Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Βρίσκομαι ανάμεσα απο τα Samsung A71 και Samsung A51. Στα χρήματα, είμαι πιο κοντά στο Α51 αλλά πήγα και έπαιξα λίγο και νομίζω πως το βρήκα λίγο αργό. Το έχει κανένας σας για να επιβεβαιώσει;

Απο θέμα φωτογραφιών επίσης καθώς με ενδιαφέρει πολύ, οι διαφορές είναι θεωρείτε μεγάλες;

Αυτή τη στιγμή είμαι κάτοχος iphone 6 οποτε ότι και να πάρω θα φανεί ότι είναι το καλύτερο κινητό του κόσμου φαντάζομαι.

Αν έχετε να προτείνετε εναλλακτικές στα ίδια λεφτά, ευπρόσδεκτο να το αναφέρετε! με ενδιαφέρει κυρίως η φωτογραφία.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το Α71 εχει αρκετά καλυτερο soc,   ειναι και στα 8nm  αντι για 10.

Μπορεις να δεις τη σύγκριση των soc εδω

https://www.quora.com/How-is-Exynos-9611-as-compared-with-Snapdragon-730

Για μενα με 1000 πάρε το Α71 ειναι κινηταρα. Ηθελα παλαιοτερα να πάρω το Α70 και το ειχα ψαξει πολυ, αλλα δεν το πήρα τελικά λογω μετριου soc, πολυ μέτριας κάμερας.

Στο Α71 ειναι πολυ βελτιωμενα και τα 2. Επίσης εχει και καλυτερη αυτονομία αρκετα απο το Α51.  Ο μονος λογος να πας στο Α51 ειναι η τιμη, και αν το Α71 σου φαινεται μεγάλο.

Δε γνωρίζω τι παίζει με τις κάμερες στο Α51 αλλα στοιχηματιζω οτι ειναι χειροτερο και εκει.

• Like 1
Δημοσ.

η αλήθεια είναι πως το Α71 ναι, μου φαίνεται λίγο μεγάλο, αλλά απο την άλλη, φαίνεται να είναι πολύ πιο "δυνατό" σε σχέση με το Α51 (το οποίο στη δοκιμή σε ένα mediamarkt ήταν αρκετά πιο αργό, φαντάσου να ήταν και φορτωμένο με apps κτλ).

Στα ίδια λεφτά, έχω δει το RealMe X2 (κάπως έτσι) και το Huawei Nova 5T. 

Καθώς δεν είμαι και ο πιο ειδικός, αυτά τα δύο που ανέφερα παραπάνω, είναι όντως κοντά με τα Α51/Α71;

Έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο;

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο έχουν βελτιωθεί οι κάμερες στα Α51 και Α71 πάντως τα παλαιότερα μοντέλα ήταν πολύ μέτρια σε απόδοση, τα είχα δουλέψει και τα δύο. 

Εφοσον βλέπεις σε εύρος τιμής από 260 μέχρι 350 και θέλεις καλή κάμερα δες και Mi 9T, realme 5 pro, (σε αυτά βάζεις και gcam), σε λίγο πιο ακριβά αλλά καλές κάμερες από μαμά Honor 20, Honor View 20. 

Δημοσ.

Για να καταλάβεις, δεν έχω ιδέα τι είναι το gcam. Γκουγκλάροντας, είδα πως είναι η εφαρμογή που έχει η google στα pixel; Η οποία με κάποιο μαγικό τρόπο ανεβάζει την ποιότητα της φωτογραφίας;

Στα Samsung δηλαδή δεν μπαίνει; Είναι θέμα λειτουργικού αν θα μπει ή όχι;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, loco είπε

Για να καταλάβεις, δεν έχω ιδέα τι είναι το gcam. Γκουγκλάροντας, είδα πως είναι η εφαρμογή που έχει η google στα pixel; Η οποία με κάποιο μαγικό τρόπο ανεβάζει την ποιότητα της φωτογραφίας;

Στα Samsung δηλαδή δεν μπαίνει; Είναι θέμα λειτουργικού αν θα μπει ή όχι;

Μετα το 4ο λεπτο δειχνει σύγκριση των καμερων Α70, Α71 οπου φαινεται μεγάλη βελτίωση.

Το gcam ειναι αυτο που λες, βελτιωνει τις φωτο σε κινητά με Qualcomm επεξεργαστες. Θεωρητικα ίσως βγει και για Α71.

Το xiomi mi 9t που σου είπαν ειναι πολυ καλο επίσης, δες το. Δεν εχει microSD αν σε ενδιαφέρει .

Δημοσ.

Μπαίνουν και σε κινητά με Exynos επεξεργαστή αλλά δεν δουλεύουν το ίδιο όπως με Snapdragon. Φαντάζομαι ότι το Samsung A71 με τον 730 θα σηκώνει gcam. Πρέπει να δεις όμως εάν θέλει rooting ( Camera2 API εάν είμαι ενεργοποιημενο και σε ποιο level κτλ). Εαν είναι να δουλέψεις gcam πάρε κινητό που να είναι ξεκλείδωτο από μαμά. Έχω πχ έχω το Mi 8 και ειδικά το βράδυ η gcam δεν έχει καμία σχέση με την stock. Θέλει όμως να ψάξεις να βρεις από ποιον mod ταιριάζει, με ποιες ρυθμίσεις... Αν θέλεις να έχεις stock καλή κάμερα το Honor 20 και Honor 20 View είναι πολύ καλά. Τα έχω δει από κοντά. Όλα αυτά με βάση την εμπειρία μου με τα παλιά A50 και A70. 

Εάν κάποιος έχει Α51 και A71 ας μας πει την απόδοση τους σε φωτογραφίες. Στο kimovil πάντως έχουν αρκετά καλή βαθμολόγια. 

https://www.kimovil.com/el/sygkrish/huawei-honor-20,huawei-honor-view-20,samsung-galaxy-a51-global-6gb-128gb-a515f,samsung-galaxy-a71

Δημοσ.

ουαου, παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Όπως έγραψα και στην αρχή, είμαι κάτοχος iphone 6 και γενικά τα μισά που γράφετε μπορώ να πω πως δεν τα καταλαβαίνω και πολύ! Άρα το gcam χρειάζεται καλή επεξεργαστική ισχύ για να δουλέψει καλά, οπότε ο snapdragon καθότι ισχυρότερος απο τον exynos, θα μπορεί να το σηκώσει πιο εύκολα. 

Αυτό που γράφετε ότι παίζει να βγει και για το Α71, τι σημαίνει; Βγαίνει πχ ένα app και γράφει ότι είναι μόνο για συγκεκριμένα μοντέλα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες λίγο εδώ όλους τους modders και για ποια κινητά ρυθμίζουν τις εκδόσεις που βγάζουν. Υπάρχουν κάποιοι που οι εκδόσεις τους δουλεύουν σε πολλές συσκευές όπως πχ του Urnyx05.

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

Εδω παρακάτω φαίνεται απο τις ρυθμίσεις (Configs) που υπάρχουν σε xml σε πόσα κινητά μπορεί να τρέξει η συγκεκριμένη έκδοση . Βέβαια κάθε κινητό έχει και άλλα χαρακτηριστικά οπότε θέλει και διαφορετικές ρυθμίσεις. Βλέπω υπάρχει και το A70 στην λίστα. Άρα φαντάζομαι όταν θα κυκλοφορήσει λίγο παραπάνω το A71 θα βγει και για αυτό. Απλά πρέπει να κοιτάξεις εάν θέλεις να ασχοληθεί να πάρεις συσκευή έτοιμη ξεκλείδωτη και με απλή εγκατάσταση να παίζει. 

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/configs-urnyx-01/

Υπάρχει και θέμα με επιδόσεις κινητών στις φωτογραφίες λίγο πιο κάτω από το δικό σου θέμα. Μπορείς να διαβάσεις με τις ώρες.... 

Επεξ/σία από Payne83
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Eπεσε τωρα η τιμη του Α71? 

Εχω αγορασει ενα Α70 και ενα Α71 και ετοιμαζομουν να αγορασω το Α71 και για τα αλλα μελη της οικογενειας. Το Α71 το ειχα παρει τον Ιουνιο απο το γερμανικο αμαζον 378ε. Μεχρι τωρα εβλεπα παρομοιες τιμες (στην Ευρωπη).

Ξαφνικα ειδα στην τηλεοραση διαφημιση του Media Markt για 18% εκπτωση επειδη γιορταζει 18 χρονια. Μπαινω και βλεπω να το πουλανε 320ε. Κοιταω αλλα μαγαζια στην Ευρωπη, επισης 320ε. Κοιταω skroutz, επισης 320ε. Κοιταω τα αμαζον, 370ε στο γαλλικο, αλλά 300ε στο Γερμανικο! (καλα, το ελληνικο mediamarkt ειναι αλλου για αλλου, 460ε....)

Koιταω το Α51, 280ε στην Ευρωπη, 236ε στο skroutz. Κοιταω το Μ31, 260ε στην Ευρωπη, 265ε στο skroutz. (To Μ51 δεν εχει ερθει ακομα Ευρωπη)

Τι γινεται? 320ε για το Α71 (και ακομα καλυτερα τα 300ε του γερμανικου αμαζον) μοιαζει να κανει ολα τα αλλα αχρηστα. Δεν ειναι η ιδεα μου, οντως επεσε η τιμη? Να πω οτι το εβαλε προσφορα το mediamarkt και ακολουθησαν και οι αλλοι, αλλα τα αλλα δεν επεσαν τοσο πολυ. Υπαρχει κανενας ιδιαιτερος λογος? Δεν νομιζω οτι ειναι ακομα η ωρα να βγει το Α72, σωστα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...