Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλήμερα και καλό μήνα ...
Απευθύνομαι αποκλειστικά μόνο σε όσους είναι έμπειροι και καταξιωμένοι πάνω στο θέμα που θα αναφέρω ..π

Έχω στη κατοχή μου 2 τηλεόρασεις LG smart 55" ..Τα μοντέλα ειναι τα εξής : 

LG 55SK8500 του 2018 και την 

LG 55SM9010 του 2019

Η πρώτη αγοράστηκε τον Απρίλιο του 19 και η δεύτερη τον Ιανουάριο του 2020

Δυστηχως λόγω ενός ατυχήματος η δεύτερη tv είχε ένα μικρό ράγισμα στην γωνία της οθόνης κάτω αριστερά ...στην αρχή ήταν αμιδρο και δε πολυφαινοταν...τώρα το ράγισμα προχώρησε και καλύπτει όλη την οθόνη ...Δυστηχως η LG απέρριψε το αίτημα για αντικατάσταση Πάνελ και μου ζητάει 600 ευρώ για επισκευή ...
Για να μην μακρυγορω και οι δύο τηλεόρασεις εξωτερικά είναι ίδιες με μοναδική διαφορά την επιτραπέζια βάση ...
Σε θέμα hardware και software έχω εντοπίσει τις εξής διάφορες :

**Το πάνελ πρέπει να είναι ίδιο : 4Κ / Nanocell  / Full Array / Dolby Vision

LG 55SM9010                        LG 55SK8500 

webos 4.5                                webos 4.0 
RAM 3GB.                                RAM 2GB
Έκδοση HDMI 2.1.                  Έκδοση HDMI 2.0
Μνήμη αποθ/σης 8GB       Μνήμη αποθ/σης 4GB

Το ερωτημα μου είναι το εξής :

Μπορώ να βγάλω το πάνελ απ' την τηλεόραση LG 55SK8500 (201icon_cool.gif και να το βάλω στην LG 55SM9010 (2019) που είναι πιο καινούργιο.μοντελο και αγορασμενη πριν 1.5 μήνα ...

Οποιος γνωρίζει 💯 /100 και είναι σίγουρος ας μου απαντήσει .. ευχαριστω.

Screenshot_2020-03-02-02-20-14-760_com.vanced.android.youtube.jpg

Screenshot_2020-03-02-02-18-09-443_com.vanced.android.youtube.jpg

Επεξ/σία από ilias26
Δημοσ.

Δεν ειμαι σιγουρος για αυτο που ζητας αλλα μπορω να σου δωσο μια συμβουλη και να το τσεκαρεις.

Δες του κωδικους απο τα πανελ που εχουν,αν σε μια περιπτωσει εισαι τυχερος και φορανε ακριβως τα ιδια πανελ τοτε βαση λογικης θα μπορεις να παρεις το πανελ της μιας και να το βαλεις στη αλλη.

Για να δεις ομως τους σειριακους απο τα πανελ θα πρεπει να της ανοιξεις και της δυο.

Ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο.

Δημοσ.

Κατα 99,999% μπορεις. Ο μονος λογος να μη μπορεις ειναι να εχει αλλου τις βασεις και τις ασφαλειες και να μη μπορεις να το στηριξεις, πραγμα λιγο δυσκολο αλλα οχι αδυνατο.

Δημοσ.

Πριν αρχίζεις να ξεβιδώνεις και τις δύο, κοίτα να βρείς στο διαδίκτυο τα Service Manuals για κάθε μία. Συνήθως στις τελευταίες σελίδες αναγράφουν τους κωδικούς των εξαρτημ΄των και προφανώς και των panels.

Αν δείς ίδιους κωδικούς τότε προχωράς με βεβαιότητα 100% προφανώς.

Αν δείς διαφορετικούς, πράγμα όχι και τόσο απίθανο, κοιτάς τις διαφορές στο διαδίκτυο γιατί ίσως να μην έχουν τελικά.

Τα 600.00€ πάντως ακούγονται πολλά (search it)

Δημοσ.
Στις 12/3/2020 στις 11:53 ΠΜ, Knight of Mercy είπε

Πριν αρχίζεις να ξεβιδώνεις και τις δύο, κοίτα να βρείς στο διαδίκτυο τα Service Manuals για κάθε μία. Συνήθως στις τελευταίες σελίδες αναγράφουν τους κωδικούς των εξαρτημ΄των και προφανώς και των panels.

Αν δείς ίδιους κωδικούς τότε προχωράς με βεβαιότητα 100% προφανώς.

Αν δείς διαφορετικούς, πράγμα όχι και τόσο απίθανο, κοιτάς τις διαφορές στο διαδίκτυο γιατί ίσως να μην έχουν τελικά.

Τα 600.00€ πάντως ακούγονται πολλά (search it)

Είναι πολύ λογικό τα λεφτά που ζητάνε,η τηλεόραση είναι το πάνελ,αυτό πληρώνεις όταν την αγοράζεις,όπως και οι οθόνες στα κινητά έχουν το 1/3 της τιμής του για επισκευή,απλά η διαφορά είναι ότι εκεί μπορείς να βρεις και μια oem από τα βάθη της Κίνας,ενώ στην τηλεόραση δυστηχως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ψαξε και στο διαδικτυο για πανελ για την τηλεοραση να το αντικαταστησεις. Ασε τι σου λενε απο το σερβις. Απο οτι καταλαβαινω τα χερια σου πιανουν. Τωρα ανοιξε την χαλασμενη και βρες το κωδικο του πανελ και μετα ψαξε για ανταλλακτικο πανελ. Η κινα εχει προνοησει και για αυτα τα ατυχηματα. Θα πληρωσεις τελωνειο και μεταφορικα αλλα θα σου βγει κατω απο τα 600 ευρω σιγουρα.

Δημοσ.

Oι τηλεορασεις  απο το λιγο που εψαξα δεν φορουν τα ιδια πανελ πρωτον,δευτερον δεν υπαρχει περιπτωση να βρει απο κινα και τριτον εδω τα ιδια μοντελα δεν ταιριαζουν οι οθονες τους και γιαυτο το λογο υπαρχει ο σειριακος αριθμος.Τελος αν κατα τυχη ταιριαζουν καλωδια,φισες το πιο πιθανο να μην δουλευει σωστα και να χρειαστει να ρυθμισεις στο σερβις μενου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...