Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Ίσως δεν το έγραψα σωστά...

Η πυλωτή είναι κοινόχρηστος χώρος και δεν μπορείς να έχεις ιδιόκτητη θέση στάθμευσης σε αυτόν...πόσω μάλλον να αναγράφεται και στον τίτλο ιδιοκτησίας.

Άλλο ιδιόκτητη θέση στάθμευσης, και άλλο αποκλειστική χρήση θέσης στάθμευσης.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

έγραψε για αποκλειστική χρήση θέσης η οποία αποτελεί παρακολούθημα κάποιας από τις οριζόντιες ιδιοκτησίες, σε αυτή τη περίπτωση μια χαρά επιτρέπεται η αποκλειστική χρήση της θέσης

Ακριβώς αυτή η φράση υπάρχει στα συμβόλαια του κάθε διαμερίσματος. Για το κάθε διαμέρισμα αντιστοιχεί μια θέση. Άδεια οικοδομής 2004. Αν έχει αλλάξει στο μέλλον δεν το γνωρίζω. 

Αποθήκες και κλειστά πάρκινγκ αποτελούν οριζόντιες ιδιοκτησίες, είναι τελείως άλλο πράγμα. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή δεν μπορω να καταλάβω τι θέλετε να πειτε.

Μπορω εγω σε κοινοχρηστο παρκινγκ πολυκατοικίας να πιανω 5 θέσεις επειδη εχω 5 αμάξια; Επίσης αν μπορώ πρέπει να ειναι τα αμάξια στο όνομά μου ή μπορώ να φέρνω και φίλους να παρκάρουν; 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Επειδή δεν μπορω να καταλάβω τι θέλετε να πειτε.

Μπορω εγω σε κοινοχρηστο παρκινγκ πολυκατοικίας να πιανω 5 θέσεις επειδη εχω 5 αμάξια; Επίσης αν μπορώ πρέπει να ειναι τα αμάξια στο όνομά μου ή μπορώ να φέρνω και φίλους να παρκάρουν; 

Ναι, αν προλάβεις μπορείς να πιάσεις 5 θέσεις.

Και όχι, απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται οι θέσεις από τρίτους (μη ένοικους).

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ναι, αν προλάβεις μπορείς να πιάσεις 5 θέσεις.

Και όχι, απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται οι θέσεις από τρίτους (μη ένοικους).

Και μετά πέφτουν φάπες... 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Και μετά πέφτουν φάπες... 

Αν στους ένοικους συμπεριλαμβάνονται και ούγκανα τότε ναι, πέφτουν και φάπες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καταρχην. Η τροχαια δεν μπορει να σου κανει απολυτως τιποτα, καθως ειναι ιδιωτικος χωρος. Ουτε να γραψει μπορει, ουτε γερανο να φερεις ουτε τιποτα. Επισης το γεγονος οτι δεν εχει πινακιδες, δεν δημιουργει κανενα προβλημα, καθως ειναι επισης σε ιδιωτικο χωρο και οχι σε δημοσιο.

Οι πυλωτη τωρα, οπως προειπαν αρκετοι δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος στην πολυκατοικια και παραχωρειται για χρηση στους ενοικους. Εαν πχ δεν υπαρχει στο καταστατικο της πολυκατοικιας διαχωρισμενος χωρος για καθε διαμερισμα, δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Βεβαια και στο καταστατικο να υπαρχει κατι τετοιο, νομικα και παλι δεν μπορεις να κανει και πολλα, καθως ειναι απλα μια "μεταξυ σας" συννενοηση. Κοινως ναι, αν εχεις 5 αυτοκινητα και προλαβεις να βαλεις και τα 5 στην πυλωτη σας, δεν μπορει να σου πει καποιος κατι. Νομικα τουλαχιστον, μιας και με βεβαιοτητα θα τσακωθεις με τους υπολοιπους ενοικους. Η ολη χρηση της πυλωτης απο τους ενοικους βασιζεται κυριως στα πλαισια της "καλης γειτονίας".

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

http://www.odigostoupoliti.eu/katathesi-pinakidon-aftokinitou-ke-motosikletas/

3. Δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι η ακινητοποίηση του οχήματος γίνεται σε κλειστό ιδιωτικό χώρο καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αυτού.

Μήπως ο κλειστός ιδιωτικός χώρος πρέπει να είναι και κλιματιζόμενος? :D

Στην πράξη πάντως δεν κοιτάνε καν τη δήλωση που τους πας, ότι και να γράφει θα τη δεχτούν.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μήπως ο κλειστός ιδιωτικός χώρος πρέπει να είναι και κλιματιζόμενος? :D

Στην πράξη πάντως δεν κοιτάνε καν τη δήλωση που τους πας, ότι και να γράφει θα τη δεχτούν.

αυτό λεει ο νόμος,αν παρανομεί μπορόυν να το ψάξουν οι ενδιαφερόμενοι.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

αυτό λεει ο νόμος,αν παρανομεί μπορόυν να το ψάξουν οι ενδιαφερόμενοι.

Πολύ αμφιβάλλω για το αν όντως έτσι ακριβώς λέει ο νόμος, για ιδιωτικό χώρο σίγουρα λέει, για κλειστό αποκλείεται.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Πολύ αμφιβάλλω για το αν όντως έτσι ακριβώς λέει ο νόμος, για ιδιωτικό χώρο σίγουρα λέει, για κλειστό αποκλείεται.

Υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής από την Αστυνομία ή τα ΚΕΠ στην οποία θα αναφέρεται ο χώρος που βρίσκεται σταθμευμένο το όχημα.
Συγκεκριμένα:

• Αν το όχημα σταθμεύσει σε ιδιωτικό χώρο συμπληρώνετε μια υπεύθυνη δήλωση
  • Αν το όχημα σταθμεύσει σε χώρο που σας έχει παραχωρήσει κάποιος τρίτος ζητήστε του να συμπληρώσει μια υπεύθυνη δήλωση η οποία θα πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομία ή το ΚΕΠ
  • Αν το όχημα σταθμεύσει σε χώρο που ενοικιάζεται τότε θα χρειαστεί το μισθωτήριο θεωρημένο από την εφορία.

https://www.kteohellas.gr/category/218/καταθεση-πινακιδων.html

Εδώ τα λέει διαφορετικά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής από την Αστυνομία ή τα ΚΕΠ στην οποία θα αναφέρεται ο χώρος που βρίσκεται σταθμευμένο το όχημα.
Συγκεκριμένα:

• Αν το όχημα σταθμεύσει σε ιδιωτικό χώρο συμπληρώνετε μια υπεύθυνη δήλωση
  • Αν το όχημα σταθμεύσει σε χώρο που σας έχει παραχωρήσει κάποιος τρίτος ζητήστε του να συμπληρώσει μια υπεύθυνη δήλωση η οποία θα πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομία ή το ΚΕΠ
  • Αν το όχημα σταθμεύσει σε χώρο που ενοικιάζεται τότε θα χρειαστεί το μισθωτήριο θεωρημένο από την εφορία.

https://www.kteohellas.gr/category/218/καταθεση-πινακιδων.html

Εδώ τα λέει διαφορετικά.

Ε ναι, εδώ τα λέει πιο σωστά.

Το ζητούμενο είναι τα οχήματα σε ακινησία να μην βρίσκονται σε δημόσιους δρόμους, για αυτό ζητάνε να δηλώσεις ότι θα τα βάλεις σε ιδιωτικό χώρο.

Πάντως οι κοινόχρηστες θέσεις πάρκινγκ στις πολυκατοικίας δεν είναι δημόσιες, είναι ιδιωτικές, συνεπώς δεν είναι παράνομο να βάζεις σε ακινησία το αυτοκίνητο σου στον κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας σου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Άλλο ιδιόκτητη θέση στάθμευσης, και άλλο αποκλειστική χρήση θέσης στάθμευσης.

Συμφωνώ...λάθος διατύπωση

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω καταλάβει πως στον κοινόχρηστο χώρο ο άλλος θα βάλει όσα αυτοκίνητα γουστάρει, και δεν θα είναι και παράνομος. Δηλαδή αν εγώ αφήσω τρεις αντίκες που έχω και άλλα δυο αυτοκίνητα που κυκλοφορώ(επειδή πρόλαβα) και γράψω στους 0ρχεις μου τους άλλους ενοίκους θα είμαι κομπλέ;από κάπου "μπάζει" αυτό το πράγμα... 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...