xlapatsas4000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα πρόβλημα με το λάπτοπ μου. Λειτουργεί πλήρως απλώς δεν δουλεύει πάντα η οθόνη, με σύνδεση με hdmi σε TV είναι κομπλέ. Το πήγα σε ένα μαγαζί εδώ στην Αθήνα να το δει μου είπε φταίει η κάρτα γραφικών (συστολή διαστολή ) μου είπε ότι δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει και ζήτησε 150. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα δουλέψει η κάρτα Αλλά το λάπτοπ. Έχω ενσωματωμένη κάρτα μια ιντελ και την gtx950m. Σαν λάπτοπ είναι απίστευτο, του ακούμπησα και 500 ssd δεν θα ήθελα να το αλλάξω, το χρησιμοποιώ καθαρά για εφαρμογές της σουίτας office, λίγο ιντερνέτ και ταινίες κανένα παιχνίδι. Δοκίμασα να απενεργοποίησω την gtx950m Αλλά μια άναβε η οθόνη μια Όχι. Με hdmi δουλεύει πάντα. Θα πρότεινατε κάποιον καλό τεχνικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leolipop Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Aν δουλευει παντα με καλωδιο μηπως δε φταιει καρτα αλλα η οθονη του λαπτοπ σου ; Εχουν περασει αρκετα απο τα χερια μου με "χτυπημενα" γραφικα και ολα αν δεν εδειχαν στην οθονη η εβγαζαν κατεστραμενη εικονα , το ιδιο ακριβως εκαναν και σε εξωτερικη οθονη. Δεν πιστευω μονο τα ενσωματωμενα να βγαζουν στο HDMI. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Πραγματι, δες πρωτα την οθονη! Εφοσον εχει Optimus, μπορεις να δουλευεις μονο με την Intel: αν και με την Intel εχεις προβλημα, τοτε ψαξε το γενικ(οτερ)α => και οχι μονο στην GTX950M..! ‼️ Μην παει κανενας <κομπογιαννιτεχνικος> -γεμισαμε πολλους και φαινεται πια αυτο- να του/της κανει με το ζορι reflow νταρι-νταρι, και να σου παρει το σιγουρο...150αρι!! Και διχως εγγυηση εργασιας σιγουρης, καλος κι αυτος..! 🤹♂️ Στο λαπτοπ φαινεται, καταρχην να εχει φροντισει για ψυξη η MSI, βεβαιως στην πραξη δεν ειναι μικρη η θερμικη συμπεριφορα του i7 τουλαχιστον [οποτε θα εκανε καλο, και πιθανο undervolting] Η GTX950M μονη της παντως δεν βραζει: μεχρι τωρα δεν εχω δει να γινεται λογος για καμμενες 😎 https://www.notebookcheck.net/MSI-GP62-2QE-Notebook-Review.147860.0.html 🥵 Μολαταυτα, πες μας ποιον επεξεργαστη εχει, και θερμοκρασιες? - i7 5950HQ - i7 5700HQ - i5 4210 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xlapatsas4000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, είστε αναλυτικοτατοι. Έχω τον i5 4210H Με θερμοκραδιες χωρίς τίποτα ανοιγμένο στους 54 η CPU και 50 η gpu. Του είπα και εγώ μην παίζει κάτι με την οθόνη φάνηκε βέβαιος χωρίς να το ανοίξει φυσικά. Απενεργοποίησα την gtx950m δούλευε για 3 4 ανοίγματα με τα πάλι τα ίδια. Με τη χρήση καλωδίου μια φορά που έβγαλε διπλή οθόνη στην τβ (μη φυσιολογικο) έκανα επανεκκίνηση και όλα καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Λοιπον, με επανω αυτον τον i5 και την GTX950M: σε διαφορετικα heatpipes κ' fan, να σου εχει καει η GTX950M, ειναι πραγματικα δυσκολο! Καθως μεχρι τωρα εστω, η vga ετουτη δεν ειναι γνωστη για υψηλες θερμοκρασιες & <καψιμο>, το αντιθετο 😇 https://ibb.co/bbmm7NS Εδω ενα screenshot απο τη δικη μου οταν ετοιμαζει ταυτοχρονως 2 X 1080p videos με NVEnc: o επεξεργαστης τοτε, σε 100% usage, φτανει max 67C, και η ΝVidia με max Video Engine Load 91% και Gpu Load 44% δεν ξεπερνα τους 60C (59). Και αυτα τα ομορφα μεσα σε...Acer laptop 😎 54 λεπτά πριν, xlapatsas4000 είπε φάνηκε βέβαιος χωρίς να το ανοίξει φυσικά. Απενεργοποίησα την gtx950m δούλευε για 3 4 ανοίγματα με τα πάλι τα ίδια. Μου αρεσει η..βεβαιοτητα του! Ναι, πουλια στον αερα, πιανει ο τυπος λεμε -> χαζοπουλια..!🤑 Τι σου ειπε, πως φταιει ακριβως: που δεν δουλευει σωστα, και με τις δυο καρτες γραφικων? Να υποθεσω εσυ, δεν εχεις αλλο hardware, να του δοκιμασεις: τροφοδοτικο, cpu μνημες, κλπ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xlapatsas4000 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξαφνικα ενω δούλευε το λάπτοπ μια χαρά το έκλεισα ένα βράδυ και την επόμενη ημέρα δεν άνοιγε η οθόνη. Σκέφτηκα να το συνδέσω στην ΤV και έπαιζε κανονικά. Του είπα μήπως φταίει η οθόνη η ο μαγνήτης στο άνοιξε κλείσε καθώς οι μεντεσεδες είναι διαλυμένοι καθώς εξ αρχής δεν ήταν στιβαροι και το εν λόγω λάπτοπ το έχω από το 2015. Μου πε μην το ψάχνεις φταίει η κάρτα. Μια προσωρινή λύση θα ήταν είπε να απενεργοποίησω την GTX950M, πράγμα που έκανα. Μετά ήταν πάλι το ίδιο. Να σημειώσω ότι αν δείξει η οθόνη αν ανάψει δηλαδή μετά δουλεύει απροβλημάτιστα μέχρι να τον κλείσω, δεν θα σβήσει δηλαδή. Όταν κλείσω τον υπολογιστή και τον ανοίξω πάλι μπορεί να μην ανοίξει. Ναι δυστυχώς δεν διαθέτω κάτι, να πειραματιστώ. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από xlapatsas4000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 No hardware...ok.... Ειναι longshot, αλλα δοκιμασε να αλλαξεις στα Windows Power Options, τις μεγιστες επιδοσεις του επεξεργαστη, βαλε τον ας πουμε σε 90, οπως δειχνω παρακατω: https://ibb.co/wwdQ0jV Αυτο θα του αφαιρεσει το turbo και κατι παραπανω, δεν θα ζοριζει το tdp του μητρικη ετσι ισως αλλαξει κατι προς το καλυτερο, σε καθε περιπτωση ειναι μια ευκολη δωρεαν δοκιμη! Επιβεβαιωσε το οτι δεν "τουρμπιζει" μετα, απο τη Διαχειριση Εργασιων -> Επιδοσεις -> Cpu 😃 Επισης βαλε και την Nvidia GTX950M αν δεν ειναι ηδη σε Adaptive λειτουργια εξοικονομισης https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2441/~/nvidia-control-panel-feature%3A-manage-3d-settings--power-management-mode Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xlapatsas4000 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, TheDevilMayCare είπε No hardware...ok.... Ειναι longshot, αλλα δοκιμασε να αλλαξεις στα Windows Power Options, τις μεγιστες επιδοσεις του επεξεργαστη, βαλε τον ας πουμε σε 90, οπως δειχνω παρακατω: https://ibb.co/wwdQ0jV Αυτο θα του αφαιρεσει το turbo και κατι παραπανω, δεν θα ζοριζει το tdp του μητρικη ετσι ισως αλλαξει κατι προς το καλυτερο, σε καθε περιπτωση ειναι μια ευκολη δωρεαν δοκιμη! Επιβεβαιωσε το οτι δεν "τουρμπιζει" μετα, απο τη Διαχειριση Εργασιων -> Επιδοσεις -> Cpu 😃 Επισης βαλε και την Nvidia GTX950M αν δεν ειναι ηδη σε Adaptive λειτουργια εξοικονομισης https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2441/~/nvidia-control-panel-feature%3A-manage-3d-settings--power-management-mode Θα κάνω ότι λες, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και θα δω αν δουλεύει ειδάλλως θα ενημερώσω μήπως γνωρίζεις κάποιον να το πάω. Πραγματικά ευχαριστώ καλό βράδυ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Οk! Επεξεργαστη, μνημες, τροφοδοτικο, για δοκιμη παντως -εαν εισαι Αθηνα- και εγω εχω 😄 Μου κινησε λιγο την περιεργεια, ειναι η αληθεια, ολο αυτο! Παντως πραγματι, μη το δωσεις εκει: γιατι θα φαει φοβαμαι απο εκεινον..."φουρνισμα" η 950, και θα 'ναι κριμα κι αδικο αυτο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xlapatsas4000 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα, εν τέλει έκανα ότι πρότεινε ο thedevilmaycare, και προς στιγμήν δουλεύει. Συγκεκριμένα, έκανα ότι μου είπε σε παραπάνω μήνυμα με τις φωτογραφίες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα