Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες καλησπέρα,

Πήρα Laptop Acer Aspire 3 και προσπαθώ να βάλω τα windows 10. Έχω φτιάξει USB boot stick, φορτώνει εγκατάσταση αλλά δεν βρίσκει τον SSD σκληρό δίσκο, οπότε δεν κάνει εγκατάσταση και έχω κολλήσει και απελπιστεί... Τί να κάνω?

thumbnail_IMG_20200301_124911.jpg.247bbfbd141954cc333e30c5f79bc651.jpg

Επεξ/σία από bachtis
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O δισκος μηπως εχει ηδη καποιο partition μεσα του που πιανει ολο τον χωρο; Το setup των Widnows 10 απαιτει πλεον λιγο χωρο για recovery partitition, αν δε κανω λαθος 1 gb αρκει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

To stikaki που εχεις φτιαξει ειναι legacy ή UEFI;
To boot  στο BIOS ειναι legacy ή UEFI ;

Δημοσ.

Το πρώτο πρωτο βήμα είναι να δείς εαν τον αναγνωρίζει το bios. Εαν δεν τον βλέπει εκεί , ή δεν εχει γινει σωστα η συνδεση ή δεν υποστηριζεται ο δίσκος (οποταν δεν μπορείς να κανεις κάτι).

Εαν τον εμφανιζει στο βιος , πρεπει να δεις εαν ο controler υποστηριζεται απο τα windows (εαν εχουν μεσα driver ή πρεπει να τον φορτώσεις απο αλλου)....

Δημοσ.

Οταν εφτιαξες το στικακι με rufus, καπου εχει επιλογη για gpt και mbr. Αν το ειχες σε gpt, αλλαξε το σε mbr, ξαναφτιαξτο και ξαναδοκιμασε

spacer.png

Δημοσ.

Ποιο μοντέλο είναι ακριβώς; Ενδέχεται (και το έχω δει σε desktop) να θέλει gpt partition scheme από το rufus. Αν το κάνεις απευθείας από το εργαλείο της ms νομίζω το κάνει gpt, έτσι κι αλλιώς.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Αντιμετωπιζω το ιδιο πρόβλημα.  Εκανα bootable usb μεσω rufus και δεν μου εμφανιζει τον σκληρο . Νομιζω το εκανα με mbr. Τι να φταιει; 

Υγ: ειναι χωρισμενος ο δισκος και θελω να κανω  dualboot. Αλλα δεν εμφανιζει κανεναν.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Αντιμετωπιζω το ιδιο πρόβλημα.  Εκανα bootable usb μεσω rufus και δεν μου εμφανιζει τον σκληρο . Νομιζω το εκανα με mbr. Τι να φταιει; 

Υγ: ειναι χωρισμενος ο δισκος και θελω να κανω  dualboot. Αλλα δεν εμφανιζει κανεναν.

Dual boot σε τι λειτουργικά θες να κάνεις?

Θες να περάσεις τα λειτουργικά σε διαφορετικούς δίσκους η στον ιδιο? 

Τωρα τι λειτουργικό έχεις περασμένο? 

Εισαι σε uefi η legacy mode στην συσκευή σου? 

Επίσης Βεβαιώσου αν ειναι mbr ή gpt το bootable φλασακι. 

Τo bios πρέπει να ειναι uefi Mode και το φλασακι σε gpt, uefi (non-csm) για να παίξει σε uefi. 

Αλλιώς για να παίξει σε mbr θες legacy mode στο bios και mbr, bios(non uefi-csm) 

Και επίσης ο δίσκος ssd/hdd  να ειναι σε gpt μορφή για uefi Mode

ή

mbr για legacy Mode . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...