Δημοφιλής ανάρτηση sphinxgr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (Updated 10/2023) : Ένα θέμα σχετικό με τις διαθέσιμες συνδρομές που υπάρχουν για Xbox, και γενικά θέματα που αφορούν αυτές για όσους είναι νέοι χρήστες και δεν γνωρίζουν: Υπάρχουν 2 συνδρομές. Η Ultimate και η Core (η οποία αντικατέστησε τις Live Gold και την Game Pass). Στην Ελλάδα, η μέγιστη διάρκεια συνδρομών, που μπορεί να έχει κάποιος, είναι οι 36 μήνες. Οι διαφορές τους φαίνονται στον ακόλουθο πίνακα. Η Core κυρίως υπάρχει για να παίζει κάποιος δικτυακά παιχνίδια, για παιχνίδια τα οποία δεν είναι Free και έχει ήδη αγορασμένα (πχ Battlefield 1942). Τα Free παιχνίδια, δεν χρειάζονται συνδρομή για να παίξεις δικτυακά (πχ fortnite) Η Ultimate δίνει επιπλέον της Core, 100άδες παιχνίδια για όσο καιρό κρατάει η συνδρομή. (τον 10/2023 ήταν περισσότερα από 450) Αν κάποιος έχει ενεργή Ultimate συνδρομή και προσθέσει συνδρομή Core, τότε γίνεται αυτόματα μετατροπή της συνδρομής που έβαλε, βάσει του ακόλουθου πίνακα: Αν κάποιος δεν έχει ενεργή Ultimate ο πιο οικονομικός τρόπος να αποκτήσει είναι να αγοράσει συνδρομές Core από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα και στο τέλος να βάλει μια Ultimate και να τις μετατρέψει σε Ultimate. Η αναλογία είναι 3:2. Οι 36 μήνες Core δηλαδή, θα γίνουν 24 μήνες Ultimate. Σε επόμενα posts θα αναλύσουμε τους πιο οικονομικούς τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό. Αν κάποιος παίζει μέσω PC, υπάρχει συνδρομή μόνο για PC με παρόμοιες δυνατότητες με την Ultimate, ενδέχεται όμως να είναι πιο οικονομικό να βάλει Ultimate συνδρομή και να έχει τα ίδια προνόμια. ---------------------------------------------- Τα saves είναι αποθηκευμένα στο cloud και είναι δεμένα με το χρήστη με τον οποίο παίζετε. Το ίδιο ισχύει και για παιχνίδια που έχετε αγοράσει σε ψηφιακή μορφή. Δεν γίνεται αυτά τα παιχνίδια και τα Saves να μεταφερθούν σε άλλο χρήστη. Αυτό σημαίνει πως αν φτιάξετε νέο χρήστη, θα χάσετε saves και παιχνίδια. Σε μια κονσόλα μπορείτε να έχετε όμως πολλούς χρήστες. Μπορεί να υπάρχει ο κεντρικός χρήστης που έχει συνδρομές και παιχνίδια και όλοι οι υπόλοιποι χρήστες να παίζουν αυτά τα παιχνίδια μέσω των συνδρομών και να μην επηρεάζουν τα Saves του κεντρικού χρήστη. 33 32
Λύση Επιλεγμένo σχόλιο Δημοφιλής ανάρτηση sphinxgr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Μέλος Λύση Επιλεγμένo σχόλιο Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (Updated 4/2024) Στη συνέχεια περιγράφεται, πως μπορεί κάποιος να πάρει 25 μήνες Ultimate συνδρομής, με περίπου 150€ (αρχική τιμή 375€). Τα παρακάτω βήματα είναι ίδια και για όσους θέλουν να παίζουν τα παιχνίδια της συνδρομής, σε PC. Επίσης μπορούν να γίνουν ακόμα και αν δεν έχετε XBOX, έτσι ώστε να παίζετε σε PC ή να έχετε έτοιμη τη συνδρομή, όταν αποκτήσετε XBOX. Το άθροισμα πολλών συνδρομών λέγεται στακάρισμα (stacking) και έχει στόχο να επιτύχουμε χαμηλότερο κόστος για τη συνδρομή Ultimate (περίπου 6€/μήνα σε σχέση με το αρχικό κόστος που είναι 15€/μήνα). Το στακάρισμα συνδρομών στο XBOX έχει μέγιστη διάρκεια συνδρομών τους 36 μήνες. Παλιότερα υπήρχε δυνατότητα να βάλουμε πιο φθηνά συνδρομή μέσω VPN. Από 4/2024 όμως καταργήθηκε αυτό, γιατί σε όσες χώρες υπήρχε φθηνή συνδρομή, το μέγιστο όριο μηνών που μπορεί να βάλει κάποιος, μειώθηκε από 36 μήνες και έγινε 13. Αυτές οι χώρες είναι : Argentina, Brazil, Chile, Colombia, Mexico, Singapore, Taiwan, Turkey. Η διαδικασία την οποία ακολουθούμε για να επιτύχουμε φθηνότερη συνδρομή, είναι σε λογαριασμό XBOX που δεν έχει ενεργή συνδρομή, να βάλουμε συνδρομές Core ή Gold Live και στο τέλος να βάλουμε 1 μήνα Ultimate. Αυτή η διαδικασία μετατρέπει του μήνες που έχουμε Core / Gold συνδρομή και τους κάνει Ultimate σε αναλογία 3 μήνες Core/Gold -> 2 μήνες Ultimate. Έτσι οι 36 μήνες Core / Gold γίνονται 24 μήνες Ultimate. Μπορούμε να βάλουμε το μέγιστο έως 36 μήνες Core / Gold Live συνδρομής και μετά να προσθέσουμε 1 μήνα Ultimate και να έχουμε σύνολο 25 μηνών Ultimate. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για λιγότερους μήνες (12 ή 24). Οι συνδρομές Core / Gold Live συνήθως είναι 12 μηνών. Προτείνεται τα ακόλουθα βήματα, να γίνουν σε λογαριασμό Microsoft που φτιάχνουμε εκείνη τη στιγμή (νέο λογαριασμό δηλαδή) όπου έχουμε δηλώσει τα πραγματικά μας στοιχεία και ως χώρα διαμονής την Ελλάδα. Τα ακόλουθα, δουλεύουν και σε λογαριασμούς που ήδη έχουμε και είναι ήδη ενεργοί. Ο λόγος που το προτείνουμε, είναι γιατί αρκετοί παλιοί λογαριασμοί, έχουν λανθασμένα στοιχεία ή ρυθμίσεις χώρας διαμονής. Έτσι στο τέλος κολλάει η διαδικασία μετατροπής και πρέπει να έρθουμε σε επαφή με το Support της Microsoft για να μας βοηθήσει. Δεν έχει υπάρξει περίπτωση που δεν δόθηκε λύση, μέσω του Support. ---------------------------------------------- Η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Φτιάχνουμε λογαριασμό στη Microsoft με τα πραγματικά στοιχεία μας (πραγματική χώρα και όλα τα στοιχεία μας πραγματικά) και κάνουμε Login. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λογαριασμό που ήδη έχουμε. Αγοράζουμε 1 ή 2 ή 3, συνδρομές των 12 μηνών https://www.cdkeys.com/xbox-live/xbox-game-pass-core-12-month-membership-eu (ανάλογα με το πόσους μήνες θέλουμε να έχουμε συνολικά. Πιο συμφέρουσα κίνηση είναι οι 2 ή 3, 12μηνες). Κάνουμε εγγραφή στο site της CdKeys με πραγματικά στοιχεία (και χώρα και όλα τα στοιχεία μας πραγματικά). Μόλις κάνουμε την αγορά, λαμβάνουμε αμέσως τους κωδικούς στο mail (κοιτάμε και στα Junk mails μήπως πήγε εκεί το mail). Μπαίνουμε στο ακόλουθο link https://redeem.microsoft.com/ (αφού είμαστε logged in με το λογαριασμό μας στη microsoft - xbox account) Βάζουμε τον 1ο κωδικό του CD Keys. Συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους κωδικούς που έχουμε. Αν έχουμε αγοράσει νέα κονσόλα, έχει ενδεχομένως μέσα δωρεάν κωδικό για πρόσβαση 1 μήνα στη συνδρομή Core / Gold Live. Τον εισάγουμε και αυτόν στο https://redeem.microsoft.com/ μόνο αν δεν έχουμε σκοπό να βάλουμε 3 12μηνες Core / Gold, για να μην ξεπεράσουμε τους 36 μήνες που είναι και η μέγιστη συνδρομή που μπορούμε να βάλουμε. Δεν βάζουμε οτιδήποτε διαφορετικό από κωδικό Core / Gold (πχ gamepass). Αγοράζουμε συνδρομή 1 μήνα Ultimate από το επίσημο Store και απενεργοποιούμε την αυτόματη χρέωση (recurring) αν είναι ενεργή. ---------------------------------------------- Πίνακας αναλογιών μετατροπών Core / Gold μηνών σε Ultimate, σε ανενεργή συνδρομή Ultimate, αφού προστεθεί στο τέλος μια Ultimate και μετατρέψει τις Core / Gold σε Ultimate: ---------------------------------------------- * Διαβάστε συγκεντρωμένες απαντήσεις σε απορίες που ενδεχομένως έχετε και αφορούν το XBox, σε αυτό το post. Αν βρήκατε χρήσιμη αυτή τη δημοσίευση ή τις δημοσιεύσεις που παραπέμπουν τα links της, πατήστε μια αντίδραση σε αυτές. Ο στόχος είναι να βλέπουμε μελλοντικά πόσοι βοηθήθηκαν από αυτές και να κάνουμε και άλλες παρόμοιες. 97 96
elpaso1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Μεχρι εχθες μου εβγαζε Ultimate στα 12,99 το μηνα, τωρα που μπαινω εχει ξανα το 1 ευρω για 1 μηνα, παρολο που δεν ειμαι καινουριος συνδρομητης. Οποτε φανταζομαι θα λειτουργησει και ετσι το κολπο με την επεκταση; 'Η οταν ενεργοποιησω το 12μηνο μετα θα αλλαξει και η τιμη; Αυτο θα μπορεσω να το εξακριβωσω μονο εαν ενεργοποιησω το 3μηνο game pass που εχω δωρο απο αγορα την μητρικης που ειχα κανει. Οποτε θα ενημερωσω. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από elpaso1
sphinxgr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Στις 6/3/2020 στις 2:36 ΜΜ, elpaso1 είπε Μεχρι εχθες μου εβγαζε Ultimate στα 12,99 το μηνα, τωρα που μπαινω εχει ξανα το 1 ευρω για 1 μηνα, παρολο που δεν ειμαι καινουριος συνδρομητης. Οποτε φανταζομαι θα λειτουργησει και ετσι το κολπο με την επεκταση; 'Η οταν ενεργοποιησω το 12μηνο μετα θα αλλαξει και η τιμη; Αυτο θα μπορεσω να το εξακριβωσω μονο εαν ενεργοποιησω το 3μηνο game pass που εχω δωρο απο αγορα την μητρικης που ειχα κανει. Οποτε θα ενημερωσω. 12,99 σου βγάζει όταν είσαι ήδη συνδεδεμένος με χρήστη που το έχει πάρει στο παρελθόν. 1€ βγάζει όταν είσαι αποσυνδεδεμενος 1
elpaso1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Στις 6/3/2020 στις 4:29 ΜΜ, sphinxgr είπε 12,99 σου βγάζει όταν είσαι ήδη συνδεδεμένος με χρήστη που το έχει πάρει στο παρελθόν. 1€ βγάζει όταν είσαι αποσυνδεδεμενος Συνδεδεμενος ειμαι, μηπως εφαγε σκαλωμα;
d_gkal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δε παίρνεις έστω ένα χρόνο gold να δεις αν όντως γίνεται utlimate με το ένα ευρώ;
elpaso1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Και εάν δεν γίνεται, θα έχω μείνει με το gold live πακέτο; Τι να το κάνω, εάν δεν έχω και τα 100+ παιχνίδια να παίζω; Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από elpaso1
d_gkal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Sorry, υπέθεσα ότι σε περίπτωση που δε γίνεται θα είσαι οκ με το live
elpaso1 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 6/3/2020 στις 7:40 ΜΜ, d_gkal είπε Sorry, υπέθεσα ότι σε περίπτωση που δε γίνεται θα είσαι οκ με το live Τωρα μολις το παρατηρησα οτι μπηκα με το 2ο μου account, για αυτο μου εδειχνει το Ultimate με 1 ευρω για τον 1ο μηνα. Οποτε κομπλε. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2020 από elpaso1
kaktos77 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά! Διάβασα όλο το θέμα που υπήρχε στις προσφορές και θέλω να κάνω την εξής ερώτηση. Ειχα gold η οποία έληγε τον Νοέμβρη που μας πέρασε. Χωρίς να γνωρίζω για το τρικ που αναφέρατε προχώρησα στην αναβάθμιση σε ultimate με 1€ για 3 μήνες και είχα ultimate μέχρι προχθές. Άρα ουσιαστικά έκαψα το τρικ που αναφέρατε. Σκεφτομαι λοιπόν τώρα να αγοράσω την βραζιλιάνικη συνδρομή για το gold για έναν χρόνο με 27€ και να την βάλω. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Αν αγοράσω επιπλέον το ultimate με 13€/μήνα που μου το εμφανίζει τώρα, θα γίνει και η υπόλοιπη συνδρομή (οι 11 μήνες) ultimate, όπως στην περίπτωση του τρικ που κάνετε ή θα έχω μόνο για ένα μήνα ultimate και gold για τους υπόλοιπους 11; Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2020 από kaktos77
elpaso1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα έχεις ultimate όλους τους μήνες, εκτός και εάν το έχουν αλλάξει. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2020 από elpaso1 1
kaktos77 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Διάβασα τόσες σελίδες και δεν το πήρε πουθενά το μάτι μου και είπα να ρωτήσω!
sphinxgr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Στις 8/3/2020 στις 5:11 ΜΜ, kaktos77 είπε Καλησπέρα παιδιά! Διάβασα όλο το θέμα που υπήρχε στις προσφορές και θέλω να κάνω την εξής ερώτηση. Ειχα gold η οποία έληγε τον Νοέμβρη που μας πέρασε. Χωρίς να γνωρίζω για το τρικ που αναφέρατε προχώρησα στην αναβάθμιση σε ultimate με 1€ για 3 μήνες και είχα ultimate μέχρι προχθές. Άρα ουσιαστικά έκαψα το τρικ που αναφέρατε. Σκεφτομαι λοιπόν τώρα να αγοράσω την βραζιλιάνικη συνδρομή για το gold για έναν χρόνο με 27€ και να την βάλω. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Αν αγοράσω επιπλέον το ultimate με 13€/μήνα που μου το εμφανίζει τώρα, θα γίνει και η υπόλοιπη συνδρομή (οι 11 μήνες) ultimate, όπως στην περίπτωση του τρικ που κάνετε ή θα έχω μόνο για ένα μήνα ultimate και gold για τους υπόλοιπους 11; Επέκταση Θεωρητικά θα σε αναβαθμίσει σε ultimate όπως γράφει κατά την αγορά του πακέτου των 13€. Δοκίμασε το και πες μας να δούμε αν ισχύει.
lak10 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 εχω game pass ultimate και πηρα με 9.89 3 μηνες σκετο game pass και μου το εκανε 2 μηνες ultimate γενικα οποτε βρω προσφορα στοκαρω τωρα εχω μεχρι 6/2/2023 1
SKRUTZ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 και εγώ αυτό κάνω lak10. Μιά χαρά πάει με τα 3μηνα που στα μετατρέπει σε 2μηνα ultimate. βγαίνει περίπου 4,5-,4,8€ ο μήνας. Είχα μέχρι Δεκέμβριο του 2020 και στακάρω όποτε βρω καλή τιμή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από sphinxgr,
193 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα