Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, randomcat είπε Και όπως είπα και εξήγησα εγώ, ναι, είσαι αναγκασμένος. Το γεγονός ότι μπορεί πολύς κόσμος και το κάνει (πόδια, ποδήλατο, πατίνι, whatever) δεν σημαίνει ότι αποτελούν την πλειοψηφία, ούτε ότι είναι πιο ανταγωνιστικοί από εκείνους που χρησιμοποιούν καλύτερη μετακίνηση. Και όπως και να 'χει, όπως εξήγησα, το ποδήλατο και το πατίνι παραμένουν επικίνδυνα. Οι άνεργοι που λες προφανώς και από κάπου έχουν εισόδημα (π.χ. γονείς) ή αρκετή καβάτζα αλλιώς δεν θα μπορούσαν να πάρουν τίποτα. Και όσο για εκείνους με το βασικό μισθό, τα μαθηματικά τα είπαμε. Πού έγκειται η δυσκολία - είναι απλό το όλο κόνσεπτ. Αν σου περισσεύουν μόνο 100 ευρώ το μήνα (και αν), προτεραιότητά σου φυσικά θα είναι να τα δώσεις για καφέ, φαγητό και διασκέδαση και όχι για ΜΜΜ, εάν έχεις την δυνατότητα να το αποφύγεις. Αλλιώς υπάρχει και η βαθιά κατάθλιψη. Ε να τώρα κοίτα να δεις όμως - όλα αυτά που λες κοστίζουν επίσης αρκετά και... δεν ξέρω γιατί τα αναφέρεις και λες ότι "καθόλου μιζέρια". Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά εγώ και μου λες ότι παίρνεις το βασικό μισθό (ή και μερικά κατοστάρικα πιο πάνω);;; Επειδή αν βγάζεις τέτοια χρήματα και πληρώνεις και την καρτούλα σου για τα ΜΜΜ και ταυτόχρονα δεν είσαι μίζερος, τότε ή κάποια βόλεψη έχεις (π.χ. δικό σου σπίτι) ή κάποια οικονομική βοήθεια (π.χ. γονείς), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κακώς χρησιμοποιείς τον εαυτό σου σαν παράδειγμα. Τα μαθηματικά που ισχύουν για αρκετό κόσμο σου τα έκανα φίλε μου - μαγικά δεν γίνονται. Το ότι ταυτόχρονα κράζουν, αυτό τους κάνει μαλάκες. Το ότι μένουν εκεί που είναι για οικονομικούς λόγους... δεν ξέρω ποιο είναι το point σου. Έχουν οικονομικά προβλήματα, ε ναι. Οπότε τι; Εγώ ανέφερα το Ίντερνετ επειδή είναι κάτι στο οποίο πρέπει να έχεις αναγκαστικά πρόσβαση - έστω και με ADSL - εάν θέλεις να είσαι ενημερωμένος, ανταγωνιστικός, και όχι στο περιθώριο. Οπότε αν εγώ σου πω ότι ένας άνθρωπος ΠΡΕΠΕΙ να δίνει τουλάχιστον 10 ή 20 ευρώ για Ίντερνετ δεν μπορείς να γυρίσεις εσύ και να μου πεις "κανείς δεν τους αναγκάζει να έχουν Ίντερνετ"... αν είσαι νέος άνθρωπος και δεν θες να σε θεωρούν νεάντερνταλ τότε ΠΡΕΠΕΙ να έχεις πρόσβαση στο Ίντερνετ. Και η μετακίνηση είναι άλλη μια αναγκαιότητα στη σύγχρονη κοινωνία. Καταρχήν έχω καλή δουλειά με καλό μισθό , δικό μου σπίτι (δεν μένω στο ενοίκιο) όπως και πολλοί φίλοι που είναι άνεργοι και κάνουν αυτά που αναφέρω. Εννοείται ότι μου περισσεύουν χρήματα καθώς δεν έχω αυτοκίνητο η μηχανή αντίθετα πληρώνω για κάρτα για τα ΜΜΜ μιας και τα χρησιμοποιώ καθημερινά και όχι μόνο στις επιλογές μου υπάρχουν ακόμα το ταξί η τα πόδια. Επίσης η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η μάνα μου και η κοπέλα μου (η οικογένεια μου δηλαδή) μετά έρχονται οι δικές μου ανάγκες για αυτό έχω ότι γουστάρω και δεν μου λείπει τίποτα ότι θέλω το αγοράζω αμέσως. Υπόψη ότι κρατάω χρήματα στην άκρη αν τύχει κάτι το έκτακτο. Ο τρόπος που έχουμε επιλέξει για την διασκέδαση μας μπορεί για σένα να έχει κόστος σε χρήματα αλλά αυτά που γλυτώνουμε (επισκέψεις σε γιατρούς για το νευρικό σύστημα) αξίζει. Αλλά διαφωνώ όπως είπα καθώς στην ηλικία των 48 χρόνων που είμαι έχω δει πάρα πολλά για αυτό εκφέρω άποψη και έχω τα ανάλογα επιχειρήματα μιας και καθημερινά κινούμαι στους δρόμους.
*nenya* Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 4 hours ago, ΠΟΣΕΙΔΩΝ said: Λίγο ακραίο αυτό, δεν μπορείς να το κάνεις με κάποιον άγνωστο. Νομίζεις! Μια χαρά πάει ο κάθε άγνωστος και κολλάει από πίσω για να περάσει τζαμπέ. Όταν όμως την φάει την αγκωνιά ή την κλωτσιά του να μην παραπονεθεί! Προσωπικά βαρέθηκα αυτή την κατάσταση να περνάνε άλλοι 2-3 μαζί μου. Και όχι τόσο επειδή δεν μ'αρέσουν οι τζαμπατζήδες, αλλά επειδή ΔΕΝ γουστάρω να μ'ακουμπάει ο καθένας και να με σπρώχνει. Οπότε πλέον αντιδρώ. Ας βρουν άλλο κορόιδο να του/της κολλήσουν από πίσω. 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 6 hours ago, randomcat said: Αν σου περισσεύουν μόνο 100 ευρώ το μήνα (και αν), προτεραιότητά σου φυσικά θα είναι να τα δώσεις για καφέ, φαγητό και διασκέδαση και όχι για ΜΜΜ, εάν έχεις την δυνατότητα να το αποφύγεις. Αλλιώς υπάρχει και η βαθιά κατάθλιψη. Κοψε κάτι, κατευθείαν βαθιά κατάθλιψη. Που αν ίσχυε αυτό πχ αρκετοί γονείς τις προηγούμενες δεκατίες θα είχαν κόψει φλέβες απο το σκάτους παξιμάδιους που έκαναν... 5
Morosana Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Οι περισσότεροι τζαμπατζήδες έχουν το τζάμπα σαν τρόπο ζωής και μαγκιάς και όχι σαν αντικαταθλιπτικό. Αν αύριο η εταιρεία αποφασίσει να πάει το εισιτήριο 2€ για να εξισορροπήσει τη ζημιά εκεί να δεις κατάθλιψη σε αυτούς που πληρώνουν και θα πληρώνουν ενώ αυτοί θα συνεχίζουν στο τζάμπα. Στα λεωφορεία είναι ακόμα πιο ευκολο να αντιμετωπιστεί η λαθρεπιβίβαση με το μοντέλο που έχουν στο εξωτερικό. Οι οδηγοί μπορούν να εισπράτουν ώστε να μην υπάρχει η δικαιολογία του δεν βρήκα εισιτήριο και αν δεν χτυπήσεις δεν ξεκινάει. Αν κάποιος αρχίσει τις μαγκιές θα τον κράξει όλο το λεωφορείο που τους καθυστερεί και είτε θα αναγκαστεί να πληρώσει ή θα κατέβει.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 30 λεπτά πριν, *nenya* είπε Νομίζεις! Μια χαρά πάει ο κάθε άγνωστος και κολλάει από πίσω για να περάσει τζαμπέ. Όταν όμως την φάει την αγκωνιά ή την κλωτσιά του να μην παραπονεθεί! Προσωπικά βαρέθηκα αυτή την κατάσταση να περνάνε άλλοι 2-3 μαζί μου. Και όχι τόσο επειδή δεν μ'αρέσουν οι τζαμπατζήδες, αλλά επειδή ΔΕΝ γουστάρω να μ'ακουμπάει ο καθένας και να με σπρώχνει. Οπότε πλέον αντιδρώ. Ας βρουν άλλο κορόιδο να του/της κολλήσουν από πίσω. Το ίδιο λέω και εγώ, δεν μπορείς να προβλέψεις τι έχει στο μυαλό του ο άλλος αν δεν τον γνωρίζεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 30 λεπτά πριν, *nenya* είπε Νομίζεις! Μια χαρά πάει ο κάθε άγνωστος και κολλάει από πίσω για να περάσει τζαμπέ. Όταν όμως την φάει την αγκωνιά ή την κλωτσιά του να μην παραπονεθεί! Προσωπικά βαρέθηκα αυτή την κατάσταση να περνάνε άλλοι 2-3 μαζί μου. Και όχι τόσο επειδή δεν μ'αρέσουν οι τζαμπατζήδες, αλλά επειδή ΔΕΝ γουστάρω να μ'ακουμπάει ο καθένας και να με σπρώχνει. Οπότε πλέον αντιδρώ. Ας βρουν άλλο κορόιδο να του/της κολλήσουν από πίσω. Ελπίζω να έχεις την σωματική διάπλαση ώστε να σε αποφεύγουν γιατί διαφορετικά κινδυνεύεις να σου ρίξουν ξύλο αν κάνεις αυτά που λες.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, ikorolis είπε Ελπίζω να έχεις την σωματική διάπλαση ώστε να σε αποφεύγουν γιατί διαφορετικά κινδυνεύεις να σου ρίξουν ξύλο αν κάνεις αυτά που λες. Υπάρχει και η αστυνομία δεν μπορείς να ρίξεις ξύλο σε όποιον θέλεις προπαντός αν έχεις άδικο, αν έχεις δίκιο παίζει.
*nenya* Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 minute ago, ikorolis said: Ελπίζω να έχεις την σωματική διάπλαση ώστε να σε αποφεύγουν γιατί διαφορετικά κινδυνεύεις να σου ρίξουν ξύλο αν κάνεις αυτά που λες. Δηλαδή ΘΑ ΜΕ ΔΕΙΡΕΙ κάποιος επειδή θα αντιδράσω που έρχεται κολλητά στον κώλο μου;;; Ναι, όποιος κολλάει πλέον θα τρώει αγκωνιά. Λέγεται personal space και καλύτερα να μην το ξεπερνάει κάποιος χωρίς την άδειά μου. Ωραία, καλύτερα να ρισκάρω να τις φάω λοιπόν παρά να νιώθω τον κάθε μαλάκα κολλημένο πάνω μου και να μην κάνω τίποτα γι'αυτό. 6
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Εξαρτάται με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται κανείς την οικειότητα, εγώ σε γυναίκες δεν θα πήγαινα ποτέ αλλά ούτε και σε άντρες από μια ηλικία και πάνω ας πούμε 30.
randomcat Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, ikorolis είπε Καταρχήν έχω καλή δουλειά με καλό μισθό , δικό μου σπίτι (δεν μένω στο ενοίκιο) όπως και πολλοί φίλοι που είναι άνεργοι και κάνουν αυτά που αναφέρω. Εννοείται ότι μου περισσεύουν χρήματα καθώς δεν έχω αυτοκίνητο η μηχανή αντίθετα πληρώνω για κάρτα για τα ΜΜΜ μιας και τα χρησιμοποιώ καθημερινά και όχι μόνο στις επιλογές μου υπάρχουν ακόμα το ταξί η τα πόδια. [...] Ε οπότε "κόβεσαι" και εσύ και οι φίλοι σου από το γκρουπ των ανθρώπων οι οποίοι έχουν να πληρώσουν ενοίκιο ενώ βγάζουν βασικό μισθό (ή ακόμα και μερικά κατοστάρικα πιο πάνω). Τι μου λες ότι δεν βλέπεις μιζέρια και χρησιμοποιείς ως παράδειγμα εσένα και τους φίλους σου; Είσαι τουλάχιστον +250 ευρώ καλύτερα από τους προαναφερθέντες, οπότε και να δώσεις από αυτά τα 30 για ΜΜΜ δεν πρόκειται να μιζεριάσεις. Και εγώ βολεμένος είμαι φίλε μου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπω στον εαυτό μου να είναι μη ρεαλιστής, να μιλάω για "τζαμπατζήδες", και να βλέπω τα πράγματα μόνο από τη δική μου οπτική γωνία. 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Κοψε κάτι, κατευθείαν βαθιά κατάθλιψη. Που αν ίσχυε αυτό πχ αρκετοί γονείς τις προηγούμενες δεκατίες θα είχαν κόψει φλέβες απο το σκάτους παξιμάδιους που έκαναν... Δεκτό. Σκέτη κατάθλιψη τότε.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε Υπάρχει και η αστυνομία δεν μπορείς να ρίξεις ξύλο σε όποιον θέλεις προπαντός αν έχεις άδικο, αν έχεις δίκιο παίζει. Μην περιμένεις από την αστυνομία ή από αστυνομικούς να σε σώσουν αν σου την πέσουν ξέχασε το θα φας πολύ ξύλο και μετά θα έρθουν να μαζέψουν ότι έχει μείνει.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, ikorolis είπε Μην περιμένεις από την αστυνομία ή από αστυνομικούς να σε σώσουν αν σου την πέσουν ξέχασε το θα φας πολύ ξύλο και μετά θα έρθουν να μαζέψουν ότι έχει μείνει. Σε περίπτωση δικαστηρίου όμως θα φάει διπλή ποινή και για το ξύλο και για το τσάμπα.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, *nenya* είπε Δηλαδή ΘΑ ΜΕ ΔΕΙΡΕΙ κάποιος επειδή θα αντιδράσω που έρχεται κολλητά στον κώλο μου;;; Ναι, όποιος κολλάει πλέον θα τρώει αγκωνιά. Λέγεται personal space και καλύτερα να μην το ξεπερνάει κάποιος χωρίς την άδειά μου. Ωραία, καλύτερα να ρισκάρω να τις φάω λοιπόν παρά να νιώθω τον κάθε μαλάκα κολλημένο πάνω μου και να μην κάνω τίποτα γι'αυτό. Πρόσεξε δεν διαφωνώ μαζί σου απόλυτα δίκιο έχεις και εγώ μαζί σου είμαι απλά έχουν δει πολλά τα μάτια μου για αυτό το είπα καθώς αντιδράσεις θα δεχτείς σίγουρα bulling από τους άλλους που συμφωνούν με την τακτική του κολλήματος από πίσω για περάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, ikorolis είπε Πρόσεξε δεν διαφωνώ μαζί σου απόλυτα δίκιο έχεις και εγώ μαζί σου είμαι απλά έχουν δει πολλά τα μάτια μου για αυτό το είπα καθώς αντιδράσεις θα δεχτείς σίγουρα bulling από τους άλλους που συμφωνούν με την τακτική του κολλήματος από πίσω για περάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Αυτά τα κάνουν περισσότερο οι παράνομοι ξένοι ή οι γύφτοι που δεν φοβούνται καθόλου τα δικαστήρια.
*nenya* Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 8 minutes ago, ikorolis said: Πρόσεξε δεν διαφωνώ μαζί σου απόλυτα δίκιο έχεις και εγώ μαζί σου είμαι απλά έχουν δει πολλά τα μάτια μου για αυτό το είπα καθώς αντιδράσεις θα δεχτείς σίγουρα bulling από τους άλλους που συμφωνούν με την τακτική του κολλήματος από πίσω για περάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Άρα να κάτσουμε να φοβηθούμε τους τζαμπατζήδες; Να μην αντιδρούμε όταν κολλάνε πίσω μας/πέφτουν πάνω μας; Να τους ανοίγουμε μήπως και τις πύλες και να τους λέμε περάαααστε περάααααστε; Προσπαθώ να καταλάβω τί προτείνεις τελικά... 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις