Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν μερικά χρόνια ο αδερφός της γυναίκας μου ταξίδευε οδικός και πέρασε από την Σερβία είχε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Vodafone για απεριόριστη ομιλία παγκόσμια δηλαδή σε όποια χώρα και να καλούσε σε κινητό η σταθερό μιλούσε απεριόριστα, στο δρόμο για να περάσει η ώρα κάλεσε τον ξάδερφο του στην Ελλάδα και μιλούσε περίπου 2 ώρες.

Όταν ήρθε ο λογαριασμός ήταν αυξημένος περίπου 800 ευρώ και όταν πήρε την Vodafone για διευκρινήσεις του είπαν ναι παγκόσμια flat εκτός τρεις χώρες (μικρά γράμματα στο συμβόλαιο) Σερβία μια ακόμα χώρα στη λατινική Αμερική και Ζιμπάμπουε και χρέωναν το λεπτό 6 ευρώ.

Από τότε οποτε περνάει από Σερβία κλείνει το κινητό 15 λεπτά πριν μπει και το ανοίγει 15 λεπτά αφού βγεί από την χώρα 

Δημοσ.

Ότι είπαν οι προηγούμενοι, κάρτα σιμ από αεροδρόμιο ή κιοσκ μέσα σε πόλη, δε χρειάζεται ταυτότητα, κοστίζει 3-4 ευρώ και δίνει δώρο 5 γιγα (αυτή που πήρα εγώ) σαν δώρο ενεργοποίησης που ισχύει για 7 μέρες. Προσοχή, τα περισσότερα κιοσκ δεν δέχονται ευρώ ή κάρτα.

Δε χρειάστηκε να κατεβάσω το πρόγραμμα της εταιρείας, απλά η ενεργοποίηση προτείνω να γίνει σε κάποιο πχ καφέ, γιατί έρχονται μηνυματα στα σέρβικα με οδηγίες, να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρανσλειτ.

Σε περίπτωση συσκευής με 2 σιμ, προσοχή μόλις την βάλετε, να επιτρέψετε τα δεδομένα μόνο στη σέρβικη σιμ.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα κανω roadtrip σερβια μαυροβουνιο βοσνια κροατια σλοβενια, αν παρω καρτα απο σερβια θα λειτουργει το προγραμα  κ στις αλλες χωρες? καπου ειχα διαβασει οτι εχουν ενοποιηθει σαν ευρωπαικη ενωση στην τηλεφωνια.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ

ξεθάβω λίγο το θέμα

θα κανω ενα ταξίδι και εγω στο Βελιγράδι και εχω μερικές απορίες.αν κάποιος φιλος/η εχει να μου δώσει απαντήσεις θα είμαι ευγνώμων

-χρειάζομαι κάρτα σιμ?εχω φοιτητικό κοσμοτε

-με τι συμφέρει να πληρώσω χωρίς να χρεωθώ εξτρά απο την τράπεζα μου?εχω και μια revolut και σκέφτηκα να πληρώσω με αυτήν.αλλα παλι σε ευρω δεν είναι η revolut?

-θα ήθελα να δοκιμάσω παραδοσιακή κουζίνα σε κάποιο εστιατόριο.εχει να προτείνει κάποιος κατι?

Επεξ/σία από kostask1
Δημοσ.

Πληρώνεις μόνο με Revo!!Με Ευρώ είναι αλλα δε σου κρατάει στην μετατροπή συναλλάγματος. Τις Ελληνικές, ξέχνατες!! Πρέπει να έχεις και cash, γιατί όλο και κάπου μπορεί να χρειαστεί. Έχει ανταλλακτήρια συναλλάγματος παντού σχεδόν, θα βρεις εύκολα.

Η Cosmote θα δουλεύει σε roaming, εκτός Ε.Ε. Οπότε μπορεί να την έχεις αν σου χρειάζεται να δεις ποιός σε καλεί, αλλά δεν την χρησιμοποιείς.

Αν θες internet παίρνεις Σερβική κάρτα Yettel ή MTS με πακέτο για internet, κανα 10ρικο ευρώ και είσαι οκ ή κάποια e-SIM αν υποστηρίζει το κινητό σου. Αγοράζεις ή στο αεροδρόμιο ή όταν φτάσεις βελιγράδι σε υποκατάστημα ή περίπτερο.

Φαγητό και φαγάδικα υπάρχουν παντού, σε τιμές Ελλάδος πάνω κάτω. Εστιατόρια κυριλέ υπάρχουν στην οδό Σκαντάρλια, Skadarljija.

Μην περιμένεις τίποτα το διαφορετικό και wow απο θέμα κουζίνας. Αλλαντικά, καπνιστά κρέατα, πιπεριά φλωρίνης, λάχανο τουρσί και τέλος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Airallo app αν δεχεται το κινητο σου esim ειναι απο τα πιο πληρη πακετα (γ ινετ)

Καποια πακετα για κλησεις ή αν θες να χρησιμοποιεις τα δεδομενα σου γινεται με ημερισια εξτρα χρεωση της κοσμοτε..θα βρεις ινφο στο app της κοσμοτε π λεει για roaming

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

επίσης αν έχεις ήδη Revolut δες μήπως συμφέρει αυτή.

Εμένα μου βγαίνει πιο φθηνά από airallo (πχ. Revo: US 3GB/30days 9.5$, airallo 11$)

Εντάξει μικρές διαφορές, αλλά αν το έχεις ήδη γιατί όχι;

Την revo την έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα σε Σερβία, Βοσνία, ΗΠΑ, Τουρκία χωρίς κανένα θέμα.

Airallo σε Τουρκία, Ελβετία, επίσης χωρίς θέμα (καιρό πριν όμως, πριν δώσει η Revo δυνατότητα esim)

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...