Προς το περιεχόμενο

Elementary Os - Wifi σύνδεση και AccessPoint ταυτόχρονα.


themisthemis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας! Θα ήθελα τις γνώσεις σας και τη βοήθεια σας, σε ένα τεχνικό θέμα στο οποίο δεν μπορώ να βρώ λύση. Χρησιμοποιώ το elementary 5.1 (βασισμένο σε ubuntu 18.04). Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μοιράσω το ίντερνετ από το wifi δίκτυο που είμαι συνδεδεμένος, μέσω του αντάπτορα, σαν hotspot την ίδια στιγμή. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα στα windows με διάφορα προγραμματάκια με πιο διαδεμένο το connectify. Δηλαδή συνδέεσαι στον υπολογιστή στο δίκτυο wifi που θες, άρα δίνεις ίντερνετ στον υπολογιστή και μετά αυτό το ίντερνετ το μοιράζεις σαν virtual AccessPoint. Στα linux το μόνο πρόγραμμα που βρήκα είναι στο github που κάνει την ίδια δουλειά αλλά στην περίπτωση μου βγάζει "ο αντάπτορας δεν υποστηρίζει να είναι και accesspoint την ίδια στιγμή". Βέβαια στα windows όπως εξήγησα υποστηρίζεται και δουλεύει μια χαρά. Η κεραία που χρησιμοποιώ είναι η εξωτερική  (approx usb26db).  Ελπίζω να υπάρχει κάποια λύση και να τη γνωρίζετε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό είναι. Δυστυχώς δεν μου δούλεψε. Αλλά δεν έχει δουλέψει και σε πολλούς χρήστες, όπως είχα δει σε ξένα forums, με το ίδιο αποτέλεσμα. Ο αντάπτορας τους δούλευε στα windows αλλά όχι στα linux. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α ονομα κατασκευαστη ειναι το "approx"? Πρωτη φορα το ακουω. Αυτη εδω λοιπον
https://www.skroutz.gr/s/7136476/Approx-USB26DB.html

Επειδη το googling με τετοιο ονομα που εχει ειναι αδυνατο, ωστε να βρεις τι τσιπακι εχει κλπ, κανε ενα κοπο και γραψε πως την βλεπει το lsusb.
Το οτι δεν μπορει να παιξει ταυτοχρονα σαν client και σαν ap ειναι θεωρω λογικο, μιας και ο driver μπορει να την δουλευει σε ενα mode τη φορα. Και εδω θα δεις οτι δεν υποστηριζουν ολοι οι drivers ap mode
https://wireless.wiki.kernel.org/en/users/drivers

Κατι παρομοιο ειχα προσπαθησει να κανω με το libreelec στο pi zero πριν λιγα χρονια, ωστε αυτο να παιρνει ιντερνετ απο το ασυρματο του σπιτιου κανονικα αλλα να δουλευει και σαν access point ωστε να μπορω να συνδεθω πανω του με το kore απο το κινητο. Και δεν γινεται για τον λογο που αναφερω παραπανω. Η ασυρματη καρτα που εχει υποστηριζει κανονικα ap mode, μιας και χρησιμοποιει τον ath9k_htc.

Επεξ/σία από jim_p
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το lsusb το αποτέλεσμα είναι RT2870/RT3070 Wireless Adapter. Επίσης έχω και μια μικρή tp-link. Αν αυτό που συζητάμε δεν υπάρχει τρόπος να γίνει...Μήπως υπάρχει τρόπος να παίρνει ιντερνετ απ' τη μια και να το μοιράζει απ' την άλλη κάρτα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και θα βολευε περισσοτερο ολη η γραμμη του απο το lsusb, μιας και στην αρχη εχει το hardware id του*, ας υποθεσουμε οτι η καρτα σου υποστηριζεται απο τον rt2800usb, ο οποιος μπορει να την τρεξει και σε ap mode αν χρειαστει. H tp link ποια ειναι? Την εχεις ξαναδοκιμασει σε λινουξ?

Αν ολα τα παραπανω ειναι ενταξει, θα πρεπει να κατσεις να διαβασεις πως θα κανεις το pc σου access point με το hostapd, πχ ετσι, γιατι δεν βλεπω να υπαρχει λυση με gui.
https://medium.com/@arnab.k/ubuntu-how-to-setup-a-wi-fi-hotspot-access-point-mode-192cbb2eeb90

https://www.insomnia.gr/forums/topic/437309-hardware-και-drivers-στο-linux/?tab=comments#comment-4586408

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...