rainbownijaja Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Σε τι θα επιλέγατε να επενδύσετε στην Ελλάδα του 2020, java ή .net stack και γιατί; Οι θέσεις εργασίας σε αυτές τις τεχνολογίες πιστεύετε προσφέρουν τις ίδιες προοπτικές εξέλιξης και ίδιο το εργασιακό περιβάλλον; Προφανώς αναφέρομαι για εταιρείες που ασχολούνται με enterprise development κυρίως.
zenwalk23 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Τον τελευταιο εναμιση χρονο γραφω Java. Θεωρω οτι αυτη τη στιγμη : i) Υπάρχουν πολλες θέσεις εργασιας σε .NET οσο και σε Java ii) Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εμπειροι Java Developers iii) Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημιων που θεωρούν οτι ξέρουν Java Άρα μαλλον καλυτερα τα πραματα για C# .
rainbownijaja Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 48 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε Τον τελευταιο εναμιση χρονο γραφω Java. Θεωρω οτι αυτη τη στιγμη : i) Υπάρχουν πολλες θέσεις εργασιας σε .NET οσο και σε Java ii) Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εμπειροι Java Developers iii) Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημιων που θεωρούν οτι ξέρουν Java Άρα μαλλον καλυτερα τα πραματα για C# . @zenwalk23 Εγω πάλι έχω ακούσει ότι υπάρχει έλλειψη σε καλούς java devs. Αυτο με τους αποφοιτους δεν πολυ εχει σημασια γιατι οπως ειπες θεωρουν οτι ξερουν java 😛 1
nickname2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δεν παιζει ρολο το stack αν μια εταιρεία εχει καλό εργασιακό περιβαλλον... Περα απο αυτο, παρατηρω αρκετες αγγελιες που ζητανε C# εδω Ελλάδα και μάλιστα πολλες απο αυτες τις εταιρίες, εχουν και πολύ καλες κριτικές στο Glassdoor. Θεωρω οτι κανεις λογο για backend θεσεις. Στη θεση σου, θα διάλεγα μια και θα ξεκινούσα. Αν μας πεις τι θες να κανεις και αν εχεις ενα προχειρο πλανο τυπου: backend επειτα front end κ τελικα full stack. Backend έπειτα να δω και mobile.. Βackend, αλλα θα ηθελα να παω big data Κατι τετοιο πχ Θα μας βοηθούσε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις.
rainbownijaja Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, nickname2016 είπε Δεν παιζει ρολο το stack αν μια εταιρεία εχει καλό εργασιακό περιβαλλον... Περα απο αυτο, παρατηρω αρκετες αγγελιες που ζητανε C# εδω Ελλάδα και μάλιστα πολλες απο αυτες τις εταιρίες, εχουν και πολύ καλες κριτικές στο Glassdoor. Θεωρω οτι κανεις λογο για backend θεσεις. Στη θεση σου, θα διάλεγα μια και θα ξεκινούσα. Αν μας πεις τι θες να κανεις και αν εχεις ενα προχειρο πλανο τυπου: backend επειτα front end κ τελικα full stack. Backend έπειτα να δω και mobile.. Βackend, αλλα θα ηθελα να παω big data Κατι τετοιο πχ Θα μας βοηθούσε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις. @nickname2016 Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απάντηση. Λοιπον ειμαι στα τελειωματα της σχολης μου και εχω ηδη ασχοληθει με java αλλα οχι με καποιο framework. Αποσα εχω δει μαρεσει περισσοτερο το backend και σκεφτομουν να προσπαθω να βρω δουλεια σε εταιριες που ασχολουνται με enterprise development οπως ειπα και πριν. Απο την μια βλεπω λιγο παραπανω δουλειες σε .net απλα αν θελω να ασχοληθω με αυτο πρεπει να αρχησω απο την αρχη ενω με java θα χρειαστω λιγοτερο χρονο γιατι εχω καποια μινι προτζεκτς οποτε θα χρειαστει να μαθω κυριως καποια frameworks. Οποτε συνεχιζω με java για να βρω πιο γρηγορα δουλεια ή ξεκιναω με .net επειδη εχει παραπανω δουλειες; Ειναι ευκολο για καποιον να αλλαξει μετα απο καποια χρονια δουλειας στην αλλη χωρις να ξαναξεκινησει σε junior θεση; Εχει δηλαδη τοσο σημασια αυτη η επιλογη αναμεσα στις δυο ή τσαμπα το σκεφτομαι τοσο;
zenwalk23 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Sorry κι ολας, και δεν το λεω για να σε προσβαλω σε καμια περιπτωση αλλα τη δεδομενη στιγμη οσο ξερεις Java ξερεις και C#. Βασικη συνταξη και OOP θα ξερεις φανταζομαι τα οποια ειναι ιδια και στην C#.
rainbownijaja Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε Sorry κι ολας, και δεν το λεω για να σε προσβαλω σε καμια περιπτωση αλλα τη δεδομενη στιγμη οσο ξερεις Java ξερεις και C#. Βασικη συνταξη και OOP θα ξερεις φανταζομαι τα οποια ειναι ιδια και στην C#. @zenwalk23 Δεν με προσβαλεις μην ανησυχεις Αυτα μαθαμε στο τμημα ναι απλα εκτος απο αυτα ασχοληθηκα λιγο μονος μου με 3-4 αρκετα αρχαριες εφαρμογες. Η 1 ηταν στο android studio. Εκτος απο αυτα δηλαδη εχω δει threads και listeners, πως δουλευει το maven και γενικα μια εξοικιωση να γραφω java στο eclipse. Ξερω δεν ειναι πολλα αλλα εχω ασχοληθει λιγο οπως ειπα και πριν.
nickname2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Ε, τότε συνέχισε με java και ξεκινα να μαθαίνεις spring boot. Μην τρελαίνεσαι, αλλοι βγάζουν ψωμι με java, άλλοι με c#, αλλοι με ruby, αλλοι με Python. Ξεκινα εσυ και αμα γουσταρεις αργότερα, αλλάζεις. Θα σου δωσω τρεις συμβουλές. 1. Μην παραμελήσεις τις βασεις δεδομένων. Να ασχοληθείς αρκετα, γτ ειναι το φιλετο του backend. 2. Δοκίμασε Intellij idea. Ο.τι καλύτερο για java με τρομερη υποστήριξη για spring. 3. Μπορει να είναι αγγαρεία, αλλα θα ηταν καλο να ασχοληθείς με λιιιιιγο frontend. Μαθε λιγη html css js και κολλα πχ κανενα bootstrap template. Ειναι αλλιως να δειχνεις για portfolio ξερα λιγο κωδικα με αποτέλεσμα ισως καποιο json(αν θα κατσει να το δει κανεις)... Και αλλιως να φαινεται και κατι. Πχ μια ομορφη μπαρα της πλακας πανω πανω και ενας ωραιος πινακας να φαίνεται αυτο το json που ελεγα πιο πανω. Θα είναι ωραιο στο ματι οταν θα φτιαχνεις το crud projectακι σου. Ασε που θα παρεις και bonus ποντους στο βιογραφικό. 1
rainbownijaja Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 @nickname2016 Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες, ησουν πολυ κατατοπιστικος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα