Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, rus είπε

Πόσα προστιμα εχεις πληρωσει μεχρι στιγμης, φιλε τσαμπατζη? 

Δεν έχει έρθει η μέρα που ελεγκτής θα ακουμπήσει τον φίλο μας τον τζαμπατζή... τους μυρίζεται τους πονηρίδηδες και τους αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Γάτα με πέταλα ο αίλουρας

Επεξ/σία από TriLoBiTe
  • Like 1
  • Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Αλλη μεγάλη ξενοφερτη αηδία αυτό με τις σκάλες. Αντί να στέκονται 2-2 στα σκαλιά και να ανεβαίνουν διπλάσιοι άνθρωποι κάθονται δεξιά για να βρεθούν 10 που βιάζονται να τρέξουν στις κυλιόμενες. Ποιο μεγάλη βλακεια δεν υπάρχει. 

Αμαν με αυτες τις ξενοφερτες αηδίες.. Να θωρακισουμε την χώρα μας με τις δικες μας αντιληψεις και ιδεες και να βαλουμε μπροστάρη τον μηχανικο1!

• Like 6
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Τα θέματα αυτά έχουν συζητηθεί άπειρες φορές, οι μπάρες θα είχαν νόημα αν υπήρχαν από μπροστά ελεγκτές και όποιον έβλεπαν να μην χτυπάει να του κόβουν πρόστιμο. Επρεπε να υπηρχαν οπωσδήποτε ελεγκτές μαζί με αστυνομικούς η σεκιουριτάδες για όποιον πάει να το παίξει μάγκας και να δούμε μετά για πότε κόβεται η μαγκιά. Δεν έχει σημασία για μένα ποιος έχει ποιος δεν έχει αν κρατάει iPhone ή κάτι άλλο. Με ενδιαφέρει να πληρώνει ώστε να μην επομιζονται οι υπόλοιποι το κόστος και γιατί όχι να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων. 

στη μαδρίτη σε μερικούς σταθνούς , εκτός από τα μηχανήματα έχουν και τους κλασσικούς γκισέδες. Αυτοί που είναι μέσα έχουν και το ρόλο του ελεγκτή , μιας και είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο με τις πύλες. Εδώ ακόμη και να είναι κάποιος στον γκισέ (όπου μπορεί να εχει παραμείνει πέρα από σύνταγμα και ομόνοια), ακόμη και της ασφάλειας, ούτε που ασχολούνται. Επομένως η παρακμή αφορά τόσο τη διοίκηση, όσο και μερίδα επιβατικού κοινού.

1 ώρα πριν, mihanikos1 είπε

Αλλη μεγάλη ξενοφερτη αηδία αυτό με τις σκάλες. Αντί να στέκονται 2-2 στα σκαλιά και να ανεβαίνουν διπλάσιοι άνθρωποι κάθονται δεξιά για να βρεθούν 10 που βιάζονται να τρέξουν στις κυλιόμενες. Ποιο μεγάλη βλακεια δεν υπάρχει. 

έχω ακούσει από τα μεγάφωνα στο σταθμό ειρήνη και μοσχάτου,  πως στις κυλιόμενες καθόμαστε πάντοτε δεξιά. Φυσικά στο ελλάς , ακόμη και αυτό το τόσο απλό , σχεδόν κανείς δεν το σέβεται.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mihanikos1 είπε

βρε τους βλάκες , ιδέα δεν έχουν.

ασε την άλλη ξενόφερτη βλακεία που στις κυλιόμενες αντι να χρισιμοποιουν και τις δυο και αυτες που πανε προς τα κάτω για να ανεβαινει τετραπλασιος κόσμος τις έχουν μόνο για να κατεβαίνουν. Δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.

• Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ikorolis είπε

και πίστεψε με κανείς δεν τολμάει να χωθεί από πίσω μου ή να με σπρώξει ούτε εμένα ούτε την κοπέλα μου γιατί γνωρίζει το μετά τι θα συμβεί...

Έκλαψα. Να σαι καλά Τσακ Νόρρις των ΜΜΜ. 

Εγώ λέω ότι ο λαθρεπιβάτης κλέβει εμένα που πληρώνω την μηνιαία μου κάρτα.

Αν πλήρωνε κι αυτός ίσως εγώ πλήρωνα 20€ αντί για 30 και είχα 120€ περισσότερα τον χρόνο. Δεν είναι κάνα τρομερό πόσο, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώνω 120€ τον χρόνο για να στριμωχνομαι περισσότερο σε ώρες αιχμής. 

Δυστυχώς έλεγχος δεν υπάρχει αρκετός και δεν αρκεί το πρόστιμο πολλές φορές. Την πρώτη φορά πρόστιμο, την δεύτερη προσαγωγή να κάτσουν 3 ώρες στο τμήμα οι λαθρεπιβάτες, θα εύχονται να είχαν κάνει το Μεταξουργείο - νέος Κόσμος με τα πόδια αν δεν είχαν 1,60...

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, censOred είπε

Αμαν με αυτες τις ξενοφερτες αηδίες.. Να θωρακισουμε την χώρα μας με τις δικες μας αντιληψεις και ιδεες και να βαλουμε μπροστάρη τον μηχανικο1!

Δεν είναι "δικές" αντιλήψεις, είναι κοινή λογική. 2 άτομα από 50 πχ σκαλιά ανεβαίνουν 100 άτομα, 1 άτομο στα 50 σκαλιά ανεβαίνουν 50 και 10 που τρέχουν. Πότε ανεβαίνει πιο γρήγορα ο κόσμος; απλά μαθηματικά 3ης δημοτικού. 

Ήδη στο Λονδίνο έχουν καταλάβει την μαλάκια που έκαναν και θέλουν να το σταματήσουν. 

https://www.womantoc.gr/life/article/peirama-sto-metro-tou-londinou-parakaloume-min-stekeste-sti-deksia-plevra-tis-skalas

• Like 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, rus είπε

Πόσα προστιμα εχεις πληρωσει μεχρι στιγμης, φιλε τσαμπατζη? συνολικα βγαινεις χαμενος ή κερδισμενος?

Αν κρίνω από τον καλοντυμένο κύριο που συναντώ συνήθως στον σταθμό Μοναστηράκι με το apple iPhone φτηνά του έρχεται να ταξιδεύει τσάμπα 

1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Έκλαψα. Να σαι καλά Τσακ Νόρρις των ΜΜΜ. 

Εγώ λέω ότι ο λαθρεπιβάτης κλέβει εμένα που πληρώνω την μηνιαία μου κάρτα.

Αν πλήρωνε κι αυτός ίσως εγώ πλήρωνα 20€ αντί για 30 και είχα 120€ περισσότερα τον χρόνο. Δεν είναι κάνα τρομερό πόσο, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώνω 120€ τον χρόνο για να στριμωχνομαι περισσότερο σε ώρες αιχμής. 

Δυστυχώς έλεγχος δεν υπάρχει αρκετός και δεν αρκεί το πρόστιμο πολλές φορές. Την πρώτη φορά πρόστιμο, την δεύτερη προσαγωγή να κάτσουν 3 ώρες στο τμήμα οι λαθρεπιβάτες, θα εύχονται να είχαν κάνει το Μεταξουργείο - νέος Κόσμος με τα πόδια αν δεν είχαν 1,60...

Να είσαι καλά δεν είμαι ο Τσακ Νόρις αν ήμουν θα ήμουν και πλούσιος και δεν θα είχα ανάγκη τα ΜΜΜ.

Για τα άλλα συμφωνώ μαζί σου

Δημοσ.
5 ώρες πριν, rus είπε

Πόσα προστιμα εχεις πληρωσει μεχρι στιγμης, φιλε τσαμπατζη? συνολικα βγαινεις χαμενος ή κερδισμενος?

10+ χρονια δεν εχω πληρωσει ποτε.

Εχει σημασια σε ποιες στασεις κανεις τις διαδρομες σου. Και σε ποια βαγονια μπαινεις. Και ποιες εξοδους χρησιμοποιεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Δεν είναι "δικές" αντιλήψεις, είναι κοινή λογική. 2 άτομα από 50 πχ σκαλιά ανεβαίνουν 100 άτομα, 1 άτομο στα 50 σκαλιά ανεβαίνουν 50 και 10 που τρέχουν. Πότε ανεβαίνει πιο γρήγορα ο κόσμος; απλά μαθηματικά 3ης δημοτικού. 

Ήδη στο Λονδίνο έχουν καταλάβει την μαλάκια που έκαναν και θέλουν να το σταματήσουν. 

https://www.womantoc.gr/life/article/peirama-sto-metro-tou-londinou-parakaloume-min-stekeste-sti-deksia-plevra-tis-skalas

Ενδιαφέρον. Δεν ήμουν ενήμερος αλλα και πάλι το πείραμα επιδεικνυει αποτελεσματικότητα σε σκάλες μεγαλύτερες των 20 m.

Αναφορά σε κείμενο

But the Underground has also, cleverly, left a third escalator — on the far left, of course — for anyone to ride or climb as he or she pleases, so in some sense it is stepping heaven, without any official hectoring.

Επεξ/σία από censOred
Πληρης αναγνωση του αντιστοιχου αγγλικού άρθρου
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Πειραματικά , σε συγκεκριμένους σταθμούς σε συγκεκριμένες σκάλες σε συγκεκριμένες ώρες.

Κατά τα άλλα "θέλουν να το σταματήσουν "

• Like 3
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

To άρθρο είναι του 2016 κι εγώ που κινούμαι στο Λονδίνο δεν έχω παρατηρήσει να έχει αλλάξει κάτι. Επίσης, τον χώρο τον αφήνεις για κάποιον που βιάζεται, η μεγιστοποίηση του αριθμού ατόμων που ανεβαίνουν δεν είναι το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι. Όπως η ΛΕΑ στην εθνική οδό.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο χώρος στα αριστερά δεν μένει ελεύθερος για να ανεβαίνουν όσοι βιάζονται, αλλά για λόγους ασφαλείας. 

Επεξ/σία από lightsout
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είμαι ένας ακόμη πολύ μα πάρα πολύ αγανακτισμένος από όλους αυτούς τους στριμοκωλάκηδες της πλάτης για μια "δωρεάν" μεταβίβαση με κάποιο ΜΜΜ και βέβαια περισσότερο με την απαράδεκτη Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ι Α που δείχνουν οι υπεύθυνοι του ελέγχου στα εισιτήρια.

Εντάξει ο στριμοκωλίδης προσπαθεί να πάει τσάμπα βόλτα (εννοείται πάντα εις βάρος του διπλανού του και όχι μόνο) αλλά οι κύριοι που έχουν την ευθύνη του ελέγχου των εισιτηρίων που κρύβονται? Γιατί δε βγαίνουν για ελέγχους και αφήνουν όλους αυτούς να βολτάρουν εις βάρος δικό τους και βέβαια εις βάρος όλων όσων πληρώνουμε εισιτήριο?

Χρειάζεται μια σοβαρή και άμεση λύση από τους υπεύθυνους και όχι από τους επιβάτες.

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, lightsout είπε

Ο χώρος στα αριστερά δεν μένει ελεύθερος για να ανεβαίνουν όσοι βιάζονται, αλλά για λόγους ασφαλείας. 

Ακριβώς. Μου έχει τύχει να πέσει άτομο την στιγμή που "έβγαινε" από τη κυλιόμενη. Οσοι ανέβαιναν από πίσω μετατοπίστηκαν δεξιά (εδώ στεκόμαστε αριστερά) και ετσι δεν τραυματιστηκε  κανείς. Αν ήταν τίγκα και οι δυο πλευρές ή  ήταν καλυμμένη από "βιαστικούς" η δεξιά πλευρά  θα πέφταμε όλοι ο ένας πάνω στον άλλο ....

• Like 3
Δημοσ.
21 ώρες πριν, geont είπε

Επειδη αυτη η αδικια θα σε τρωει συνεχεια, συμβουλη 

Συμβουλή , αν δεν έχει ακόμη υποχρεώσεις στην ελλάδα ... να τα μαζέψει και να φύγει ...

για να μην καταντήσει σαν εμάς που (ξε)μείναμε εδώ ...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...