Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, *nenya* είπε

Δηλαδή θεωρείς ίδιο το να πέφτει κάποιος πάνω σου κατά λάθος (πχ λόγω απότομου φρεναρίσματος) με το να πέφτει επίτηδες και να σου κολλάει για να μπει μαζί σου; Αν αυτά τα 2 πράγματα τα θεωρείς ίδια τότε δεν μπορώ να σου εξηγήσω κάτι άλλο...
Εμένα με ενοχλεί περισσότερο το γεγονός ότι κολλάει πάνω μου ο κάθε άγνωστος επίτηδες παρά το ότι είναι τζαμπατζής.

Όχι βέβαια! Διάβασέ το δυο φορές για να καταλάβεις τι είπα!

1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Καθόλου διαφορετικό! Σ' ενοχλεί η λούφα του πίσω αυτό είναι όλο και δεν έχει καμιά σχέση με το προσωπικό χώρο, που μάλιστα ανάλογα με τη ψύχωση του καθενός μπορεί να είναι από 10-20 εκατοστά, μέχρι 10-20 μέτρα...

Και για να μαθαίνουμε και λίγα πράγματα

https://en.wikipedia.org/wiki/Proxemics

Επεξ/σία από spectaculator
  • Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε

Να αρχίσουμε τα γυμναστήρια τότε εντατικά για να μας φοβούνται, αν μπει και κανένας ελεγκτής να τον πλακώσουμε στο ξύλο και αυτόν αφού το δικαστήριο δεν θα γίνει ποτέ.

απλά σε αυτή την περίπτωση να ξέρεις εγώ θα υπερασπιστώ τον ελεγκτή ή τον οδηγό (καθώς τους περισσότερους τόσα χρόνια που μετακινούμε τους έχω μάθει) και έχουμε γίνει φιλαράκια

μόνο τον τσαμπατζή δεν υπερασπίζομαι

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ikorolis είπε

απλά σε αυτή την περίπτωση να ξέρεις εγώ θα υπερασπιστώ τον ελεγκτή ή τον οδηγό (καθώς τους περισσότερους τόσα χρόνια που μετακινούμε τους έχω μάθει) και έχουμε γίνει φιλαράκια

μόνο τον τσαμπατζή δεν υπερασπίζομαι

Τον τζαμπατζή τον υπερασπίζεται πάντα μόνο ο εαυτός του, εγώ δεν έχω υπάρξει ποτέ τζαμπατζής άσχετα αν δεν έχω δει ποτέ ελεγκτή.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε

Τον τζαμπατζή τον υπερασπίζεται πάντα μόνο ο εαυτός του, εγώ δεν έχω υπάρξει ποτέ τζαμπατζής άσχετα αν δεν έχω δει ποτέ ελεγκτή.

άκουσε με είπα κάτι αν θες κάνε το πείραμα και θα δεις ποιος και ποιοι θα τον υπερασπιστούν

δεν τα λέω στην τύχη...

Δημοσ.

Ας γραψω κ γω την γνωμη μου και τις εμπειριες μου στα 12 χρονια που κυκλοφορω με τα ΜΜΜ παντα με μηνιαια καρτα. 

Αν κ εχω αυτοκινητο αποφασισα για  να χρησιμοποιω τα ΜΜΜ μιας κ ετρωγα πολυ κινηση να κανω το δρομολογιο Πειραια - Καντζα (σε καποιες περιπτωσεις κ 2 ωρες) και τουμπαλιν, χωρια τις βενζινες και τους ρυπους.

Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι στις αρχες σε σχεση με το τωρα ειναι σχετικα βελτιωμενα τα πραγματα οσον αφορα λαθρεπιβατες, ελεγκτες κτλπ. δεν θα πω οτι γιναμε και Ελβετια αλλα καπως καλυτερα ειναι τα πραγματα. Τσαμπατζιδες παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν δεν θα αλλαξει ποτε αυτο να ειστε σιγουροι, αλλα θυμαμαι ελαχιστους να χτυπανε εισιτηριο τα πρωτα χρονια, στην συνεχεια λογω κρισης τα πραγματα χειροτερεψαν και μετα με τις θυρες καπως εφτιαξαν παλι τα πραγματα.

Στο θεμα των ελεγκτων υπαρχει κ εκει μια μικρη βελτιωση κυριως ομως στο μετρο κ συγκεκριμενα στο Μοναστηρακι και στον Πειραια. Στα λεωφορεια το θεμα των ελεγκτων παραμενει το ιδιο (ολα αυτα τα χρονια με εχουν ελεγξει 3 φορες...)

Λιγο καλυτερα ειναι κ το θεμα της αστυνομευσης οπου παρατηρω αστυνομικους/ΔΙΑΣ σε σταθμους μετρο/ΗΣΑΠ.

Εκει που χρειαζεται αμεσα βελτιωση και ειναι πραγματικα ξεφραγο αμπελι ειναι το κομματι του Προαστιακου...Μηδεν ελεγχος,μπαρες μονιμα ανοικτες, και καθε καρυδιας καρυδι σουλατσαρει και μπαινοβγανει ανενοχλητο.

Αυτο που με ενοχλει ομως περισσοτερο και απο τους λαθρεπιβατες ειναι που βλεπω ολα αυτα τα χρονια τους ιδιους επαιτες.

Εδω και χρονια πεθανουν τις πεινας,πεθαινουν τα παιδια τους , τα εγγονια τους , Ο αλλος κλαει κ πεφτει στα πατωματα κτλπ μαλωνουν με αλλους επιβατες κ παει λεγοντας...

Επισης θεωρω πως δεν πρεπει να υπαρχει δωρεαν ΜΜΜ. Ακομα κ οι πιο αδυναμες ομαδες θα επρεπε να πληρωνουν ενα μικρο ποσο εστω 5-10 ευρω. Δεν γινεται και δεν ειναι σωστο κατα την ταπεινη μου γνωμη να ζουμε παρασιτικα εις βαρος αλλων που πληρωνουν κανονικα. 

Αυτο που κανω κ ισως να μην ειναι σωστο οπως λενε πολλοι συμφορουμιτες παραπανω , ειναι να περπαταω στην αριστερη μερια στις κυλιομενες και παντα με ευγενικο τροπο να ρωταω αν μπορω να περασω αν καποιος καθεται αριστερα γιατι δυστυχως οταν ο συρμος του αεροδρομειου ειναι ανα 30 λεπτα κ ειμαι στο οριο του να το χασω, μπαινω σε αυτη την διαδικασια μπας κ το προλαβω.

Τελευταια παρατηρηση ειναι οτι δεν εχω καταλαβει ποιος ο λογος των security με στους συρμους του μετρο. Ποτε δεν εχω δει να απομακρυνουν επαιτες ή λαθρεπιβατες...

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, geogoku είπε

Ας γραψω κ γω την γνωμη μου και τις εμπειριες μου στα 12 χρονια που κυκλοφορω με τα ΜΜΜ παντα με μηνιαια καρτα. 

Αν κ εχω αυτοκινητο αποφασισα για  να χρησιμοποιω τα ΜΜΜ μιας κ ετρωγα πολυ κινηση να κανω το δρομολογιο Πειραια - Καντζα (σε καποιες περιπτωσεις κ 2 ωρες) και τουμπαλιν, χωρια τις βενζινες και τους ρυπους.

Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι στις αρχες σε σχεση με το τωρα ειναι σχετικα βελτιωμενα τα πραγματα οσον αφορα λαθρεπιβατες, ελεγκτες κτλπ. δεν θα πω οτι γιναμε και Ελβετια αλλα καπως καλυτερα ειναι τα πραγματα. Τσαμπατζιδες παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν δεν θα αλλαξει ποτε αυτο να ειστε σιγουροι, αλλα θυμαμαι ελαχιστους να χτυπανε εισιτηριο τα πρωτα χρονια, στην συνεχεια λογω κρισης τα πραγματα χειροτερεψαν και μετα με τις θυρες καπως εφτιαξαν παλι τα πραγματα.

Στο θεμα των ελεγκτων υπαρχει κ εκει μια μικρη βελτιωση κυριως ομως στο μετρο κ συγκεκριμενα στο Μοναστηρακι και στον Πειραια. Στα λεωφορεια το θεμα των ελεγκτων παραμενει το ιδιο (ολα αυτα τα χρονια με εχουν ελεγξει 3 φορες...)

Λιγο καλυτερα ειναι κ το θεμα της αστυνομευσης οπου παρατηρω αστυνομικους/ΔΙΑΣ σε σταθμους μετρο/ΗΣΑΠ.

Εκει που χρειαζεται αμεσα βελτιωση και ειναι πραγματικα ξεφραγο αμπελι ειναι το κομματι του Προαστιακου...Μηδεν ελεγχος,μπαρες μονιμα ανοικτες, και καθε καρυδιας καρυδι σουλατσαρει και μπαινοβγανει ανενοχλητο.

Αυτο που με ενοχλει ομως περισσοτερο και απο τους λαθρεπιβατες ειναι που βλεπω ολα αυτα τα χρονια τους ιδιους επαιτες.

Εδω και χρονια πεθανουν τις πεινας,πεθαινουν τα παιδια τους , τα εγγονια τους , Ο αλλος κλαει κ πεφτει στα πατωματα κτλπ μαλωνουν με αλλους επιβατες κ παει λεγοντας...

Επισης θεωρω πως δεν πρεπει να υπαρχει δωρεαν ΜΜΜ. Ακομα κ οι πιο αδυναμες ομαδες θα επρεπε να πληρωνουν ενα μικρο ποσο εστω 5-10 ευρω. Δεν γινεται και δεν ειναι σωστο κατα την ταπεινη μου γνωμη να ζουμε παρασιτικα εις βαρος αλλων που πληρωνουν κανονικα. 

Αυτο που κανω κ ισως να μην ειναι σωστο οπως λενε πολλοι συμφορουμιτες παραπανω , ειναι να περπαταω στην αριστερη μερια στις κυλιομενες και παντα με ευγενικο τροπο να ρωταω αν μπορω να περασω αν καποιος καθεται αριστερα γιατι δυστυχως οταν ο συρμος του αεροδρομειου ειναι ανα 30 λεπτα κ ειμαι στο οριο του να το χασω, μπαινω σε αυτη την διαδικασια μπας κ το προλαβω.

Τελευταια παρατηρηση ειναι οτι δεν εχω καταλαβει ποιος ο λογος των security με στους συρμους του μετρο. Ποτε δεν εχω δει να απομακρυνουν επαιτες ή λαθρεπιβατες...

συμφωνώ σε όλα που αναφέρεις φίλε μου

ειδικά στο τελευταίο σου σχόλιο για τους security το έχω αναφέρει και στον ΟΑΣΑ/ΟΣΥ/ΣΤΑΣΥ που συνεργάζεται η εταιρεία που δουλεύω ποιος είναι ο λόγος που τους χρησιμοποιούν αφού δεν κάνουν τίποτα απολύτως...απάντηση εννοείται ότι δεν πήρα και οι τρεις άνθρωποι από τους τρεις οργανισμούς/φορείς/εταιρείες που μίλησα απλά κούνησαν το κεφάλι τους.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, geogoku είπε

οι σεκιουριτι δεν επιτρεπεται να σ αγγιξουν, διακοσμητικοι ειναι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν δεν αλλαξουμε εμεις δεν θα αλλαξει τιποτα...

διαβασα αποψεις του στυλ, παρε αυτοκινητο, αυτα εχουμε, τι να κανουμε, προσωπικος χωρος και αλλα.

Για μενα τιθετε θεμα νομιμοτητας. Εγω ειμαι νομιμος και ο αλλος παρανομος. Θες να συνεχιζεις να επιβραβευεις την παρανομια, σταματησε την.

Με απλο τροπο, ηρεμα ευγενικα.

Ειναι το ιδιο με το αν εβλεπες καποιον να κλεβει το διπλανο τραπεζι, θα αντιδρουσες; Αν οχι τοτε ... ας παρουμε ολοι τις καραμπινες να κατσουμε σπιτια μας γιατι δεν θα ξερουμε απο που θα μας ερθει.

Σιγουρα δεν ειμαι αναμαρτητως, πχ δινω το εισητηριο μου (των 3 ή 5 ημερων αν εχει υπολοιπο μιας και δεν μενω αθηνα πλεον) αλλα το να κολλαει ο αλλος πισω μου για να περασει δεν το δεχομαι.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, *nenya* είπε

Άρα να κάτσουμε να φοβηθούμε τους τζαμπατζήδες; Να μην αντιδρούμε όταν κολλάνε πίσω μας/πέφτουν πάνω μας; Να τους ανοίγουμε μήπως και τις πύλες και να τους λέμε περάαααστε περάααααστε;

Προσπαθώ να καταλάβω τί προτείνεις τελικά...

Οταν πας να περάσεις από τις πύλες να κάθεσαι πρώτα να περάσουν όλοι οι υπόλοιποι και όταν δεις τον χώρο ελεύθερο από επιβάτες και διάφορους που περιμένουν τότε να περνάς εσύ. Βέβαια αυτό που λέω δεν ειναι και τόσο εύκολο όταν χρησιμοποιείς πολύ συχνά τα ΜΜΜ, αν τα χρησιμοποιείς περιστασιακά δεν υπάρχει θέμα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ikorolis είπε

άκουσε με είπα κάτι αν θες κάνε το πείραμα και θα δεις ποιος και ποιοι θα τον υπερασπιστούν

δεν τα λέω στην τύχη...

Εγώ είμαι ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ένας ΠΟΣΕΙΔΩΝ δεν κάνει πειράματα  επειδή του το είπε κάποιος τυχαία.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε

Εγώ είμαι ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ένας ΠΟΣΕΙΔΩΝ δεν κάνει πειράματα  επειδή του το είπε κάποιος τυχαία.

εγώ δεν ξέρω από ΠΟΣΕΙΔΩΝ κτλ...

όπως δείχνει και το avatar μου εγώ είμαι GHOST

2 ώρες πριν, verylife78 είπε

Αν δεν αλλαξουμε εμεις δεν θα αλλαξει τιποτα...

διαβασα αποψεις του στυλ, παρε αυτοκινητο, αυτα εχουμε, τι να κανουμε, προσωπικος χωρος και αλλα.

Για μενα τιθετε θεμα νομιμοτητας. Εγω ειμαι νομιμος και ο αλλος παρανομος. Θες να συνεχιζεις να επιβραβευεις την παρανομια, σταματησε την.

Με απλο τροπο, ηρεμα ευγενικα.

Ειναι το ιδιο με το αν εβλεπες καποιον να κλεβει το διπλανο τραπεζι, θα αντιδρουσες; Αν οχι τοτε ... ας παρουμε ολοι τις καραμπινες να κατσουμε σπιτια μας γιατι δεν θα ξερουμε απο που θα μας ερθει.

Σιγουρα δεν ειμαι αναμαρτητως, πχ δινω το εισητηριο μου (των 3 ή 5 ημερων αν εχει υπολοιπο μιας και δεν μενω αθηνα πλεον) αλλα το να κολλαει ο αλλος πισω μου για να περασει δεν το δεχομαι.

πολύ σωστά

αν ΕΜΕΙΣ δεν αλλάξουμε

αν ΕΜΕΙΣ δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας

τότε δεν θα αλλάξει τίποτα

πάντα οι ΑΛΛΟΙ θα φταίνε και ποτέ ΕΜΕΙΣ.

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Οταν πας να περάσεις από τις πύλες να κάθεσαι πρώτα να περάσουν όλοι οι υπόλοιποι και όταν δεις τον χώρο ελεύθερο από επιβάτες και διάφορους που περιμένουν τότε να περνάς εσύ. Βέβαια αυτό που λέω δεν ειναι και τόσο εύκολο όταν χρησιμοποιείς πολύ συχνά τα ΜΜΜ, αν τα χρησιμοποιείς περιστασιακά δεν υπάρχει θέμα. 

πολύ σωστά

2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

οι σεκιουριτι δεν επιτρεπεται να σ αγγιξουν, διακοσμητικοι ειναι.

δεν υπάρχει λόγος παρουσίας του security αφού δεν καλύπτεται να κάνει το παραμικρό...

υπάρχει σταθμάρχης/υπεύθυνος σταθμού/υπάλληλος

υπάρχουν ταμίες/εκδότες

υπάρχουν αστυνομικοί

υπάρχουν καθαρίστριες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, ikorolis είπε

υπάρχει σταθμάρχης/υπεύθυνος σταθμού/υπάλληλος

υπάρχουν ταμίες/εκδότες

υπάρχουν αστυνομικοί

υπάρχουν καθαρίστριες

υπάρχουν επιβάτες

υπάρχουν επαίτες

υπάρχουν επαγγελματίες επαίτες

Επεξ/σία από cacofonix-3
Επισκέπτης
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε

υπάρχουν επιβάτες

υπάρχουν επαίτες

υπάρχουν επαγγελματίες επαίτες

πολύ σωστά

αλλά δεν μου απαντάει κανείς τι κάνει ο ιδιωτικός υπάλληλος ασφαλείας ιδιωτικής εταιρεία ασφαλείας/φύλαξης (security)

υποτίθεται είναι για την ασφάλεια με την συνεργασία της αστυνομίας

να μην μπαίνουν επαγγελματίες ή όχι επαίτες/ζητιάνοι

να μην γίνονται κλοπές

αλλά όλα τα παραπάνω γίνονται καθημερινά

μόνοι η αστυνομία κάτι κάνει στο θέμα των κλοπών...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ikorolis είπε

πολύ σωστά

αλλά δεν μου απαντάει κανείς τι κάνει ο ιδιωτικός υπάλληλος ασφαλείας ιδιωτικής εταιρεία ασφαλείας/φύλαξης (security)

υποτίθεται είναι για την ασφάλεια με την συνεργασία της αστυνομίας

να μην μπαίνουν επαγγελματίες ή όχι επαίτες/ζητιάνοι

να μην γίνονται κλοπές

αλλά όλα τα παραπάνω γίνονται καθημερινά

μόνοι η αστυνομία κάτι κάνει στο θέμα των κλοπών...

Υπάρχει δήθεν για να φαίνεται και να νομίζουν όσοι περνάνε στο μετρό οτι είναι πιο ασφαλές η ότι δεν κινδυνεύουν από κάτι ή πως αν τους δει κάποιος επίδοξος κλέφτης μπορεί να μην παει τελικά. Θυμάμαι πριν από χρόνια πάντως όταν υπήρχαν σεκιουριτι στην Ομόνοια έδιωχναν τα πρεζόνια που πήγαιναν στον κόσμο στα μηχανήματα να ζητήσουν λεφτά η να αραξουν κάτω στο δάπεδο για ζητιανιά. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
4 ώρες πριν, geogoku είπε

Αν και δε θέλω καν να μπω στη συζήτηση περι τζαμπατζήδων κτλπ εδώ μέσα με αυτά που διαβάζω.

Θέλω να ρωτήσω μόνο κάτι, θεωρείς ότι σταματόντας την δωρεάν είσοδο στους ανέργους δε θα ανέβει το ποσοστό των ''τζαμπατζήδων'' ; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...