Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε

ΕΕΤΤ και ΕΚΠΟΙΖΩ

εφυγαν οι καταγγελιες, ας ελπισουμε να ακολουθησουν κ αλλοι.

• Thanks 1
  • Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα εδώ σε σχέση με το κινεζοπραξικόπημα που το πήραν πίσω κακήν κακώς είναι ότι αφορά και επηρεάζει (άμεσα) πολύ λιγότερους. Οπότε πολύ λιγότεροι θα ασχοληθούν με παράπονα. Προσωπικά λαμβάνω 3-4 δέματα από Κίνα το έτος, οπότε και η προηγούμενη αύξηση που πήραν πίσω μου ήταν ουσιαστικά αδιάφορη.  Να στείλω εγώ δέμα/γράμμα? Ίσως ούτε καν 1. Τις απειροελάχιστες φορές που χρησιμοποιώ τέτοια υπηρεσία χρησιμοποιώ μόνο courier. Η εξυπηρέτηση και η βολικότητα που προσφέρουν σε σχέση με τα ΕΛΤΑ αξίζει μέχρι και το τελευταίο τους cent. Φυσικά καταλαβαίνω ότι για όποιον το κάνει συστηματικά ή και εμπορικά (πχ eshops κλπ) προφανώς αυτό δεν είναι λύση. 

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ'το να περιμένω στην ουρά εν έτει 2020 και ούτε θυμάμαι πόσα μικροδεματάκια έχουν γυρίσει πίσω και τα έχω γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι (δεν τα αναζήτησα ποτέ και ούτε πρόκειται) επειδή πχ για μπρελοκάκι liverpool αξίας 2€ έπρεπε να πάω να στηθώ στα ΕΛΤΑ Ελληνικού 45 λεπτά. ΡΕ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΩ!! 

Παρ'όλα αυτά όσοι λέτε για καταγγελίες, πώς ακριβώς το κάνετε μπορείτε να μας δείξετε? Δεν αμφισβητώ ότι το κάνατε.. αλλά δεν κάνετε και κανένα screenshot εδώ με κρυμμένο το όνομα και το email. Έχω πραγματικά απορία να δω πόσοι πιά ασχολήθηκαν.. γιατί στην Ελλάδα είμαστε, 100 άτομα λένε έστειλα, και η άλλη πλευρά δεν έχει λάβει ούτε 10 παράπονα...

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ.

για οσους δεν ξερουν, τα acs εχουν τον european economy τιμοκαταλογο. οδικη μεταφορα σε χωρες της ευρωπης μεσα σε 10 το πολυ μερες με τρακινγκ. 11ε το πρωτο κιλο

2 λεπτά πριν, polaki είπε

Το πρόβλημα εδώ σε σχέση με το κινεζοπραξικόπημα που το πήραν πίσω κακήν κακώς είναι ότι αφορά και επηρεάζει (άμεσα) πολύ λιγότερους. Οπότε πολύ λιγότεροι θα ασχοληθούν με παράπονα. Προσωπικά λαμβάνω 3-4 δέματα από Κίνα το έτος, οπότε και η προηγούμενη αύξηση που πήραν πίσω μου ήταν ουσιαστικά αδιάφορη.  Να στείλω εγώ δέμα/γράμμα? Ίσως ούτε καν 1. Τις απειροελάχιστες φορές που χρησιμοποιώ τέτοια υπηρεσία χρησιμοποιώ μόνο courier. Η εξυπηρέτηση και η βολικότητα που προσφέρουν σε σχέση με τα ΕΛΤΑ αξίζει μέχρι και το τελευταίο τους cent. 

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ'το να περιμένω στην ουρά εν έτει 2020 και ούτε θυμάμαι πόσα μικροδεματάκια έχουν γυρίσει πίσω και τα έχω γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι (δεν τα αναζήτησα ποτέ και ούτε πρόκειται) επειδή πχ για μπρελοκάκι liverpool έπρεπε να πάω να στηθώ στα ΕΛΤΑ Ελληνικού 45 λεπτά. ΡΕ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΩ!!

εχεις δικιο εδω, δεν θα εχει την μαζικοτητα του κινεζοπραξικοπηματος. αλλα πολυ απλα για πολους που στελαν εξω καποια πραγματα, ηρθε η ταφοπλακα. αυτες οι καποιες χιλιαδες ευρω τον χρονο που κανανε τζιρο για τον ελτα καποιοι με τα μικρδεμτα εξωτερικου, , δεν θα μειωθουν, σχεδον θα μηδενιστουν

για αποστολες εσωτερικου εννοειται οτι σε καλυπτπυν τα κουριερ, εχουν πολυ ανταγωνιστικες τιμες πλεον.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgiosMad είπε

Σήμερα το πρωί πλήρωσα 88 ευρώ για να στέιλω 8 φάκελα των 60 γραμμαρίων και ξόδεψα μισή ώρα από τη ζωή μου για να κολλήσω 88 γραμματόσημα του 1 ευρώ! Για ποιο λόγο αυτή η εξωφρενική αύξηση στις αποστολές εξωτερικού όσο μάλλον όταν η διακίνηση μέσω ΕΛΤΑ γίνεται μεταξύ υποκαταστήματος και Ελ .Βενιζέλος και μετά αναλαμβάνει το ταχυδρομείο της χώρας προορισμού;;;

Τι έστειλες; Κανονικά στα 6Ε δεν έπρεπε να είναι; Κατηγορία μεγάλα κάτω απο 100gr

Στις χρεώσεις λέει ότι για πάχος μέχρι 2 εκατοστά πάει στα μεγάλα και με βάρος 60γραμάρια μαζί με τον φάκελο  δεν νομίζω να είναι κάτι που τα ξεπερνάει

• Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Τα ΕΛΤΑ ειναι φαληρημενα , η ΔΕΗ ειναι φαληρημενη κ.ο.κ 

Δεκαετιες κακοδιαχειρισης γυρισαν και μας μουντζωνουν

Να και ένα σωστό post μετά από 100.

Υπάρχει κάποιος λόγος να συνέχιζε ο φορολογούμενος να πληρώνει σπασμένα για 5η δεκαετία;

Με άλλα λόγια διαμαρτύρονται κάποια eshop επειδή δεν θα επιδοτούνται πλέον από τον φορολογούμενο!

Παράνοια!

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, vthanosv είπε

Καλησπερα απο Σημερα τα ελτα αλλαξαν τιμολογιακη πολιτικη και οι τιμες ποια εχουν ξεφυγει εχουν παει στο θεο ! αυξησεις που αγγιζουν εως και 110% απο 0.90 το απλο εξωτερικου εως 20 γραμμαρια στο 1.90 και κατηγορια Συστημενο εξωτερικου ακανονιστα απο 1 εως 100 γραμμαρια με κοστος 5.30 στα 11 ευρο πλεον αυξηση 100% επισης τρελες αυξησεις Διχως λογο και αφορμη οταν ο βασικος μισθος στην χωρα μας παραμενει ιδιος παρακαλω καταθεστε την αποψη σας αν οι νεες τιμες των ελτα σας φαινονται λογικες! επισης εξισωθηκε η διαφορα τιμης αποστολης σε ευρωπαικες χωρες με τις υπολοιπες χωρες πλεον ωπου και αν στειλεις η τιμη ειναι ιδια και φυσικα πολυ ακριβοτερη σε Σχεση με πριν !!

__02_2020_1.pdf 152 kB · 70 downloads

Προφανως και οι τιμες δεν ειναι λογικες, ουτε και παλια ηταν αλλα τωρα ξεφυγαν τελειως.
Ο λογος ειναι οτι πανε για λουκετο και ψαχνουν λεφτα 
Εχω κανει petition θα επανελθω αναλυτικα!
https://www.gopetition.com/petitions/against-new-pricelist-of-hellenic-post-fair-delivery-charges-for-letters-parcels.html

17 ώρες πριν, Lumini είπε

τωρα που βλεπω τον τιμοκαταλογο, θα στελνεις πλεον Β κατηγορια τα ακανονιστα δεματα, δηλαδη με 7,50 ευρω. Ετσι κι αλλιως κανει 10 μερες να φτασει κατι σε ευρωπαικη χωρα, ποσο περισσοτερο να κανει η Β κατηγορια?

17 ώρες πριν, vthanosv είπε

Σωστα Αλλα στην Β κατηγορια ειναι απλο δεν ειναι Συστημενο! δεν σου δινει καν την δυνατοτητα αυτη για εξωτερικο ενω για εσωτερικο στην Β κατηγορια σου επιτρεπει Συστημενο

μην το κανεις αν δινεις πραγματα στο Ebay οποιος απατεωνας σε βαλει στο ματι θα σου ζηταει λεφτα πισω οτι και καλα δεν παρελαβε ποτε και εσυ δεν θα μπορεις να το αποδειξεις! οπως επισης εαν χαθει κατι που θα το στειλεις στο εξωτερικο με Β δεν παιρνεις αποζημιωση οποτε σε αναγκαζει να δωσεις τα 11 ευρουλακια!

Νομιζω οτι παει σαν δεμα εχει και tracking number ειτε Α ειτε Β προτεραιοτητα

11 ώρες πριν, bluesattack είπε

Δεν πειραζει.Ετσι και αλλιως σε πολλους πελατες δεν  αρεσαν τα ελτα , τους φαινοντουσαν... σιοβιετια  που εμποδιζει την επιχειρημαικοτητα και ηθελαν αυτορυθμιση της αγορας.Ας φανε τωρα αυξησεις.Ας πανε να τα στειλουν με τα κουριερ και τον..ανταγωνισμο του ιδιωτικου τομεα

Δεν ειναι ετσι bluesattack, σαν καθολικος φορεας εχει προνομια, ειναι σοβιετια τα ΕΛΤΑ, εμποδιζουν την επιχειρηματικοτητα ναι, αλλα ο ιδιωτης courier δεν πληρωνει τα ιδια για τα terminal οσο ο ΕΛΤΑ

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Τι ενναλακτικη υπάρχει;

Υπάρχει καποιος τροπος να στειλουμε φθηνότερα πραγματα στο εξωτερικο;

• Confused 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Narayan είπε

Πήγα σήμερα να στείλω έναν φάκελο (<200 γρ.) ως δέμα εσωτερικού όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, με τον νέο τιμοκατάλογο θα πλήρωνα €3, με ενημέρωσαν πως πλέον οι φάκελοι δεν επιτρέπεται να φύγουν ως δέματα (!) και πως πρέπει να το στείλω ως συστημμένο γράμμα με κόστος €6.50. Δεν βλέπω να αναφέρεται κάπου αυτός ο περιορισμός για τα δέματα και δεν μου φαίνεται και λογικό, δηλαδή και οι φάκελοι με φυσαλλίδες θα είναι πλέον γράμματα; Το έχουν πει και σε κάποιον άλλο από εδώ;

πριν μια εβδομαδα που ηθελα να στειλω ενα φακελο σα δεμα δε μουν ειπαν κατι στο καταστημα που με εξυπηρετει,θα με αφηναν να το στειλω, τελικα το στειλα σαν επιστολικο βεβαια δεν ηταν μεγαλη η διαφορα

6 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε

Και για να προλάβω κάποιους, ναι, κυκλοφορούσαν πλαστά και επαναχρησιμοποιημενα γραμματόσημα, τα οποία οι ίδιοι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ διοχέτευαν στην αγορά.

Αλλά αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο, και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Το ηλεκτρονικό γραμματόσημο, γιατί αποσύρθηκε; Μήπως δεν σας συνέφερε για να βγάζετε μεροκάματα;

για τα πλαστα γραμματοσημα πρωτη φορα το ακουω εχεις καποια πηγη?
επισης ποτε βγαλαν ηλεκτρονικο γραμματοσημο ? Εννοεις αυτο που βαζεις οτι φωτογραφια θες?

6 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

Για να στείλω (συστημένο) στο εσωτερικό έναν φάκελο Α4 (αυτοί οι κίτρινοι) με 3 κόλλες Α4, τι πληρώνω τελικά; Λίγα γραμμάρια ζυγίζει αλλά είναι και το μέγεθος

σαν μεγαλο παει ποια, οι διαστασεις των μεγαλων "μεγαλωσαν"

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Malthador είπε

Σε ποιά ευρωπαϊκή (ή γενικά χώρα του δυτικού κόσμου) βρίσκεις τεσσάρι σε καλή περιοχή της πρωτεύουσας με 800-900 ευρώ;

Εγώ λέω σε καμία, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Δεν είναι απελευθερωμένη αυτή η αγορά;

Ήδη η ΕΥΔΑΠ (νομίζω και η ΔΕΗ) έρχονται με ACS, άρα;

από πότε τα Βαλκάνια έγιναν Δυτικός Κόσμος; 😅

Δημοσ.
8 ώρες πριν, baud13 είπε

Με τον νεο τιμοκατάλογο τους μολις μου κλείσανε 3 eshop. To είχαν ξανακάνει και παλιότερα που βγάλανε τις κατηγορίες και μετά τα ξαναβάλανε... τόση οργάνωση υπάρχει στα ελτά.. Ας κάνουν πρώτα μια σοβαρή έρευνα αγοράς πριν βάλουν τις τιμές σε αυτά τα επίπεδα. Αυξήσεις του στυλ απο 2,60 στο ακανονιστο εξωτερικου ευρώπης σε 8,5 ευρω απο τη μια στιγμή στην άλλη πρέπει να δικαιολογούνται. Αυξήθηκαν τα κόστη σας πάνω απο 300%? τι γίνεται στα ελτά? Είναι απαράδεκτη αυτή η τιμολογιακή πολιτική και θα βγάλει πολύ κόσμο στην ανεργία. Σε περίπτωση που είναι δυνατόν ας το αλλάξουν αλλιώς ας τα λουστούν αργοτερα..

Όποιος μπορεί και τον επηρέασε αυτή η αύξηση ας στειλει στο elta.gr κανα μηνυμα μπας και ξυπνήσουν. Το είχαν ξανακάνει πριν 6 χρόνια μου φαίνεται. Έβγαλαν τις κατηγορίες βάρους και το πήγαν κατεύθείαν 500 αλλα μετά απο παράπονα το ξανάβαλαν. Αυτή τη φορά δύσκολο το βλέπω αλλα ας το παλέψουμε...

Δυστηχως δυσκολο το βλεπω και εγω, η μονη ελπιδα ειναι να φαληρησουν να τα παρουν κοψοχρονια οι γερμανοι και ο θεος βοηθος μετα

• Sad 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, gorilas13 είπε

Τι ψάχνεται ρε παιδιά, δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Μακάριοι αυτοί που έφυγαν και μένουν αλλού, ακόμα και στην Αφρική.

Εχεις δει τιμοκαταλογο Ουγκαντας? Ανα 10γραμμαρια η κλιμακα😆

https://www.ugapost.co.ug/images/NewTariffs/UPLNewTariffs.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ababapanos είπε

Μια ερώτηση. Στα Δεματα εσωτερικού μέχρι 2 κιλά από 2,60 που ήταν ποσό έχει αυξηθεί;

Πλέον έχει μέχρι 1 κιλό €3 και από 1 έως 2 στα €3.50 αν θυμάμαι καλά.

Επεξ/σία από Narayan
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...