philos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Πήρα δώρο στη μητέρα μου αυτή την τηλεόραση: https://www.skroutz.gr/s/19718345/Samsung-UE58RU7102.html Θα ήθελα να τη συνοδεύσω και από ένα home cinema 2.1 (κυρίως) ή 5.1. Το κύριο ζητούμενο όμως είναι να γίνεται η ρύθμιση της έντασης του ήχου από το control της samsung αντί να υπάρχουν δύο χειριστήρια. Έχω δει κάποια 2.1 συστήματα της Samsung (soundbar + subwoofer) που το κάνουν αυτό σίγουρα. 1. Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν κάτι τέτοιο μπορεί γενικά να γίνει με όποιας μάρκας home cinema (ξέρω γω αν γίνει σύνδεση hdmi) ; 2. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιο gadget - ενδιάμεσος του εξωτερικού ενισχυτή που μπορείς να τον έχεις στο σχεδόν τέρμα - και που να δέχεται το output της τηλεόρασης (ήχο, πχ STEREO RCA / Optical / HDMI) και με το χειριστήριο της Samsung να έχεις τον έλεγχο της έντασης; Πχ μια καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσω ηχεία υπολογιστή, αλλά αυτά δεν έχουν καν χειριστήριο. Έκανα μια μικρή έρευνα: το HDMI ARC είναι αυτό που ζητάω τελικά; https://www.you.gr/discover/oktovrios-2017/ti-einai-to-hdmi-arc-kai-pos-leitourgei (το διαθέτει η τηλεόραση) Οπότε το προαπαιτούμενο είναι το home cinema να έχει HDMI και τέλος;; Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από philos
lamargos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδή έχω μία ακριβή soundbar της Samsung και έχω στήσει για συγγενείς άλλες δύο της Samsung, μπορώ να σου πω ότι αυτό ακριβώς που ζητάς γίνεται αυτόματα από τις συγκεκριμένες soundbars χωρίς την παραμικρή ρύθμιση. Έχω την εντυπωση ότι είναι ένα χαρακτηριστικό που το έχουν οι περισσότεροι κατασκευαστές ώστε ανεξαρτήτως μάρκας τηλεόρασης να μπορείς να ρυθμίζεις τον ήχο του ηχοσυστήματος από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Μάλιστα, να φανταστείς ότι αυτό ισχύει και για μια plasma τηλεόραση της Panasonic 10ετίας, που την έχω συνδέσει μέσω οπτικής ίνας με soundbar της Samsung (όχι δηλαδή με HDMI- ARC). Έχω την εντύπωση ότι το έχουν και οι soundbars της JBL. Πιστεύω δηλαδή ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, που ζητάς, είναι σχεδόν στάνταρ. Εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις ίδια μάρκα soundbar με την τηλεόρασή σου (samsung), θα εξασφαλίσεις έτσι άψογη συνεργασία και σε άλλα πράγματα πχ ο Κωτσόβολος έχει σε προσφορά τώρα την Samsung 5.1Ch Soundbar HW-Q60R με ασύρματο subwoofer. Προτιμώντας ένα σύστημα soundbar από ένα κλασσικό σύστημα 2.1 ή 5.1 με διακριτά ηχεία θα έχεις φανταστικό ήχο και θα γλιτώσεις από πολλά καλώδια και ταλαιπωρία. Αλλά όλα αυτά είναι υποκειμενικά και στον καθένα ανάλογα με τα γούστα του και τις απαιτήσεις του. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από lamargos
konc Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 2/3/2020 στις 7:20 ΠΜ, philos είπε Έκανα μια μικρή έρευνα: το HDMI ARC είναι αυτό που ζητάω τελικά; Ναι, να προσέξεις όμως 1. το hdmi input να υποστηριζει ARC (συνήθως 1-2 θύρες το υποστηρίζουν και οι υπόλοιπες όχι) 2. να έχει ΚΑΙ το ηχείο/soundbar/home cinema ARC 3. προφανώς να χρησιμοποιήσεις hdmi σύνδεση. Δεν παίζει ρόλο τι μάρκα θα είναι, αν υποστηρίζει το πρότυπο είσαι ΟΚ. Επίσης όταν ανοίγεις την τηλεόραση μπορεί να ανοίγει και η συσκευή εξωτερικού ήχου μαζί αυτόματα. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από konc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα