Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας
   Επειδή μίλησα και με τη Nova / Forthnet και δεν μου έδωσαν λύση για το πρόβλημα που έχω. Προσπαθώ να ενεργοποιήσω το Parental Control στον ZTE H288A Nova Router αλλά δεν λειτουργεί.
Η τοπολογία μου είναι η εξής. Στον χώρο του γραφείου μου υπάρχει ο ZTE Router και φυσικά η σύνδεση της VDSL 100Mbps. Σε αυτόν το router έχω ενεργοποιήσει το Parental Control και μάλιστα έχω δοκιμάσει στη MAC Address του laptop μου να κανω Ban Internet Access για όλες τις ώρες και όλες τις μέρες (για να τεστάρω) και δεν λειτουργεί ! ! !

Ο παραπάνω router συνδέεται με ένα "link" με Nano Loco στο σπίτι. Εκεί δεν υπάρχει κάποιος router στο ενδιάμεσο παρά μόνο ένα switch. Όλα λειτουργούν στο ίδιο subnet με τον ZTE ρούτερ να έχει τον DHCP server. Οι IP διευθύνσεις έχουν όλες μάσκα 255.255.255.0 και είναι ως εξής : Ο ZTE router έχει την 192.168.1.254 το Nano1 (γραφείο) το 192.168.1.1 το Nano2 (σπίτι) το 192.168.1.2 και το Laptop μου παίρνει κάποια IP από το pull του DHCP server στο ZTE router.

Με την forthnet που μίλησα μου είπαν ότι η υπηρεσία που παρέχουν δεν συμπεριλαμβάνει το Parental Control γι' αυτό και δεν έχουν λύση! ! !

Αν κάποιος έχει βρει πως μπορεί να γίνει παρακαλώ ας απαντήσει σε αυτό το μήνυμα. 

Αν πάλι υπάρχει κάποια φθηνή λύση με κάποιο router που θα μπορούσα να παρεμβάλλω μέσα στο δίκτυό μου πίσω από τον ZTE που θα έκοβε όλα τα requests προς αυτόν συγκεκριμένες μέρες και ώρες από συγκεκριμένες MAC addresses ή ακόμη και IP (αν και αυτό μπορεί να αλλάζει) τότε παρακαλώ ας γράψει εδώ την απάντηση.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Γιώργος

Δημοσ.

Κάτι κάνεις λάθος στη ρύθμιση. Η αρχική ΙΡ του εξοπλισμού είναι ...1 όχι ...254 άρα αν το έχεις αλλάξει θα πρέπει να κόψεις την πρόσβαση πριν δοθεί στο δίκτυο μετά το router. Στο δικό μου, βάζοντας τη mac του κινητού που βλέπει ο εξοπλισμός στην αρχική σελίδα και ενεργοποιώντας το ban , το κινητό δεν έχει πρόσβαση, άρα λειτουργεί σωστά το parental. Ψάξε ξανά στις ρυθμίσεις του δικτύου σου.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ geofak για την άμεση απόκριση!

Δεν νομίζω ότι έχοντας διαφορετική IP στον router από αυτή με την οποία έρχεται ρυθμισμένος, μπορεί επηρεάσει τις λειτουργίες του. Κανένας τεχνικός από την Forthnet δεν μου είπε κάτι για το συγκεκριμένο.

Η αλήθεια είναι ότι στο γραφείο όπου και βρίσκεται ο router δεν είχα τον χρόνο να κάνω τα αντίστοιχα test. Να ενεργοποιήσω τους κανόνες για το Parental Control και να δοκιμάσω να συνδεθώ είτε ασύρματα με το κινητό μου είτε ενσύρματα με το Laptop μου. Επισυνάπτω σχηματικά την τοπολογία του δικτύου μου όπου θα δεις ότι το Laptop μου δεν συνδέεται ασύρματα και απ' ευθείας με το router. Παρ' ολα αυτά δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να επηρεάζει το πως λειτουργεί μια που ο router "βλέπει" τις MAC Address και εκεί "περνάει" τους κανόνες.

Μήπως θα ήταν καλύτερο κάποιος να μου προτείνει ένα άλλο οικονομικό router με δυνατότητα χρονικού περιορισμού πρόσβασης στο internet που θα μπορούσα να παρεμβάλλω αμέσως μετά τον ZTE και πριν το πρώτο  Nano Loco Station (192.168.1.1);

Ευχαριστώ 

Γιώργος

Topology.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα

Τελικά νομίζω ότι βρήκα τι φταίει αλλά δεν μπορώ να το λύσω.

Όταν βρίσκομαι στον χώρο του γραφείου, έχω δηλαδή απ' ευθείας πρόσβαση στον ZTE ρούτερ χωρίς να μεσολαβεί το Link τότε το Parental Control λειτουργεί όπως έγραψε και ο geofak.

Το θέμα μου είναι ότι θέλω να εφαρμόσω τους κανόνες του Parental Control του ρούτερ στο σπίτι. Για κάποιο λόγο τα NanoStation Loco M5 δεν αφήνουν να περάσει κάποια πληροφορία ή κάτι που δεν το έχω καταλάβει με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το parental control στο PC, laptop & smartphone στο χώρο του σπιτιού. 

Γνωρίζει κανείς σας τι θα μπορούσα να δοκιμάσω στα NanoStation Loco M5 για να περάσει οι κανόνες του ZTE ρούτερ και στο σπίτι;

Σας ευχαριστώ

Γιώργος 

Δημοσ.

Τελικά βρήκα την λύση, για όποιον ενδιαφέρεται....

Διαβάζοντας εδώ https://community.ui.com/questions/What-do-WDS-Transparent-Bridge-Mode-on-both-end-AP-and-Station-does/6cfc1171-f712-459d-bd4d-36b8d8f6e917 κατάλάβα ότι το NanoStation Loco M5 και προφανώς άλλα τέτοιου είδους links χρησιμοποιούν την δικιά του MAC address στο header των IP πακέτων δικτύου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στον ZTE ρούτερ να φαίνεται η MAC address του NanoStation Loco M5 και όχι το MAC Address της συσκευής (PC, Phone, Tablet κλπ). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί εφαρμόσει τους κανόνες για την MAC address που του βάζεις στο Parental Controls.

Ευτυχώς στην παραμετροποίηση του NanoStation Loco M5 υπάρχει η επιλογή WDS (Transparent Bridge Mode) που στην πραγματικότητα κάνει το link μεταξύ των δύο μερών να λειτουργεί transparently να είναι δηλαδή σαν ένα καλώδιο Ethernet ! 

Βέβαια αυτή η ρύθμιση θα πρέπει να εφαρμοστεί και στις δύο μεριές του Link και στο Access Point και στο Station. Εννοείται ότι και τα δύο θα πρέπει να βρίσκονται σε Bridge Mode.

Παραθέτω και ένα screenshot από το station:

image.png.c6474704251b7f4be828201338cabe2c.png

Ελπίζω να βοήθησα .....

Καλή συνέχεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...