Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 5/3/2020 στις 3:59 ΜΜ, gousias είπε

Συνδικάλ-επίδομα COVID-19;;;

Καλησπέρα, παρομοίως εδώ, 12cm mίκος, 8cm πλάτος kai 3cm πάχος.  0,070Kg μου το πέρασε '' ακανόνιστα'' για Ελβετία 7.50ε!!!!!! Μήπως έκανες καταγγελία η γνωρίζεις που θα μπορέσω να κάνω? Έχω δοκιμάσει στα κεντρικά ΕΛΤΑ και δεν δίνει και πολύ σημασία. Ευχαριστώ 

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, santohary είπε

Καλησπέρα, παρομοίως εδώ, 12cm mίκος, 8cm πλάτος kai 3cm πάχος.  0,070Kg μου το πέρασε '' ακανόνιστα'' για Ελβετία 7.50ε!!!!!! Μήπως έκανες καταγγελία η γνωρίζεις που θα μπορέσω να κάνω? Έχω δοκιμάσει στα κεντρικά ΕΛΤΑ και δεν δίνει και πολύ σημασία. Ευχαριστώ 

δεν ειναι φακελος? ακανονιστα!

δεν ειναι κατω απο 100γρ? 11ευρω

μη το ψαχνεις φιλε. εχουν ξεφυγει.

Δημοσ.
Στις 5/3/2020 στις 11:53 ΠΜ, cacofonix-3 είπε

Εγραψα αυτό στα πολύ πρόχειρα και το έστειλα σε ΕΚΠΟΙΖΩ και ΕΕΤΤ

Διαμορφώστε το με παραδείγματα κατα τη γνώμη μου, με συγκρίσεις με άλλες χώρες και αλλους πωλητές απο eBay, etsy κλπ

Στο spoiler η καταγγελία

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου
Καλημέρα σας,

παρακαλώ όπωςεξετάσετε την αλλαγή του τιμοκαταλόγου των ΕΛΤΑ, καθώς και τις όποιες συνέπειές του προς μικροπωλητές τύπου eBay, etsy, καθώς και ηλεκτρονικών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Παραδίγματος χάρη,
κάποιος ο οποίος αποστέλλει ένα αντικείμενο ευτελούς αξίας στο εξωτερικό, πχ 3-10€ με βάρος 45 γραμμάρια, με τον παλιό τιμοκατάλογο έπρεπε να πληρώσει
  • Ζώνη Α / Ζώνη Β
  • 1.30€ / 1.45€ (μικρό)
  • 2.20€ / 2.50€ (μεγάλο)
  • 5.90€ / 6.70€ (ακανόνιστο)
Με το νέο τιμοκατάλογο, θα πρέπει να πληρώσει:
  • 2.50€ (μικρό)
  • 5.00€ (μεγάλο)
  • 8.00€ (ακανόνιστο)

Κάποιος ο οποίος θέλει να αποστεέιλει ένα εκτυπωμένο t-shirt ή μια κούπα, ένα πολύ σύνηθες είδος στο χώρο του eBay και του etsy, το οποίο έχει βάρος γύρω στα 350γρ θα πρέπει να πληρώσει  8.50€ / 11.00€ μεταφορικά μαζί με το κόστος του συστημμένου - το οποίο ειναι αναγκασμένος να το πληρωσει μιας και διαφορετικά δεν αναγωνρίζεται απο τις πλατφόρμες ότι εγινε η αποστολή.

Κάποιος λοιπόν ο οποίος πρέπει να πουλήσει ένα t-shirt στα 20€ όσο περίπου είναι ο ανταγωνισμός, αν υπολογίσει κανεις τα έξοδα του, πλέον η δουλεία ή το εξτρα εισόδημα καταρέει.

Συγκεκριμένα:
  • από τα 20€ η όποια πλατφόρμα κρατάει ενα 10-20% επί του τζίρου = 16-18€
  • από τα 20€ πρέπει να αποδωθεί ενα 24% = 16€
  • από τα 20€ τα μεταφορικά πλέον ειναι 11.00€
  • από τα 20€ υπάρχει το κόστος αγοράς και εκτύπωσης του t-shirt/κούπας = 5€
  • δεν υπολογίζω τυχόν φόρο
Θα σας προέτρεπα να μελετήσετε και τους τιμοκαταλόγους άλλων κρατών - μελών της ΕΕ για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Αυτές οι κινήσεις, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν ειναι η πλήρη εξαθλίωση του κλάδου.

Μετά τιμής,

Τα γραπτά μενουν, τα τηλεφωνικά κέντρα κατεβαίνουν, και η πίεση ανεβαίνει.

Καλησπέρα, επειδή θα ήθελα να προχωρήσω σε καταγγελία μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις με περισσότερες λεπτομέρειες οι πληροφορίες; ευχαριστώ.

Δημοσ.

εγώ έστειλα συστημένο φάκελο με δυο χαρτιά μέσα από Θεσσαλονίκη Αθήνα και πλήρωσα 5,40. Είναι λογική αυτή η τιμή ρε παιδιά; Μου φάνηκαν πάρα πολλά.

Δημοσ.

Πριν από την περίοδο του κορωνοιού ο ταχυδρόμος άφηνε συνέχεια ειδοποίηση για τα δέματα που έφερνε, ακόμη και αν ήταν δέματα 5γρ.

Τώρα πλέον μου τα φέρνει όλα στην πολυκατοικία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Πριν από την περίοδο του κορωνοιού ο ταχυδρόμος άφηνε συνέχεια ειδοποίηση για τα δέματα που έφερνε, ακόμη και αν ήταν δέματα 5γρ.

Τώρα πλέον μου τα φέρνει όλα στην πολυκατοικία. 

Τα παραταει στην εισοδο και φευγει ή σου χτυπαει το κουδουνι?

Παντως για παραδοση δεματος στο σπιτι τα ελτα εχουν εξτρα χρεωση. Μαλλον μιλας για επιστολες (αντικείμενα εως 2 κιλα).

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Natha είπε

εγώ έστειλα συστημένο φάκελο με δυο χαρτιά μέσα από Θεσσαλονίκη Αθήνα και πλήρωσα 5,40. Είναι λογική αυτή η τιμή ρε παιδιά; Μου φάνηκαν πάρα πολλά.

Το πιο φτηνο συστημενο εχει 4,4ε για μικρους φακελους. Εδώ ο τιμοκατάλογος. Το δικο σου προφανως ηταν φακελος μεγαλου μεγέθους (Α4)

5 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Τα φέρνει μέσα πλέον! 

Μεσα όταν λες, εννοεις στο σπιτι του καθενος? του χτυπάει το κουδουνι?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rus είπε

Το πιο φτηνο συστημενο εχει 4,4ε για μικρους φακελους. Εδώ ο τιμοκατάλογος. Το δικο σου προφανως ηταν φακελος μεγαλου μεγέθους (Α4)

Ναι Α4 ήταν, δεν το λέω για το αν το αναφέρει ο τιμοκατάλογος. Λέω ότι γενικά μου φάνηκε ακριβό σαν υπηρεσία.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Οχι μέσα στο σπίτι. Μέσα στην πολυκατοικία.

Αρα χτυπαει το κουδουνι για να του ανοιξουν.

Μιλαμε παντα για αντικειμενα χαραχτηρισμενα ως "επιστολη", που δεν εχουν s/n, δηλαδή και να χαθουν αυτοι νιπτουν τας χειρας τους. Τα δεματα με παραδοση κατ οικον πρεπει να παραδιδονται στα χερια του παραληπτη.

Δημοσ.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση και γι' αυτό το ανέφερα, είναι ότι ξαφνικά άρχισαν να τα φέρνουν ενώ παλιότερα άφηναν πάντα χαρτί και έπρεπε να πάω εγώ στα γραφεία τους. Μιλάμε για απλά δεματάκια πολύ χαμηλού κόστους από Κίνα, οπότε δεν νομίζω να είναι για παράδοση χέρι-χέρι.

Προφανώς με βολεύει περισσότερο η νέα τακτική.

Δεν ξέρω βέβαια ποια είναι γενικά η πολιτική των ΕΛΤΑ σε αυτό το θέμα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Αυτό που μου έκανε εντύπωση και γι' αυτό το ανέφερα, είναι ότι ξαφνικά άρχισαν να τα φέρνουν ενώ παλιότερα άφηναν πάντα χαρτί και έπρεπε να πάω εγώ στα γραφεία τους. Μιλάμε για απλά δεματάκια πολύ χαμηλού κόστους από Κίνα, οπότε δεν νομίζω να είναι για παράδοση χέρι-χέρι.

Προφανώς με βολεύει περισσότερο η νέα τακτική.

Δεν ξέρω βέβαια ποια είναι γενικά η πολιτική των ΕΛΤΑ σε αυτό το θέμα.

Oταν κατι είναι χαρακτηρισμενο ως δεμα αφηνουν χαρτι και πας και το παιρνεις. Οταν ειναι επιστολη στο  φερνουν, συνηθως παρατωντας το εξω ή βαζοντας το στο στο κουτι, αν υπαρχει.

Τελευταια που ειχαν απεργια εφερναν μονο τους λογ/σμους. Κι εγω που τις προαλλες περιμενα ενα απλο γραμμα με βαρος >1 κιλο, ελαβα ειδοποιηση και πηγα και το πηρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, rus είπε

Oταν κατι είναι χαρακτηρισμενο ως δεμα αφηνουν χαρτι και πας και το παιρνεις. Οταν ειναι επιστολη στο  φερνουν, συνηθως παρατωντας το εξω ή βαζοντας το στο στο κουτι, αν υπαρχει.

Τελευταια που ειχαν απεργια εφερναν μονο τους λογ/σμους. Κι εγω που τις προαλλες περιμενα ενα απλο γραμμα με βαρος >1 κιλο, ελαβα ειδοποιηση και πηγα και το πηρα.

αν ισχύουν αυτά που λες, μάλλον ο ταχυδρόμος της γειτονιάς βαριόταν να τα κουβαλήσει,  δεν εξηγείται αλλιώς. Γιατί παλιότερα δεν μου έφερνε τίποτα. ούτε καν επιστολή 5x5 εκατοστά.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, The_Judas είπε

αν ισχύουν αυτά που λες, μάλλον ο ταχυδρόμος της γειτονιάς βαριόταν να τα κουβαλήσει,  δεν εξηγείται αλλιώς. Γιατί παλιότερα δεν μου έφερνε τίποτα. ούτε καν επιστολή 5x5 εκατοστά.

Βεβαίως και ισχυουν. Αλλο αν μερικοι δε τα τηρουν. Καποιοι "ξύπνιοι" ταχυδρομοι πχ. δε σου φερνουν τα συστημενα οπως εχουν υποχρεωση αλλα αφηνουν ειδοποιητηριο ότι δε σε βρηκαν για να πας να το παρεις.

Ωστε ο ταχυδρόμος της περιοχης σας δεν εφερνε ουτε τα απλα γραμματα?

Επεξ/σία από rus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...