Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα μία ψύκτρα H7 από ένα μέλος εδώ.

Την βάζω σε Ryzen 5 3600 και b450 Gaming Plus Max.
Idle 60 βαθμοί και σε stress αμέσως 80 και ανεμιστήρας 100%. Άρα σίγουρα κάτι δεν κάνω σωστά.

Το plate πίσω από την μητρική όπου μπαίνουν οι βίδες το έχω με το A (όπως λέμε AMD) να κοιτάει προς τα πίσω (από την αντίθετη μεριά  που είναι η μητρική, δηλαδή να φαίνεται αν δεις τη μητρική από πίσω)

και στο πάνω μέρος. Έχει κανείς εμπειρία να μου πει τι κάνω λάθος? Φυσικά την έχω σφίξει τέρμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Η δική μου είναι out of the box συμβατη με am4 δεν θέλει αυτό το έξτρα bracket.

Edit: άκυρο τώρα το είδα.. ακριβώς έτσι το κάνω κι εγώ...

Επεξ/σία από petran91
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηπως δεν πατα καλα η ψυκτρα? Εχεις βαλει το σωστο backplate?

Βγαλτη και βλεποντας το video προσεκτικα, ξανατοποθετησε την, βημα βημα.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

Ένα backplate μόνο είχε η συσκευασία.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει η πάστα?

Έβαλα μια coolermaster που έχω πάνω από 5-6 χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oχι δεν ειναι θεμα παστας. Μαλλον δεν πατα καλα η ψυκτρα. Θα σου ελεγα να στριψεις τις βιδες λιγο παραπανω (π.χ. μιση στροφη), αλλα μπορει να κανεις ζημια (ειδικα αν τελικα το προβλημα ειναι το λαθος backplate).

Με βαση το video πρεπει να εχει δυο backplates για AMD, το ενα ειναι για ΑΜ4

Αυτο που εχεις, ειναι ιδιο με αυτο που εχει ο τυπος στο video?

Για παραδειγμα υπαρχει αυτο:

https://www.mgmanager.gr/ψύκτρες-ανεμιστήρες/70460-cryorig-am4-upgrade-kit-type-b-adapter-for-h7-sp-am4b.html

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

Αν στείλεις τον σειριακό αριθμό σου στην cryorig νομίζω σου στέλνουν τζάμπα το backplate για am4! Το πιο πιθανό είναι να έχεις το την πρώτη γενιά που δεν είναι out of the box για am4!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Duck Dodgers είπε

Αν στείλεις τον σειριακό αριθμό σου στην cryorig νομίζω σου στέλνουν τζάμπα το backplate για am4! Το πιο πιθανό είναι να έχεις το την πρώτη γενιά που δεν είναι out of the box για am4!

Στο κουτί της πάνω λέει ότι είναι συμβατή με am4. 

Καταλήγω στο ότι απλά δεν κάνει για τον 3600. Κοιτώντας καλύτερα πιο κοντά βλέπω ότι δεν καλύπτει το 100% της επιφάνειας του επεξεργαστή αλλά αφήνει ένα 5% ακάλυπτο. Θα δοκιμάσω να το αλλάξω και orientation παρόλο που δεν στέκει, δηλαδή να βάζει αέρα από πάνω προς τα κάτω χτυπώντας την κάρτα γραφικών μήπως έτσι τον καλύπτει ολόκληρο.

Πολύ κουλα τα πράγματα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε τοτε κανεις κατι λαθος.

Το backplate που εχεις ειναι ιδιο με αυτο στο video ή στο link απο το σκρουτζομαγαζο? Αυτη ειναι η απαντηση που πρεπει να δωσεις.

Αν δεν ειναι τοτε εχεις θεμα με το backplate. Παρε αυτο απο το σκρουτζομαγαζο, 4,46 € κοστιζει.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

Είναι ακριβώς αυτό που παραθέτω.

Έκανα ένα fan tuning που κάνει αυτόματο tune στο fan του CPU στο MSI Command Center  και είναι λίγο πιο ήσυχο σε idle και μένει σε 45-50 βαθμούς.
Στο cinebench σε 1 λεπτό φτάνει τους 85.. 

IMG_20200229_074128.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω πιο ζεστο επεξεργαστη, τον 2700Χ, με απενεργοποιημενο PBO και Balanced (σκετο - οχι AMD Ryzen Balanced) windows power plan, και μονο σε AIDA64 stress test φτανει στα 80 (79-80 χωρις PBO, 83 με PBO).

Στo BIOS της MSI εχω βαλει στο cpu fan PWM και smart control, ομοιως αντιστοιχα στα sys fans εχω βαλει PWM ή DC (αναλογα τον ανεμιστηρα) και smart control.

Στο BIOS της Tomahawk MAX το PBO ειναι στο auto, και αυτο σημαινει enabled για τη δικη μου μητρικη, οποτε το εκανα disabled.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν βγάζω άκρη. Πειραματίζομαι με όλα αυτά που είπες και με το που ανοίγω πισι καθε φορα βαραει 70αρι με ανεμιστηρα 90% με το που μπει στα windows. Βαζω παλι τη μαμα και αν ειναι οκ παμε για αλλη ψυκτρα.

UPDATE:Λοιπον εβαλα και τη μαμα και τα αποτελεσματα ειναι χειροτερα.
Αρα 2 ενδεχομενα υπαρχουν. Ειτε ηταν κακα και πριν και απλα δεν το ειχα παρατηρησει επειδη δεν εκανε τοσο θορυβο το ανεμιστηρι και δεν ασχοληθηκα να δω θερμοκρασιες κτλ, ειτε η παστα που εβαλα ειναι ΣΚΟΥΠΙΔΙ (πριν βαλω την h7 ειχα τη μαμα ψυκτρα αλλα με τη δικη της παστα).
Ειναι μια coolermaster E1 IC ESSENTIAL 6ετιας και βαλε νομιζω. Οπότε ξαναγυριζω σε cryorig και δοκιμαζω αλλη παστα.

Επεξ/σία από petran91
Δημοσ.

Το μονο που μπορω να υποθεσω είναι οτι δεν καθεται καλά η ψυκτρα. Και επειδη στο παρελθον μου ετυχε τετοια περιπτωση, αυτο που εκανα, ηταν αρχικα χαλαρωσα, ξαναειδα τη οδηγιες πολυ προσεκτικα, εβγαλα τελειως την ψυκτρα, παλι ξαναειδα τη οδηγιες προσεκτικα, και προχωρησα βημα βημα στην τοποθετηση (επαληθευοντας με τις οδηγιες ή video, οτι το κανω σωστα).

Απο εκει και περα, πριν την τοποθετηση άλλαξε  και την παστα (πρωτα καθαρισε καλα επεξεργαστη και ψυκτρα).

Φανταζομαι οτι στο κουτι εχεις μπροστα intake fans, και πισω exhaust fan.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Το μονο που μπορω να υποθεσω είναι οτι δεν καθεται καλά η ψυκτρα. Και επειδη στο παρελθον μου ετυχε τετοια περιπτωση, αυτο που εκανα, ηταν αρχικα χαλαρωσα, ξαναειδα τη οδηγιες πολυ προσεκτικα, εβγαλα τελειως την ψυκτρα, παλι ξαναειδα τη οδηγιες προσεκτικα, και προχωρησα βημα βημα στην τοποθετηση (επαληθευοντας με τις οδηγιες ή video, οτι το κανω σωστα).

Απο εκει και περα, πριν την τοποθετηση άλλαξε  και την παστα (πρωτα καθαρισε καλα επεξεργαστη και ψυκτρα).

Φανταζομαι οτι στο κουτι εχεις μπροστα intake fans, και πισω exhaust fan.

Ναι 3 βαζουν και 1 βγαζει σε meshify C. Θα παραγγείλω άλλη πάστα γιατί δεν μου βρίσκεται τώρα και βλέπουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Με το κουτί που έχεις και με τα φανακια που έχεις για εισαγωγή εξαγωγή δεν θα έπρεπε να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες, η h7 είναι πολύ καλή για τα λεφτά της, αν ήσουν σε tr4 και όχι σε am4 να πω ότι έχεις τον μισό cpu χωρίς επαφή οκ αλλά σε am4 μάλλον η τα έχει παίξει η πάστα ή δεν την βάζεις σωστά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...