Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας 1 υπάρχει η vdsl που θέλω να διαμοιράσω σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας 2. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι παρ' ότι δεν υπάρχουν οπτικά εμπόδια ανάμεσα στις 2 πολυκατοικίες και η απόσταση είναι αρκετά μικρή, τα μπαλκόνια δεν είναι αντικριστά αλλά το ένα βλέπει την "πλάτη" της άλλης πολυκατοικίας.

wlan.png.1cd31d9816d0dc4838915117a78f7f6e.png

Αυτό που σκέφτομαι είναι να ανεβάσω μια κεραία στην ταράτσα της πολυκατοικίας 2 η οποία θα "βλέπει" το μπαλκόνι που είναι η dsl όπου εκεί θα μπει η δεύτερη κεραία ώστε να γίνει ptp.

Η ερώτηση μου είναι με τι εξοπλισμό να το κάνω αυτό; Να πάω σε directional/sectorial 5GHz μιας και δεν υπάρχουν εμπόδια και η απόσταση είναι μικρή (πχ Ubiquiti Nanostation AC Loco); Υπάρχει weatherproof λύση ή κάθε 3 και λίγο θα τρέχω να επισκευάζω το δίκτυο; Θα έχω απροβλημάτιστο link ώστε να διαμοιράσω 50Mbps;

Eυχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Πληροφοριακά σου γράφω εγώ χρησιμοποιώ αυτήν https://www.ui.com/airmax/litebeam-m5/ .

Εδώ και ένα χρόνο σε απόσταση 1 χιλιομέτρου χωρίς εμπόδια και πάνω απο θάλασσα το σήμα είναι άψογο και σε 50αρα γραμμη πάει σφαίρα και χωρίς προβλήματα!

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, greekn1c είπε

Πληροφοριακά σου γράφω εγώ χρησιμοποιώ αυτήν https://www.ui.com/airmax/litebeam-m5/ .

Εδώ και ένα χρόνο σε απόσταση 1 χιλιομέτρου χωρίς εμπόδια και πάνω απο θάλασσα το σήμα είναι άψογο και σε 50αρα γραμμη πάει σφαίρα και χωρίς προβλήματα!

Χρησιμοποιείς 2 τέτοιες; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, physvlog είπε

Για ποση αποσταση μιλας?

80m-90m χωρίς οπτικά εμπόδια όπως δείχνω στο σχεδιάγραμμα.

Η ενσύρματη διασύνδεση απορρίπτεται. :P 

Επεξ/σία από Questioner
Δημοσ.

Πάρε το AC Loco που αναφέρεις και δεν θα έχεις κανένα θέμα. Είναι κατασκευασμένα για να δουλεύουν 24/7/365 σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Το ότι υπάρχει υψομετρική διαφορά μην σε απασχολεί. Απλά θα δόσεις στο καθένα ΑΙ την κλίση που απαιτείται για να κοιτά απευθείας το απέναντι ΑΡ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...