Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

έχω ένα tablet και λάπτοπ και θέλω να δω τον δίσκο του tablet μέσω καλωδιου Ethernet, έχω τεσταρει βάζοντας convertor usb to rj-45 και στις 2 εξόδους(λάπτοπ usb και micro usb του λάπτοπ) και ενδιάμεσα ένα hub ,αλλά το μόνο που κάνει είναι να δείχνει ότι κάτι συνδέθηκε χωρίς να βλέπει κάτι (drivers?) ,Όποιος γνωρίζει καλά από δίκτυα ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη ενα τυχαιο lan adapter με ενα τυχαιο tablet δε θα παιξουν ετσι απλα, μηπως θα σε εξυπηρετουσε η λυση ενος usb externder μεσω ethernet; Συνδεεις την μια ακρη με το tablet, την αλλη με τον υπολογιστη και στο ενδιαμεσο τραβας οσο καλωδιο δικτυου χρειαζεσαι (αναλογα τις δυνατοτητες του extender συνηθως παει ως 50-60μ). Και η επειδη η συνδεση ειναι USB παιζει χωρις εξτρα drivers... Ριξε μια ματια εδω:

https://www.skroutz.gr/c/131/diafora-diktiaka.html?from=catspan&keyphrase=usb+extender

Επεξ/σία από asmilon
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου,έχω δοκιμάσει ακριβώς αυτό με τα συγκεκριμένα extenders  https://e-damianakis.gr/cctv/cctv-el-2/usb-extender-meso-kalodioy-utp-cat-5e-6-eos-45-metra-usb-rjxt-oem.html?skr_prm=WyIzZTJjYzY0YS03YjU5LTRiMDctODcxMy02MGQ3ZTBiNThlZTEiLDE1ODMwMTU2MjEzNjEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0&cookies_accepted=Y   και απευθείας κ με hub ,απ' την μια άκρη το αρσενικό και από την πλευρά του ταμπλετ το θηλυκο, ακούγεται ήχος στα windows ότι συνδέθηκε αλλά δεν αναγνωρίζει την συσκευή.

Δημοσ.

Δε θα παιξει πανω σε hub μια τετοια λυση, πρεπει το καλωδιο ethernet να ειναι ενιαιο ή εστω να το κουμπωσεις πανω σε patch panel και να το δρομολογησεις εκει που θες. Ποσα μετρα καλωδιο εβαλες  απευθειας; Με μικροτερο καλωδιο πχ 1-2 μετρα πετυχες συνδεση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε μισό μέτρο ήταν,αλλά το βαλα όπως σου πα απευθείας χωρίς hub,μόνο με τα extenders  και έδειξε να συνδέεται αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Τι μπορεί να χρειάζεται λες?

Επεξ/σία από theoma4
Δημοσ.

Κανονικα με αυτους τους extender ειναι σαν να εχεις ενα πολυ μεγαλο καλωδιο usb δε χρειαζεται καποια επιπλεον ρυθμιση. Το tablet ηταν ξεκλειδωτο για να επιτρεψει την προσβαση στο storage;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ήταν ξεκλειδωτο,μέσω δημιουργίας δικτύου δεν γίνεται? Με static ips δλδ?

Επίσης αυτά τα extenders είναι κινεζιες , ουσιαστικά no name ,μήπως να έχουν θέμα αυτά?

Επεξ/σία από theoma4
Δημοσ.

Δε παιζεις με πρωτοκολλο δικτυου με αυτα, αλλα με απλη usb συνδεση. Το αν ειναι κινεζια μπορει να σε επηρεαζε αν το δουλευες στα ορια του ή στο ποσο καιρο θα σου κρατησει, αλλα επρεπε να δουλευει στο μισο μετρο που δοκιμασες. Δοκιμασε να συνδεσεις κατι αλλο με Usb στον υπολογιστη σου πχ ενα ποντικι και αν δε δουλεψει μαλλον θα πρεπει να το επιστρεψεις ως ελατωματικο το extender.

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι,εν μέρει βρήκα έναν τρόπο,έβαλα ένα ρούτερ στο οποίο συνδεσα ασύρματα το ταμπλετ,και έπειτα συνδεσα με καλώδιο Ethernet το σταθερό με το ρούτερ,έβαλα ένα app στο ταμπλετ που δημιουργεί τοπικό ftp server,και μέσω της δυνατότητας των windows έκανα σύνδεση στον ftp του tablet (μέσω ip),οπότε ανοίγω κανονικά τον δίσκο του ταμπλετ και βλέπω όλους τους φακέλους,απλά το μόνο θέμα είναι κατά πόσο μπορείς να κάνεις απευθείας επεξεργασία κάποιου αρχείου,με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν με αφήνει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι οτι δεν μας εξηγεις τι ακριβως θες να κάνεις. 

Εφαρμογές οπως το AirDroid και PushBullet δεν κανουν τη δουλειά σου; 

Δεδομένου ότι έχεις το tablet σου στο δίκτυο ειτε με wifi ειτε με usb-to-ethernet. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο σταθερός θα βρίσκεται 50 με 70 μέτρα μακριά(μπορεί και παραπάνω) το ταμπλετ (server) θα έχει κάποια δεδομένα σε κάποια μορφή πχ json,xml τα οποία θα ανανεώνουν ανά δευτερόλεπτο με νέα δεδομένα,και  θέλω να τα "διαβάζει " ο σταθερός χωρίς να κόβεται καθόλου η συνδεση μεταξύ τους.βοηθησα?

2 ώρες πριν, sstratos είπε

Σε βολεύει να κάνεις TeamViewer από το σταθερό στο tablet? 

Όχι δεν είναι αυτό που ψάχνω να κάνω.Αλλο πράγμα θέλω,εκτός κι αν δεν ξέρω τις πλήρη λειτουργειες του team viewer

2 ώρες πριν, Talepwros είπε

Η αλήθεια ειναι οτι δεν μας εξηγεις τι ακριβως θες να κάνεις. 

Εφαρμογές οπως το AirDroid και PushBullet δεν κανουν τη δουλειά σου; 

Δεδομένου ότι έχεις το tablet σου στο δίκτυο ειτε με wifi ειτε με usb-to-ethernet. 

Με usb to Ethernet το δοκίμασα αλλά δεν δουλεύει,δεν ξέρω τι κάνω λάθος αν κάνω,και στις 2 εξόδους έβαλα convertors (pc, tablet) το βλέπει αλλά βγάζει άγνωστη συσκευή

Επεξ/σία από theoma4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...