι ώρες και πόσο συχνά παίζει τεράστιο ρόλο.

Το ποσοστό λάθους σε τέτοιες μετρήσεις είναι πολύ μεγάλο σε γενικές γραμμές (υπάρχουν έρευνες που αφορούν όλες τις μεθόδους μετρήσης λιπους γιατί είναι σημαντικό για τους αθλητές). Εσύ καλά κάνεις και ακολουθείς διατροφή. Μόνο καλό θα σου κάνει και την διαφορά θα την δεις στον καθρέφτη, τα ρούχα σου και την διάθεση σου. Το αν έχεις μεγάλο ή μικρό ποσοστό λιπους ειλικρινά φαίνεται με το μάτι. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε γιατρός ούτε μέτρηση για να το καταλάβεις και η σημασία που έχει είναι μικρή εφόσον δεν είσαι αθλήτρια. 

1 ώρα πριν, l337 είπε

Εάν είσαι 25-30 κιλά, ναι.
Κατά τ' άλλα γράφεις ότι σου κατέβει.

Κάνε μια απλή αναζήτηση στο Google. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, evabb είπε

Κάνε μια απλή αναζήτηση στο Google. 

κατά μέσο όρο μεταξύ 12-14% βλέπω σε εμένα ας πούμε είναι καμιά 11-12αρα κιλά 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, logistoulis είπε

κατά μέσο όρο μεταξύ 12-14% βλέπω σε εμένα ας πούμε είναι καμιά 11-12αρα κιλά 

Ψάξε καλύτερα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, evabb είπε

Ψάξε καλύτερα 

Θα ψάξω όταν έχω χρόνο. το γενικό αυτό ποσοστό άλλωστε δεν στέκει

πριν από 2+ χρόνια ήμουν 105 κιλά , πλέον είμαι 83-84 , από αυτό και μόνο δε βγαίνει άκρη, τα κόκαλα παραμένουν σταθερά 

σε ότι αφορά το θέμα πάντως το πάχος είναι πρόβλημα αλλά πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε όσο αφηνόμαστε, εγώ τη διαφορά την κατάλαβα αφού έχασα και επανήλθα σε επίπεδα προ 10ετιας και "ξανάνιωσα" μόνο και μόνο που έφυγε τόσο βάρος από τον σκελετό μου (κανένας σχεδόν πόνος σε αρθρώσεις πλέον), καρδιές αναπνοές πολύ πιο άνετα 

το θέμα όμως δεν είναι απλά να τα χάσεις, αλλά να διατηρήσεις αυτή τη κατάσταση εκεί είναι η όλη δυσκολία 

στη δική μου περίπτωση πάντως κατά τη διάρκεια της απώλειας (που την έκανα σταδιακά, δεν είχε νόημα η υπερβολή, έχανα τα κιλά επί 6-7 μήνες) ζορίστηκα σχετικά

μετά που ήμουν σε διατήρηση ζορίστηκα λιγότερο, αλλά ζορίστηκα επειδή το στομάχι μου συνέχιζε να ζητάει φαγητό για μήνες

πλέον που έχω σταθεροποιηθεί  απλά δε μπορώ να φάω τις υπερβολικές ποσότητες που μπορούσα κάποτε, έχει προσαρμοστεί όλο το σώμα σε μια πιο νορμάλ κατάσταση και παραμένω σταθερός χωρίς πολλή προσπάθεια 

εκεί που είναι το λάθος που κάνουν πολλοί είναι στην υπερβολή, αν πας πχ έχοντας ένα σωρό κακιές συνήθειες σε έναν ειδικό και σου αρχίσει τη σπαρτιάτική διατροφή που είναι το άλλο άκρο του έως τότε τρόπου ζωής σου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξανακυλήσεις επειδή θα φρίξεις και θα ξεσπάσεις. οι αλλαγές καλό είναι να είναι σταδιακές για να έχουν διάρκεια και να μην βιάζεσαι ή να θεωρείς ότι μπορείς να αλλάξεις σε μια νύχτα

βέβαια και το "από δευτέρα δίαιτα" είναι κοροϊδία.. θέλει αφοσίωση 

επίσης μου τη δίνει πάντα ότι άτομα που δεν είχαν ποτέ παραπανήσια κιλά τα παρουσιάζουν όλα απλά, ενώ δεν είναι.. πρέπει να καταλαβαίνεις πώς νιώθει ο άλλος όταν του μιλάς και για να καταλάβεις πρέπει να έχεις υπάρξει χοντρός ευτυχώς ή δυστυχώς 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, evabb είπε

Το ποσοστό λάθους σε τέτοιες μετρήσεις είναι πολύ μεγάλο σε γενικές γραμμές (υπάρχουν έρευνες που αφορούν όλες τις μεθόδους μετρήσης λιπους γιατί είναι σημαντικό για τους αθλητές). Εσύ καλά κάνεις και ακολουθείς διατροφή. Μόνο καλό θα σου κάνει και την διαφορά θα την δεις στον καθρέφτη, τα ρούχα σου και την διάθεση σου. Το αν έχεις μεγάλο ή μικρό ποσοστό λιπους ειλικρινά φαίνεται με το μάτι. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε γιατρός ούτε μέτρηση για να το καταλάβεις και η σημασία που έχει είναι μικρή εφόσον δεν είσαι αθλήτρια.

Πως γινεται να εχει μικρη σημασια το ποσοστο λιπους, ακομα και αν δεν ειναι αθλητης καποιος? Εκτος αν οταν λες μεγαλο/μικρο ποσοστο λιπους εννοεις εντος των "κανονικων" οριων.

Οργανα οπως το δερματοπτυχομετρο που αναφερθηκε οντως ειναι ανακριβη. Αφου λενε οτι μπορει να πεσουν 2-3 ποσοστιαιες μοναδες εξω που ειναι τεραστια αποκλιση.

Ειναι χρησιμα ομως για να μετρας την προοδο σου καθως εχουν καποια συνεπεια στις μετρησεις στο ιδιο ατομο. Αν δηλαδη οντως χανεις η παιρνεις λιπος θα φανει η αλλαγη στο δερματοπτυχομετρο ακομα και αν η base μετρηση που σου βγαζει ειναι λαθος

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Lumini είπε

Όταν κάποιος καταφέρνει και φτάνει 100+ κιλά πιστεύω έχει πρώτα ψυχολογικής φύσης θέμα, πχ κατάθλιψη.

Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν αφήνει το σώμα του να φτάσει εκεί.

Eίναι πολύ εύκολο να αφήσεις τον εαυτό σου χωρις να έχεις προβλήματα ψυχολογικής φύσεως ή κάποια ασθενεια.

Γιατί πιστεύεις οτι οι περισσότεροι μεσήλικες και ειδικά πατεράδες έχουν φτιάξει μπακίτσα; Δεν έχουν όλοι τον χρόνο για υγιηνή διατροφή, ούτε για γυμναστήρια.

Παρόλαυτα, το οτι το τρέξιμο έχει γινει μόδα, μονο καλό κάνει.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Accu-Measure-Fitness-3000-photo-3-650x381.jpg&key=c6057d7a7df907721d471aa4fd3e487f3c8d4805900ecab764dad259c1cd2473

body-fat-measurement-bod-pod.jpg

Μόνο σε εμένα θυμίζει dragon ball z ή captain America φάση η συγκεκρημένη κάψουλα ? 🤣

Όσο για το θέμα πρακτικά δεν είναι νόσος διότι αν γουστάρεις τρως μέχρι σκασμού αν θέλεις όχι, μετά παίζουν άλλα πράγματα ρόλο τι ώρες τρως, αν τηρείς την διαφορά ώρας με τα γεύματα κλπ κλπ βέβαια υπάρχουν και μερικοί με εξαίρεση που έχουν καλό μεταβολισμό και τρώνε ότι βρουν μπροστά τους και γραμμάριο δεν παίρνουν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

τι ώρες τρως...

Ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου δεν κατάφερε να με πάρει ο ύπνος με τελείως άδειο στομάχι (να έχω φάει πχ 4-5 ώρες τελευταία φορά πριν τον ύπνο), ακόμα και σε περιόδους "σκληρής" δίαιτας έτρωγα πολλές φορές αμέσως πριν κοιμηθώ

αν δεν το κάνω έτσι,  η επιδρομή 3-4 τα ξημερώματα στο ψυγείο σε οτιδήποτε βρεθεί μπροστά μου είναι δεδομένη 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bspus είπε

Πως γινεται να εχει μικρη σημασια το ποσοστο λιπους, ακομα και αν δεν ειναι αθλητης καποιος? Εκτος αν οταν λες μεγαλο/μικρο ποσοστο λιπους εννοεις εντος των "κανονικων" οριων.

Οργανα οπως το δερματοπτυχομετρο που αναφερθηκε οντως ειναι ανακριβη. Αφου λενε οτι μπορει να πεσουν 2-3 ποσοστιαιες μοναδες εξω που ειναι τεραστια αποκλιση.

Ειναι χρησιμα ομως για να μετρας την προοδο σου καθως εχουν καποια συνεπεια στις μετρησεις στο ιδιο ατομο. Αν δηλαδη οντως χανεις η παιρνεις λιπος θα φανει η αλλαγη στο δερματοπτυχομετρο ακομα και αν η base μετρηση που σου βγαζει ειναι λαθος

Ναι αυτό εντός κανονικών ορίων και αν δεν είσαι αθλητής. Επίσης το λίπος το βλέπεις όταν μειώνεται δεν χρειάζεται όργανο για να το μετρήσεις. Όταν αρχίζεις να ασχολησε με διαφορά αθλήματα και εκεί το 1% κάνει διαφορά και μετράς επιδόσεις κάτσε μέτρα όσο θες. 

2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Θα ψάξω όταν έχω χρόνο. το γενικό αυτό ποσοστό άλλωστε δεν στέκει

πριν από 2+ χρόνια ήμουν 105 κιλά , πλέον είμαι 83-84 , από αυτό και μόνο δε βγαίνει άκρη, τα κόκαλα παραμένουν σταθερά 

σε ότι αφορά το θέμα πάντως το πάχος είναι πρόβλημα αλλά πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε όσο αφηνόμαστε, εγώ τη διαφορά την κατάλαβα αφού έχασα και επανήλθα σε επίπεδα προ 10ετιας και "ξανάνιωσα" μόνο και μόνο που έφυγε τόσο βάρος από τον σκελετό μου (κανένας σχεδόν πόνος σε αρθρώσεις πλέον), καρδιές αναπνοές πολύ πιο άνετα 

το θέμα όμως δεν είναι απλά να τα χάσεις, αλλά να διατηρήσεις αυτή τη κατάσταση εκεί είναι η όλη δυσκολία 

στη δική μου περίπτωση πάντως κατά τη διάρκεια της απώλειας (που την έκανα σταδιακά, δεν είχε νόημα η υπερβολή, έχανα τα κιλά επί 6-7 μήνες) ζορίστηκα σχετικά

μετά που ήμουν σε διατήρηση ζορίστηκα λιγότερο, αλλά ζορίστηκα επειδή το στομάχι μου συνέχιζε να ζητάει φαγητό για μήνες

πλέον που έχω σταθεροποιηθεί  απλά δε μπορώ να φάω τις υπερβολικές ποσότητες που μπορούσα κάποτε, έχει προσαρμοστεί όλο το σώμα σε μια πιο νορμάλ κατάσταση και παραμένω σταθερός χωρίς πολλή προσπάθεια 

εκεί που είναι το λάθος που κάνουν πολλοί είναι στην υπερβολή, αν πας πχ έχοντας ένα σωρό κακιές συνήθειες σε έναν ειδικό και σου αρχίσει τη σπαρτιάτική διατροφή που είναι το άλλο άκρο του έως τότε τρόπου ζωής σου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξανακυλήσεις επειδή θα φρίξεις και θα ξεσπάσεις. οι αλλαγές καλό είναι να είναι σταδιακές για να έχουν διάρκεια και να μην βιάζεσαι ή να θεωρείς ότι μπορείς να αλλάξεις σε μια νύχτα

βέβαια και το "από δευτέρα δίαιτα" είναι κοροϊδία.. θέλει αφοσίωση 

επίσης μου τη δίνει πάντα ότι άτομα που δεν είχαν ποτέ παραπανήσια κιλά τα παρουσιάζουν όλα απλά, ενώ δεν είναι.. πρέπει να καταλαβαίνεις πώς νιώθει ο άλλος όταν του μιλάς και για να καταλάβεις πρέπει να έχεις υπάρξει χοντρός ευτυχώς ή δυστυχώς 

Ναι το ίδιο σου λέω. Όταν παχαίνεις ή αδυνατίζεις τα κόκαλα δεν αλλάζουν. Παίζει ρόλο το ύψος, η κατάσταση υγείας κτλ αλλά σε γενικές γραμμές το να λέει κάποιος είμαι βαρυκοκαλος όχι παχύς, ψεύδεται ασύστολα στον εαυτό του. Προφανώς ένας άντρας 2 μέτρα έχει περισσότερη μάζα στα οστά από μια γυναίκα 1,5  m αλλά οι διαφορά είναι της τάξης των 2 κιλών. Τα 30 επιπλέον κιλά που έχει κάποιος δεν είναι εξαιτίας των οστών του. Άλλο έχω φαρδύ/ανοιχτό σκελετό κι άλλο είμαι βαρυκοκαλος. Ένας ανοιχτός σκελετός μπορεί να πάρει πάνω του και περισσότερο μυ και λίπος. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

βέβαια υπάρχουν και μερικοί με εξαίρεση που έχουν καλό μεταβολισμό και τρώνε ότι βρουν μπροστά τους και γραμμάριο δεν παίρνουν 

Αυτό με τον καλό μεταβολισμό που λέγανε οι γιαγιάδες πρέπει να κοπεί. Είναι επικίνδυνο.

Αν κάποιος τρώει ότι βρει μπροστά του (εκτός αν δεν έχει πολλά μπροστά του) και δεν παίρνει γραμμάριο, δεν έχει καλό μεταβολισμό, έχει πρόβλημα!

Ο βασικός μεταβολλικος Ρυθμός μεταξύ ατόμων με ίδια χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος, ηλικία, φύλο, κατάσταση υγείας, δραστηριότητα) δεν μπορεί να απέχει πολύ. Αν απέχει πολύ μεταξύ 2 τέτοιων ατόμων τότε κάποιος από τους δύο ή και οι δύο πρέπει να το αναφέρουν στον γιατρό τους.

Δεν είναι καλό. Δεν είναι υγιές. 

Και δεν μιλάω για άτομα που λένε/ νομίζουν ότι τρώνε πολύ αλλά αν κάνουν μια διατροφή για αύξηση βάρους παίρνουν κανονικότατα (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ) και μάλιστα σε average θερμιδικά πλαίσια για τα χαρακτηριστικά τους. Μιλάω για άτομα που όντως δεν μπορούν να βάλουν βάρος.

Οι ανισορροπίες στο ενδοκρινικό μας δεν είναι αστείες ούτε ωραίες επειδή τρώμε παραπάνω! 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, evabb είπε

Ναι αυτό εντός κανονικών ορίων και αν δεν είσαι αθλητής. Επίσης το λίπος το βλέπεις όταν μειώνεται δεν χρειάζεται όργανο για να το μετρήσεις. Όταν αρχίζεις να ασχολησε με διαφορά αθλήματα και εκεί το 1% κάνει διαφορά και μετράς επιδόσεις κάτσε μέτρα όσο θες. 

Ναι το ίδιο σου λέω. Όταν παχαίνεις ή αδυνατίζεις τα κόκαλα δεν αλλάζουν. Παίζει ρόλο το ύψος, η κατάσταση υγείας κτλ αλλά σε γενικές γραμμές το να λέει κάποιος είμαι βαρυκοκαλος όχι παχύς, ψεύδεται ασύστολα στον εαυτό του. Προφανώς ένας άντρας 2 μέτρα έχει περισσότερη μάζα στα οστά από μια γυναίκα 1,5  m αλλά οι διαφορά είναι της τάξης των 2 κιλών. Τα 30 επιπλέον κιλά που έχει κάποιος δεν είναι εξαιτίας των οστών του. Άλλο έχω φαρδύ/ανοιχτό σκελετό κι άλλο είμαι βαρυκοκαλος. Ένας ανοιχτός σκελετός μπορεί να πάρει πάνω του και περισσότερο μυ και λίπος. 

To μόνο που τελείως εμπειρικά θα έλεγα ότι υπάρχει είναι κάποιοι τύποι που είναι "συμπαγείς" , δηλαδή δεν υπολογίζεις τα κιλά τους με το μάτι και φαίνονται πιο αδύνατοι από όσο είναι 

επίσης μπορεί να υπάρχει διαφορά στα πόδια, πολλοί έχουν λεπτά ποδαράκια, άλλοι έχουν τετρακέφαλους και γάμπες ποδοσφαιριστή από κατασκευής τους ασχέτως γυμναστικής

όσο για τα κόκαλα, ακόμα και σε άτομα με μυική ανάπτυξη ή ανοικτές πλάτες κτλ που βλέπεις έχουν αρκετά λεπτους καρπούς, λεπτά γόνατα σε σχέση με άλλους, αυτή η διαφορά θα δημιουργεί κάποια διαφορά βάρους

όχι βέβαια σε σημείο που δεν θα μιλούσαμε για νοσογόνο παχυσαρκία, αλλά λίγο από δω κι εκεί μπορεί να προκύψουν διαφορές 

5 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Αυτό με τον καλό μεταβολισμό που λέγανε οι γιαγιάδες πρέπει να κοπεί. Είναι επικίνδυνο.

Αν κάποιος τρώει ότι βρει μπροστά του (εκτός αν δεν έχει πολλά μπροστά του) και δεν παίρνει γραμμάριο, δεν έχει καλό μεταβολισμό, έχει πρόβλημα!

Ο βασικός μεταβολλικος Ρυθμός μεταξύ ατόμων με ίδια χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος, ηλικία, φύλο, κατάσταση υγείας, δραστηριότητα) δεν μπορεί να απέχει πολύ. Αν απέχει πολύ μεταξύ 2 τέτοιων ατόμων τότε κάποιος από τους δύο ή και οι δύο πρέπει να το αναφέρουν στον γιατρό τους.

Δεν είναι καλό. Δεν είναι υγιές. 

Και δεν μιλάω για άτομα που λένε/ νομίζουν ότι τρώνε πολύ αλλά αν κάνουν μια διατροφή για αύξηση βάρους παίρνουν κανονικότατα (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ) και μάλιστα σε average θερμιδικά πλαίσια για τα χαρακτηριστικά τους. Μιλάω για άτομα που όντως δεν μπορούν να βάλουν βάρος.

Οι ανισορροπίες στο ενδοκρινικό μας δεν είναι αστείες ούτε ωραίες επειδή τρώμε παραπάνω! 

όταν είσαι πιο νεος τρως τα κερατά σου χωρίς να παίρνεις εξίσου εύκολα βάρος σε σχέση με όταν μεγαλώνεις

τα άτομα για τα οποία μιλάει ο φίλος έχουν ίσως πιο παρατεταμένη αυτή τους τη "νεότητα" αλλά και αυτοί τελικά θα πάρουν αν δεν προσέξουν 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, logistoulis είπε

όταν είσαι πιο νεος τρως τα κερατά σου χωρίς να παίρνεις εξίσου εύκολα βάρος σε σχέση με όταν μεγαλώνεις

τα άτομα για τα οποία μιλάει ο φίλος έχουν ίσως πιο παρατεταμένη αυτή τους τη "νεότητα" αλλά και αυτοί τελικά θα πάρουν αν δεν προσέξουν 

Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά όσο θέλουμε να νομίζουμε γιατί μας βολεύει. 

Οκ ανάμεσα σε έναν 70αρι και έναν 15αρι είναι. Αλλά ο 25αρης με τον 40αρη έχουν πολύ μικρή διαφορά (ξαναλέω μιλάμε για ίδια χαρακτηριστικά).

Τώρα αν εγώ είμαι 40 και μετά την δουλειά γραφείου μπαίνω αμάξι και πάω για νετφλιξ με το γκομενάκι και το Σάββατο βγαίνω μόνο για ταβέρνα, ενώ ο 25αρης μετά τη δουλειά πάει καρφί γυμναστήριο (15 λεπτά περπάτημα πηγαίνελα +ΜΜΜ), μετά τρώει 2 πιάτα κοτόπουλο με ρύζι και μια κρέπα γλυκιά, μετά κάνει σεξ 3 φορές ή πάει στο μπαρ κάθεται όρθιος για να παίζει με τα γκομενάκια και χορεύει και το Σάββατο πάει για hiking και την Κυριακή ποδήλατο Πειραιά - Βουλιαγμένη.

Εκεί φυσικά η διαφορά είναι τεράστια και είναι μικρά μικρά πράγματα που δεν κάνουμε πλέον, ενώ τα κάνουμε μικροι και τα ρίχνουμε στον τάχα μειωμένο μεταβολλικο ρυθμο, ο οποίος στην πραγματικότητα θα είχε μειωθεί 50,70,90 θερμίδες με πριν 15 χρόνια αν το μόνο που άλλαζε ήταν η ηλικία μας. Μιλάμε για διάφορα μια κουταλιά ρύζι την μέρα. Κοψ την, δεν είναι τρομερό. 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...