Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Άμα το κινητό συνδέεται μέσω wi-fi τότε πως γίνεται να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ με τα δεδομένα?

Στο δικό μου κινητό τουλάχιστον (apple) δεν γίνεται δεδομένα και wi-fi να δουλεύουν ταυτόχρονα

Εννοείς δεν επαρκεί ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων? Αν ναι τότε μου φαίνεται περίεργο γιατί κατά το car play δεν γίνονται πράγματα με ιδιαίτερες απαιτήσεις

Και όμως γίνεται πρέπει να έχει esim το αμάξι. Βέβαια κάποιες φορές μπερδεύεται όπως ακριβώς το λες αλλά το μπέρδεμα είναι στις 40 φορές 1 φορά.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ε, λοιπόν, έφαγα πόσες ώρες ψάχνοντας τι & πως για το (ασύρματο) CarPlay.

Η ασύρματη ζεύξη είναι μία διαδικασία 2 σταδίων. Πολύ χοντρικά, πρώτα ζευγνύεται το Bluetooth και στη συνέχεια μέσω iAP2 διαμοιράζονται τα διαπιστευτήρια ενός WPA2 δικτύου που "φιλοξενείται" στο αμάξι (είτε απ' το head unit, ή από ενδιάμεσο hardware). 

Ε, μη τα πολυλογώ, λόγω ενασχόλησης με ηλεκτρονικά και προγραμματισμό λέω να φτιάξω δικό μου PCBάκι. Ναι, ξέρω, υπάρχουν έτοιμα. Ναι, ξέρω, θα μου πάρει κάνα χρόνο (με δοκιμές κ.λπ). Ναι, ξέρω, θα βγει ακριβότερο. Αλλάάά... η τρέλα δε πάει στα βουνά ! Ίσως τσιμπήσω και κάνα έτοιμο για reverse eng, αλλά απ' ότι είδα το hardware δεν είναι και τίποτε τρομερό :D

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Haldol είπε

Ε, λοιπόν, έφαγα πόσες ώρες ψάχνοντας τι & πως για το (ασύρματο) CarPlay.

Η ασύρματη ζεύξη είναι μία διαδικασία 2 σταδίων. Πολύ χοντρικά, πρώτα ζευγνύεται το Bluetooth και στη συνέχεια μέσω iAP2 διαμοιράζονται τα διαπιστευτήρια ενός WPA2 δικτύου που "φιλοξενείται" στο αμάξι (είτε απ' το head unit, ή από ενδιάμεσο hardware). 

Ε, μη τα πολυλογώ, λόγω ενασχόλησης με ηλεκτρονικά και προγραμματισμό λέω να φτιάξω δικό μου PCBάκι. Ναι, ξέρω, υπάρχουν έτοιμα. Ναι, ξέρω, θα μου πάρει κάνα χρόνο (με δοκιμές κ.λπ). Ναι, ξέρω, θα βγει ακριβότερο. Αλλάάά... η τρέλα δε πάει στα βουνά ! Ίσως τσιμπήσω και κάνα έτοιμο για reverse eng, αλλά απ' ότι είδα το hardware δεν είναι και τίποτε τρομερό :D

Ρίξε μια ματιά εδώ πριν ξεκινήσεις.

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, aromeo είπε

Ρίξε μια ματιά εδώ πριν ξεκινήσεις.

Thanks! Σ' αυτό και 2-3 ακόμα έφαγα ένα 5-ωρο εχθές! :D

Αν αναμονή για ESP32-C5 (το νέο!) διότι μ' αυτό θέλω να παίξω... 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ritualistic είπε

αρα με ενα raspberry pi και το software αυτο φτιαχνεις το δικο σου κουτακι για ασυρματο carplay ?

Σωστά. Ένα RPi όμως έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση ενέργειας (+ έκλυση θερμότητας) για να του αναθέσεις (μόνο) μια τέτοια δουλειά. Γι' αυτό και όλες οι εμπορικές χρησιμοποιούν άλλους τύπους επεξεργαστών.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Haldol είπε

Σωστά. Ένα RPi όμως έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση ενέργειας (+ έκλυση θερμότητας) για να του αναθέσεις (μόνο) μια τέτοια δουλειά. Γι' αυτό και όλες οι εμπορικές χρησιμοποιούν άλλους τύπους επεξεργαστών.

αρα ποιο RPi θα επρεπε να παρουμε για να κανουμε δουλιτσα σα μεμονωμενοι καταναλωτες ?

μας εχει απασχολησει παρα πολυ το θεμα ασυρματο carplay me @paylidis και βλεπω οτι τα περισσοτερα που κυκλοφορουν εξω σε amazon κτλ δεν ειναι πολυ αξιοπιστα

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ritualistic είπε

αρα ποιο RPi θα επρεπε να παρουμε για να κανουμε δουλιτσα σα μεμονωμενοι καταναλωτες ?

μας εχει απασχολησει παρα πολυ το θεμα ασυρματο carplay me @paylidis και βλεπω οτι τα περισσοτερα που κυκλοφορουν εξω σε amazon κτλ δεν ειναι πολυ αξιοπιστα

Ακριβώς γι' αυτό θέλω κι εγώ να μπω στο τρυπάκι να κάνω κάτι δικό μου. Το ιδανικότερο από τα raspbέρια είναι το Zero 2 W. Αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι τέλειο, διότι (α) δεν έχει 5 GHz WiFi και (β) έχει ολόκληρο OS να bootάρει. Γι' αυτό θέλω να δοκιμάσω με MCU αντί για "υπολογιστάκι". Συγκεκριμένα, με το ESP32-C5 που ανέφερα. 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ακριβώς γι' αυτό θέλω κι εγώ να μπω στο τρυπάκι να κάνω κάτι δικό μου. Το ιδανικότερο από τα raspbέρια είναι το Zero 2 W. Αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι τέλειο, διότι (α) δεν έχει 5 GHz WiFi και (β) έχει ολόκληρο OS να bootάρει. Γι' αυτό θέλω να δοκιμάσω με MCU αντί για "υπολογιστάκι". Συγκεκριμένα, με το ESP32-C5 που ανέφερα. 

αυτο βλεπω ακομα πως δεν εχει κυκλοφορησει ουε τιμη εχει ανακοινωθει, η κανω λαθος ?

Δημοσ.

Παιδιά αυτό εδώ δεν λέει; 

https://cplay2air.com

Πήρα ένα skoda kamiq πριν 2 εβδομάδες, αλλά δυστυχώς είναι με ενσύρματο CarPlay επειδή μου είπαν αν έβαζα ασύρματο ότι θα είχε άγνωστη διαθεσιμότητα. Οπότε αναγκάστηκα και το πήρα ενσύρματο. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Πήρα ένα skoda kamiq πριν 2 εβδομάδες, αλλά δυστυχώς είναι με ενσύρματο CarPlay επειδή μου είπαν αν έβαζα ασύρματο ότι θα είχε άγνωστη διαθεσιμότητα. Οπότε αναγκάστηκα και το πήρα ενσύρματο. 

δυστυχως ο,τι κυκλοφορει στο εμποριο αυτη τη στιγμη εχει στην καλυτερη περιπτωση αναμικτες κριτικες απο οσο εχω ψαξει.

μπορεις να το παρεις να το δοκιμασεις κ οσο κρατησει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντύπωση μου κάνει ότι δεν υπάρχει κάτι αξιόπιστο.

Έχω μια random πηγή Android των 95€ (του κιλού δηλαδή) με ασύρματο CarPlay και έχω μηδενικά προβλήματα. Ένα ανταπτοράκι που κοστίζει έως και ακριβότερα από ολόκληρη πηγή δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά;

Επεξ/σία από aromeo
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kaktos77 είπε

i-phone έχεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...