lactate Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 http://athina984.gr/wp-site/2020/03/03/imera-pachysarkias-oi-ellines-den-theoroyn-oti-einai-nosos-kai-pisteyoyn-oti-antimetopizetai-mono-me-diaita/ Στο παραπάνω λινκ υπάρχει η εν λόγω έρευνα με το συμπέρασμα του τίτλου. Αντιμετώπιζω/αντιμετώπιζα πρόβλημα με το βάρος μου. Το σκέφτομαι πολύ και κάπως μόνος μου το πάλεψα ψυχολογικά για να το αλλάξω. Περισσότερο να μοιραστώ αυτό που νιώθω θέλω και να σχολιάσουμε την έρευνα και το πρόβλημα. Θα χρησιμοποιήσω τον εαυτό μου ως παράδειγμα. Με τη σχολή και τις υποχρεώσεις πήρα βάρος. Έχεις μια εργασία; Φάε μωρέ ένα γλυκάκι (πχ μια ολόκληρη σοκολάτα) πριν ξεκινήσεις.. φάε και κάτι μετά.. βοηθάει (προσωρινά) με το άγχος). Όλη την εξεταστική έχεις διάβασμα, έχεις πίεση οπότε μπορείς να φας. Κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι είσαι χοντρός, ότι πολλές από τις χαρές της ζωής δεν είναι για σένα. Δεν έχεις γκομενικά γιατί δεν νιώθεις μη ελκυστικός (και μάλλον ο περίγυρος συμφωνεί). Δεν πας για ψώνια στις εκπτώσεις (που να σου μπει το τζιν που σου χει γυαλισει, δε θα σου μπει). Θες να ταξιδέψεις με ένα αεροπλάνο ίσως φοβάσαι αν θα χωράς. Παραλία με φίλους; Ειδικά αν ο κολλητός σου είναι σφίκτης δύσκολο. Το νιώθεις ότι σε λυπούνται. Και συνειδητοποιείς ότι βασικά αυτό που μπορείς να είσαι καλός είναι η δουλειά σου. Γιατί έτσι είναι. Κάποιοι γεννήθηκαν ωράιοι, άλλοι ξανθοί, εσύ μπορείς να είσαι γαμάτος στη δουλειά σου. Και ενδεχομένως και να είσαι γαμάτος. Έχεις να κάνεις και τίποτα άλλο; Αράζεις άρχοντας στο γραφέιο μασαμπουκώνεις ότι θες, έχεις φουλ ενέργεια και διάθεση (τόση ζάχαρη στον εγκέφαλο πάει). Όταν ήμουν 3η λυκείου είχα πάρει πάρα πολλά κιλά και πολύ σύντομα (μεγάλες ποσότητες γλυκών). Δεν ξέρω αν μια μορφή κατάθλιψης οδηγεί στην υπερφαγία, αν η παχυσαρκία οδηγεί στην κατάθλιψη ή αν το ένα χειροτερεύει το άλλο. Δεν μου έλεγε κανείς πως είσαι έτσι (ευγενικά ή λιγότερο ευγενικά). Εγώ το είχα απλά αποδεκτεί ότι αυτός είμαι (αγάπησε τον εαυτό σου που λένε; πολύ λάθος ιδέα). Μια καθηγήτρια γυμναστικής μου το λέει αρκετά ωμά αλλά ιδιαιτέρως (ενώ δεν με ήξερε) να χάσω βάρος άμεσα. Μη τα πολυλογώ έχασα πολύ βάρος, άρχισα να νιώθω όμορφος και να έχω και κατακτήσεις. Μετά πάλι πήρα κάποιο βάρος αλλά παντα είχα αυτό το καμπανάκι. Πλέον είμαι σε ένα συμπαθητικό βάρος, φαίνομαι σχετικά γυμνασμένος (ή μάλλον στο πιο γυμνασμένο που εγώ υπήρξα) και προσέχω τη διατροφή μου. Όλο αυτό με κάνει να νιώθω πιο δυνατός, με αυτοπεποίθηση. Ίσως ακούγεται χαζό, αλλά από τότε που κάνω κροσφιτ και ως έναν βαθμό διατροφή, η ζωή μου είναι πιο εύκολη (ψυχικά). Είμαι πιο ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Στη δουλειά μου βλέπω πολλές κοπέλες (οι άντρες είναι λιγότεροι και συνήθως αρκετά αθλητικοί) να είναι με παραπάνω βάρος (του στυλ 30 κιλά) και πολύ πιεσμένες. Νιώθω ότι βιώνουν αυτό που βιώσα κάποτε. Οπότε με αυτή την έννοια, η διαίτα είναι μέρος της λύσης, αλλά δεν είναι η λύση. Όλα αυτά που λέω, δεν ισχυρίζομαι ότι είναι σωστά, είναι όλες οι σκέψεις που είχα μέσα μου όσο υπήρχα σε ένα σώμα που δυσβίωνα μέσα σε αυτό. Τώρα, μετά από προσπάθειες έχω κατάφερει να μαι σε ένα σώμα που θέλω να το βελτιώσω και απολαμβάνω τη διαδικασία. Απλά θα ήθελα οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που αντιμετώπισα και που πάντα θα είμαι σε επαγρύπνιση μην επανλέθει, να μπορέσουν να το ξεπεράσουν. Γιατί για μένα το να σαι παχύσαρκος είναι μια ύπουλη νόσος. Δεν έχεις πυρετό, δεν έχεις μια γρίπη. Ο περίγυρος και εσύ απλά προσαρμόζεστε. Και η ζωή σου κυλάει χωρίς να τη ζείς. 5
doctor2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Και βέβαια δεν είναι νόσος. Αρχοντιά είναι. 4 1
txcellas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Μέχρι να μας πει ο γιατρος νομιζω ότι υπάρχει προβλημα ολοι μας νομίζουμε ότι είμαστε αλώβητοι.
Lumini Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Όταν κάποιος καταφέρνει και φτάνει 100+ κιλά πιστεύω έχει πρώτα ψυχολογικής φύσης θέμα, πχ κατάθλιψη. Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν αφήνει το σώμα του να φτάσει εκεί. 3
eliasjuve Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Lumini είπε Όταν κάποιος καταφέρνει και φτάνει 100+ κιλά πιστεύω έχει πρώτα ψυχολογικής φύσης θέμα, πχ κατάθλιψη. Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν αφήνει το σώμα του να φτάσει εκεί. Δηλαδή ένας 1.90+ 100 κιλά έχει κατάθλιψη; 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Lumini είπε Όταν κάποιος καταφέρνει και φτάνει 100+ κιλά πιστεύω έχει πρώτα ψυχολογικής φύσης θέμα, πχ κατάθλιψη. Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν αφήνει το σώμα του να φτάσει εκεί. Πολύ λάθος σκεπτικό, μπορει να έχεις πάρει κιλα και μυϊκό ιστό γιατί κανείς γυμναστική. Το βάρος πρέπει να εξετάζεται άμεσα με το ύψος δηλαδή τον δείκτη μάζας σώματος και με τα υπόλοιπα σωματομετρικα χαρακτηριστικά αλλά και το ιστορικό του καθε ατόμου. Το βάρος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξετάζεται ως σκετος απόλυτος αριθμός. Το συμπέρασμα που έβγαλες με την κατάθλιψη επίσης λάθος, κατάθλιψη δεν σημαίνει και αύξηση βάρους ούτε και το αντίστροφο. 4
Lumini Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Πολύ λάθος σκεπτικό, μπορει να έχεις πάρει κιλα και μυϊκό ιστό γιατί κανείς γυμναστική. Το βάρος πρέπει να εξετάζεται άμεσα με το ύψος δηλαδή τον δείκτη μάζας σώματος και με τα υπόλοιπα σωματομετρικα χαρακτηριστικά αλλά και το ιστορικό του καθε ατόμου. Το βάρος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξετάζεται ως σκετος απόλυτος αριθμός. Το συμπέρασμα που έβγαλες με την κατάθλιψη επίσης λάθος, κατάθλιψη δεν σημαίνει και αύξηση βάρους ούτε και το αντίστροφο. Προφανώς εννοώ λίπος και πάχος στα 100 κιλά, όχι κάποιον που γυμνάζεται 11 λεπτά πριν, eliasjuve είπε Δηλαδή ένας 1.90+ 100 κιλά έχει κατάθλιψη; Φυσικά και όχι αυτός! Ένας άνθρωπος 1.75 100+ κιλά όμως έχει πρόβλημα για να φτάσει εκεί. Κι εγώ έχω υπάρξει παχουλος μέχρι 92 κιλά εφτασα Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από Lumini
eliasjuve Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, Lumini είπε Προφανώς εννοώ λίπος και πάχος στα 100 κιλά, όχι κάποιον που γυμνάζεται Μπορείς να είσαι σαν γιουβαρλάκι και να μην αγγίζεις ούτε καν τα 80 κιλά ανάλογα το ύψος που έχεις. Υπάρχει δείκτης μάζας σώματος που πρέπει να κυμαίνεται σε φυσιολογικά όρια.
telis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 10 λεπτά πριν, eliasjuve είπε Κατάθλιψη και συ; Έλα εξυπνάκια....ενας bodybuilder έχει ΔΜΣ που είναι πάνω από τα όρια της παχυσαρκίας αν ακολουθήσεις τους πίνακες και την λογική αυτή
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, telis είπε Μια σαχλαμάρα είναι ο δείκτης μάζας σώματος Καθόλου σαχλαμάρα. Και δεν φταιει ο ΔΜΣ επειδή αρκετοί μη ειδικοι τον έχουνε κανει τυφλοσουρτη για να κάνουν αυτοδιάγνωση. Ο ΔΜΣ ειναι εξαιρετικά χρήσιμος για τους γιατρούς τους διατροφολογους και τους επαγγελματίες υγείας για την συνεκτιμηση της κατάστασης ενός ασθενή σε πάρα πολλούς τομείς. Τα επίπεδα επικινδυνοτητας βάσει ΔΜΣ δύναται να τροποποιούνται ανάλογα του ιστορικού του καθενος. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από Βασίλης_29
eliasjuve Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, telis είπε Έλα εξυπνάκια....ενας bodybuilder έχει ΔΜΣ που είναι πάνω από τα όρια της παχυσαρκίας αν ακολουθήσεις τους πίνακες και την λογική αυτή Πολύ σωστά τον βγάζει τον bodybuilder γιατί έχει ξεφύγει από το φυσιολογικό. Όταν λέμε μάζα δεν εννοούμε μόνο το λίπος. Δεν είναι υγεία τα παραπάνω κιλά και ας είναι μύες. Είναι γνωστό πόσο υγιείς είναι οι bodybuilders και πόσο φυσιολογικά έχουν φτάσει πάνω από το φυσικά όρια του ανθρώπινου σώματος. 1
telis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, eliasjuve είπε Πολύ σωστά τον βγάζει τον bodybuilder γιατί έχει ξεφύγει από το φυσιολογικό. Όταν λέμε μάζα δεν εννοούμε μόνο το λίπος. Δεν είναι υγεία τα παραπάνω κιλά και ας είναι μύες. Είναι γνωστό πόσο υγιείς είναι οι bodybuilders και πόσο φυσιολογικά έχουν φτάσει πάνω από το φυσικά όρια του ανθρώπινου σώματος. Ενώ ένας μαραθωνοδρόμος που είναι σαν το λείψανο και έχει χαμηλό ΔΜΣ είναι υγιής
Προτεινόμενες αναρτήσεις