Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδιά,
Έχω ένα πρόβλημα που μου έχει φάει αρκετές ωρίτσες και είπα στην τελική να ζητήσω βοήθεια αν μπορεί κάποιος γιατί πραγματικά έχω απηυδήσει. Για αρχή μένω σε εστίες και δεν ξέρω ακριβώς σε τι δίκτυο βρίσκομαι ( αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει και σε αυτό γιατί το έψαξα αλλά είμαι πολύ αρχάριος και δεν βρήκα κάτι ) . Το προβλημα είναι θέλω να ρυθμίσω ένα ρούτερ (Netfaster IAD 2 )  για να είναι σε bridge mode ( έτσι μου είπαν να το κάνω γιατί λογικά παίρνουμε ip από το κεντρικό switch) και δεν μπορώ να μπώ στο admin panel. Συνδέω το ρούτερ στον υπολογιστή μου παίρνω την default gateway και προσπαθώ να συνδεθώ αλλά μάταια.Προσπάθησα να κάνω hard reset το ρούτερ ( δοκίμασα πάρα πολλούς τρόπους όπως 30/30/30 , να το πατήσω 10 δευτερολεπτα ,30 δευτερολεπτα και γενικά ότι μπόρεσα να βρω στο ίντερνετ και εννοείται αυτό που λεει στο manual δηλαδή μόνο 10 δευτερα πάτημα το reset button) αλλά και πάλι μάταια.Έχω προσπαθήσει πολλά πράγματα και μόνο ένα λειτούργησε το όποιο δεν ξέρω ποιο ήταν γιατί ήταν σε κάποια φάση που το άφησα και μετά πήρα πρόσβαση στο admin panel αλλά πήγα να το βάλω σε bridge mode και μάλλον δεν έγινε σωστά.Ευχαριστώ όποιον καθίσει να διαβάσει το ποστ και σε όποιον μπορέσει να βοηθήσει γιατί πραγματικά με έχει κουράσει .

Δημοσ.

Με καλώδιο. Κάποιες περισσότερες πληροφορίες. Ο λόγος που θέλω να μπω στις ρυθμίσεις είναι να το ρυθμίσω σωστά γιατί κάθε φορά που συνδέεται συσκευή στο ρούτερ τρώω μπαν από το δίκτυο για 15 λεπτά . Ίσως αυτό βοηθήσει κάποιον να αναγνωρίσει σε τι είδους δίκτυο βρίσκομαι .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, paokisalonica είπε

κάθε φορά που συνδέεται συσκευή στο ρούτερ τρώω μπαν από το δίκτυο για 15 λεπτά . Ίσως αυτό βοηθήσει κάποιον να αναγνωρίσει σε τι είδους δίκτυο βρίσκομαι .

Δίκτυο στις φοιτητικές εστίες / ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Οι χρήστες δεσμεύονται:

• να μη προβούν σε ενέργειες που συνιστούν προσπάθεια παραβίασης (επιτυχή ή μη) της
ασφάλειας συστημάτων μέσα από το Δίκτυο. Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και
ενέργειες που υποβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας ή την ακεραιότητα ενός οποιουδήποτε
δικτύου
ή συστήματος.

Πιθανολογώ ότι σε κάλυψα.

Επεξ/σία από htaccess
Δημοσ.
4 ώρες πριν, htaccess είπε

Δίκτυο στις φοιτητικές εστίες / ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Οι χρήστες δεσμεύονται:

• να μη προβούν σε ενέργειες που συνιστούν προσπάθεια παραβίασης (επιτυχή ή μη) της
ασφάλειας συστημάτων μέσα από το Δίκτυο. Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και
ενέργειες που υποβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας ή την ακεραιότητα ενός οποιουδήποτε
δικτύου
ή συστήματος.

Πιθανολογώ ότι σε κάλυψα.

Αν εννοείς ότι δεν επιτρέπεται το ρούτερ επειδή υποβαθμίζει την ασφάλεια θεωρητικά μπορει να έχει δίκιο αλλά πρακτικά έχουν όλοι και δεν έχουν θέμα. Σε ευχαριστώ πάντως για την απαντήση!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, paokisalonica είπε

Αν εννοείς ότι δεν επιτρέπεται το ρούτερ επειδή υποβαθμίζει την ασφάλεια θεωρητικά μπορει να έχει δίκιο αλλά πρακτικά έχουν όλοι και δεν έχουν θέμα. Σε ευχαριστώ πάντως για την απαντήση!

Και το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Ο καθένας έβαλε ρούτερ μόνος του.... ή με την βοήθεια/συνεργασία του διαχειριστή του δικτύου.

Όπως και να `χει.... προσωπικά στην θέση σου θα έκανα το 2ο. ;)

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, htaccess είπε

Και το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Ο καθένας έβαλε ρούτερ μόνος του.... ή με την βοήθεια/συνεργασία του διαχειριστή του δικτύου.

Όπως και να `χει.... προσωπικά στην θέση σου θα έκανα το 2ο. ;)

Δεν υπάρχει τετοια περίπτωση. Και ναι όλοι έβαλαν μόνοι τους. Οι διαχειριστές μας είπαν ότι μπορούμε να τα βάζουμε αλλά πρέπει να τα σετάρουμε μόνοι μας . Γενικά το θέμα είναι κυριώς του ρούτερ οπότε ίσως λίγο κακώς που ανέφερα τα παραπάνω.

Δημοσ.

Δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω, προφανώς θα απηύδησαν και αυτοί με το να τρέχουν να εξυπηρετούν... και τα αφήσαν λίγο λάσκα.

Λογικό είναι, μόλις ενεργοποιήσεις στο ATM Interface /VC1 το 1483 bridge mode, μετά το save settings να μην βλέπεις το web interface του ρούτερ, μετά και εφόσον οι παραμετροποιήσεις είναι σωστές για το κεντρικό δίκτυο, σου δρομολογεί όλες τις συσκευές που συνδέεις πάνω σε αυτό, σωστά ?

Δημοσ.
Στις 1/3/2020 στις 5:03 ΜΜ, htaccess είπε

Δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω, προφανώς θα απηύδησαν και αυτοί με το να τρέχουν να εξυπηρετούν... και τα αφήσαν λίγο λάσκα.

Λογικό είναι, μόλις ενεργοποιήσεις στο ATM Interface /VC1 το 1483 bridge mode, μετά το save settings να μην βλέπεις το web interface του ρούτερ, μετά και εφόσον οι παραμετροποιήσεις είναι σωστές για το κεντρικό δίκτυο, σου δρομολογεί όλες τις συσκευές που συνδέεις πάνω σε αυτό, σωστά ?

Στην ουσία αυτό είναι το ζήτημα μου ναι ! Αν θα μπορούσες να με βοηθήσεις να το βγάλω από bridge mode. Φαντάστηκα ότι με τις εργοστασίακες θα γυρνούσε σε κανονικό αλλά δεν γυρνάει . Ή κάνω κάτι άλλο λάθος δεν ξερω

Δημοσ.

Στην ουσία αυτό είναι το ζήτημα μου ναι ! Αν θα μπορούσες να με βοηθήσεις να το βγάλω από bridge mode. Φαντάστηκα ότι με τις εργοστασίακες θα γυρνούσε σε κανονικό αλλά δεν γυρνάει . Ή κάνω κάτι άλλο λάθος δεν ξερω

Στις προσπάθειες που κάνεις για να δεις το web interface μετά το reset, να υποθέσω ότι έχεις συνδεδεμένο μόνο το router με το pc (εκτός κεντρικού δικτύου), μόνο ένα ethernet καλώδιο από το pc στο router και στην διεύθυνση http://192.168.2.1 .

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, htaccess είπε

Στις προσπάθειες που κάνεις για να δεις το web interface μετά το reset, να υποθέσω ότι έχεις συνδεδεμένο μόνο το router με το pc (εκτός κεντρικού δικτύου), μόνο ένα ethernet καλώδιο από το pc στο router και στην διεύθυνση http://192.168.2.1 .

Ναι ακριβώς.

Δημοσ.

Ναι ακριβώς.

Πιθανά σενάρια:

1. Το μπουτόν του reset δεν κάνει επαφή, συνεπώς δεν κάνει reset στο παρατεταμένο πάτημα, μετά τα 10+ sec πρέπει να ανάψουν όλα τα λαμπάκια στιγμιαία και το router μπαίνει στην διαδικασία του reset (η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να διακοπεί, πχ με κλείσιμο του διακόπτη).

2. Έχεις δώσει στατική ip στην κάρτα δικτύου του pc και είσαι εκτός εύρους του δικτύου του router, προτεινόμενες ρυθμίσεις για την κάρτα δικτύου του pc (ip 192.168.2.2 / subnet mask 255.255.255.0 / gateway 192.168.2.1) .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://imgur.com/gallery/DCEor60

Η διαδικασία του reset μου. Την ποστάρω γιατί δεν ξέρω αν είναι σίγουρα σωστή και οι ρυθμίσεις του network adapter μου. Και πάλι δεν μπορώ να μπω. Δοκιμάζω με αρκετούς browser και πάλι δεν λειτουργεί. Το reset το κάνω χωρίς καλώδιο ή με καλώδιο συνδεδεμένο από το ρούτερ στον υπολογιστή ( καμία όμως επαφή με το τοπικό δίκτυο ) και πάλι δεν βλέπω διαφορά.Στο βίντεο που ανέβασα πατάω με ένα σιδεράκι το reset button για 10-12 δευτερόλεπτα και αυτές είναι οι ενδείξεις των LED. Σκέφτομαι να το ανοίξω αλλά και πάλι δεν έχω ιδέα πως μπορεί να ανοιχτεί. Και πάλι ευχαριστώ για όποιον προσπαθεί να βοηθήσει.

Επεξ/σία από paokisalonica
Δημοσ.

Σωστά κάνεις την διαδικάσία του reset.

Έχεις κάποιο άλλο καλώδιο ethernet να συνδέσεις στο router ?

Μετά το reset ενεργοποιείται αυτόματα και το wlan (ασύρματο), έχεις καμία ασύρματη συσκευή να κάνεις μία δοκιμή με την ασύρματη σύνδεση ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, htaccess είπε

Σωστά κάνεις την διαδικάσία του reset.

Έχεις κάποιο άλλο καλώδιο ethernet να συνδέσεις στο router ?

Μετά το reset ενεργοποιείται αυτόματα και το wlan (ασύρματο), έχεις καμία ασύρματη συσκευή να κάνεις μία δοκιμή με την ασύρματη σύνδεση ?

Ναι μπορώ να συνδεθώ μια χαρά με το κινητό μου. Δοκίμασα και αλλα 2 ethernet που έχω . Still no luck

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...