Προς το περιεχόμενο

Xbox - Συνδρομές: Ultimate / Game Pass / Gold / Core

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sphinxgr,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Malthador είπε

Παρατηρούμε ότι αναγράφονται μερικές ιδιαίτερα λεπτομερείς συμπεριφορές και θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν specified η απαγόρευση από store διαφορετικού region απ' ότι το MS account του χρήστη.

Αναφερει καποια παραδειγματα, οχι ολους τους πιθανους λογους.

Δεν γράφει κάπου ότι απαγορεύεται να φτιάξεις account με άλλο region, δεν γράφει ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις VPN και δεν γράφει ότι απαγορεύεται να ψωνίσεις από άλλα regions.

Σωστα, δεν τα γραφει ολα αυτα. Δεν τους νοιαζει αν εισαι Ελλαδα και φτιαξεις Ινδικο, αρκει να αγοραζεις μονο απο εκει. 

Οι κονσόλες έχουν πάψει να είναι region-locked εδώ και δεκαετίες. Αφού μπορώ να παραγγείλω δισκάκια από όποιο μέρος του πλανήτη θέλω, τότε πρέπει να μπορώ να αγοράζω και από όποιο store θέλω.

Σωστα, αλλα μην ξεχνας οτι δεν μπορεις να πας Σκοπια ή Βουλγαρια και να φερεις χ ποσοτητες προιοντων για να τα χρησιμοποιησεις εσυ ο ιδιος (ποσο μαλλον και να τα πουλησεις). Οποτε, ο περιορισμος δεν υπαρχει μονο στο ψηφιακο προιον. Αν πας να παραγγειλεις δισκακια, μπαινουν και τα αναλογα ΦΠΑ κτλ. Αν ομως μπεις με vpn να ψωνισεις, οχι. Οποτε ειναι κατα εναν τροπο απατη και προς το xbox το οποιο εχει ορισει καποιες χαμηλοτερες τιμες για να βοηθησει τις οποιες χωρες, αλλα και προς το κρατος. 

Αν άλλαζαν τα ToS με τέτοιο τρόπο, τότε αφενός αυτό θα ερχόταν σε κόντρα με τους κανόνες της ΕΕ που ορίζουν ότι οι ευρωπαίοι πολίτες ψωνίζουν από όποια χώρα θέλουν.

Και παλι, εντος της ΕΕ αλλα τις περισσοτερες φορες εχουμε σχεδον ιδιες τιμες, με αλλον ΦΠΑ. Αν παρεις απο εκτος ΕΕ, εχεις τελωνειο και δασμους (για να ξανα ερθει η τιμη στα ιδια επιπεδα, αν οχι και περισσοτερα με τα εξοδα εκτελωνισμου)

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, SabotazNic said:

Αναφερει καποια παραδειγματα, οχι ολους τους πιθανους λογους.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφερθεί το exploit των άλλων stores. Προηγείται από όλα όσα αναφέρονται ως παραδείγματα, είναι το #1 exploit σε όλες τις υπηρεσίες του είδους. Για να μην αναφέρεται, υπάρχει λόγος: δεν μπορεί να απαγορευτεί.

Σωστα, δεν τα γραφει ολα αυτα. Δεν τους νοιαζει αν εισαι Ελλαδα και φτιαξεις Ινδικο, αρκει να αγοραζεις μονο απο εκει. 

Δεκτό.

Αλλά πάντως δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό που τους νοιάζει ακριβώς, ότι κι αν είναι θα το μάθουμε μέσα στις επόμενες μέρες όπου θα πέσουν εκατομμύρια perma-bans λογικά, αν ισχύει ότι οι δυο-τρεις χρήστες που έφαγαν ban το έφαγαν για αυτό το λόγο.

Σωστα, αλλα μην ξεχνας οτι δεν μπορεις να πας Σκοπια ή Βουλγαρια και να φερεις χ ποσοτητες προιοντων για να τα χρησιμοποιησεις εσυ ο ιδιος (ποσο μαλλον και να τα πουλησεις).

Κατ' αρχάς, φυσικά και μπορείς να πας στην Βουλγαρία και να αγοράσεις 10 κονσόλες και 500 games για ιδία χρήση. Ειδικά από την στιγμή που πλέον είναι εντός Σένγκεν, δεν πρόκειται να σε ελέγξει κανείς. Να τα πουλήσεις δεν μπορείς ως ιδιώτης, μόνο αν είσαι επαγγελματίας. Και αν είσαι επαγγελματίας δεν πληρώνεις ΦΠΑ.

Δεν ξέρω γιατί το συζητάμε αυτό όμως και τι σχέση έχει με την άσκηση που προσπαθούμε να λύσουμε εδώ.

Οποτε ειναι κατα εναν τροπο απατη και προς το xbox το οποιο εχει ορισει καποιες χαμηλοτερες τιμες για να βοηθησει τις οποιες χωρες, αλλα και προς το κρατος. 

Αρχικά αδιάφορο, πληρώνεις ΦΠΑ στο κράτος της Ινδίας, όπως θα πλήρωνες αν πεταγόσουν μέχρι το Δελχί για να πάρεις το δισκάκι.

Κατά δεύτερον, το κουράζουμε πολύ νομίζω: ότι δεν απαγορεύεται ρητά, τότε επιτρέπεται, έτσι λειτουργούν οι κανόνες και οι νόμοι από πάντα, όχι με δημιουργικές ασάφειες.

Και παλι, εντος της ΕΕ αλλα τις περισσοτερες φορες εχουμε σχεδον ιδιες τιμες, με αλλον ΦΠΑ. Αν παρεις απο εκτος ΕΕ, εχεις τελωνειο και δασμους (για να ξανα ερθει η τιμη στα ιδια επιπεδα, αν οχι και περισσοτερα με τα εξοδα εκτελωνισμου)

Έχω παραγγείλει γύρω στις 1500 φορές εκτός Ευρώπης και (με εξαίρεση τα Amazon που προϋπολογίζουν τέλη και ΦΠΑ)  πρέπει να έχω πληρώσει τελωνείο δύο φορές όλες κι όλες. Μια χαρά γίνονται exploit και οι physical αγορές, λοιπόν.

Σε κάθε περίπτωση είτε θα υπάρχει παγκοσμιοποιημένη αγορά και ενοποιημένες υπηρεσίες, είτε όχι. Ας κάνουν region-locked τις υπηρεσίες τους, αν νομίζουν ότι είναι πιο επικερδές.

• Moderators
Δημοσ.

Όπως είπα παρακολουθώ στενά το θέμα στο discord του Xbox-Now, όπου βρίσκονται όσοι έχουν φάει perma-ban. Επιπλέον, ένας Ισπανός youtuber ανέβασε recap με το τι έχει συμβεί ακριβώς.

Μερικά αισιόδοξα points που ξεκαθαρίζουν το τοπίο ελαφρώς:

• Υπάρχουν αναφορές από 3-4 χρήστες στα social ότι έχουν φάει μόνιμα bans στον λογαριασμό τους. Οι περιπτώσεις είναι μεμονωμένες και δεν φαίνεται τα bans να είναι ευρέως διαδεδομένα, για την ώρα. 
  • Τα bans φαίνεται ότι επηρεάζουν χρήστες που είχαν συνεχώς ανοιχτό VPN στα router τους για μήνες, ίσως και χρόνια. Φαινόταν συνέχεια ψευδής τοποθεσία η Αργεντινή και οι banned users αγόραζαν απευθείας content από το αργεντίνικο store. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από την σύντομη χρήση VPN για εξαργύρωση κωδικού. 
  • Η MS δεν προτείνει την χρήση VPN, αλλά το policy της δεν την απαγορεύει κιόλας. Η ίδια η MS -και συγκεκριμένα ο Phil- έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν πρόκειται να τιμωρήσουν ποτέ χρήστες οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει «valid payment methods» για να αγοράσουν κλειδί και η εξαργύρωση κλειδιών «is considered valid». Οπότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η λελογισμένη χρήση VPN δεν πρόκειται να επιφέρει ποινές και μάλλον τα μαζικά bans για αυτό το λόγο βγαίνουν από το κάδρο, τουλάχιστον για την ώρα. 
  • Τουλάχιστον ένας μπαναρισμένος χρήστης έχει δηλώσει ότι το support του ανέφερε πως το ban ήρθε ως τιμωρία «due to fraudulent acquisition or use of Xbox content». Ο συγκεκριμένος χρήστης έχει δηλώσει ότι δεν εξαργύρωνε κλειδιά, αλλά αγόραζε απευθείας από store άλλου region. Η MS αναίρεσε την απόφαση «στα πλαίσια της καλής πίστης»*, με την νουθεσία να σταματήσει την πρακτική η οποία δεν είναι acceptable - ξανά, χωρίς να αναφέρεται με σαφήνεια ο όρος που παραβιάστηκε.
  • Λογικά, Αντί να πέσουν μαζικά bans, η MS απλά θα κλειδώνει την χώρα του account στο store του ίδιου region, στα πρότυπα της Sony. Επίσης, νομίζω ότι είναι safe να υποθέσουμε ότι η εξαρτύρωση κλειδιών θα πεθάνει οριστικά και αμετάκλητα στο πολύ άμεσο μέλλον.
  • Οπότε δεν υπάρχει λόγος για πανικό, απλά χρειάζεται προσοχή. Μην συνδέετε τις κονσόλες σας απευθείας με VPN και μην μπαίνεται σε stores διαφορετικού region. Η εξαργύρωση κλειδιών θεωρείται ακόμα safe, εφόσον γίνεται με σύνεση και εάν δεν γίνεται abuse το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση η MS λογικά θα αρχίζει να μοιράζει warnings πριν από οποιαδήποτε αυστηρότερη ποινή.

*Το σημαντικότερο σημείο κατά την άποψή μου είναι η αναίρεση των bans μετά την επιβολή τους: για μένα είναι ξεκάθαρο ότι κάποιος υπάλληλος υπερέβη τα εσκαμμένα και έριξε αντικανονικές ποινές για διαδικασίες που δεν απαγορεύονται. Ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής νομικής μπορεί να κατανοήσει ότι δεν στέκει να σου αφαιρείται paid content που αγόρασες με τα λεφτά σου επειδή καταπάτησες έναν όρο που δεν υπάρχει γραμμένος πουθενά. Οπότε προκειμένου να μην μπλέξει περαιτέρω ο υπάλληλος απλά αναίρεσε τις ποινές και τους μάλωσε να μην το ξανακάνουν.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Malthador said:

Η εξαργύρωση κλειδιών θεωρείται ακόμα safe, εφόσον γίνεται με σύνεση και εάν δεν γίνεται abuse το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση η MS λογικά θα αρχίζει να μοιράζει warnings πριν από οποιαδήποτε αυστηρότερη ποινή.

Θεωρείται safe γιατί δεν έχουμε μέχρι σήμερα αναφορά για ban? και για τους άλλους λόγους μέχρι σήμερα safe λέγαμε ότι είναι αλλά άρχισαν τα πρώτα ban. Καταλαβαίνεις πως το λέω, δεν σου κάνω επίθεση, ούτε λέω ότι δεν έχεις δίκιο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να κρατήσουμε μια στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. (τουλάχιστον όσοι δεν καίγονται για ανανέωση)

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει αναφερθεί κάτι για τη χρήση xcloud? είναι ασφαλής η χρήση vpn για την χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας?

• Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, BillT said:

Θεωρείται safe γιατί δεν έχουμε μέχρι σήμερα αναφορά για ban? και για τους άλλους λόγους μέχρι σήμερα safe λέγαμε ότι είναι αλλά άρχισαν τα πρώτα ban. Καταλαβαίνεις πως το λέω, δεν σου κάνω επίθεση, ούτε λέω ότι δεν έχεις δίκιο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να κρατήσουμε μια στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. (τουλάχιστον όσοι δεν καίγονται για ανανέωση)

Δεν είναι δικά μου λόγια τα points, recap αυτών που λέει ο youtuber πιο πάνω είναι.

Και η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε πως θα κινηθεί η MS τις προσεχείς μέρες.

8 minutes ago, BillT said:

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει αναφερθεί κάτι για τη χρήση xcloud? είναι ασφαλής η χρήση vpn για την χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας?

Εάν έπεσαν bans λόγω της χρήσης VPN (που επαναλαμβάνω - δεν απαγορεύεται από τα ToS), τότε υπάρχει κίνδυνος και για το xCloud, από την στιγμή που δεν υποστηρίζεται στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Οτι καποια στιγμη το πανηγύρι που γινεται με αγορες μεσω vpn το ξερουμε οτι θα τελειωσει.Τωρα για να πεσει κυνηγητό με μπαναρισματα κλπ το κοβω δυσκολο.Δεν θα το κανει γιατι και νομικα θα εχει προβλημα και δεν θελει να της γυρισει μπουμερανγκ ολο αυτο της ms.Και σε εποχες 360 με την πειρατεία, ελαχιστα το κυνήγησε εκτος το μεγαλο μπαν που ειχε ριξει το 2009 αν θυμαμαι καλα, που εκει εριξε μπαν με το κιλο.

• Moderators
Δημοσ.
29 minutes ago, Mr_Terror said:

Οτι καποια στιγμη το πανηγύρι που γινεται με αγορες μεσω vpn το ξερουμε οτι θα τελειωσει.Τωρα για να πεσει κυνηγητό με μπαναρισματα κλπ το κοβω δυσκολο.Δεν θα το κανει γιατι και νομικα θα εχει προβλημα και δεν θελει να της γυρισει μπουμερανγκ ολο αυτο της ms.Και σε εποχες 360 με την πειρατεία, ελαχιστα το κυνήγησε εκτος το μεγαλο μπαν που ειχε ριξει το 2009 αν θυμαμαι καλα, που εκει εριξε μπαν με το κιλο.

Δεν υπάρχει σύγκριση με τα bans του 2009, τότε έπαιζε κόσμος online με πειρατικά games.

Τώρα έφαγαν ban χρήστες επειδή έδωσαν τα λεφτά τους στην MS. 

Δημοσ.

Θέλω να πω ότι δεν κυνήγησε την πειρατεία πολύ.Γενικα είναι ελαστική η ms με τέτοια θέματα.Εδω επισκεύαζε κονσόλες δωρεάν που ήταν φλασαρισμενες.Οοως και να έχει θα τελειώσει οριστικά κάποια στιγμή αγορές από τρίτες χώρες με vpn

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mr_Terror είπε

Θέλω να πω ότι δεν κυνήγησε την πειρατεία πολύ.Γενικα είναι ελαστική η ms με τέτοια θέματα.Εδω επισκεύαζε κονσόλες δωρεάν που ήταν φλασαρισμενες.Οοως και να έχει θα τελειώσει οριστικά κάποια στιγμή αγορές από τρίτες χώρες με vpn

Ήμουν και εγώ από αυτούς που έφαγαν μπαν στο 360. Όλοι όμως τότε ξέραμε τους κινδύνους. Μέχρι jtag κάναμε τις κονσόλες και δεν καιγαμε καν dvd. Βάζαμε τα παιχνίδια απευθείας στο δίσκο.

Τεσπα αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το πως μπορεί να εξακριβώσει η ms πως κάποιος χρησιμοποίησε vpn και δεν πήγε στην Ινδία ή την Τουρκία ας πούμε. Αν υποθέσουμε ότι θέλει να κάνει μαζικά μπανς που και εγώ δε νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να το κάνει.

Ή θεωρητικά αν το region σου είναι ελληνικό ακόμα και να πας σε αυτές τις χώρες απαγορεύεται να κάνεις αγορές? 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Τεσπα αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το πως μπορεί να εξακριβώσει η ms πως κάποιος χρησιμοποίησε vpn και δεν πήγε στην Ινδία ή την Τουρκία ας πούμε

Ip. Τα φθηνά/δωρεάν έχουν μαρκαρισμένες ip συνήθως, λόγω της αυξημένης χρήσης. Δεν ξέρω αν στα επί πληρωμή, το ip σου είναι και μοναδικό/καινούργιο (δεν νομίζω) 

Δημοσ.

Αν κλείσει και τα vpn και ρίξει και μερικές εκατοντάδες ΒΑΝ το παιχνίδι χάθηκε και πιστεύω θα γίνει η επόμενη sega δυστυχώς. Και έχω day 1 series x αλλά ο λόγος που μένω πλέον εδώ είναι το οικονομικο gaming μέσω vpn και gpu . Στα 45 μου με οικογένεια δάνειο κτλπ το gaming ειναι ακριβό σπορ . Και με τα παιχνίδια πλέον στο ps5 δεν έχει νόημα στην επόμενη γενιαενα ΧΒΟΧ 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ip. Τα φθηνά/δωρεάν έχουν μαρκαρισμένες ip συνήθως, λόγω της αυξημένης χρήσης. Δεν ξέρω αν στα επί πληρωμή, το ip σου είναι και μοναδικό/καινούργιο (δεν νομίζω) 

Το ρωτάω γιατί έχω φίλο που πάει Σιγκαπούρη 4 φορές το χρόνο. Την τελευταία φορά έκανε από εκεί την ανανέωση της συνδρομής μέσω Ινδίας χωρίς vpn σε ελληνικό λογαριασμό. Φαίνεται η διαφορά με κάποιον που το έκανε από Ελλάδα? Δεν έχω ξανά ακούσει για μαρκαρισμένη ip. 

• Moderators
Δημοσ.
32 minutes ago, Tigio13 said:

Το ρωτάω γιατί έχω φίλο που πάει Σιγκαπούρη 4 φορές το χρόνο. Την τελευταία φορά έκανε από εκεί την ανανέωση της συνδρομής μέσω Ινδίας χωρίς vpn σε ελληνικό λογαριασμό. Φαίνεται η διαφορά με κάποιον που το έκανε από Ελλάδα? Δεν έχω ξανά ακούσει για μαρκαρισμένη ip. 

Το support έχει αναφέρει ότι δεν έπεσαν bans λόγω της χρήσης VPN, έπεσαν γιατί έγιναν exploit τα stores άλλων regions.

Επιπλέον δεν έχουν πέσει bans για εξαργύρωση κλειδιών, έχουν πέσει bans επειδή αγοράστηκε content απευθείας από τα stores άλλων regions.

Δημοσ.
1 hour ago, Malthador said:

Σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες της ενιαίας αγοράς η MS το πάει ένα βήμα παραπέρα πλέον:

Microsoft is refunding games bought from different EU regions 

Δεν βγάζει νόημα η τακτική της MS πλέον.

Αυτό δεν είναι παράνομο με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...