Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, adversus είπε

Αν και δε θέλω καν να μπω στη συζήτηση περι τζαμπατζήδων κτλπ εδώ μέσα με αυτά που διαβάζω.

Θέλω να ρωτήσω μόνο κάτι, θεωρείς ότι σταματόντας την δωρεάν είσοδο στους ανέργους δε θα ανέβει το ποσοστό των ''τζαμπατζήδων'' ; 

εγώ πάντως βρίσκω σωστό το μέτρο της επιδότησης (δωρεάν) μετακίνησης για ανέργους και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (εννοείται με αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες ώστε να το παίρνουν αυτοί που πραγματικά το δικαιούνται και να γίνεται συνέχεια έλεγχος)

σωστό βρίσκω το μέτρο του μειωμένου εισιτηρίου/κάρτας για ηλικιωμένους - μαθητές - σπουδαστές

αλλά βρίσκω ακριβό το εισιτήριο / κάρτα για τις τρέχουσες υπηρεσίες

θα το δικαιολογήσω όταν ολοκληρωθεί η γραμμή 4 του μετρό και όλες οι επεκτάσεις που όντως δεν θα έχεις λόγο να μην πάρεις το μετρό και να αφήσεις το αυτοκίνητο/μηχανή σου

και φυσικά αν γίνει τιμή ζώνης δεν μπορεί να πληρώνω το ίδιο εγώ που το χρησιμοποιώ π.χ για τέσσερις στάσεις με έναν άλλο που το παίρνει από την αφετηρία έως το τέρμα.

• Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι νόμοι υπάρχουν δεν εφάρμοζονται από κανέναν ομως,βεβαια καλο ειναι να μην τρωγομαστε μεταξυ μας, εγω οταν κυκλοφορουσα ανοιγα την μπαρα σε οποιον δεν εχει εισιτηριο καθως περιμενα στο ηλεκτρικο πχ εβλεπα οποιος δεν ειχε εισιτηριο χτυπαγα το δικο μου για να περασει,δεν πειραζει,ο αλλος μπορει να μην θελει να δωσει 30 ευρω ή 1,40 περα οτι μπορει να μην του περισευουν καλο ειναι να βοηθαμε ετσι και αλλιως εγω το πληρωνω περασουν δεν περασουν αυτοι.....

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, blackdeagle είπε

Οι νόμοι υπάρχουν δεν εφάρμοζονται από κανέναν ομως,βεβαια καλο ειναι να μην τρωγομαστε μεταξυ μας, εγω οταν κυκλοφορουσα ανοιγα την μπαρα σε οποιον δεν εχει εισιτηριο καθως περιμενα στο ηλεκτρικο πχ εβλεπα οποιος δεν ειχε εισιτηριο χτυπαγα το δικο μου για να περασει,δεν πειραζει,ο αλλος μπορει να μην θελει να δωσει 30 ευρω ή 1,40 περα οτι μπορει να μην του περισευουν καλο ειναι να βοηθαμε ετσι και αλλιως εγω το πληρωνω περασουν δεν περασουν αυτοι.....

Οι νόμοι υπάρχουν και εφαρμόζονται από όσους έχουν συνείδηση πολίτη (είμαι ένας από αυτούς), όποτε παρακαλώ ας μη γενικεύουμε. Για τους άλλους υπάρχουν ποινές που πρέπει να εφαρμοστούν. 

ο άνεργος, ο μαθητής, ο ηλικιωμένος έχει μηδενικά ή μειωμένα τέλη χρήσης των ΜΜΜ. Ο τζαμπατζής είναι συνειδητή επιλογή: Δεν είδα κανέναν τζαμπατζή να πάει να δηλώσει επώνυμα στην εισαγγελία πόσες φορές έχει κλέψει το κράτος, ώστε να δούμε πόσο πραγματικά...υπερήφανος είναι όταν βρεθεί αντιμέτωπος με την ποινή του (το πρόστιμο δηλαδή). 

Τέλος, για να μην...ακριβαίνει ο λογαριασμός για τον καθένα πρέπει να πληρώνουμε όλοι! 

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

Οι νόμοι υπάρχουν και εφαρμόζονται από όσους έχουν συνείδηση πολίτη (είμαι ένας από αυτούς), όποτε παρακαλώ ας μη γενικεύουμε. Για τους άλλους υπάρχουν ποινές που πρέπει να εφαρμοστούν. 

ο άνεργος, ο μαθητής, ο ηλικιωμένος έχει μηδενικά ή μειωμένα τέλη χρήσης των ΜΜΜ. Ο τζαμπατζής είναι συνειδητή επιλογή: Δεν είδα κανέναν τζαμπατζή να πάει να δηλώσει επώνυμα στην εισαγγελία πόσες φορές έχει κλέψει το κράτος, ώστε να δούμε πόσο πραγματικά...υπερήφανος είναι όταν βρεθεί αντιμέτωπος με την ποινή του (το πρόστιμο δηλαδή). 

Τέλος, για να μην...ακριβαίνει ο λογαριασμός για τον καθένα πρέπει να πληρώνουμε όλοι! 

Ακόμα και ολοι 100% να βγάζανε εισιτηρια και καρτες εσυ νομιζεις οτι το εισιτηριο δεν θα ηταν 1.40 και 30 ευρω, αλλα λιγοτερα?

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, blackdeagle είπε

Ακόμα και ολοι 100% να βγάζανε εισιτηρια και καρτες εσυ νομιζεις οτι το εισιτηριο δεν θα ηταν 1.40 και 30 ευρω, αλλα λιγοτερα?

Ας το δοκιμάσουμε: και μετά μπορούμε να χαρούμε ή να διαμαρτυρηθούμε.

αλλά και να κλέβουμε και να διαμαρτυρόμαστε κιόλας;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

Εκτός βέβαια αν καταρρεύσει η οικονομία (βλ. 2008) λόγω - μεταξύ άλλων - αρχιτεκτονικής του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η οποία ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει και άρα είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα ξανασυμβεί. Ή - λέμε τώρα! - εάν γίνουν απάτες δισεκατομμυρίων από τις τράπεζές μας (βλ. αρκετές φορές στο παρελθόν) και δεν πληρώσει κανένας μεγαλοαπατεώνας τα σπασμένα. Ή - λέμε τώρα! - εάν γίνουν απάτες εκατομμυρίων από τις διοικήσεις των ΜΜΜ (βλ. αρκετές φορές στο παρελθόν) και δεν πληρώσει κανένας μεγαλοαπατεώνας τα σπασμένα. Λέω εγώ τώρα μωρέ... ¯\_(ツ)_/¯

Ή, εάν απλά ακριβύνουν μια μέρα τα εισιτήρια όπως και να 'χει (ανθρώπινη απληστία; ), όπως και κάθε άλλο προϊόν/υπηρεσία στην αγορά μας ακόμα και αν έχει υπερβολικά πολύ καλή κατανάλωση και προσφέρεται για καλούς τζίρους (βλ. σουβλάκια, αλκοόλ κ.λπ.). Ή εάν απλά οι τιμές πάρουν τα πάνω τους, ως φυσικό επακόλουθο της άρρωστης οικονομίας μας (βλ. ενοίκια).

(Το πιθανότερο πάντως - και απ' ό,τι έχει φανεί - είναι ότι δεν θα μειωθεί ο λογαριασμός, ακόμα και αν τα έσοδα έχουν αυξηθεί χάρη στο νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο.)

19 λεπτά πριν, blackdeagle είπε

Αυτό ακριβώς νομίζει, ναι. Μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία.

Επεξ/σία από randomcat
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, blackdeagle είπε

Αν πληρώνουν όλοι θα αυξηθούν τα έσοδα των ΜΜΜ και θα μπορούν τότε να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση, που την πληρώνουμε όλοι με τους φόρους, να βελτιωθούν οι υποδομές, να αυξηθούν τα δρομολόγια, να ανακαινισθούν τα οχήματα και γιατί όχι και να μειωθούν τα εισιτήρια!

Με το να αυξάνονται οι τζαμπατζήδες και μάλιστα να τους διευκολύνουμε τίποτε από τα παραπάνω δεν πρόκειται να γίνει, αντίθετα θα χειροτερεύουν όλα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Αν πληρώνουν όλοι θα αυξηθούν τα έσοδα των ΜΜΜ και θα μπορούν τότε να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση, που την πληρώνουμε όλοι με τους φόρους, να βελτιωθούν οι υποδομές, να αυξηθούν τα δρομολόγια, να ανακαινισθούν τα οχήματα και γιατί όχι και να μειωθούν τα εισιτήρια!

Με το να αυξάνονται οι τζαμπατζήδες και μάλιστα να τους διευκολύνουμε τίποτε από τα παραπάνω δεν πρόκειται να γίνει, αντίθετα θα χειροτερεύουν όλα!

Σε πια χώρα ζεις?? Ακόμα και με ζημία μπορούν να γίνουν όλα αυτά απλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση,στην Ελλάδα οι πολιτικοί βγαίνουν για να κλέψουν και να βάλουν τις οικογένειες τους μεσα στο κράτος...Στο εξωτερικό οι πολιτικοί βγαίνουν μονο για να κάνουν δουλειά,δεν τους νοιάζει πολιτική καριέρα,ακόμα και οι Διοικητές των ΔΕΚΟ έξω κάνουν τρομερή δουλειά....

Το ότι ήταν περισσότερα τα έξοδα από τα έσοδα ήταν δικαιολογία για να μην κινείται τιποτα...
όσο για καινούρια λεωφορεία πχ. μάλον δεν τα βρίσκουν στις μίζες....
Όπως και να χει όλα αυτά κατα 80% χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. οπότε δεν εχει σχεση αν υπάρχουν εξοδα ή εσοδα...
Τα έσοδα των ΜΜΜ αυτη τη στιγμή είναι αρκετά πάνω απο τα έξοδα...μειώθηκε κανα εισιτήριο?

Επεξ/σία από blackdeagle
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, blackdeagle είπε

εγω οταν κυκλοφορουσα ανοιγα την μπαρα σε οποιον δεν εχει εισιτηριο καθως περιμενα στο ηλεκτρικο πχ εβλεπα οποιος δεν ειχε εισιτηριο χτυπαγα το δικο μου για να περασει,δεν πειραζει,ο αλλος μπορει να μην θελει να δωσει 30 ευρω ή 1,40 περα οτι μπορει να μην του περισευουν καλο ειναι να βοηθαμε

Tι να βοηθάμε? στο να κλεβουν το κρατος? Κρατος όμως ειμαστε ολοι εμεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/3/2020 στις 7:10 ΠΜ, nbtz89 είπε

Όταν η δουλειά μου ήταν στο κέντρο που έπρεπε να χρησιμοποιώ τον ηλεκτρικό καθημερινά τότε πλήρωνα τη μηνιαία κάρτα, πολύ απλά γιατί κάθε μέρα συναντούσα ελεγκτές στην Ομόνοια.

Πλέον έχωντας την άνεση και την ιδιωτικότητα που μου προσφέρει το δικό μου αυτοκίνητο που με 50 ευρώ βενζίνη περνάω όλο το μήνα μου φαίνεται μεγάλο το ποσό των 30 ευρώ για μια μηνιαία κάρτα, λαμβάνωντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στον ηλεκτρικό (καθυστερήσεις στα δρομολόγια, βλάβες στις γραμμές, αυτοκτονίες, στρίμωγμα, αλλοδαποί).

Με λίγα λόγια δεν θεωρώ ότι το επίπεδο των υπηρεσιών είναι αντίστοιχο τη τιμής.

Θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη τιμή στην εξάμηνη και ετήσια κάρτα, αλλά κόβουν 5 και 10 ευρώ αντίστοιχα (αν θυμάμαι καλά). Γνώμη μου, βάλε την ετήσια κάρτα 250 ευρώ και δώσε κίνητρο στον πολίτη να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ αντί για το αυτοκίνητο. Πληρώνει μια φορά και τέλος δεν ξανασχολείται με ανανεώσεις. Αλλά βάλε και ελεγκτές περισσότερους ώστε η αγορά να θεωρείται επιβεβλημένη. Win-win κατάσταση.

Φίλε κάπου δεν στέκουν αυτά που λες.

Με 50 ευρώ βενζίνη έβγαζες το μήνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! μήπως είναι λίγο ακραίο αυτό.

Επίσης στο κέντρο που το πάρκαρες το πρωί για να φύγεις το μεσημέρι;;;;Το έβρισκες με πινακίδες και χωρίς κλήση;;;

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, blackdeagle είπε

Σε πια χώρα ζεις?? Ακόμα και με ζημία μπορούν να γίνουν όλα αυτά απλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση,στην Ελλάδα οι πολιτικοί βγαίνουν για να κλέψουν και να βάλουν τις οικογένειες τους μεσα στο κράτος...Στο εξωτερικό οι πολιτικοί βγαίνουν μονο για να κάνουν δουλειά,δεν τους νοιάζει πολιτική καριέρα,ακόμα και οι Διοικητές των ΔΕΚΟ έξω κάνουν τρομερή δουλειά....

Το ότι ήταν περισσότερα τα έξοδα από τα έσοδα ήταν δικαιολογία για να μην κινείται τιποτα...
Όπως και να χει όλα αυτά κατα 80% χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. οπότε δεν εχει σχεση αν υπάρχουν εξοδα ή εσοδα...
Τα έσοδα των ΜΜΜ αυτη τη στιγμή είναι αρκετά πάνω απο τα έξοδα...μειώθηκε κανα εισιτήριο?

Στη χώρα όπου επικροτούμε το τζάμπα και την παρανομία και μετά λέμε ότι φταίει το κράτος!

Στη χώρα όπου όταν έγινε το ηλεκτρονικό εισιτήριο χωρίς να υπάρχει σωστή οργάνωση πάνω από 700 χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνταν μέρες και ώρες στις ουρές για να βγάλουν καινούργιες κάρτες! Γιατί η πλειοψηφία δεν είναι τζαμπατζήδες και "μάγκες" που κυκλοφορούν χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ!

Η χώρα είναι αυτό που επιλέγουν να κάνουν οι κάτοικοί της! Αν αυτή η πλειοψηφία που κάνει το σωστό αρχίσει να απαιτεί  να εφαρμόζονται οι νόμοι από όλους, τότε θα αλλάξει και η χώρα!

Οι πολιτικοί δεν είναι ουρανοκατέβατοι ούτε μας τους επιβάλει κάποιος! Εμείς τους επιλέγουμε! Για την ακρίβεια ένα 20-30% είναι που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, τρέχοντας να ψηφίσει αυτούς που τάζουν και κάνουν τα περισσότερα ρουσφέτια! Και ένα μεγάλο ποσοστό, δυστυχώς, προτιμάει να μην ψηφίσει και αφήνει αυτή την μειοψηφεία να καθορίζει την πορεία της χώρας. Και έχουμε αυτό που έχουμε!

Αν δεν αλλάξουμε εμείς ούτε η χώρα θα αλλάξει!

• Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, blackdeagle είπε

και ποιος θα τη πληρωσει τη ζημια? μη το ψαχνεις, εμεις. προτιμω τα λεφτα μου να πανε καπου αλλου απ το να πληρωνουν το εισητηριο στους τζαμπατζηδες. επισης για παρεθεσε στοιχεια οτι τα εσοδα ειναι περισσοτερα απο τα εξοδα. αυτο ειναι κουλο, οι δημοσιες υπηρεσιες στη καλυτερη ειναι ισα βαρκα ισα νερα. αν για καποιο λογο βγει κερδος τοτε θα χρησιμοποιηθει για να μειωθει η κρατικη χορηγια.. σχεδον παντα βεβαια εχουν ζημια και το κρατος (εμεις) βαζει ενα ποσο για να καλυφθουν τα εξοδα.

οποτε οπως καταλαβαινεις τους τζαμπατζηδες τους πληρωνουμε ολοι μας. καλυτερα να εφαρμοσουν μεγαλυτερους φορους και δωρεαν ΜΜΜ για ολους. μια ή αλλη για οσους πληρωνουν, οσοι δεν εχουν εισοδημα ετσι κι αλλιως δε θα πληρωσουν. αλλα βλεπεις δε το θελουν αυτο οι τζαμπατζηδες, προτιμουν να τους πληρωνουμε εμεις το εισητηριο και θα ειναι οι πρωτοι που θα διαμαρτυρηθουν ;)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, blackdeagle είπε

Και τί είσαι φίλε μου εσύ, ο Ρομπέν των Δασών? Αυτό που κάνεις εσύ είναι παράνομο, αν θες να νιώσεις ήρωας, τράβα αγόρασέ τους εισιτήριο να μπουν αφού τους λυπάσαι που δεν μπορούν. 

Τί άλλο θα ακούσουμε πια σε αυτό το φόρουμ... 

12 ώρες πριν, blackdeagle είπε

Η μία βλακεία μετά την άλλη, αφιλτράριστη, και με σκεπτικό 17χρονου. Μπορεί και να είσαι όμως, στην ανωνυμία του Internet who the fuck knows. 

80% χρηματοδότηση από ΕΕ. Link please. Και το όσκαρ βλακείας φυσικά πάει στο αν έχει ή δεν έχει σχέση αν έχουν έξοδα. 

Άκου λοιπόν εσύ και όλοι οι υπόλοιποι που θέλετε να ζείτε παρασιτητικά. Τις επιδοτήσεις η ΕΕ δεν τις δίνει ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ Η' ΟΧΙ. Seriously, WTF. 

Τις δίνει για να γίνεις (ως χώρα) ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ. Και δεν θα τις δίνει για πάντα. Τις δίνει επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ή δεν θέλεις να επενδύσεις, οπότε σου λέει πάρε για να είμαστε όλοι πάνω κάτω στα ίδια, να σταθείς στα πόδια σου και να ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΡΑΤΗ που είναι πιο κάτω από σένα. Και για να μην έχεις γαμωτραίνα του 1977. Για να γίνεις τέλος πάντων μία ευρωπαική χώρα, και όχι μια ΤζιχαντοΑφρικάνικη που είσαι. 

Τώρα έρχεσαι εσύ και λες ότι δεν έχει σχέση αν έχουν έσοδα ή όχι. Ασύλληπτο.

Ας συνεχίσουν λοιπόν και οι αγρότες να παίρνουν επιδοτήσεις και ας τα τρώνε στις Ρωσίδες (του ΠΑΣΟΚ τότε, πλέον έχουν και αυτές λεφτά οπότε τη θέση τους την πήραν Μολδαβές) και στα αμάξια, έτσι κι αλλιώς φιλαράκο αφού χρηματοδοτούνται οι αγρότες απ'την ΕΕ, τί σχέση έχει αν υπάρχουν έσοδα ή έδοδα ε? 

Dude, STAY IN SCHOOL.

Unsubscribe απ'το thread.. δεν θα με τρελάνετε εσείς.. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 5
  • Thanks 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Η χώρα είναι αυτό που επιλέγουν να κάνουν οι κάτοικοί της! Αν αυτή η πλειοψηφία που κάνει το σωστό αρχίσει να απαιτεί  να εφαρμόζονται οι νόμοι από όλους, τότε θα αλλάξει και η χώρα!

Οι πολιτικοί δεν είναι ουρανοκατέβατοι ούτε μας τους επιβάλει κάποιος! Εμείς τους επιλέγουμε!

steve carell laughing GIF

(μου έφυγε το μακαρόνι από το στόμα και κόλλησε στην οθόνη γμτ... λύγισα με τα θαυμαστικά)

Επεξ/σία από randomcat
Επισκέπτης
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, randomcat είπε

steve carell laughing GIF

(μου έφυγε το μακαρόνι από το στόμα και κόλλησε στην οθόνη γμτ... λύγισα με τα θαυμαστικά)

οτι υπαρχει ανθρωπος εν ετη 2020 που πιστευει οτι οι πολιτες δεν εχουν καμια πολιτικη ευθυνη με ξεπερνα

αν οι πολιτες ψηφιζουν οποιον τους υποσχεθει θεσουλα, να σβησει τη κληση, να βολεψει το αυθαιρετο, κλπ το μονο αναμενομενο δεν ειναι να μπουν στη βουλη μονο σκουπιδια που κοιτανε μονο να γεμισουν τη τσεπη τους?

και δε το παω καν πολιτικα, οι καλοι μενουν εξω οποιος μπει εκει μεσα ή ειναι ή θα γινει σα τα μουτρα τους ανεξαρτητως κοματος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...