Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με νέα πατέντα της Sony, το χειριστήριο του PlayStation 5 ενδέχεται να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Μία λειτουργία αρκετά διαδεδομένη στο χώρο των smartphone.

Την πατέντα βρήκε ο χρήστης Saqib Mansoor από το site SegmentNext και ονομάζεται «Αντάπτορας ασύρματης φόρτισης με πλήκτρα παιχνιδιού για gaming χειριστήριο». Η φωτογραφία της πατέντας δείχνει ένα χειριστήριο με το λογότυπο της Sony το οποίο έχει τον αντάπτορα συνδεδεμένο ο οποίος σε συνδυασμό με μία βάση φόρτισης, θα επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση της μπαταρίας.

Η φωτογραφία του χειριστηρίου μοιάζει αρκετά με το DualShock οπότε είναι αρκετά πιθανό, αυτή η λειτουργία να προορίζεται απευθείας για την κονσόλα νέας γενιάς. Η ασύρματη φόρτιση είναι αρκετά διαδεδομένη στα smartphones, αφού ο χρήστης μπορεί να φορτίσει τη συσκευή του χωρίς να ψάχνει ή να συνδέει καλώδια. Αν η Sony σχεδιάζει μία τέτοια λειτουργία, θα διευκολύνει ιδιαίτερα τους gamers, αφού το μόνο που θα χρειάζεται να κάνεις είναι να ακουμπάς το χειριστήριο στην ειδική βάση φόρτισης.

Βέβαια, το ότι η νέα πατέντα είδε το φως της δημοσιότητας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τη δούμε στο PS5. Αρκετές φορές οι εταιρίες καταθέτουν ευρεσιτεχνίες για κάθε είδους τεχνολογία που θεωρούν ενδιαφέρουσα ή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ασύρματη φόρτιση στο χειριστήριο του PS5 θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα απέναντι στο χειριστήριο του Xbox Series X.

Sony-DualShock-wireless-charging-patent-770x514.jpg.1fd5a77a6d4a629fcec66bead43ab1b4.jpg

Επίσης, το γεγονός ότι μιλάμε για αντάπτορα, σημαίνει πως πρόκειται για αξεσουάρ το οποίο ενδεχομένως ο χρήστης να αγοράζει επιπλέον και να μην συμπεριλαμβάνεται στο κουτί της αρχικής συσκευασίας. Με άλλα λόγια, θα είναι μία ευχάριστη νότα για αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά χωρίς να έχει επιπτώσεις στην τελική τιμή του προϊόντος για τους gamers που προτιμούν το καλώδιο.

Η Sony τον τελευταίο καιρό έχει μπει στη μόδα των add-ons στα χειριστήρια με το τελευταίο εξ’ αυτών να είναι το Back Button Attachment, το οποίο προσθέτει επιπλέον πλήκτρα στο πίσω μέρος. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο γεγονότα, ενδεχομένως ο αντάπτορας της πατέντας να έχει και αυτός επιπλέον πλήκτρα και ουσιαστικά να αποτελεί το Back Button αξεσουάρ του χειριστηρίου του PS5.

Tech Radar

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να βάλουν μεγαλύτερη μπαταρία γιατί αυτή τώρα είναι για τα μπάζα.....

τι μας περάσαν για τίποτα casualαδες.....

να πάρουν και να βάλουν τις μπαταρίες που βάζουν στα Xiaomi να κρατάνε μια βδομάδα και ας ζυγίζει 2 κιλά τα χειριστήριο, δεν πειράζει θα είναι και ποιο βαρύ όταν το πετάμε στον τοίχο από τα νεύρα μας μετά το 693o death στο Dark Souls και να κάνει γούβα.... :P 

bigger battery or GTFO !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για 3 billions hours videogames godamn right

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
  • Like 4
  • Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, trib said:

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ασύρματη φόρτιση στο χειριστήριο του PS5 θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα απέναντι στο χειριστήριο του Xbox Series X.

lol

Ακριβώς αυτό χρειάζεται το gamepad του PS5 και θα έχει προβάδισμα έναντι του SeX gamepad, μόνο αυτό λείπει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πότε θα φτιάξουν την ασύρματη μεταφορά ενέργειας ώστε να παίζουμε ασύρματα και να μην χρειάζεται να το φορτίζουμε; Εννοείτε ασύρματη μεταφορά ενέργειας για μικρές αποστάσεις και όχι αυτό που ονειρευόταν ο Τεσλα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μόνο εγώ δεν έχω καταλάβει γτ είναι τόσο ουαου η ασύρματη φόρτιση; Αφού εκεί που θα αφήνεις το χειριστήριο θα είναι ήδη συνδεδεμένο το καλώδιο με τον ασύρματο φορτιστή, δλδ για το 1 δευτερόλεπτο διαφορά που αντί να αφήνεις και να κουμπώνεις το καλώδιο τώρα απλά θα το αφήνεις κάτω; Άσε που θα πιάνει και περισσότερο χώρο ενώ το καλώδιο το κάνεις ένα κουβάρι και το μαζεύεις. 

• Like 6
  • Thanks 5
Δημοσ.

Καιρό τώρα παλεύουν με το κόστος της κονσόλας και θα βάλουν ένα κάρο περιττά features στα controllers (όπως και τους ανιχνευτές ιδρώτα και παλμού που βρέθηκαν σε πατέντα) για να εκτοξευτεί η τιμή; LOLZ

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zengar Zombolt είπε

Να βάλουν μεγαλύτερη μπαταρία γιατί αυτή τώρα είναι για τα μπάζα.....

τι μας περάσαν για τίποτα casualαδες.....

να πάρουν και να βάλουν τις μπαταρίες που βάζουν στα Xiaomi να κρατάνε μια βδομάδα και ας ζυγίζει 2 κιλά τα χειριστήριο, δεν πειράζει θα είναι και ποιο βαρύ όταν το πετάμε στον τοίχο από τα νεύρα μας μετά το 693o death στο Dark Souls και να κάνει γούβα.... :P 

bigger battery or GTFO !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για 3 billions hours videogames godamn right

Παρε powerbank ,κολλα το με διπλης οψης στο χεριστηριο και ενα μικρο καλωδιακι και ετοιμος,charge while play 

• Thanks 1
Δημοσ.

Για αρχή ας φροντίσει τα χειριστήρια να αντέχουν πάνω από ένα χρόνο και να μην τα αντιμετωπίζει ως αναλωσιμα....

• Like 3
  • Confused 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, manousos82003 είπε

Για αρχή ας φροντίσει τα χειριστήρια να αντέχουν πάνω από ένα χρόνο και να μην τα αντιμετωπίζει ως αναλωσιμα....

Εγώ το έχω από το 2013 και είναι σε άριστη κατάσταση σαν καινούριο

Εγώ λοιπόν δεν συμφωνώ, το θεωρώ το καλύτερο χειριστήριο 

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακάρι γιατί άμα είμαι στο κρεβάτι δεν θέλω να τραβάω 2 μέτρα usb ανταπτορα. 😂 Επίσης γνωρίζω ότι έχει λίγο delay έτσι, αλλά δεν με νοιάζει.

Επεξ/σία από Realakias
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chrisxpap είπε

Μόνο εγώ δεν έχω καταλάβει γτ είναι τόσο ουαου η ασύρματη φόρτιση; Αφού εκεί που θα αφήνεις το χειριστήριο θα είναι ήδη συνδεδεμένο το καλώδιο με τον ασύρματο φορτιστή, δλδ για το 1 δευτερόλεπτο διαφορά που αντί να αφήνεις και να κουμπώνεις το καλώδιο τώρα απλά θα το αφήνεις κάτω; Άσε που θα πιάνει και περισσότερο χώρο ενώ το καλώδιο το κάνεις ένα κουβάρι και το μαζεύεις. 

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά το σημαντικό με αυτήν την τεχνολογία είναι η δυνατότητα, σε 5 χρόνια θα υπάρχει ΕΝΑ standard (ελπίζω) ώστε τα πάντα να μπορούμε να φορτίζουμε ασύρματα, από ένα και μόνο charging pad. Τηλέφωνα, ρολόγια, χειριστήρια, τα πάντα. Βέβαια τότε θα χρειαζόμαστε και πολλαπλά pads.... :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...