Tiramolas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Να ξεκαθαρίσω πρώτα από όλα ότι δεν πιστεύω σε θεωρίες συνωμοσίας ούτε είχα διαβάσει κάτι σχετικό πριν μου συμβεί αυτό που θα περιγράψω τώρα. Ήμουν σε μια φίλη μου στο σπίτι της και μιλούσαμε στο σαλόνι. Το κινητό μου το είχα ακριβώς μπροστά μου στο τραπεζάκι χωρίς να έχω κάποια εφαρμογή ανοιχτή. Η κουβέντα μας πήγε στα Raspbery και μιλήσαμε αρκετή ώρα για αυτά, ενώ το θέμα μας ήταν αν ήθελε να δω πόσο πάνε και αν εν τέλη θέλει να πάρει. Εγώ έως εκείνη την στιγμή δεν είχα κάνει καμία σχετική αναζήτηση ούτε από το κινητό ούτε από τον υπολογιστή μου, ποτέ. Δύο ώρες περίπου μετά και αφού γυρίζω σπίτι ανοίγω το facebook και βλέπω χορηγούμενη για raspberry. Σκέφτομαι "κοίτα σύμπτωση" και μπαίνω να διαβάσω τις ειδήσεις. Και εκεί όμως google ads για raspberry. Επαναλαμβάνω πως εγώ ποτέ δεν είχα αναζητήσει κάτι σχετικό. Λίγες μέρες μετά μιλούσα στο τηλέφωνο με την μητέρα μου και της έλεγα πως σκέφτομαι να ψάξω πόσο κοστίζουν online οι ασφάλειες του αυτοκινήτου και πως σκέφτομαι να αγοράσω online αυτή την φορά. Κάναμε μια συζήτηση κανένα μισάωρο για τις online ασφάλειες αυτοκινήτου και κλείσαμε. Γυρίζω σπίτι ανοίγω τον υπολογιστή και όπου έμπαινα έβλεπα χορηγούμενες για online ασφάλειες. Χωρίς εγώ να έχω αναζητήσει κάτι σχετικό ακόμα. Και κάνα 2-3 ώρες μετά σκάει και μήνυμα στο κινητό από την cosmote για online ασφάλιση αυτοκινήτου. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις και έψαξα λίγο στο ίντερνετ και διάβασα διάφορα άρθρα που λέγαν πως αν και το αρνούνται εταιρίες στην Αμερική, σε πολλούς έχουν συμβεί παρόμοια σκηνικά και πιστεύουν ότι οι εταιρίες πιάνουν λέξεις κλειδιά από τα μικρόφωνα των κινητών μας. Εγώ πάλι δεν το είχα σκεφτεί και δεν ξέρω αν το πολυπιστεύω κιόλας αλλά θα ήθελα να ακούσω αν έχει συμβεί και σε άλλον κάτι τέτοιο. Χωρίς όμως να έχει αναζητήσει προηγουμένως κάτι σχετικό. 1
TechnoState Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Εεε ναι... συμβαίνει αυτό που νομίζεις. Καμία συνωμοσία, κανένα κυνήγι μαγισσών. Το έχω παρατηρήσει λίγα χρόνια τώρα, πιο έντονα, πια. Δυστυχώς, με αυτή την υπερβολική εκχώρηση αδειών (στο μικροφωνο αρχικά) οι ίδιοι ανοίγουμε την πόρτα... 2
μπιπ μπιπ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εμένα μου έδειξαν μια στο facebook κρύβοντας το όνομα και το επίθετο της . ειχα σκάσει να τη βρω . Ήξερα μόνο το όνομα της, όχι επίθετο. Πάω στην αναζήτηση στο facebook πατάω το όνομα της και χωρίς να έχουμε έναν κοινό φίλο μου τη βγάζει πρώτη πρώτη στις αναζητήσεις. Πρώτη φορά την έβλεπα.. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από μπιπ μπιπ
theoritikos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Σε όλους μας έχει συμβεί λίγο ή πολύ. Για να το περιορίσεις κάπως, μπορείς να κλείσεις την πρόσβαση στο μικρόφωνο σε εφαρμογές όπως chrome, Google search , Facebook και messenger . Το ίδιο θα κάνεις και στον υπολογιστή σου , αν έχεις webcam. Δεν είναι σίγουρο επαναλαμβάνω αν θα σταματήσει μια και καλή να σου στέλνουν στοχευμένες διαφημίσεις 1
Stergios74 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Μπορεί να μην έψαξες εσύ, αλλά να έψαξε η φίλη σου με την οποία συνδεθήκατε στο ίδιο δίκτυο εκείνη την ημέρα. Και σε μένα έχουν συμβεί παρόμοια και προσπάθησα να μιλήσω κοντά στα κινητά για άσχετο προϊόν να δω τι θα γίνει. Δεν έβγαλε σχετικές διαφημίσεις. Δοκιμάστε και εσείς αν θέλετε και πείτε μας.
Xvipes Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δείξε μου τις διαφημίσεις σου να σου πω ποιος είσαι. 1 1
Stergios74 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 10 λεπτά πριν, Xvipes είπε Δείξε μου τις διαφημίσεις σου να σου πω ποιος είσαι. Το adblocker κρύβει τον πραγματικό μου εαυτό.
Thulogur Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Καταραμένες διαφημίσεις, πολυ με μπερδεύουν. Cougar στην περιοχη σου ψαχνουν νεαρους λεει και απο την αλλη Makita δραπανοκατσαβιδο με 3 μπαταρίες 200ευρω... Βρε ουστ, AdBlock και τελος
asdfnikos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Οταν setαρεις το κινητό σου πατάς αποδοχή σε κάποια πραγματάκια που είμαι σίγουρος ότι δεν τα έχεις διαβάσει. Δεν ειναι κάποιο κρατικό μυστικό των εταιρειών Αυτό.Το αποδέχτηκες μόνος σου! Καποια απο Αυτά ειναι η παρακολούθηση του μικροφώνου σου των αναζητήσεων σου για να σε προτείνουν ενδιαφέρουσες διαφημίσεις.
eliasjuve Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, Thulogur είπε Καταραμένες διαφημίσεις, πολυ με μπερδεύουν. Cougar στην περιοχη σου ψαχνουν νεαρους λεει και απο την αλλη Makita δραπανοκατσαβιδο με 3 μπαταρίες 200ευρω... Βρε ουστ, AdBlock και τελος Υπάρχουν βίντεο στο ίντερνετ που συνδυάζουν τα δύο αυτά με κάποια "addons" οπότε περίμενε να σκάσει και τρίτη διαφήμιση.
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Είδες δύο διαφημίσεις σχετικά με πράγματα που είχες συζητήσει. Το ερώτημα είναι, πόσες διαφημίσεις είδες που δεν ήταν καθόλου σχετικές με όσα είχες συζητήσει? Άμα οι σχετικές προς τις άσχετες είναι πχ 2 στις 50 τότε δεν βλέπω λόγο ανησυχίας. Btw το μήνυμα για τις ασφάλειες η κοσμοτέ μου το έστειλε και μένα που δεν σκεφτόμουν κάτι σχετικό, οπότε μάλλον το έστειλε σε όλους 2 1
Lumini Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 10 ώρες πριν, theoritikos είπε Σε όλους μας έχει συμβεί λίγο ή πολύ. Για να το περιορίσεις κάπως, μπορείς να κλείσεις την πρόσβαση στο μικρόφωνο σε εφαρμογές όπως chrome, Google search , Facebook και messenger . Το ίδιο θα κάνεις και στον υπολογιστή σου , αν έχεις webcam. Δεν είναι σίγουρο επαναλαμβάνω αν θα σταματήσει μια και καλή να σου στέλνουν στοχευμένες διαφημίσεις Μπες στις ρυθμίσεις του google και κλείσε την επιλογή personalized ads
tonkpils Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Όπα! Φίλος. Ξεκίνησες λάθος. Είσαι σε σπίτι φίλης σου και μιλάτε για raspberry. Πρώτο φάουλ. 4 1
htaccess Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, tonkpils είπε Όπα! Φίλος. Ξεκίνησες λάθος. Είσαι σε σπίτι φίλης σου και μιλάτε για raspberry. Πρώτο φάουλ. strawberry ήθελε να γράψει.... άτιμο T9
mary Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγω πριν 1 βδομαδα σκεφτομουν για leasing αυτοκινητου, αντε να το ανεφερα και 1 φορά ολο κι ολο στον συντροφο μου, και 4-5 μερες τωρα στο φμπ μου βγαζει ολο διαφημισεις αυτοκινητων. Ουτε αναζητηση εχω κανει απο το σταθερο, ούτε απο το κινητό... Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2020 από mary
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα