yanpas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, stratos_21 είπε Αναψυχής Στο αρχικο ποστ αφησες να εννοηθει οτι η εταιρια που εργαζεσε σε στέλνει επαγγελματικο ταξιδι, και μαλιστα απαιτει να μεινεις 14 μερες καραντινα κατα την επιστροφη σου. Οταν παρακατω λες οτι το ταξιδι ειναι "αναψυχης" τοτε αναιρουνται ολα οσα καταλαβαμε. Τελικα σε στελνει σε επαγγελματικο ταξιδι η εταιρια που δουλευεις? ή πας εσυ ταξιδι αναψυχης δικο σου? Η εταιρια που απαιτει την καραντινα ειναι η εταιρια που δουλευεις ή η αεροπορικη εταιρια? 3 1
sotirisl Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 παιδιά εγώ που ζω μόνιμα Λονδίνο πηγαινόερχομαι Αθήνα συνέχεια, από τότε που βγήκε η ιστορία με τον corona virus παίζει να έχω πάει 6 με 7 φορές... αν κάθε φορά που πήγαινα με έβαζαν σε καραντίνα θα είχε τελείωσει το 2020.... 1
stratos_21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, yanpas είπε Στο αρχικο ποστ αφησες να εννοηθει οτι η εταιρια που εργαζεσε σε στέλνει επαγγελματικο ταξιδι, και μαλιστα απαιτει να μεινεις 14 μερες καραντινα κατα την επιστροφη σου. Οταν παρακατω λες οτι το ταξιδι ειναι "αναψυχης" τοτε αναιρουνται ολα οσα καταλαβαμε. Τελικα σε στελνει σε επαγγελματικο ταξιδι η εταιρια που δουλευεις? ή πας εσυ ταξιδι αναψυχης δικο σου? Η εταιρια που απαιτει την καραντινα ειναι η εταιρια που δουλευεις ή η αεροπορικη εταιρια? Είμαι σαφής το ταξίδι είναι αναψυχής και δεν άφησα να εννοηθεί τίποτα, δυστυχώς δεν αναβάλλεται καθώς έχει προπληρωθεί ένα μεγάλο ποσό. Αναφερομει προφανώς στον εργοδότη μου Μόλις τώρα, stratos_21 είπε Είμαι σαφής το ταξίδι είναι αναψυχής και δεν άφησα να εννοηθεί τίποτα, δυστυχώς δεν αναβάλλεται καθώς έχει προπληρωθεί ένα μεγάλο ποσό 6 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Νομικά πιστεύω ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε βάλει σε υποχρεωτική καραντίνα. Τι είναι, Κρατικός Οργανισμός; Ούτε να σου πει να μην πας για δουλειά μετά. Από την άλλη και μέσα στα πλαίσια της γενικότερης κατάστασης μήπως θα μπορούσες να το αναβάλλεις; Περισσότερο για να μην βρεθείς μπλεγμένος με καταστάσεις που διαμορφώνονται ώρα με την ώρα πλέον. Δυστυχώς δεν γίνεται να αναβληθεί λόγω προπληρωμής ενός μεγάλου ποσού, έδωσα την εναλλακτική να το ακυρώσω εάν μου τα αποζημιώσουν αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό αποφεύχθηκε Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από stratos_21
great Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Και σε μας, έδωσαν ανακοίνωση οτι απαγορευονται τα ταξίδια εξωτερικού, εαν για κάποιο λόγο πας (εννοείτε οχι επαγγγελματικο) τότε το αναφέρεις στον διευθυντή σου στον γιατρό εργασιας και με την επιστρογη υποχρεωτική κανονικ αδεια 7 ημέρες. Απο την αρχή δεν μου κάθισε καλά αυτό και απο τι βλέπω και σε άλλους. Δεν νομίζω οτι είναι και τελείως νόμιμο. Θα δεχόμουνα κάτι τετοιο αν υπήρχε ειδική εντολή λόγω quarantine απο το Υπ. Υγείας ή κάποιο ΠΝΠ σε περίπτωση που τα πράγματα ήταν σαν την Χουάν. 1 1
smpt Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 αυτό το mail έχει παίξει σε τουλάχιστον 4 εταιρίες που συνεργάζομαι 1
stratos_21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, great είπε Και σε μας, έδωσαν ανακοίνωση οτι απαγορευονται τα ταξίδια εξωτερικού, εαν για κάποιο λόγο πας (εννοείτε οχι επαγγγελματικο) τότε το αναφέρεις στον διευθυντή σου στον γιατρό εργασιας και με την επιστρογη υποχρεωτική κανονικ αδεια 7 ημέρες. Απο την αρχή δεν μου κάθισε καλά αυτό και απο τι βλέπω και σε άλλους. Δεν νομίζω οτι είναι και τελείως νόμιμο. Θα δεχόμουνα κάτι τετοιο αν υπήρχε ειδική εντολή λόγω quarantine απο το Υπ. Υγείας ή κάποιο ΠΝΠ σε περίπτωση που τα πράγματα ήταν σαν την Χουάν. Έχει τεθεί ερώτηση από εργαζόμενο για αποζημίωση τα έξοδα του ταξιδιού; Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από stratos_21
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 21 minutes ago, stratos_21 said: Έχει τεθεί ερώτηση από εργαζόμενο για αποζημίωση τα έξοδα του ταξιδιού; Δεν έχω καταλάβει, θες να πας ή όχι;
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Η κορη μου που εργαζεται εχει κανονισει απο καιρο για Κωνσταντινουπολη απο 24-27/3 Εχει παρει εγκριση για αδεια .Δεν νομιζω οτι ειναι υποχρεωμενη να πει που παει ουτε υπαρχει καποια απαγορευση απο την εταιρεια της . Πληρωμενα απο καιρο τα εισητηρια και διαμονη. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από Γιάννης Platano 1
stratos_21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν έχω καταλάβει, θες να πας ή όχι; Θέλω να πάω εννοείται, αλλά εάν η εταιρεία επιμείνει κι άλλο θα το σεβαστώ όσο παράλογο και εάν μου φαίνεται και είμαι διατεθειμένος να μην παω εάν μου αποζημιωθεί το ταξίδι. Για να μην σκέφτεστε ότι πάω να εκμεταλλευτώ την κατάσταση εργάζομαι στην εταιρεία 12 χρόνια, με σέβονται και τους σέβομαι αφάνταστα. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από stratos_21
gbouros Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Η δικαιούμενη άδεια των μισθωτών που διανύουν το τρίτο και πλέον ημερολογιακά έτη απασχόλησης, χορηγείται ολόκληρη σε συνεχές διάστημα. Επιτρέπεται όμως κατ’ εξαίρεση η χορήγηση της άδειας σε δύο περιόδους χωρίς έγγραφη αίτηση του εργαζόμενου, όταν υπάρχει σοβαρή ή επείγουσα ανάγκη της επιχείρησης ή του εργοδότη γενικά (άρθρο 8 του Ν.549/1977). Η τμηματική χορήγηση της άδειας σε δυο περιόδους κατά τα ανωτέρω οριζόμενα, επιτρέπεται χωρίς προηγουμένως να απαιτείται έγκριση από την αρμόδια τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Ν.4093/2012. Θα μπορούσε να πει ο εργοδότης ότι υπάρχει σοβαρή ή επείγουσα ανάγκη της επιχείρησης να μην διακινδυνεύσει το κλείσιμο της λόγω αρρώστιας. Φυσικά και ο εργαζόμενος θα μπορούσε να αντιτάξει ένα σωρό επιχειρήματα αλλά φαντάζομαι ότι κανείς δεν θέλει μια αντιπαράθεση μεταξύ αφεντικού-εργαζόμενου. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από gbouros 1
Ison_ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 11 λεπτά πριν, gbouros είπε Η δικαιούμενη άδεια των μισθωτών που διανύουν το τρίτο και πλέον ημερολογιακά έτη απασχόλησης, χορηγείται ολόκληρη σε συνεχές διάστημα. Επιτρέπεται όμως κατ’ εξαίρεση η χορήγηση της άδειας σε δύο περιόδους χωρίς έγγραφη αίτηση του εργαζόμενου, όταν υπάρχει σοβαρή ή επείγουσα ανάγκη της επιχείρησης ή του εργοδότη γενικά (άρθρο 8 του Ν.549/1977). Η τμηματική χορήγηση της άδειας σε δυο περιόδους κατά τα ανωτέρω οριζόμενα, επιτρέπεται χωρίς προηγουμένως να απαιτείται έγκριση από την αρμόδια τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Ν.4093/2012. Θα μπορούσε να πει ο εργοδότης ότι υπάρχει σοβαρή ή επείγουσα ανάγκη της επιχείρησης να μην διακινδυνεύσει το κλείσιμο της λόγω αρρώστιας. Φυσικά και ο εργαζόμενος θα μπορούσε να αντιτάξει ένα σωρό επιχειρήματα αλλά φαντάζομαι ότι κανείς δεν θέλει μια αντιπαράθεση μεταξύ αφεντικού-εργαζόμενου. Ο νόμος φαίνεται λογικός για την υποχρεωτική άδεια, αλλά δε λέει κάτι για τις αποδοχές. Δηλαδή το καλοκαίρι που ο εργαζόμενος θα θέλει να φύγει διακοπές και δε θα έχει κανονική άδεια, θα του δώσει η εταιρία μετ'αποδοχών; Ή θα βάλει το χέρι στη τσέπη ο εργαζόμενος για κάτι που σε πρώτη φάση ήταν πρόβλημα της εταιρίας κι όχι δικό του;
Dvs Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Νομιζω την μιση αδεια την παιρνεις οποτε θελεις εσυ και την υπολοιποη μιση μπορει να στην δωσει οποτε θελει αυτος (ασχετα αμα στην πραξη δεν γινεται αυτο). Προσπαθησε να δεις αν μπορει να παιξει το σεναριο "work from home" και να μην χρεωθεις την άδεια. Υπάρχουν και άλλες εταιρειες που σε οποιαδήποτε ταξιδι στην Ε.Ε. σε υποχρεώνουν να πάρεις 7 μερες άδεια (απο την δικια σου)
gbouros Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 14 μέρες "καραντίνα" είναι 10 εργάσιμες από την κανονική και μένουν αρκετές για καλοκαιρινή άδεια. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ παράλογη την υποχρεωτική άδεια λόγω ταξιδιού στο εξωτερικό αλλά δεν μπορείς να ξέρεις πως σκέφτονται οι "εγκέφαλοι" της επιχείρησης.
stratos_21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, Dvs είπε Νομιζω την μιση αδεια την παιρνεις οποτε θελεις εσυ και την υπολοιποη μιση μπορει να στην δωσει οποτε θελει αυτος (ασχετα αμα στην πραξη δεν γινεται αυτο). Προσπαθησε να δεις αν μπορει να παιξει το σεναριο "work from home" και να μην χρεωθεις την άδεια. Υπάρχουν και άλλες εταιρειες που σε οποιαδήποτε ταξιδι στην Ε.Ε. σε υποχρεώνουν να πάρεις 7 μερες άδεια (απο την δικια σου) Αυτό αποδέχτηκα εξ αρχής, εάν γίνεται να δουλέψω από το σπίτι, δεν αρνήθηκα την καραντίνα, αλλά αυτό είναι μηχανογραφικό και δυστυχώς δεν εξαρτάται από μενα
pral13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μην είστε θύματα ρε παιδιά έλεος. 1ον κανείς δε μπορεί να σου απαγορεύσει να ταξιδέψεις στο εξωτερικό πόσο μάλλον ο εργοδότης σου. 2ον γιατί να μάθει ο εργοδότης σου τι θα κάνεις στην κανονική άδεια σου; 3ον κανείς δε μπορεί να σου δώσει υποχρεωτική άδεια όποτε γουστάρει ούτε φυσικά άνευ αποδοχών. Πες τους ότι το ακύρωσες το ταξίδι γιατί αγαπάς την εταιριούλα σου αλλά θα πάρεις τις μέρες για να πας διακοπές στο κοριό. Και πήγαινε όπου γουστάρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις