VasKag Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Καλο μηνα. Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. Σε υπολογιστη με 1 δισκο (win7), θελω να βαλω ενα δευτερο δισκο απο αλλο υπολογιστη για να παρω καποια αρχεια (και γενικα να τον εχω μεσα σαν δευτερο). Ο δισκος εχει μεσα λειτουργικο XP. Ενω μεσα απο το bios εχω κανει disabled ολες τις επιλογες απο το boot order, εκτος απο το δισκο που εχει τα 7, οταν ξεκιναει ο υπολογιστης μου γραφει "setup is loading files" και προσπαθει να bootαρει απο τα xp. Μετα απο αυτο κανει επανεκκινηση. Οταν βγαζω το δισκο, bootαρει κανονικα στα 7. Δεν ειναι η πρωτη φορα που κανω αυτη τη διαδικασια, σε αλλες περιπτωσεις, και δεν ειχα ποτε θεμα. Εχω "ξεχασει" να κανω κατι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Στο boot order του BIOS εχεις ορισει τον δισκο με τα Win7 ως πρωτο; Η φυσικη καλωδιωση των δισκων πως ειναι, μηπως εχει τον πρωτο δισκο στο SATA 1 και τον δευτερο στο SATA 0; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι, οπως ειπα στο boot order εχω βαλει μονο τον δισκο με τα 7. Ολες τις αλλες επιλογες τις εχω κανει disabled. Η μητρικη ειναι αυτη. Απο τη μανα του ο σκληρος με τα 7 ηταν στην ασπρη sata. Στην πανω αριστερα ειναι το dvd. Και απο κατω εχω βαλει το δισκο με τα xp. Να πω εδω οτι δοκιμασα και δισκο χωρις λειτουργικο μεσα, και φυσικα δεν ειχα καποιο προβλημα. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από VasKag Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Αν βάλεις σαν πρώτη συσκευή στο boot devices το hard disk και στο boot order σαν πρώτο δίσκο αυτόν με τα 7άρια θα πρέπει να μπουτάρει κανονικά. Κάτι δεν κάνεις σωστά για να συ μπουτάρει από τα xp. Δοκίμασε να αλλάξεις την θέση των δίσκων στη μητρική μήπως και αλλάξει κάτι.. Επίσης δες όταν μπουτάρει μήπως έχει κάποιο F πλήκτρο για boot selection. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Αυτον εχω πρωτο. Απλα κατι που παρατηρησα. Στο boot option εχει 2 επιλογες για τον σκληρο με τα 7αρια. Αν επιλεξω τη σκετη, ο υπολογιστης δεν bootarei πουθενα και ζητα δισκο με λειτουργικο. Αν επιλεξω αυτη με το προθεμα "windows boot manager" με παει στις επομενες οθονες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Στο CSM configuration τι έχει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Αν πατήσεις startup repair τι κάνει; Μια λύση είναι να ετοιμάσεις ένα dvd ή usb με το hirens, να μπουτάρεις από το hirens σε live xp και αφού πάρεις backup τα αρχεία που θέλεις να διαγράψεις τελείως όλα τα partitions από τον δίσκο με τα xp. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δεν το δοκιμασα το "startup repair", γιατι δεν ηξερα τι θα κανει και λεω ασε να εχω το κεφαλι μου ησχυχο. Εβαλα το σκληρο σε αλλο υπολογιστη, παλι με τον ιδιο τροπο στο bios, και ολα κυλησαν ομαλα χωρις προβλημα. Ελυσα το "προβλημα" μου, αλλα απο την αλλη δεν ελύσα την απορια μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dancer_69 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Η μητρική σου δεν έχει υποστήριξη για επιλογή συσκευής κατά την εκκίνηση? Συνήθως όλες έχουν, και όταν ξεκινάει ο υπολογιστής εμφανίζεται για λίγο ένα μήνυμα για το ποιο πλήκτρο πρέπει να πατηθεί για να ενεργοποιηθεί το μενού εκκίνησης απ' όπου μπορείς να διαλέξεις από ποιο δίσκο θέλεις να μπουτάρει. Συνήθως είναι κάποια από τα ESC,F11,F2,F12.. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις στο bios για τέτοιες προσωρινές αλλαγές. Όσον αφορά το bios, το "Boot options priority" μάλλον δεν είναι αυτό που έπρεπε ν' αλλαξεις. Συνήθως στο bios υπάρχουν 2 διαφορετικες σχετικές ρυθμίσεις. Η μία είναι το boot priority, το οποίο είναι για να ρυθμίσεις τη σειρά με την οποία θα ανιχνεύει το σύστημα τις συσκευές για να βρει λειτουργικό σύστημα. Δηλαδή dvd rom, floppy disk, usb disk, hard disk κλπ. Αν τώρα επιλέξεις ως πρώτο το σκληρό δίσκο, θα εκκινήσει από σκληρό δίσκο, αλλά θα πρέπει(σε άλλο σημείο των ρυθμίσεων του bios) να επιλέξεις πιο δίσκο θα έχει ως πρώτο, αν υπάρχουν στο σύστημα περισσότεροι από ένας. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2020 από dancer_69 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Στη μητρική αυτή δεν είχε άλλες ρυθμίσεις. Ίσως επειδή είναι τυποποιημένη Fujitsu. Στην ουσία αυτό που λες για το πλήκτρο είναι το ίδιο με τη σειρά μέσα από το bios. Ενώ του έλεγα να ξεκινήσει από το σκληρό με τα 7 για κάποιο λόγο μπεδευοτανε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα