Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το προηγούμενο αμάξι έβαζα μουσική μέσω 3,5mm (AUX-IN). Χάρτες από την οθόνη του κινητού με βάση πάνω στο τζάμι. Πήρα το καινούριο και γλυκάθηκα με το (ενσύρματο) CarPlay. Βάζω το κινητό στη USB κι έχω τα πάντα στην κύρια οθόνη του αυτοκινήτου. :D

Γιατί να μη το πάμε ένα βήμα παραπέρα; Σκέφτηκα να μετατρέψω το ενσύρματο σε ασύρματο. Γιατί τι καλύτερο, απ' το να μπαίνεις στο αμάξι, να συνδέεται αυτόματα το κινητό και να παίζει το CarPlay χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα;

Έχω βρει διάφορα dongles που κάνουν αυτό που οραματίζομαι: Τα βάζεις σε μία θύρα USB και "γεφυρώνουν" το ενσύρματο CarPlay του οχήματος με το κινητό, ασύρματα. Με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή θα βάλω και Qi charger στο αμάξι, είπα, γιατί όχι;

Αλλά το ερώτημα είναι, ποια είναι τα καλά και δοκιμασμένα; Υπάρχει κάποια εταιρεία που να θεωρείται "μεγάλη" στο χώρο, ώστε να μην πάω σε Κίνα μεριά; Τα περισσότερα που βρίσκω είναι unbranded, χωρίς support, χωρίς τίποτα. Και ψάχνω για κάτι πιο σίγουρο, όχι για κάτι που εάν δε δουλέψει με τη μία θα με ταλαιπωρήσει 2 'βδομάδες μέχρι να το κάνω να δουλέψει.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Σε εργοαστασιακό σύστημα δύσκολα θα βρεις κάτι που να παίζει σε λογική τιμή...

Δε θέλω να αλλάξω την οθόνη όλη. Ψάχνω κάτι σαν USB dongle που να παίξει το ρόλο του καλωδίου, αλλά ασύρματα. Έχω βρει αυτό, στα 150 ευρώ, αλλά δε με πείθει πολύ. 

Άλλωστε η VW δε βγάζει οθόνη με ασύρματο CarPlay, απ' όσο ξέρω.

• Moderators
Δημοσ.

Με ενδιαφέρει άμεσα αν υπάρχει κάτι σε Android Auto, μιας και το αυτοκίνητο έχει και έχει και κλειστό χώρο με ενσωματωμένο Qi charge για το κινητό, άρα πραγματικά θα μου λύσει τα χέρια. Και ας κοστίζει και 150€, τα αξίζει. Εξαιρετική ιδέα, απορώ πως δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 28/5/2022 στις 7:58 ΜΜ, George555 είπε

Τελικά βρήκε κάποιος αν δουλεύει αυτό το dongle?

Προσωπικά δε μ' έπεισε ιδιαίτερα για να το δοκιμάσω.

Ακόμα έχω πεταμένο μόνιμα ένα καλώδιο στη USB και με το που μπω στο αμάξι, συνδέω το κινητό μου. 

Παρόλα αυτά, στα επόμενα μοντέλα, (νομίζω από MY'19 και μετά) υπάρχει ασύρματο official. Θα ψάξω και αυτό πως γίνεται - - μήπως είναι "ανεκτή" η φασαρία να το κάνω.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Haldol είπε

Προσωπικά δε μ' έπεισε ιδιαίτερα για να το δοκιμάσω.

Ακόμα έχω πεταμένο μόνιμα ένα καλώδιο στη USB και με το που μπω στο αμάξι, συνδέω το κινητό μου. 

Παρόλα αυτά, στα επόμενα μοντέλα, (νομίζω από MY'19 και μετά) υπάρχει ασύρματο official. Θα ψάξω και αυτό πως γίνεται - - μήπως είναι "ανεκτή" η φασαρία να το κάνω.

Να το κανεις. Εγώ το έχω και είναι απίστευτα βολικό

Δημοσ.

Αυτά τα dongle κάνουν την σύνδεση μέσω bluetooth?

Γενικά πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν είναι με bluetooth η σύνδεση εξαρχής των κινητών με το αυτοκίνητο εν έτη 2022+ και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται καμιά μεγάλη μεταφορά δεδομένων για να μιλάς στο τηλέφωνο ή να βλέπεις τους χάρτες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Γενικά πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν είναι με bluetooth η σύνδεση εξαρχής των κινητών με το αυτοκίνητο εν έτη 2022+ και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται καμιά μεγάλη μεταφορά δεδομένων για να μιλάς στο τηλέφωνο ή να βλέπεις τους χάρτες

Το bluetooth δεν επαρκει για wireless android auto/apple carplay, χρειαζεται wifi 5ghz.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, haHa είπε

Το bluetooth δεν επαρκει για wireless android auto/apple carplay, χρειαζεται wifi 5ghz.

νομιζω πως ολα τα αυτοκινητα που εχουν δυνατοτητα επειγουσας κλησης εχουν τετοιο εξοπλισμο

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ritualistic είπε

νομιζω πως ολα τα αυτοκινητα που εχουν δυνατοτητα επειγουσας κλησης εχουν τετοιο εξοπλισμο

Οχι, ειναι διαφορετικο αυτο.

Η δυνατοτητα επειγουσας κλησης ειναι σε αυτοκινητα που εχουν modem/sim για να κανουν κλησεις αυτοματα.

Το wifi 5ghz ειναι κατι αλλο και ειναι απαραιτητο για wireless android auto/apple carplay.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Όχι, μέσω WiFi είναι. To ΒΤ δεν έχει "προφίλ" για CarPlay. Το αμάξι έχει BT, οπότε εάν δεχτώ κλήση χωρίς το κινητό συνδεδεμένο, μπορώ ν' απαντήσω απ' την οθόνη του αυτοκινήτου (και φυσικά, ν' ακούσω μουσική, κ.λπ). Αλλά το CarPlay είναι πολλά πράγματα παραπάνω... 

Δημοσ.

Άμα το κινητό συνδέεται μέσω wi-fi τότε πως γίνεται να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ με τα δεδομένα?

Στο δικό μου κινητό τουλάχιστον (apple) δεν γίνεται δεδομένα και wi-fi να δουλεύουν ταυτόχρονα

7 ώρες πριν, haHa είπε

Εννοείς δεν επαρκεί ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων? Αν ναι τότε μου φαίνεται περίεργο γιατί κατά το car play δεν γίνονται πράγματα με ιδιαίτερες απαιτήσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...