eliasjuve Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, telis είπε Ενώ ένας μαραθωνοδρόμος που είναι σαν το λείψανο και έχει χαμηλό ΔΜΣ είναι υγιής Αν είναι ελλιποβαρής όχι. Έτσι συμφωνείς ότι ο ΔΜΣ ισχύει.
eliasjuve Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, telis είπε Έχε την γνώμη σου. Κρατάω την δική μου Δεκτό. Δεν θα μαλώσουμε. Αυτή είναι η γνώμη του παγκόσμιου οργανισμού υγείας πάντως.
Mhlogiatros Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στα 95 + βαρυκοκαλος δεν αισθανομαι και πολυ ok και ας μη μου φαινεται . Σιγουρα δε προσεχουμε τι τρωμε και πρεπει να χασουμε λιπος οι περισσοτεροι . Γιατι καποια στιγμη κλαταρουμε και παμε μια και εξω με καρδιαγγειακα ... Πρωτα για λογους υγειας και μετα τα υπολοιπα το κοιτάμε και ας μην αρεσει η λεξη γιατι κανενας δε θεωρει τον εαυτο του παχυσαρκο Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από Mhlogiatros
TopicStrarter Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Καθόλου σαχλαμάρα. Και δεν φταιει ο ΔΜΣ επειδή αρκετοί μη ειδικοι τον έχουνε κανει τυφλοσουρτη για να κάνουν αυτοδιάγνωση. Ο ΔΜΣ ειναι εξαιρετικά χρήσιμος για τους γιατρούς τους διατροφολογους και τους επαγγελματίες υγείας για την συνεκτιμηση της κατάστασης ενός ασθενή σε πάρα πολλούς τομείς. Τα επίπεδα επικινδυνοτητας βάσει ΔΜΣ δύναται να τροποποιούνται ανάλογα του ιστορικού του καθενος. Οι ειδικοί αυτοί που λες δεν χρησιμοποιούν απλά τον υπολογισμό ΔΜΣ έχουν ειδικά μηχανήματα που πραγματικά μετράνε το λίπος πχ ή ή Το απλά να ακολουθείς τον πίνακα είναι ανούσιο σχεδόν εκτός αν είσαι όντως σε όλα μέσος όρος (πχ μέσος άντρας με μέση μυική διάπλαση μέσο ύψος κτλ) Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από TopicStrarter
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 31 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Οι ειδικοί αυτοί που λες δεν χρησιμοποιούν απλά τον υπολογισμό ΔΜΣ έχουν ειδικά μηχανήματα που πραγματικά μετράνε το λίπος πχ ή ή Το απλά να ακολουθείς τον πίνακα είναι ανούσιο σχεδόν εκτός αν είσαι όντως σε όλα μέσος όρος (πχ μέσος άντρας με μέση μυική διάπλαση μέσο ύψος κτλ) Το μηχανημα θα το χρησιμοποιήσουν οι διατροφολόγοι. Ο ΔΜΣ ειναι χρήσιμος σε άλλες ιατρικές ειδικότητες για την συνεκτιμηση διαφόρων παραμέτρων σε έναν που πάσχει από παθολογικά προβλήματα πχ καρδιολογικα η πνευμονολογικα μαζί με παχυσαρκία.
TopicStrarter Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 13 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το μηχανημα θα το χρησιμοποιήσουν οι διατροφολόγοι. Ο ΔΜΣ ειναι χρήσιμος σε άλλες ιατρικές ειδικότητες για την συνεκτιμηση διαφόρων παραμέτρων σε έναν που πάσχει από παθολογικά προβλήματα πχ καρδιολογικα η πνευμονολογικα μαζί με παχυσαρκία. E ναι ρε φίλε όμως δεν λαμβάνεται υπόψιν σαν μέτρηση όπως πχ τα τριγλυκερίδια κτλ απλά επειδή ειναι ειδικοί σε κάποιο θέμα μπορούν να κόψουν τι παίζει κάτι σαν μπούσουλας δηλαδή φυσικά όπως αναφέρθηκε κάποιος πιο πάνω ένας body builder μπορεί να έχει ίδιο ΔΜΣ με έναν χοντρομπαλά εσύ λες τώρα οτι για τον γιατρό και οι δύο θα είναι το ίδιο; αν χρειαστεί κάτι πιο συγκεκριμένο φυσικά και θα γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις https://www.cdc.gov/obesity/downloads/bmiforpactitioners.pdf
evabb Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε Στα 95 + βαρυκοκαλος δεν αισθανομαι και πολυ ok και ας μη μου φαινεται . Σιγουρα δε προσεχουμε τι τρωμε και πρεπει να χασουμε λιπος οι περισσοτεροι . Γιατι καποια στιγμη κλαταρουμε και παμε μια και εξω με καρδιαγγειακα ... Πρωτα για λογους υγειας και μετα τα υπολοιπα το κοιτάμε και ας μην αρεσει η λεξη γιατι κανενας δε θεωρει τον εαυτο του παχυσαρκο Δεν υπάρχει το βαρυκοκαλος. Τα κόκαλα σκέτα ζυγίζουν το πολύ 4 κιλά. Το υπόλοιπο είναι λίπος και αυταπάτες. 1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε Οι ειδικοί αυτοί που λες δεν χρησιμοποιούν απλά τον υπολογισμό ΔΜΣ έχουν ειδικά μηχανήματα που πραγματικά μετράνε το λίπος πχ ή ή Το απλά να ακολουθείς τον πίνακα είναι ανούσιο σχεδόν εκτός αν είσαι όντως σε όλα μέσος όρος (πχ μέσος άντρας με μέση μυική διάπλαση μέσο ύψος κτλ) Η μία μέθοδος πιο ανακριβής από την άλλη. Είναι κι αυτά πιο πολύ ένας μπούσουλας παρά οτιδήποτε άλλο. Ειδικά το δεύτερο με τα ηλεκτρόδια. Οι μόνες μέθοδοι ακρίβειας είναι η μαγνητική τομογραφία (MRI) και η αυτοψία.
TopicStrarter Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, evabb είπε Δεν υπάρχει το βαρυκοκαλος. Τα κόκαλα σκέτα ζυγίζουν το πολύ 4 κιλά. Το υπόλοιπο είναι λίπος και αυταπάτες. Η μία μέθοδος πιο ανακριβής από την άλλη. Είναι κι αυτά πιο πολύ ένας μπούσουλας παρά οτιδήποτε άλλο. Ειδικά το δεύτερο με τα ηλεκτρόδια. Οι μόνες μέθοδοι ακρίβειας είναι η μαγνητική τομογραφία (MRI) και η αυτοψία. Η μια μέθοδος όντως είναι πιο ακριβής απο την άλλη με αυτή την σειρά τις έβαλα
evabb Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, TopicStrarter είπε Η μια μέθοδος όντως είναι πιο ακριβής απο την άλλη με αυτή την σειρά τις έβαλα Με τα ηλεκτρόδια είναι τελείως κουκουρουκου.
TopicStrarter Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, evabb είπε Με τα ηλεκτρόδια είναι τελείως κουκουρουκου. εξαρτάται το μηχάνημα (η φωτογραφία είναι ενδεικτική υπάρχουν άλλα που μπορείς να πάρεις εύρος απο τα πόδια έως το χέρι σαν την εικόνα που παραθέτω πιο κάτω όσο μεγαλύτερο μέρος του σώματος διαπερνά το σήμα τόσο πιο ακριβής μέτρηση)είναι πιο ακριβής από το δερματοπτυχόμετρο.
gorilas13 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν κλειστείς σε καραντίνα όμως με περισσότερα κιλά, το λες και πλεονέκτημα. 1.97 105 κιλά και συνεχίζω.. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από gorilas13
Froskeas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, Lumini είπε Όταν κάποιος καταφέρνει και φτάνει 100+ κιλά πιστεύω έχει πρώτα ψυχολογικής φύσης θέμα, πχ κατάθλιψη. Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν αφήνει το σώμα του να φτάσει εκεί. Είμαι 101 κιλά μουσχάρ. Γω δεν είμαι χοντρός, δεν νιώθω. Είμαι φακιν μπιστ. έλυσα το πρόβλημα αποδεχόμενος το της φύσεώς μου τερατώδες. 1
oikonikos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Όλα αυτό το κείμενο για να μας πεις ότι κανείς κροσφιτ!??
mary Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, evabb είπε Με τα ηλεκτρόδια είναι τελείως κουκουρουκου. Γιατί το λες αυτό; 15 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε εξαρτάται το μηχάνημα (η φωτογραφία είναι ενδεικτική υπάρχουν άλλα που μπορείς να πάρεις εύρος απο τα πόδια έως το χέρι σαν την εικόνα που παραθέτω πιο κάτω όσο μεγαλύτερο μέρος του σώματος διαπερνά το σήμα τόσο πιο ακριβής μέτρηση)είναι πιο ακριβής από το δερματοπτυχόμετρο. Με τέτοιο όργανο μας μέτρησε η διατροφολόγος όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε. Προσωπικά δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα με το βάρος μου. Δεν μπορώ να πω ότι πρόσεχα τι έτρωγα ή έλεγχα πόσα κιλά ήμουν. Ήρθε όμως η ώρα με αφορμή τον σύντροφο να μπούμε σε πρόγραμμα διατροφής. Αυτό που μας έκανε ήταν ουσιαστικά να μας δώσει πρόγραμμα το τι θα τρώμε και πως. Δλδ κάθε 3 ώρες και αργά. Εννοείται μου περιόρισε την μεγάλη μου αδυναμία, την σοκολάτα. Δεν μου την έκοψε τελείως όμως. Δεν πίστευα ποτέ ότι όντως έτσι θα έχανα κιλά. Κι όμως. Το τι τρώμε και πως παίζει τεράστιο ρόλο στο μεταβολισμό. Έχει ένα μήνα που συνεχίζω μόνη μου και εξακολουθώ να χάνω κιλά. Έτρωγα έξω ή έτοιμα γεύματα μικροκυμάτων για περίπου 10 μέρες και πάλι κατέβηκε η ζυγαριά. Το πώς, τι ώρες και πόσο συχνά παίζει τεράστιο ρόλο. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από mary
Προτεινόμενες αναρτήσεις