Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Χαίρεται , έχω ένα κεντρικό table στη βάση μου που καταχωρώ στοιχεία για άλλα table. Το ονόμασα index μιας και αυτή είναι η δουλειά του. Το phpmyadmin δεν μου έβγαλε κάποιο alert αλλά το SQL όταν το τρέχω πρέπει να είναι ανάμεσα σε αυτάκια αλλιώς μου βγάζει error. Είναι σωστό να το χαρακτηρίζω index ; Ευχαριστώ
mrkra Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 οσο καταλαβαινεις εσυ τι γινεται του δινεις ο,τι ονομασια γουσταρεις. 1
mountzou Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχουν περιορισμοί στα ονόματα παρα μόνο αυτό που ονομάζουμε καλές πρακτικές. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να δώσεις όνομα "value" σε μία μεταβλητή. Όντως, μία τιμή (= value) διατηρεί αλλά δε θεωρείται γενικά καλή πρακτική. Πάντως, error δε θα φας, αν αυτό είναι το point. Update : Ένα εξαιρετικό thread που μπορείς να διαβάσεις στο stackoverflow σχετικά με αυτό είναι το εξής : https://stackoverflow.com/questions/25475287/what-rules-apply-to-naming-a-mysql-column Αναφορά σε κείμενο I like underscores between field names and no uppercase, but I don't want to start a flame war. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από mountzou Παράθεση πηγής για επεξήγηση.
CyberCr33p Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Νομίζω η λέξη index είναι δεσμευμένη λέξη για αυτό πρέπει να το βάζεις μέσα σε αυτάκια.
mountzou Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 10 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Νομίζω η λέξη index είναι δεσμευμένη λέξη για αυτό πρέπει να το βάζεις μέσα σε αυτάκια. Κοίτα, δε ξέρω αν έχεις παράδειγμα, γιατί προσωπικά δεν είχα τρέλα (χαχα) να επιχειρήσω ποτέ να ονομάσω πίνακα "DROP", "INDEX", "DELETE", "INSERT" κτλ. Ωστόσο, ένα ξεσκόνισμα που έκανα σε άλλα threads άλλων forums δε βρήκα κάτι περί περιορισμού. Και θεωρώ ότι αν υπήρχε θα ήταν από τα πρώτα πράγματα που θα μάθαινε ο καθένας όταν ξεκινούσε να δημιουργεί το σχήμα του. Αν μπορέσεις μαν , να μας προσφέρεις κάποιο screenshot από τα errors και τη φάση σου εκεί θα ήταν αρκετά καλή φάση, ώστε να δούμε τι παίζει γενικά,
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το άλλαξα το index μιας και δεν είναι καλή πρακτική. Στις 5/3/2020 στις 11:29 ΜΜ, mountzou είπε Αν μπορέσεις μαν , να μας προσφέρεις κάποιο screenshot από τα errors και τη φάση σου εκεί θα ήταν αρκετά καλή φάση, ώστε να δούμε τι παίζει γενικά, Αυτό είναι το error Αναφορά σε κείμενο There was an error running the query [You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'index' at line 1]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα