Προς το περιεχόμενο

Το Windows setup δεν αναγνωρίζει τον σκληρό δίσκο

bachtis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kormos είπε

Σωστά!

Πρώτα Windows και μετά Linux

Σωστα στο τα σβηνω ολα και να τα ξαναπερασω. Ή  να κανω το  boot usb mbr.

Το δημιουργησα το usb σε  mbr. 

Πριν ξεκινησω θα ανεβασω μια φωτο απο το boot option.

Υπαρχει ενδεχομενο να κανω εγκατασταση τα windows και να χαθει το partition απο τα λινουξ εντελως και απλα να καταλαμβανει χωρο.

Επεξ/σία από Liverpool89
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

24 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Σωστα στο τα σβηνω ολα και να τα ξαναπερασω. Ή  να κανω το  boot usb mbr.

Το δημιουργησα το usb σε  mbr. 

Πριν ξεκινησω θα ανεβασω μια φωτο απο το boot option.

Υπαρχει ενδεχομενο να κανω εγκατασταση τα windows και να χαθει το partition απο τα λινουξ εντελως και απλα να καταλαμβανει χωρο.

Συνιστώ πρώτα εγκατάσταση Windows και μετά Linux

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kormos είπε

Συνιστώ πρώτα εγκατάσταση Windows και μετά Linux

Με απωλεια των δεδομενων. 

Θα δοκιμασω ετσι πρωτα. Αφου εχω κανει το usb mbr να δω αν μπορω να το επαναφερω τα λινουξ. Αλλιως μετα δεν υπαρχει αλλος τροπος. Θα τα σβησω ολα.

Το κακο ειναι οτι εχω σεταρει τον υπολογιστη με τα ubuntu, απλα εχω καποιο θεμα με το κινητο και θελω να βαλω τα windows .

Επεξ/σία από Liverpool89

6 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Με απωλεια των δεδομενων. 

Θα δοκιμασω ετσι πρωτα. Αφου εχω κανει το usb mbr να δω αν μπορω να το επαναφερω τα λινουξ. Αλλιως μετα δεν υπαρχει αλλος τροπος. Θα τα σβησω ολα.

Το κακο ειναι οτι εχω σεταρει τον υπολογιστη με τα ubuntu, απλα εχω καποιο θεμα με το κινητο και θελω να βαλω τα windows .

Είπες νομίζω ότι έχεις backup...

Υπάρχει και η άλλη εναλλακτική. Ασ το με Linux ως έχει και βάλε με VM τα Windows.

26 λεπτά πριν, kormos είπε

Είπες νομίζω ότι έχεις backup...

Υπάρχει και η άλλη εναλλακτική. Ασ το με Linux ως έχει και βάλε με VM τα Windows.

Ναι εχω back up. Θα δω τι θα γινει σημερα με το στικακι που εφτιαξα και αν μπορεσω να επαναφερω τα λινουξ. 

53 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Ναι εχω back up. Θα δω τι θα γινει σημερα με το στικακι που εφτιαξα και αν μπορεσω να επαναφερω τα λινουξ. 

Ωραία :) 

Καλημερα. Χτες τα ubuntu μου βγαλανε αναβαθμιση σε 22.04 και ειπα να την κανω. 

Ε τι το ηθελα. Μετα οταν το logo εβγαζε σφαλμα. Τα ξηλωσα ολα αφου ειχα και θεματα, εβαλα τα windows 10 και εφτιαξα ενα στικακι να βαλω το kubuntu οταν εχω λιγο χρονο.

Εκανα την δουλεια που ηθελα απο τα windows,  αλλα τα λινουξ με τραβαμε πιο πολυ. 

Υ.γ: οσα με γραψατε εδω τα δοκιμασα αγνοώντας το σφαλμα. Με το  rufus εκανα το φλασακι με win10 mbr εγινε σωστα η εγκατασταση. Καταβασα το repair boot εκκινησα σε liveusb, αλλα επειδη το μυαλο μου ήταν καμμενο απο ολα αυτα ειχα κατεβασει το 32bit εκδοση τα λειτουργικά ηταν 64bit και εβγαλε οτι δεν μπορει να το διορθωσει.

Μετα απο κει εβαλα ξανα win10 σε uefi mode, εκανα το δισκο gpt τα περασα, εχω ετοιμο και το φλασακι με τα kubuntu που θα περαστει την αλλη εβδομαδα. Πιστευω να μην  εχω θεματα.

Υ.γ2 ειδα οτι πλεον δεν χρειάζεται να κάνεις partition οπως παλια για να βαλεις λινουξ απλα σε ρωταει αν θες να τα εγκαταστησεις μαζι με τα windows και δινεις το χωρο που θελεις. Το χω καταλαβει σωστα?

Τελικά με το odin έκανες δουλειά στα windows απλά και γρήγορα, εγώ όταν κάνω dual boot σε υπολογιστή πάντα όταν βάζω τα windows δε δεσμεύω όλο τον δίσκο αφήνω χώρο για το λινουξ.

5 λεπτά πριν, chios είπε

Τελικά με το odin έκανες δουλειά στα windows απλά και γρήγορα, εγώ όταν κάνω dual boot σε υπολογιστή πάντα όταν βάζω τα windows δε δεσμεύω όλο τον δίσκο αφήνω χώρο για το λινουξ.

Ναι τα εβαλα για να το κανω. Γιατι ψιλουποπτευομουν οτι δεν θα χω κινητο.

Ομως πηγε στραβα και το update του ubuntu. Δεν ξεκινησε μετα την επανεκκίνηση. 

Εδω τα παιδια μου προτεινανε πρωτα εγκατασταση των windows και μετα το λινουξ. Απλα ειδα οτι στην εγκατασταση πχ του ubuntu σε ρωταει αν θες να γινει μαζι με τα windows και το boot manager των win. Και μετα οριζεις ποσα gb θα δωσεις στο λινουξ. 

Μπορει να καταλαβα λάθος. 

Μια απορια μην παιδευομαι τζαμπα.

Κατεβασα το kubuntu για αλλαγη να τα εχω μαζι με τα windows. 

Εγω εχω μετατρεψει τον σκληρο σε gpt, το λινουξ θα βλεπει το σκληρο ή θα εχω και εκει θεματα. 

Στο rufus που θα δημιουργισω το boot usb θα πρεπει να προσεξω κατι? 

Ειμαι αναμεσα στα kubuntu και lubuntu. Πιο πολυ να εχω εκει τα αρχεια μου χωρις να εχω περιεργες περιπέτειες  των win.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε

Μια απορια μην παιδευομαι τζαμπα.

Κατεβασα το kubuntu για αλλαγη να τα εχω μαζι με τα windows. 

Εγω εχω μετατρεψει τον σκληρο σε gpt, το λινουξ θα βλεπει το σκληρο ή θα εχω και εκει θεματα. 

Στο rufus που θα δημιουργισω το boot usb θα πρεπει να προσεξω κατι? 

Ειμαι αναμεσα στα kubuntu και lubuntu. Πιο πολυ να εχω εκει τα αρχεια μου χωρις να εχω περιεργες περιπέτειες  των win.

Αν ειναι gpt ο δίσκος που έχεις περασμενα τα Windows τοτε  εισαι σε uefi mode

Στο rufus 

περνα τα uduntu με rufus Target system :uefi(non-csm) partition scheme: gpt

File system :fat32

Στο pop up που θα πετάξει επέλεξε 

Το recommendt write as iso image mode. 

Η δοκίμασε τo etcher οπως στο video. 

Δες τα βήματα στο video πως περνάς uduntu ενω έχεις περασμεμα είδη τα Windows. 

Επεξ/σία από vagelis2019
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...