Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω οτι σε αλλες χωρες που οι κανονες τηρουνται καπως καλυτερα αυτο συμβαινει αποκλειστικα και μονο επειδη υπαρχουν υπαλληλοι που δουλευουν στις αποβαθρες και στα μηχανηματα εισοδου/εξοδου και δεν καναν πηγαδακια να πουνε τα νεα τους οπως συμβαινει στην αθηνα οπου υπαρχει υπαλληλος.
Παραδειγμα, γυρισα απο Λονδινο, ειχε ανθρωπους στις αποβαθρες (οσες ειχαν πολυ κοσμο και σε ωρες αιχμης) με μικροφωνο που μιλαγαν σε πραγματικο χρονο στον κοσμο και τους ελεγαν οτι ηρθε ο συρμος, παρακαλω καντε στην ακρη να βγουν πρωτα και μετα θα μπειτε εσεις. ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ λες και ηταν μωρα παιδια. 
Υπηρχαν παντου πινακιδες και ανακοινωσεις οτι στις σκαλες καθονται δεξια οσοι δεν θελουν να περπατησουν και αριστερα οι εξτρα αγχωμενοι. (αυτο στην Αθηνα δεν ισχυει σε καμια περιπτωση, δεν ειναι δυνατον μεμονομενοι επιβατες να θετουν αυθαιρετους κανονες στους υπολοιπους)
Υπηρχαν ανθρωποι στα μηχανηματα που κανεις επικυρωση καρτας που επιβλεπαν και δεν περναγε κουνουπι, (κυριως τουριστες που ειχαν προβλημα με την καρτα βοηθαγαν, μην με ρωτησετε που το ξερω :))πολυ συχνα ειχε και περιπολεια με ζευγος αστυνομικων.
Φυσικα τα ζωακια υπαρχουν παντου, αφηναν τους καφεδες στα καθισματα, τις εφημεριδες που μοιραζουν δωρεαν τις πεταγαν κατω.

ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Επεξ/σία από safridia
  • Thanks 1
  • Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχουμε φτιαξει/παραλάβει μια χώρα όπου ο σωστός θεωρείται κορόιδο και ο απατεώνας είναι ο μάγκας.

Σε κάθε μα κάθε βαθμίδα της κοινωνίας.  

Στα ΜΜΜ, στο παρκάρισμα,  στην ηχορύπανση, στην φορολογία, στην πολιτική.  Παντού. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, george1807 είπε

Γιατί θεωρείς ηλίθιο να δώσεις 2,5 ευρώ για να έχεις όση μουσική επιθυμείς; Από που ακούς μουσική;

7 είναι εκτός αν έχει ο μπαμπάς η μαμά και δύο αδέρφια σου Spotify 😁

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, christakos07 είπε

Μα και πάλι δειγματοληπτικός θα είναι ο έλεγχος. Το πολύ πολύ να είναι πιο εντατικός.

Μιλάμε για ένα σύμπλεγμα συγκοινωνιών που για να ελέγχεται σε τακτική βάση, μπορεί να χρειάζεται χιλιάδες προσλήψεις γραφιάδων-ελεγκτών. Δεν έχει νόημα.

Τη δεκαετία του '90 είχαμε εισπράκτορες. Καταργήθηκαν οι εισπράκτορες και ξεκίνησαν οι τζαμπατζηδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως τζαμπατζης στα ΜΜΜ δε μετανοησα διαβαζοντας αυτο το θρεντ.

Επεξ/σία από Tempor
  • Confused 1
Δημοσ.

Έχετε επικεντρωθεί στο μετρό και στον ηλεκτρικό κυρίως. Στα λεωφορεία έχετε δει ελεγκτή πρόσφατα; Εγώ όχι πάντως και λογικό, όταν περνάνε ανά 40 λεπτά και είναι φίσκα, ο ελεγκτής που θα χωρέσει και τι θα κάνει; 

Δημοσ.

επειδη χρησιμοποιω καθημερινως ηλεκτρικο πληρωνοντας καρτα μηνιαια εδω και δυο χρονια...εχω παρατηρησει κι εγω το φαινομενο των πολλων τζαμπατζηδων...στην αρχη με ενοχλουσε τωρα δεν δινω πλεον σημασια...αποδεικνυεται για μια ακομη φορα γιατι ο τοπος τουτος δεν παει ποτε μπροστα...ολοι περιμενουμε ολα να λειτουργουν ρολοι εδω οταν οι ιδιοι δεν συνεισφερουμε...δεν πληρωνουμε εισητηριο, αποφευγουμε φορους με τεχνασματα...το θεωρουμε μαγκια μαλιστα να το καταφερνουμε χωρις να μας ανακαλυπτουν...για ολα φταιει το συστημα...εμεις ποτε...να ξερετε δεν ειναι τυχαιο εδω που φτασαμε σαν χωρα ...μαγκιες γκαζιες , καγκουριες και επιδειξη...αυτο ειναι το μεσο ανωτερο επιπεδο της πλειοψηφιας...καλη μας τυχη ευχομαι...

• Like 8
  • Thanks 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, george1807 είπε

Και όμως έχουν. 😁

0 ευρω για μουσικη και ταινιες. Αυτο ειναι τροπος ζωης για μενα απο τα μαθητικα μου χρονια 😁

Καμια σχεση αυτο με τα ΜΜΜ, οπου παντα εχω εισητηριο. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Silenzio είπε

ανατρίχιασα με τη περιγραφή σου και τώρα το σκέφτομαι μη πέσω πάνω σου καμμια μέρα..

φίλε μου δεν χρειάζεται καμία ανατριχίλα

πολλές φορές έχω ανοίξει με την δική μου κάρτα να περάσουν

σε έλληνες και σε ξένους που έχουν ανάγκη

αυτό που δεν μου αρέσει είναι η "μαγκιά"

6 ώρες πριν, mrkra είπε

οταν παω και πληρωνω ενα σκασμο λεφτα για αν εχω 20 εισιτηρια, και μετα το 3ο εισιτηριο η καρτα μου απομαγνητιζεται και δεν περνα πλεον τα μηχανηματα και με αναγκαζουν να παω στο Συνταγμα να στηθω με τις ωρες στην ουρα για να την ελεγξουν και στο τελος μου λενε η καρτα ειναι χαλασμενη και οτι χανω τα εισιτηρια μου τι περιμενεις  να κανω την επομενη φορα που θα μπω;;;; για πες μου; οχι μαι αλλα 20 φορες μεχρι να με ξεχρεωσουν.

μήπως την έχεις μαζί με το κινητό σου στην ίδια θήκη?

πάντως αντί για χάρτινο εισιτήριο μπορείς να βγάλεις προσωποποιημένη κάρτα και να την φορτώνεις εισιτήρια

4 ώρες πριν, valkon είπε

Έχετε επικεντρωθεί στο μετρό και στον ηλεκτρικό κυρίως. Στα λεωφορεία έχετε δει ελεγκτή πρόσφατα; Εγώ όχι πάντως και λογικό, όταν περνάνε ανά 40 λεπτά και είναι φίσκα, ο ελεγκτής που θα χωρέσει και τι θα κάνει; 

εγώ έχω δει και πρόσφατα 2020 αλλά και το 2019

σε λεωφορεία και σε τρόλεϊ

βέβαια πιο πολύ συχνάζουν στο τρένο (βλέπεις είναι πιο εύκολο να κάνουν την δουλειά τους και παράλληλα να κουβεντιάζουν ώστε να περνάει η ώρα τους μέχρι να σχολάσουν)

ενώ στο λεωφορείο/τρόλεϊ έχει τρέξιμο δεν συμφέρει

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tempor είπε

Ως τζαμπατζης στα ΜΜΜ δε μετανοησα διαβαζοντας αυτο το θρεντ.

Πόσα προστιμα εχεις πληρωσει μεχρι στιγμης, φιλε τσαμπατζη? συνολικα βγαινεις χαμενος ή κερδισμενος?

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, rus είπε

Πόσα προστιμα εχεις πληρωσει μεχρι στιγμης, φιλε τσαμπατζη? συνολικα βγαινεις χαμενος ή κερδισμενος?

Για να παραμένει τζαμπατζης κερδισμένος βγαίνει. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Για να παραμένει τζαμπατζης κερδισμένος βγαίνει. 

Και οι παιχτες του Παμε Στοίχημα στη μεγαλη πλειοψηφια τους χαμενοι ειναι, αλλα παραμενουν παιχτες.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, safridia είπε

Να πω οτι σε αλλες χωρες που οι κανονες τηρουνται καπως καλυτερα αυτο συμβαινει αποκλειστικα και μονο επειδη υπαρχουν υπαλληλοι που δουλευουν στις αποβαθρες και στα μηχανηματα εισοδου/εξοδου και δεν καναν πηγαδακια να πουνε τα νεα τους οπως συμβαινει στην αθηνα οπου υπαρχει υπαλληλος.
Παραδειγμα, γυρισα απο Λονδινο, ειχε ανθρωπους στις αποβαθρες (οσες ειχαν πολυ κοσμο και σε ωρες αιχμης) με μικροφωνο που μιλαγαν σε πραγματικο χρονο στον κοσμο και τους ελεγαν οτι ηρθε ο συρμος, παρακαλω καντε στην ακρη να βγουν πρωτα και μετα θα μπειτε εσεις. ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ λες και ηταν μωρα παιδια. 
Υπηρχαν παντου πινακιδες και ανακοινωσεις οτι στις σκαλες καθονται δεξια οσοι δεν θελουν να περπατησουν και αριστερα οι εξτρα αγχωμενοι. (αυτο στην Αθηνα δεν ισχυει σε καμια περιπτωση, δεν ειναι δυνατον μεμονομενοι επιβατες να θετουν αυθαιρετους κανονες στους υπολοιπους)
Υπηρχαν ανθρωποι στα μηχανηματα που κανεις επικυρωση καρτας που επιβλεπαν και δεν περναγε κουνουπι, (κυριως τουριστες που ειχαν προβλημα με την καρτα βοηθαγαν, μην με ρωτησετε που το ξερω :))πολυ συχνα ειχε και περιπολεια με ζευγος αστυνομικων.
Φυσικα τα ζωακια υπαρχουν παντου, αφηναν τους καφεδες στα καθισματα, τις εφημεριδες που μοιραζουν δωρεαν τις πεταγαν κατω.

ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Αλλη μεγάλη ξενοφερτη αηδία αυτό με τις σκάλες. Αντί να στέκονται 2-2 στα σκαλιά και να ανεβαίνουν διπλάσιοι άνθρωποι κάθονται δεξιά για να βρεθούν 10 που βιάζονται να τρέξουν στις κυλιόμενες. Ποιο μεγάλη βλακεια δεν υπάρχει. 

• Confused 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...