Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 42 λεπτά πριν, randomcat είπε Έτσι όπως το γράφεις "αυτοί για τους οποίους αναφέρεσαι ότι δεν τους φτάνουν" είναι σαν να μην αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν παντού αυτοί. Προσωπικά τον εθισμό με τον καφέ και με το τσιγάρο δεν μπορώ να τον καταλάβω και μου φαίνεται γελοίο το να πετάς μια μικρή περιουσία σε τσιγάρα, αλλά είναι ειδική συζήτηση αυτή και έπειτα αναγνωρίζω ότι πίσω από τους εθισμούς κρύβονται ψυχολογικά προβλήματα οπότε αν θα κράξω θα είναι με επιφύλαξη. Για τα υπόλοιπα που λες σχετικά με διασκέδαση τα θεωρώ μη κατακριτέα. Είναι προτεραιότητα και προτιμότερο να διασκεδάσει ένας άνθρωπος, από το να μιζεριάσει και στην τελική να αυτοκτονήσει επειδή δεν έχει στιγμές χαλάρωσης και χαράς. Τρεις έξοδοι ή 30 ευρώ για κάρτα; Σκέψου το ποιο από τα δύο είναι προτεραιότητα όταν τα χρήματα της αποταμίευσης στο τέλος του μήνα δεν είναι και πολύ παραπάνω από αυτά τα 30. Και όσο για το φαγητό από Delivery, αρκετός κόσμος παραγγέλνει φαγητό και ας μην του περισσεύουν, επειδή δεν τους περισσεύει ούτε και ο χρόνος για το μαγείρεμα. Απλές καθημερινές αλήθειες. Επιλογή σου; Γιατί τέτοιος εγωισμός; Τους αναγκάζει η κοινωνία να μετακινούνται ώστε να είναι ανταγωνιστικοί. Αν δεν έχεις πρόσβαση σε κάποια πράγματα στη σύγχρονη κοινωνία (Ίντερνετ, μέσο μετακίνησης κ.λπ.) δεν είσαι ανταγωνιστικός, είσαι εκτοπισμένος, και σε τρώει η μιζέρια. Για να είναι ένας πολίτης ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, πρέπει να μπορεί να μετακινείται. Τελευταία φορά που έλεγξα, η απομακρυσμένη εργασία απέχει πολύ από το να γίνει mainstream στην Ελλάδα. Έπειτα, για να διατηρεί ένας άνθρωπος υγιείς προσωπικές σχέσεις, πρέπει επίσης να μετακινείται. Τα αυτοκίνητα, μηχανάκια και ταξί που λες δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα από τη στιγμή που μιλάμε για οικονομική στενότητα και χρήση ΜΜΜ, γιατί αν δεν τους περισσεύουν για ΜΜΜ τότε δεν θα τους περισσεύουν και για εκείνα. Το ποδήλατο και το πατίνι είναι αστείες προτάσεις όταν άλλοι κάνουν τις δουλειές τους (βλ. ανταγωνιστικότητα) με καλύτερα μέσα, και όταν είναι επικίνδυνα για μετακίνηση στους δρόμους μας. Για την μετακίνηση με τα πόδια... ασχολίαστο. καθόλου ασχολίαστα είναι ότι αναφέρω (υπάρχουν και επιχειρήματα αν θες απλά σηκώνει μεγάλη κουβέντα και θα κουράσουμε τους υπόλοιπους που παρακολουθούν) όπως είπα η μετακίνηση με τα ΜΜΜ δεν είναι υποχρεωτική κανείς δεν σε αναγκάζει να τα χρησιμοποιήσεις αν δεν θες ή αν δεν μπορείς πάρα πολύς κόσμος μετακινείται με τα πόδια του καθημερινά άλλοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο ή το πατίνι άλλοι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο ή την μηχανή που διαθέτουν άλλοι χρησιμοποιούν το ταξί και άλλοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ ο καφές/φαγητό/τσιγάρα είναι καθημερινά έξοδα (ακόμα και αυτών που λένε ότι δεν τους φτάνουν τα χρήματα που βγάζουν για να ζήσουν) σου μιλάω εκ πείρας πάνω σε αυτό καθώς έχω φίλους που είναι άνεργοι αλλά θα πάρουν τον καφέ/φαγητό/τσιγάρα τους ή που δουλεύουν και βγάζουν τον κατώτατο/μέσο μισθό στην ελλάδα όπως και ο τύπος διασκέδασης που αναφέρθηκα καφετέριες/μπαρ εγώ πάντως δεν αγοράζω καφέ/φαγητό από έξω δεν καπνίζω αλλά ατμίζω ούτε διασκεδάζω σε καφετέριες/μπαρ αντιθέτως μαζευόμαστε παρέα στο σπίτι μου ή σε άλλων τα σπίτια και στις βεράντες θα απολαύσουμε τον καφέ/ποτό μας , θα φάμε , θα καπνίσουμε/ατμίσουμε και θα περάσουμε πάρα πολύ καλά καθόλου μιζέρια που αναφέρεις κάπου στις απαντήσεις σου αναφέρεις και την πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet) ελπίζω να γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι ακόμα μένουν στο "ΕΩΣ 24Mbps" για "οικονομικούς λόγους" αλλά ταυτόχρονα κράζουν εδώ πέρα και αλλού όταν πλέον η πρόσβαση σε αυτό έχει φτάσει στο VDSL/FTTH. αυτά προς το παρών προσπάθησε περισσότερο ίσως πείσεις τον εαυτό σου φίλε μου με κάθε σεβασμό προς εσένα και τους υπολοίπους εμένα πάντως δεν με πείθουν αυτά τα θεωρώ δικαιολογία όπως είπα κανείς δεν αναγκάζει να πάρεις ΜΜΜ αν θες να μετακινηθείς με αυτά θα πρέπει να πληρώσεις το εισιτήριο ή την κάρτα αλλιώς τρόποι υπάρχουν
randomcat Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 16 λεπτά πριν, ikorolis είπε όπως είπα η μετακίνηση με τα ΜΜΜ δεν είναι υποχρεωτική κανείς δεν σε αναγκάζει να τα χρησιμοποιήσεις αν δεν θες ή αν δεν μπορείς [...] όπως είπα κανείς δεν αναγκάζει να πάρεις ΜΜΜ αν θες να μετακινηθείς με αυτά θα πρέπει να πληρώσεις το εισιτήριο ή την κάρτα Και όπως είπα και εξήγησα εγώ, ναι, είσαι αναγκασμένος. 16 λεπτά πριν, ikorolis είπε πάρα πολύς κόσμος μετακινείται με τα πόδια του καθημερινά άλλοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο ή το πατίνι άλλοι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο ή την μηχανή που διαθέτουν άλλοι χρησιμοποιούν το ταξί και άλλοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ Το γεγονός ότι μπορεί πολύς κόσμος και το κάνει (πόδια, ποδήλατο, πατίνι, whatever) δεν σημαίνει ότι αποτελούν την πλειοψηφία, ούτε ότι είναι πιο ανταγωνιστικοί από εκείνους που χρησιμοποιούν καλύτερη μετακίνηση. Και όπως και να 'χει, όπως εξήγησα, το ποδήλατο και το πατίνι παραμένουν επικίνδυνα. 16 λεπτά πριν, ikorolis είπε ο καφές/φαγητό/τσιγάρα είναι καθημερινά έξοδα (ακόμα και αυτών που λένε ότι δεν τους φτάνουν τα χρήματα που βγάζουν για να ζήσουν) σου μιλάω εκ πείρας πάνω σε αυτό καθώς έχω φίλους που είναι άνεργοι αλλά θα πάρουν τον καφέ/φαγητό/τσιγάρα τους ή που δουλεύουν και βγάζουν τον κατώτατο/μέσο μισθό στην ελλάδα Οι άνεργοι που λες προφανώς και από κάπου έχουν εισόδημα (π.χ. γονείς) ή αρκετή καβάτζα αλλιώς δεν θα μπορούσαν να πάρουν τίποτα. Και όσο για εκείνους με το βασικό μισθό, τα μαθηματικά τα είπαμε. Πού έγκειται η δυσκολία - είναι απλό το όλο κόνσεπτ. Αν σου περισσεύουν μόνο 100 ευρώ το μήνα (και αν), προτεραιότητά σου φυσικά θα είναι να τα δώσεις για καφέ, φαγητό και διασκέδαση και όχι για ΜΜΜ, εάν έχεις την δυνατότητα να το αποφύγεις. Αλλιώς υπάρχει και η βαθιά κατάθλιψη. 16 λεπτά πριν, ikorolis είπε αντιθέτως μαζευόμαστε παρέα στο σπίτι μου ή σε άλλων τα σπίτια και στις βεράντες θα απολαύσουμε τον καφέ/ποτό μας , θα φάμε , θα καπνίσουμε/ατμίσουμε και θα περάσουμε πάρα πολύ καλά καθόλου μιζέρια που αναφέρεις Ε να τώρα κοίτα να δεις όμως - όλα αυτά που λες κοστίζουν επίσης αρκετά και... δεν ξέρω γιατί τα αναφέρεις και λες ότι "καθόλου μιζέρια". Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά εγώ και μου λες ότι παίρνεις το βασικό μισθό (ή και μερικά κατοστάρικα πιο πάνω);;; Επειδή αν βγάζεις τέτοια χρήματα και πληρώνεις και την καρτούλα σου για τα ΜΜΜ και ταυτόχρονα δεν είσαι μίζερος, τότε ή κάποια βόλεψη έχεις (π.χ. δικό σου σπίτι) ή κάποια οικονομική βοήθεια (π.χ. γονείς), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κακώς χρησιμοποιείς τον εαυτό σου σαν παράδειγμα. Τα μαθηματικά που ισχύουν για αρκετό κόσμο σου τα έκανα φίλε μου - μαγικά δεν γίνονται. 16 λεπτά πριν, ikorolis είπε κάπου στις απαντήσεις σου αναφέρεις και την πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet) ελπίζω να γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι ακόμα μένουν στο "ΕΩΣ 24Mbps" για "οικονομικούς λόγους" αλλά ταυτόχρονα κράζουν εδώ πέρα και αλλού όταν πλέον η πρόσβαση σε αυτό έχει φτάσει στο VDSL/FTTH. Το ότι ταυτόχρονα κράζουν, αυτό τους κάνει μαλάκες. Το ότι μένουν εκεί που είναι για οικονομικούς λόγους... δεν ξέρω ποιο είναι το point σου. Έχουν οικονομικά προβλήματα, ε ναι. Οπότε τι; Εγώ ανέφερα το Ίντερνετ επειδή είναι κάτι στο οποίο πρέπει να έχεις αναγκαστικά πρόσβαση - έστω και με ADSL - εάν θέλεις να είσαι ενημερωμένος, ανταγωνιστικός, και όχι στο περιθώριο. Οπότε αν εγώ σου πω ότι ένας άνθρωπος ΠΡΕΠΕΙ να δίνει τουλάχιστον 10 ή 20 ευρώ για Ίντερνετ δεν μπορείς να γυρίσεις εσύ και να μου πεις "κανείς δεν τους αναγκάζει να έχουν Ίντερνετ"... αν είσαι νέος άνθρωπος και δεν θες να σε θεωρούν νεάντερνταλ τότε ΠΡΕΠΕΙ να έχεις πρόσβαση στο Ίντερνετ. Και η μετακίνηση είναι άλλη μια αναγκαιότητα στη σύγχρονη κοινωνία.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Σε μετρό - ηλεκτρικό πλέον δεν μπορείς, πρέπει να βάλεις το εισιτήριο για να ανοίξει στην έξοδο.
papoys1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε Σε μετρό - ηλεκτρικό πλέον δεν μπορείς, πρέπει να βάλεις το εισιτήριο για να ανοίξει στην έξοδο. Αυτό λέμε φίλε αν διάβαζες παραπάνω.Βάζεις εσύ το εισιτήριο ανοίγει και περνάει πίσω σου κολητά ο άλλος που δεν έχει ή του έχει λήξει. Και παλαιότερα όλα καλά.Τώρα με τον ιό άστα να πάνε.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, papoys1 είπε Αυτό λέμε φίλε αν διάβαζες παραπάνω.Βάζεις εσύ το εισιτήριο ανοίγει και περνάει πίσω σου κολητά ο άλλος που δεν έχει ή του έχει λήξει. Και παλαιότερα όλα καλά.Τώρα με τον ιό άστα να πάνε. Λίγο ακραίο αυτό, δεν μπορείς να το κάνεις με κάποιον άγνωστο.
papoys1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε Λίγο ακραίο αυτό, δεν μπορείς να το κάνεις με κάποιον άγνωστο. Εγώ δεν το κάνω αλλά το κάνουν άλλοι και σιγά μη σε ρωτήσουν. 1
TriLoBiTe Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 42 λεπτά πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε Λίγο ακραίο αυτό, δεν μπορείς να το κάνεις με κάποιον άγνωστο. Δεν χρησιμοποιείς συχνά μετρό κι ηλεκτρικό να φανταστώ... εκτός κι αν είσαι σαν γορίλας και φοβούνται να σε πάρουν απο πίσω 1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 23 λεπτά πριν, TriLoBiTe είπε Δεν χρησιμοποιείς συχνά μετρό κι ηλεκτρικό να φανταστώ... εκτός κι αν είσαι σαν γορίλας και φοβούνται να σε πάρουν απο πίσω Μια φορά την εβδομάδα κατά μέσον όρο, αλλά αν βάλει ο άλλος ή η άλλη καμιά φωνή και είναι κανένας αστυνομικός εκεί γύρω, όλα πρέπει να τα υπολογίζεις.
nbtz89 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Όταν η δουλειά μου ήταν στο κέντρο που έπρεπε να χρησιμοποιώ τον ηλεκτρικό καθημερινά τότε πλήρωνα τη μηνιαία κάρτα, πολύ απλά γιατί κάθε μέρα συναντούσα ελεγκτές στην Ομόνοια. Πλέον έχωντας την άνεση και την ιδιωτικότητα που μου προσφέρει το δικό μου αυτοκίνητο που με 50 ευρώ βενζίνη περνάω όλο το μήνα μου φαίνεται μεγάλο το ποσό των 30 ευρώ για μια μηνιαία κάρτα, λαμβάνωντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στον ηλεκτρικό (καθυστερήσεις στα δρομολόγια, βλάβες στις γραμμές, αυτοκτονίες, στρίμωγμα, αλλοδαποί). Με λίγα λόγια δεν θεωρώ ότι το επίπεδο των υπηρεσιών είναι αντίστοιχο τη τιμής. Θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη τιμή στην εξάμηνη και ετήσια κάρτα, αλλά κόβουν 5 και 10 ευρώ αντίστοιχα (αν θυμάμαι καλά). Γνώμη μου, βάλε την ετήσια κάρτα 250 ευρώ και δώσε κίνητρο στον πολίτη να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ αντί για το αυτοκίνητο. Πληρώνει μια φορά και τέλος δεν ξανασχολείται με ανανεώσεις. Αλλά βάλε και ελεγκτές περισσότερους ώστε η αγορά να θεωρείται επιβεβλημένη. Win-win κατάσταση. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από nbtz89 1
great Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε Μια φορά την εβδομάδα κατά μέσον όρο, αλλά αν βάλει ο άλλος ή η άλλη καμιά φωνή και είναι κανένας αστυνομικός εκεί γύρω, όλα πρέπει να τα υπολογίζεις. 2 ώρες πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε Λίγο ακραίο αυτό, δεν μπορείς να το κάνεις με κάποιον άγνωστο. προφανώς δεν έχεις διαβασει και τις 12 σελίδες
bromiaris Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Στις 4/3/2020 στις 2:19 ΜΜ, DZ-Photographer είπε Ας είχαμε σωστές υπηρεσίεςγια όσους πληρώνουμε και μετά θα λησουμε το πρόβλημα με τους τσαμπατσηδες. Οι οποίοι προσωπικά δε με ενοχλούν, έχει τύχει να ανοιξω την πύλη για να περάσει άνθρωπος που περιμένει. Για να έχεις σωστές υπηρεσίες πρέπει καταρχήν να πληρώνουν όλοι το σχετικό αντίτιμο... Όλα τα υπόλοιπα είναι αριστερές μπουρδολογίες... 3 2
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, great είπε προφανώς δεν έχεις διαβασει και τις 12 σελίδες Ναι, θα το κάνω όταν έχω χρόνο και θα επανέλθω. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αν επιχειρήσεις να περάσεις με κάποιον άλλον ακόμα και αν στο επιτρέψει ο άλλος σίγουρα θα γελοιοποιηθείς μπροστά σε όλο τον κόσμο. Έχει τεράστια διαφορά από την κατάσταση που υπήρχε πριν τοποθετηθούν οι θύρες αυτές στο μετρό που μπορούσες να περάσεις ελεύθερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, bromiaris είπε Για να έχεις σωστές υπηρεσίες πρέπει καταρχήν να πληρώνουν όλοι το σχετικό αντίτιμο... Όλα τα υπόλοιπα είναι αριστερές μπουρδολογίες... Για να πληρώνουν όλοι αντίτιμο, ας έχουν σωστές υπηρεσίες. Εγώ πάντως δεν σας έβρισα!
bromiaris Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 23 λεπτά πριν, DZ-Photographer είπε Για να πληρώνουν όλοι αντίτιμο, ας έχουν σωστές υπηρεσίες. Εγώ πάντως δεν σας έβρισα! Ούτε εγώ σας έβρισα... Απλά έκανα μια διαπίστωση... 1
DrLo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, bromiaris είπε Για να έχεις σωστές υπηρεσίες πρέπει καταρχήν να πληρώνουν όλοι το σχετικό αντίτιμο... Όλα τα υπόλοιπα είναι αριστερές μπουρδολογίες... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις