bachtis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Παίδες καλησπέρα, Πήρα Laptop Acer Aspire 3 και προσπαθώ να βάλω τα windows 10. Έχω φτιάξει USB boot stick, φορτώνει εγκατάσταση αλλά δεν βρίσκει τον SSD σκληρό δίσκο, οπότε δεν κάνει εγκατάσταση και έχω κολλήσει και απελπιστεί... Τί να κάνω? Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από bachtis
1ns0mn1a Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 τσέκαρε https://community.acer.com/en/discussion/555767/new-ssd-a-problem-with-reinstalling-windows-10
bachtis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Τσέκαρα κάπου αυτήν την λύση αλλά δεν βγάζει καν την επιλογή αυτή το BIOS...
asmilon Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 O δισκος μηπως εχει ηδη καποιο partition μεσα του που πιανει ολο τον χωρο; Το setup των Widnows 10 απαιτει πλεον λιγο χωρο για recovery partitition, αν δε κανω λαθος 1 gb αρκει.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 To stikaki που εχεις φτιαξει ειναι legacy ή UEFI; To boot στο BIOS ειναι legacy ή UEFI ;
asmilon Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Το usb με το τι εφτιαξες με Rufus ή το επισημο εργαλειο της MS;
sstratos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Το πρώτο πρωτο βήμα είναι να δείς εαν τον αναγνωρίζει το bios. Εαν δεν τον βλέπει εκεί , ή δεν εχει γινει σωστα η συνδεση ή δεν υποστηριζεται ο δίσκος (οποταν δεν μπορείς να κανεις κάτι). Εαν τον εμφανιζει στο βιος , πρεπει να δεις εαν ο controler υποστηριζεται απο τα windows (εαν εχουν μεσα driver ή πρεπει να τον φορτώσεις απο αλλου)....
asmilon Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, bachtis είπε Rufus Επειδη πολλα κουλα βγαινουν τελευταια με το Rufus, δοκιμασε να φτιαξεις το USB με το επισημο εργαλειο της Microsoft, μπορεις να το κατεβασεις απο εδω: https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
Crybal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Μπορεις να τον βαλεις σε αλλο pc και να δεις εαν ειναι mbr ή gpt?
Alex-V Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Οταν εφτιαξες το στικακι με rufus, καπου εχει επιλογη για gpt και mbr. Αν το ειχες σε gpt, αλλαξε το σε mbr, ξαναφτιαξτο και ξαναδοκιμασε
micos000 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2020 Ποιο μοντέλο είναι ακριβώς; Ενδέχεται (και το έχω δει σε desktop) να θέλει gpt partition scheme από το rufus. Αν το κάνεις απευθείας από το εργαλείο της ms νομίζω το κάνει gpt, έτσι κι αλλιώς.
Liverpool89 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Αντιμετωπιζω το ιδιο πρόβλημα. Εκανα bootable usb μεσω rufus και δεν μου εμφανιζει τον σκληρο . Νομιζω το εκανα με mbr. Τι να φταιει; Υγ: ειναι χωρισμενος ο δισκος και θελω να κανω dualboot. Αλλα δεν εμφανιζει κανεναν.
vagelis2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Liverpool89 είπε Αντιμετωπιζω το ιδιο πρόβλημα. Εκανα bootable usb μεσω rufus και δεν μου εμφανιζει τον σκληρο . Νομιζω το εκανα με mbr. Τι να φταιει; Υγ: ειναι χωρισμενος ο δισκος και θελω να κανω dualboot. Αλλα δεν εμφανιζει κανεναν. Dual boot σε τι λειτουργικά θες να κάνεις? Θες να περάσεις τα λειτουργικά σε διαφορετικούς δίσκους η στον ιδιο? Τωρα τι λειτουργικό έχεις περασμένο? Εισαι σε uefi η legacy mode στην συσκευή σου? Επίσης Βεβαιώσου αν ειναι mbr ή gpt το bootable φλασακι. Τo bios πρέπει να ειναι uefi Mode και το φλασακι σε gpt, uefi (non-csm) για να παίξει σε uefi. Αλλιώς για να παίξει σε mbr θες legacy mode στο bios και mbr, bios(non uefi-csm) Και επίσης ο δίσκος ssd/hdd να ειναι σε gpt μορφή για uefi Mode ή mbr για legacy Mode .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα