Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 14 ώρες πριν, llldoomlll είπε Λοιπον, ειχα δει τον νεο τιμοκαταλογο απο 25 Φεβρουαριου και αυτο κατα τυχη, αφου μου ανεβασε την πιεση μια υπαλληλος σχετικα με τις διαστασεις που ειχε το μικροδεμα, Περα απο το οφθαλμοφανες, που βιαζει την λογικη, την καταργηση των ζωνων (και με εκανε να το ψαξω περισσοτερο) για το εξωτερικο εχει πολλα υπουλα πραματα ο νεος τιμοκαταλογος 1,Καταργουν κλιμακια βαρους Α) την κλίμακα των 100γρ για τα ΜΙΚΡΑ γράμματα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, Β) την κλίμακα των 1000γρ για τα ΜΕΓΑΛΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και των 500γρ ΜΕΓΑΛΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Γ) κλίμακες βαρών 100γρ και 200γρ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 2.Ορίζουν α)μέγιστο βάρος 50γρ για τα ΜΙΚΡΑ γράμματα β) 250γρ για τα ΜΕΓΑΛΑ γράμματα 3.Καταργούν της γεωγραφικές ζώνες στο επιστολικό ταχυδρομείο εξωτερικού Ολα αυτα τα δε τα εχουν βγαλει απο το μυαλο τους υπαρχουν και οριζονται σαφως απο την Παγκοσμια Ταχυδρομικη Ενωση, προφανως και τα ξερουν αλλα ειναι υπο διαλυση και κοιτανε να αρπαξουν οτι βρουν.Προφανως καμια χωρα δε τα τηρει απολυτα αλλα αυτο που καναν τωρα ειναι εξωπραγματικο. Στον χαρτη υποχρεωσεων των ΕΛΤΑ https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/2η ANAΘΕΩΡΗΣΗ ΧΥΚ_090615_final.pdf Στην σελιδα 16. Α1.8 Συµµετοχή σε ∆ιεθνείς Οργανισµούς Universal Postal Union –UPU (Παγκόσµια Ταχυδροµική Ένωση - ΠΤΕ), εξειδικευµένο όργανο του ΟΗΕ για τα ταχυδροµικά θέµατα , αποτελούµενο από 192 χώρες – µέλη, το οποίο συνιστά το κύριο forum για τη συνεργασία µεταξύ των φορέων που δραστηριοποιούνται στον ταχυδροµικό τοµέα και συµβάλλει στη δηµιουργία ενός παγκόσµιου ταχυδροµικού δικτύου, µε τη διασφάλιση της παγκόσµιας ταχυδροµικής καθολικής υπηρεσίας και την ανάπτυξη σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών. Η Ένωση θεσπίζει κανόνες για την ανταλλαγή του διεθνούς ταχυδροµείου (Παγκόσµια Ταχυδροµική Σύµβαση, Κανονισµοί “Επιστολικού Ταχυδροµείου” και “∆εµάτων”) οι οποίοι είναι δεσµευτικοί για όλες τις χώρες - µέλη της. Στο πλαίσιο αυτό, τα ΕΛΤΑ έχουν την υποχρέωση να συνεργάζονται µε όλους τους καθορισµένους ταχυδροµικούς φορείς παροχής καθολικής υπηρεσίας (ΦΠΚΥ - designated operators) των χωρών-µελών της ΠΤΕ, προκειµένου να διασφαλίζεται σε παγκόσµιο επίπεδο η παροχή της Καθολικής Υπηρεσίας, αποτελώντας µέρος του ενιαίου παγκόσµιου δικτύου, στο οποίο συµµετέχουν όλες οι αναγνωρισµένες από τον ΟΗΕ χώρες. ΧΥΚ-ΕΛΤΑ 17 PostEurop (Association of European Pub Παγκοσμια ταχυδρομικη συμβαση και κανονες http://www.upu.int/uploads/tx_sbdownloader/actInThreeVolumesManualOfConventionEn.pdf Σελιδα 31 στο 5 Οριζουν τα ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΑ και αναφερουν οτι οι διαστασεις και το βαρος θα οριστουν στους κανονισμους Σελιδα 133 Δινει κατευθυντηριες γραμμες για το κοστος σε SDR ανα βαρος και τις κλιμακες βαρους για την λιγοτερο ακριβη γεωγραφικη ζωνη και για την ακριβοτερη Ενα ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΟ εως 100γρ πρέπει να κυμαίνετε από 0,70-1,16 SDR (0,87EUR - 1.44EUR), με τον παλιό τιμοκατάλογο χρέωνανε 2.14 SDR (2,65 EUR), με τον καινούργιο 6.86SDR (8.5EUR) *Το SDR ειναι νομισμα του ΔΝΤ που χρησιμοποιουν οι ταχυδρομικοι παροχοι Σελιδα 139 Αρθρο 17-105 Ορια διαστασεων και βαρους για τα ΜΙΚΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ γραμματα Μεγιστο βαρος για τα ΜΙΚΡΑ πρεπει να ειναι 100γρ, τα ΕΛΤΑ 50γρ λεει σελιδα 140 Μεγιστο βαρος βαρος για τα ΜΕΓΑΛΑ 500γρ , τα ελτα 250γρ λεει Και οι διαστασεις φυσικα καρμπον αντιγραφη σωστες σελιδα 131 Χρεωσεις Αναφερει οτι οι χρεωσεις πρεπει να ειναι στις αρχες της συμβασης και των κανονισμων (σελιδα 139) και οτι πρεπει να σχετιζονται και με το κοστος παροχης υπηρεσιων (αναλογο με αυτο που λεει και ενα ΦΕΚ για προσιτες τιμες αναλογες του κοστους) Οσο για τις γεωγραφικες ζωνες υπαρχει πινακας με το κοστος ανα 100 χλμ για καθε κιλο, οι τιμες αυτες ειναι μειωμενες για το 2020 σε σχεση με το 2019 2019 http://www.upu.int/uploads/tx_sbdownloader/airmailDistancesAndMaximumRates2019En.pdf 2020 http://www.upu.int/uploads/tx_sbdownloader/airmailDistancesAndMaximumRates2020En.pdf Τα ΕΛΤΑ σου λενε που θες ΤΑΣΜΑΝΙΑ ? Ιδια τιμη με ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ναι 15000 χιλιομετρα το ενα, 1000χιλιομετρα το αλλο Και η αυξηση στου ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ εκει οφειλετε εχουν βαλει τιμη καστελοριζου δε πα να ναι και 500 μετρα στην ιδια πολη Κυπριακος τιμοκαταλογος https://www.cypruspost.post/uploads/pricelist/9448dbc1cc.pdf σελ12 6.4. Σε περιπτώσεις πελατών που καταθέτουν μεγάλο αριθμό ταχυδρομικών αντικειμένων παραχωρούνται οι ακόλουθες εκπτώσεις μηνιαίου κύκλου εργασιών: Πληρωθέντα μηνιαία ταχυδρομικά τέλη για ταχυδρομικά αντικείμενα Α’ και Β’ Προτεραιότητας: i. Πληρωθέντα μηνιαία ταχυδρομικά τέλη: €1.000 - €5.000 ....................... Έκπτωση 5% ii. Πληρωθέντα μηνιαία ταχυδρομικά τέλη: €5.000 - €40.000 ..................... Έκπτωση 10% iii. Πληρωθέντα μηνιαία ταχυδρομικά τέλη: Άνω των €40.000 .................... Έκπτωση 20% Αυτα για τις εκπτωσεις που θυμηκαν τωρα σα το τυρακι 6.7. Η τυποποίηση/ κατηγοριοποίηση των ταχυδρομικών αντικειμένων σε Μικρά, Μεγάλα, Ακανόνιστα (P,G,E), καθορίζεται κάθε φορά από το Διευθυντή τηρουμένων των σχετικών διατάξεων της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών, οι οποίες είναι υποχρεωτικές για το Τμήμα, όπως αυτές τροποποιούνται/αντικαθίστανται κατά καιρούς. Ιρλανδια http://www.anpost.ie/anpost/Downloads/Anpost/GuidetoPostalRates2019.pdf Γενικα καταλαβατε ειμαι για μεταναστευση μεταξυ ουγκαντας, κυπρου και ιρλανδιας Ριχτε εδω ενα κλικ https://www.gopetition.com/petitions/against-new-pricelist-of-hellenic-post-fair-delivery-charges-for-letters-parcels.html Αν καποιος το εχει με το αγγλικο περισσοτερο να κανει καινουργιο και ας μαζευτουμε σε κανα γκρουπ και fb πχ κατι τετοια μ αρεσει να βλεπω. δε θελω να υποτιμησω τους προβληματισμους των προηγουμενων, αλλα στη κλαψα ειμαστε και οι πρωτοι οποτε με αφησαν αδιαφορο. το παληκαρι εδω ομως εκανε τη μελετη του και μιλαει με επιχειρηματα. +1 απο μενα
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, rus είπε Mε το νεο τιμοκαταλογο, οι επιστολες ειναι πλεον εντελως ασυμφορες. Αρα τα στελνουμε όλα ως δεμα. Εξαλλου το δεμα ειναι ασφαλες γιατι το παραλαμβανεις απ το ταχυδρομειο και εχει s/n παρακολουθησης. Ενω η επιστολη, για την οποια πληρωνεις τα μαλλιοκεφαλα σου, είναι χωρις s/n και ο ταχυδρομος στη φερνει οποτε θελει, συνηθως πετωντας την εξω από τη πορτα με κινδυνο να χαθει. Ενας φακελος με φυσαλλιδες μεγαλου μεγεθους κοστιζει 0,80-0,90€. Αρα καλυτερα να τα βαλεις σε ένα κουτι και να το κλεισεις με μονωτικη. Αν τους πας ένα ογκωδες πακετο και είναι κατω απο 2 κιλα, αυτοι ευχαριστως το κανουν επιστολη, γιατι ετσι πληρωνεις περισσοτερα(και πριν ισχυε ετσι). [Σημ. Αναφέρομαι για το εσωτερικο, δε ξερω τι παιζει για το εξωτερικο] Αφού δεν ξέρεις τι παίζει με εξωτερικό, ασ' το καλύτερα, μην μιλάς και μας ανεβάζεις την πίεση. Οι τιμές των κούριερ για εξωτερικό ήταν εξωπραγματικές. Οι προηγούμενες τιμές των ΕΛΤΑ ήταν υψηλές σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ Χονδρική για εμάς που στέλναμε 10-20-100 αποστολές σε μια ημέρα, ουδέποτε μας κάνανε. Τώρα με αυτό δεν θα υπάρξει άλλος Έλληνας στο eBay και στο Etsy. Εγώ που πουλούσα 10 αντικείμενο στο eBay, ή το Etsy, τώρα θα πουλάω 0 με αυτές τις τιμές, γιατί αν μετακυλησω το κόστος στον πελάτη o πελάτης θα αγοράσει κάτι αντίστοιχο από άλλη χώρα.
georgeps21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 9 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Αφού δεν ξέρεις τι παίζει με εξωτερικό, ασ' το καλύτερα, μην μιλάς και μας ανεβάζεις την πίεση. Οι τιμές των κούριερ για εξωτερικό ήταν εξωπραγματικές. Οι προηγούμενες τιμές των ΕΛΤΑ ήταν υψηλές σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ Χονδρική για εμάς που στέλναμε 10-20-100 αποστολές σε μια ημέρα, ουδέποτε μας κάνανε. Τώρα με αυτό δεν θα υπάρξει άλλος Έλληνας στο eBay και στο Etsy. Εγώ που πουλούσα 10 αντικείμενο στο eBay, ή το Etsy, τώρα θα πουλάω 0 με αυτές τις τιμές, γιατί αν μετακυλησω το κόστος στον πελάτη o πελάτης θα αγοράσει κάτι αντίστοιχο από άλλη χώρα. +1 αντε ανέβασε τωρα τις τιμες 4-5ε σε μεταφορικά... μειωσε το τζιρο σου κλπ κλπ εγω που έχω 50 -60 Listings ειναι ευκολο, εσυ?
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, georgeps21 είπε +1 αντε ανέβασε τωρα τις τιμες 4-5ε σε μεταφορικά... μειωσε το τζιρο σου κλπ κλπ εγω που έχω 50 -60 Listings ειναι ευκολο, εσυ? Εγώ δεν έχω ούτε μία πλέον, πρόλαβαν και με κατέστρεψαν πέρυσι, δε θα αφησω όμως να καταστρέψουν κι άλλους για να τρώνε οι κρατικοδιαιτοι Εχει κάποις τους δύο - τρεις παλαιότερους τιμοκαταλόγους εύκαιρους; Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από cacofonix-3
georgeps21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 26 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Εγώ δεν έχω ούτε μία πλέον, πρόλαβαν και με κατέστρεψαν πέρυσι, δε θα αφησω όμως να καταστρέψουν κι άλλους για να τρώνε οι κρατικοδιαιτοι Εχει κάποις τους δύο - τρεις παλαιότερους τιμοκαταλόγους εύκαιρους; εχω σπίτι από 17 , μολις πάω σου στέλνω
vlcc Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 2103353550 τηλ περιφρερειακης διοικησης ελτα. Οσοι πραγματικα ενδιαφερονται ας παρουν να πουν 2 κουβεντες. Ειναι τα "κεφαλια" αυτοι εκει 3 1
llldoomlll Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Εγώ δεν έχω ούτε μία πλέον, πρόλαβαν και με κατέστρεψαν πέρυσι, δε θα αφησω όμως να καταστρέψουν κι άλλους για να τρώνε οι κρατικοδιαιτοι Εχει κάποις τους δύο - τρεις παλαιότερους τιμοκαταλόγους εύκαιρους; Ακομα στον νεο τιμοκαταλογο η αιτηση αναζητησης ΚΑΙ για επιστολες ΚΑΙ για δεματα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ κοστιζει 5 ευρω. Εχουν ενημερωσει οτι διατηρουν το δικαιωμα για χρεωση στην αιτηση αναζητησης μονο ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ Παρομοια εξαιρεση ειχαν ζητησει και για διατηρηση του δικαιωματος χρεωσης για παρουσιαση στο τελωνειο. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από llldoomlll 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγραψα αυτό στα πολύ πρόχειρα και το έστειλα σε ΕΚΠΟΙΖΩ και ΕΕΤΤ Διαμορφώστε το με παραδείγματα κατα τη γνώμη μου, με συγκρίσεις με άλλες χώρες και αλλους πωλητές απο eBay, etsy κλπ Στο spoiler η καταγγελία Spoiler Καλημέρα σας, παρακαλώ όπωςεξετάσετε την αλλαγή του τιμοκαταλόγου των ΕΛΤΑ, καθώς και τις όποιες συνέπειές του προς μικροπωλητές τύπου eBay, etsy, καθώς και ηλεκτρονικών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται εκτός ελληνικής επικράτειας. Παραδίγματος χάρη, κάποιος ο οποίος αποστέλλει ένα αντικείμενο ευτελούς αξίας στο εξωτερικό, πχ 3-10€ με βάρος 45 γραμμάρια, με τον παλιό τιμοκατάλογο έπρεπε να πληρώσει Ζώνη Α / Ζώνη Β 1.30€ / 1.45€ (μικρό) 2.20€ / 2.50€ (μεγάλο) 5.90€ / 6.70€ (ακανόνιστο) Με το νέο τιμοκατάλογο, θα πρέπει να πληρώσει: 2.50€ (μικρό) 5.00€ (μεγάλο) 8.00€ (ακανόνιστο) Κάποιος ο οποίος θέλει να αποστεέιλει ένα εκτυπωμένο t-shirt ή μια κούπα, ένα πολύ σύνηθες είδος στο χώρο του eBay και του etsy, το οποίο έχει βάρος γύρω στα 350γρ θα πρέπει να πληρώσει 8.50€ / 11.00€ μεταφορικά μαζί με το κόστος του συστημμένου - το οποίο ειναι αναγκασμένος να το πληρωσει μιας και διαφορετικά δεν αναγωνρίζεται απο τις πλατφόρμες ότι εγινε η αποστολή. Κάποιος λοιπόν ο οποίος πρέπει να πουλήσει ένα t-shirt στα 20€ όσο περίπου είναι ο ανταγωνισμός, αν υπολογίσει κανεις τα έξοδα του, πλέον η δουλεία ή το εξτρα εισόδημα καταρέει. Συγκεκριμένα: από τα 20€ η όποια πλατφόρμα κρατάει ενα 10-20% επί του τζίρου = 16-18€ από τα 20€ πρέπει να αποδωθεί ενα 24% = 16€ από τα 20€ τα μεταφορικά πλέον ειναι 11.00€ από τα 20€ υπάρχει το κόστος αγοράς και εκτύπωσης του t-shirt/κούπας = 5€ δεν υπολογίζω τυχόν φόρο Θα σας προέτρεπα να μελετήσετε και τους τιμοκαταλόγους άλλων κρατών - μελών της ΕΕ για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Αυτές οι κινήσεις, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν ειναι η πλήρη εξαθλίωση του κλάδου. Μετά τιμής, 20 λεπτά πριν, vlcc είπε 2103353550 τηλ περιφρερειακης διοικησης ελτα. Οσοι πραγματικα ενδιαφερονται ας παρουν να πουν 2 κουβεντες. Ειναι τα "κεφαλια" αυτοι εκει Τα γραπτά μενουν, τα τηλεφωνικά κέντρα κατεβαίνουν, και η πίεση ανεβαίνει. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από cacofonix-3
teot Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, cacofonix-3 είπε Εγώ δεν έχω ούτε μία πλέον, πρόλαβαν και με κατέστρεψαν πέρυσι, δε θα αφησω όμως να καταστρέψουν κι άλλους για να τρώνε οι κρατικοδιαιτοι Ποιος σε κατέστρεψε πέρυσι;;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, teot είπε Ποιος σε κατέστρεψε πέρυσι;; Η ΙΑΤΑ, οι τελώνες, και τα ΕΛΤΑ ΜΑΖΙ
Narayan Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 6 ώρες πριν, rus είπε Ενας φακελος με φυσαλλιδες μεγαλου μεγεθους κοστιζει 0,80-0,90€. Αρα καλυτερα να τα βαλεις σε ένα κουτι και να το κλεισεις με μονωτικη. Αν τους πας ένα ογκωδες πακετο και είναι κατω απο 2 κιλα, αυτοι ευχαριστως το κανουν επιστολη, γιατι ετσι πληρωνεις περισσοτερα(και πριν ισχυε ετσι). [Σημ. Αναφέρομαι για το εσωτερικο, δε ξερω τι παιζει για το εξωτερικο] Το πήγα πάλι σήμερα σε κουτί (δηλαδή τον φάκελο όπως τον είχα ετοιμάσει απλά τον έβαλα σε κουτί και το έκλεισα) και μια χαρά έφυγε ως δέμα με €3. Το παράξενο είναι πως η υπάλληλος που με εξυπηρέτησε αυτή τη φορά, διέψευσε αυτά που είχε πει η προηγούμενη περί αδυναμίας αποστολής φάκελου ως δέμα, μπορεί να φύγει όπως επιθυμεί ο πελάτης. Άρα η προηγούμενη υπάλληλος είτε ήταν άσχετη, είτε το είπε εσκεμμένα για να χρεωθώ παραπάνω. Η ουσία είναι πως έχασα ένα πρωινό μου τσάμπα. 12 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Η ΙΑΤΑ, οι τελώνες, και τα ΕΛΤΑ ΜΑΖΙ Κατέστρεψαν στοχοποιημένα εσένα και όχι τα υπόλοιπα e-shop; Σόρρυ κιόλας αλλά αν η βιοσιμώτητα της μικροεπιχείρησής σου εξαρτάται από το αν περάσουν τα πακέτα σου από τελωνειακό έλεγχο και αν θα ανέβουν οι τιμές στα ΕΛΤΑ για μικροδέματα €1-2, κάτι δεν κάνεις καλά. Υποθέτω μιλάμε για κανονική επιχείρηση και όχι για παράλληλο εισόδημα που δεν δηλώνεις σωστά; 2
teot Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, cacofonix-3 είπε Η ΙΑΤΑ, οι τελώνες, και τα ΕΛΤΑ ΜΑΖΙ ΙΑΤΑ -> Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, είναι ένας διεθνής μη κρατικός οργανισμός αερομεταφορέων, με έδρα το Μοντρεάλ του Κεμπέκ, στον Καναδά. Η ΙΑΤΑ έχει θεσπίσει για την αεροπορική μεταφορά Επικίνδυνων Αγαθών (εκρηκτικών, διαβρωτικών, δηλητηρίων κτλ) έναν ευρέως αποδεκτό κανονισμό από όλες τις αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν τέτοιου είδους αγαθά. Το οτι τα ΕΛΤΑ εφαρμόζουν το κανονισμό της ΙΑΤΑ για την ασφάλεια των πτήσεων στην μεταφορα μπαταριών να κατηγορούνται.... Το να βλέπουμε το δικό μας συμφέρον υπεράνω της ασφάλειας των πτήσεων ....
bluesattack Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, llldoomlll είπε Δεν ειναι ετσι bluesattack, σαν καθολικος φορεας εχει προνομια, ειναι σοβιετια τα ΕΛΤΑ, εμποδιζουν την επιχειρηματικοτητα ναι, αλλα ο ιδιωτης courier δεν πληρωνει τα ιδια για τα terminal οσο ο ΕΛΤΑ Αφου ειναι σιοβιετια τα ελτα , η Δεη , τα δημοσια νοσοκομεια , οι χωρες ''δεν βγαινουν' γιατι οι καιροι εχουν αλλαξει και πρεπει να βαλουμε ολοι πλατη για την ανταγωνιστικοτητα...ας στειλουν τα δεματα με courrier.Θελω να τους δω να στελνουν δεμα 10 κιλα .Στο τελος τους βλεπω να στελνουν μονο γραμματα για να λενε τα νεα τους οπως το 1950 .Κοιτα μην γινουν και αυτα πανακριβα 😂 Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από bluesattack
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 11 λεπτά πριν, teot είπε ΙΑΤΑ -> Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, είναι ένας διεθνής μη κρατικός οργανισμός αερομεταφορέων, με έδρα το Μοντρεάλ του Κεμπέκ, στον Καναδά. Η ΙΑΤΑ έχει θεσπίσει για την αεροπορική μεταφορά Επικίνδυνων Αγαθών (εκρηκτικών, διαβρωτικών, δηλητηρίων κτλ) έναν ευρέως αποδεκτό κανονισμό από όλες τις αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν τέτοιου είδους αγαθά. Το οτι τα ΕΛΤΑ εφαρμόζουν το κανονισμό της ΙΑΤΑ για την ασφάλεια των πτήσεων στην μεταφορα μπαταριών να κατηγορούνται.... Το να βλέπουμε το δικό μας συμφέρον υπεράνω της ασφάλειας των πτήσεων .... Επειδή δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα: τον κανονισμό τον μεταφράζουν κατά το δοκούν, κοινώς μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβαλι. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που πρέπει να συσκευάζονται τα πακέτα που περιέχουν μπαταρίες. Άλλο cell, άλλο battery, αλλά όλοι αυτοί οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ακριβώς επειδή είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ, τα βάζουν όλα στο ίδιο τσουβαλι. 18 λεπτά πριν, Narayan είπε Το πήγα πάλι σήμερα σε κουτί (δηλαδή τον φάκελο όπως τον είχα ετοιμάσει απλά τον έβαλα σε κουτί και το έκλεισα) και μια χαρά έφυγε ως δέμα με €3. Το παράξενο είναι πως η υπάλληλος που με εξυπηρέτησε αυτή τη φορά, διέψευσε αυτά που είχε πει η προηγούμενη περί αδυναμίας αποστολής φάκελου ως δέμα, μπορεί να φύγει όπως επιθυμεί ο πελάτης. Άρα η προηγούμενη υπάλληλος είτε ήταν άσχετη, είτε το είπε εσκεμμένα για να χρεωθώ παραπάνω. Η ουσία είναι πως έχασα ένα πρωινό μου τσάμπα. Κατέστρεψαν στοχοποιημένα εσένα και όχι τα υπόλοιπα e-shop; Σόρρυ κιόλας αλλά αν η βιοσιμώτητα της μικροεπιχείρησής σου εξαρτάται από το αν περάσουν τα πακέτα σου από τελωνειακό έλεγχο και αν θα ανέβουν οι τιμές στα ΕΛΤΑ για μικροδέματα €1-2, κάτι δεν κάνεις καλά. Υποθέτω μιλάμε για κανονική επιχείρηση και όχι για παράλληλο εισόδημα που δεν δηλώνεις σωστά; Φυσικά, κάτι δεν κάνω καλά. Έπρεπε να δουλεύω με την ανύπαρκτη ελληνική αγορά και να πεθάνω 10 χρόνια πρίν, μαζί με την κρίση. Επειδή το θέμα μας δεν είμαι εγώ, και η παλιά μου δραστηριότητα, καλύτερα να επικεντρωθούμε στο πώς θα αναστρέψουμε αυτή την απόφαση.
Narayan Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, cacofonix-3 είπε Φυσικά, κάτι δεν κάνω καλά. Έπρεπε να δουλεύω με την ανύπαρκτη ελληνική αγορά και να πεθάνω 10 χρόνια πρίν, μαζί με την κρίση. Επειδή το θέμα μας δεν είμαι εγώ, και η παλιά μου δραστηριότητα, καλύτερα να επικεντρωθούμε στο πώς θα αναστρέψουμε αυτή την απόφαση. Αυτό θα το κάνει μόνη της η αγορά. Αν υπάρχει φθηνότερη λύση από τα ΕΛΤΑ τότε οι καταναλωτές θα στραφούν σε αυτήν και τα ΕΛΤΑ είτε θα κλείσουν είτε θα φθηνήνουν. Αυτή τη στιγμή, για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες που παρέχονται, δεν υπάρχει τέτοια λύση, ως εκ τούτου θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον νέο τιμοκατάλογο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα