Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα.
Η κατάσταση εχει ως εξής. Ειμαι junior backend, σε μια εταιρεία, λιγο κατω απο ένα χρόνο .  Είμαστε στην ομαδα 2 ατομα. Εγω, π ηρθα με 0 προϋπηρεσία και ο senior. Οταν ήρθα, ένα από τα  soon-to-be critical projects την εταιρείας ηταν ήδη υπο ανάπτυξη λιγους μηνες. Μπηκα κι εγω και το πηγαίναμε λιγο λιγο. Εγω ολο αυτο το διάστημα μαθαινα και διαβαζα κ εκανα με λιγα λογια, ο τι κανει ενας junior.
Ηρθε η ωρα που ο senior φευγει απο την εταιρεία και ναι...ολο το βαρος πέφτει πανω μου. Το project δν εχει βγει παραγωγή....devops δν υπάρχει(μονο κάποιοι sysadmins κλπ) και πρεπει να κλείσω ολα τα υπο development branches, να κανω deploy ,να τεσταρω, να υλοποιήσω κρίσιμα κομμάτια του projects που τα ειχε αναλάβει αυτος, να μιλησω με vendors, να διαχειριστω το config του server και να φτιαξω και ενα frontend να υπάρχει κατι να φαίνεται + features και functionalities που πρεπει να δημιουργηθούν στο μέλλον....

Καποια απο αυτα ειναι κρισιμα, καποια ειναι στο βαθος του χρόνου, ας πουμε βαθος 5 μηνων... Ειμαι ο μονος dev στην εταιρεία* και εχω ΦΡΙΚΑΡΕΙ. Μονο που το σκεφτομαι αγχώνομαι απιστευτα. Ειχα μαθει τοσο καιρο gitlab->issue->dev-> tests-> push to master και ολα μελι γαλα.

Υπηρξε μεγάλη υποστήριξη κατα τη διάρκεια της ανάπτυξης απο τη μεριά του senior σχετικα με το business domain. Δν προγραμματιζα στα τυφλά. Και τωρα ακομα θα υπάρχει καθοδήγηση για λιγες μερες στο development... 

Απο τη μία νιώθω οτι ειναι μια ευκαιρία να εξάσκησω τη μερια του "software engineer που μαζεύει requirements και βρισκει λυσεις" μαθαίνοντας το business παραλληλα και οχι του software developer τυπου "φερτε issues να τα λυσω και μη με πριζετε".

Απο την άλλη αν εισαι ο μονος "εξυπνος στο δωμάτιο" απο ποιον θα μαθεις τη δουλεια?
Ποιος θα μου λεει αν γραφω μαλακισμενο κωδικα; Ποιος θα μ κανει code review? Ποιος θα με κανει challenge στον τροπο σκεψης μου ωστε να γινω καλύτερος; Ποσο πια να googlαρεις σε ενα 8ωρο; Μην πω για τα προβληματα τυπου: τρωω 6 ωρες για κατι, ενω με μια ερωτηση στον senior, το έλυνα σε 10 λεπτα.

Το κλιμα στην εταιρία ειναι καλο παραδόξως. Οι συνθήκες καλες, το 8ωρο ειναι 8ωρο(κραταω μια επιφύλαξη αν θα συνεχίσει να ειναι, αν σκαει bug στο production και πρέπει να το λυσω χθες και η ωρα ειναι 16:59 και δν εχω ιδεα τι σκατα σκαει). Ο μισθος είναι meeeeehh. Νομιζω ειναι ευκαιρία που παρουσιάζεται σε senior developers και/ή σε startup εταιρίεςνα ασχοληθείς και να μαθεις το domain, αλλα ομως για την εμπειρία (coding κλπ) που έχω τώρα...νομιζω είναι αρκετά νωρις(?).

Είμαι μπερδεμένος. Σκέφτομαι να στείλω βιογραφικά να δω τι μπορω να πιασω με το resume μου ως τωρα.. τι θα κάνατε στη θέση μου;

*υπάρχει αλλος ενας senior, αλλα πνιγεται με αλλα θεματα σε τελείως αλλο project, οποτε είναι σχεδον σαν να μην υπαρχει.

• Moderators
Δημοσ.

Όταν λες push to master εννοείς ότι έκανες εσύ push στο master; Έχουν πει ότι θα έρθει άμεσα άλλος senior; Εσένα τι σου έχουν πει;

Δημοσ.

Πέρασα ακριβώς το ίδιο με εσένα πριν από 12 χρόνια. 

Εγώ έκατσα έμαθα ότι μπορούσα , αναγκάστηκα να βρίσκω λύσεις σε όλα τα προβλήματα , έμαθα τεχνολογίες που δεν ήξερα ότι υπάρχουν κτλ.

Αλλά το έκανα για 2 χρόνια και μετά άλλαξα δουλειά για να διορθώσω όλα τα υπόλοιπα που είπες. Όταν πήγα στην νέα δουλειά μπορούσα να βρω λύση και να δουλέψω κάτω από πίεση λες και ήμουν διακοπές.

Ο κώδικας όμως που έγραφα απλά δούλευε και ήταν για τα μπάζα, με τον καιρό έμαθα και έγινα καλύτερος και σε αυτόν τον τομέα.

Αν μπορείς να αντέξεις την πίεση εγώ θα πρότεινα να κάτσεις γιατί θα μάθεις πολλά σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι αν είχες έναν senior να σου δίνει λύσεις για όλα.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα φεύγεις και πας αλλού να κερδίσεις αυτά που αναφέρεις με άλλο αέρα και άλλες γνώσεις

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Kercyn είπε

Έχουν πει ότι θα έρθει άμεσα άλλος senior; Εσένα τι σου έχουν πει;

Άμεσα οχι, αλλα θα υπαρχει καποιο support απο συνεργάτιδα εταιρεία για υποστήριξη. Δλδ κάπου κόλλησα, έρχεται ενας senior και βοηθαει. Τωρα θα βοηθήσει σε κάποιο περίεργο bug? Θα βοηθήσει σε dev? Αυτο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μερες. Μου φαίνεται λιγο πρόχειρη λυση(αν ειναι λυση).

14 ώρες πριν, tsofras είπε

Πέρασα ακριβώς το ίδιο με εσένα πριν από 12 χρόνια. 

Εγώ έκατσα έμαθα ότι μπορούσα , αναγκάστηκα να βρίσκω λύσεις σε όλα τα προβλήματα , έμαθα τεχνολογίες που δεν ήξερα ότι υπάρχουν κτλ.

Αλλά το έκανα για 2 χρόνια και μετά άλλαξα δουλειά για να διορθώσω όλα τα υπόλοιπα που είπες. Όταν πήγα στην νέα δουλειά μπορούσα να βρω λύση και να δουλέψω κάτω από πίεση λες και ήμουν διακοπές.

Ο κώδικας όμως που έγραφα απλά δούλευε και ήταν για τα μπάζα, με τον καιρό έμαθα και έγινα καλύτερος και σε αυτόν τον τομέα.

Αν μπορείς να αντέξεις την πίεση εγώ θα πρότεινα να κάτσεις γιατί θα μάθεις πολλά σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι αν είχες έναν senior να σου δίνει λύσεις για όλα.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα φεύγεις και πας αλλού να κερδίσεις αυτά που αναφέρεις με άλλο αέρα και άλλες γνώσεις

Συμφωνώ, καπως ετσι το σκέφτομαι, αλλα δν ξερω αν μπορω να αντέξω πχ 2 χρόνια, οπως εσυ. Ειναι κατι που το βλεπεις στην πορεία νομίζω..

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickname2016 είπε

Συμφωνώ, καπως ετσι το σκέφτομαι, αλλα δν ξερω αν μπορω να αντέξω πχ 2 χρόνια, οπως εσυ. Ειναι κατι που το βλεπεις στην πορεία νομίζω..

Αυτα τα δυο χρονια μπορει να περασουν νερακι και να μη παρεις χαμπαρι τιποτα. Μαζευε "ποντους" οσο μπορεις, ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος.

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ στη θέση σου θα έστελνα βιογραφικά για να εχω φύγει στο χρόνο πάνω. Δε ξέρω σε ποια περιοχή είσαι, αλλα για Αθηνά μιλώντας οι εταιρείες προσεύχονται να τους στείλουν ενδιαφερόμενοι έχοντας κάποιο σχετικό background. Nαι θα μάθεις πάρα πολλά μόνος σου αλλα καλώς η κακώς δεν ειναι υγιές ενας junior να εχει τόσες ευθύνες και επίσης το να μάθεις να δουλεύεις σε ομάδα είναι πιο βασικό. Επίσης, δε σου λέει κανείς οτι τις λύσεις που χρησιμοποιείς για να υλοποιήσεις στο πρόγραμμα ειναι οι βέλτιστες και ειναι λογικό έτσι. Αν είχες κάποια άτομα στην ομάδα θα μπορούσατε να συζητάτε για το best practice, τωρα δεν υπαρχει best practice παρα μονο "Α δουλεψε, τελεια, προχωραω στο επομενο τασκ".
Δεν γίνεσαι καλύτερος developer βρίσκοντας μονο τις λύσεις που παίζουν, γιατι οι λύσεις μπορεί να φέρουν μακροπρόθεσμα προβλήματα τα οποία δε σκέφτηκες και ειναι λογικό.

Καλύτερος θα γίνεις αν μάθεις να επικοινωνείς με την ομάδα σου, συζητάτε τις λύσεις όλοι μάζι, ακούγωντας τη κριτική που σου κάνουν στο κώδικα και απο αυτο να βγαίνεις καλύτερος.

Το σπόρ ειναι ομαδικό και όχι ατομικό.

My 2 cents..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα μην πελαγωνεις και μην χάσεις τον ύπνο σου. Συζήτησε ανοιχτα με την εταιρεία τους παραπάνω προβληματισμούς σου. Επίσης μιας και φαίνεται να έχεις καλή σχέση με αυτόν που φεύγει συζήτησε μαζί του τους λόγους που φευγει και τι θα σε συμβούλευε να κάνεις. Εγώ θα σου έλεγα αφού το κλίμα είναι καλό να μενεις και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Δες το σαν ευκαιρία να ανέβεις επίπεδο ακόμα κι αν νιώθεις ότι δεν είσαι έτοιμος.

Επεξ/σία από aghahowa
  • Like 5
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Στεφανος123 είπε

Εγώ στη θέση σου θα έστελνα βιογραφικά για να εχω φύγει στο χρόνο πάνω. Δε ξέρω σε ποια περιοχή είσαι, αλλα για Αθηνά μιλώντας οι εταιρείες προσεύχονται να τους στείλουν ενδιαφερόμενοι έχοντας κάποιο σχετικό background. Nαι θα μάθεις πάρα πολλά μόνος σου αλλα καλώς η κακώς δεν ειναι υγιές ενας junior να εχει τόσες ευθύνες και επίσης το να μάθεις να δουλεύεις σε ομάδα είναι πιο βασικό. Επίσης, δε σου λέει κανείς οτι τις λύσεις που χρησιμοποιείς για να υλοποιήσεις στο πρόγραμμα ειναι οι βέλτιστες και ειναι λογικό έτσι. Αν είχες κάποια άτομα στην ομάδα θα μπορούσατε να συζητάτε για το best practice, τωρα δεν υπαρχει best practice παρα μονο "Α δουλεψε, τελεια, προχωραω στο επομενο τασκ".
Δεν γίνεσαι καλύτερος developer βρίσκοντας μονο τις λύσεις που παίζουν, γιατι οι λύσεις μπορεί να φέρουν μακροπρόθεσμα προβλήματα τα οποία δε σκέφτηκες και ειναι λογικό.

Καλύτερος θα γίνεις αν μάθεις να επικοινωνείς με την ομάδα σου, συζητάτε τις λύσεις όλοι μάζι, ακούγωντας τη κριτική που σου κάνουν στο κώδικα και απο αυτο να βγαίνεις καλύτερος.

Το σπόρ ειναι ομαδικό και όχι ατομικό.

My 2 cents..

Με ακριβώς αυτό το σκεπτικό θεωρώ ότι εχω βρεθεί σε μια "επικίνδυνη" κατάσταση και λεω να αρχίσω να στέλνω βιογραφικά σιγα σιγα. Μήπως και στο χρόνο πανω ή κ νωρίτερα παω σε μια εταιρεία που να είμαι μέρος μιας ομάδας με ο τι συνεπάγεται αυτό...

7 ώρες πριν, aghahowa είπε

Σίγουρα μην πελαγωνεις και μην χάσεις τον ύπνο σου. Συζήτησε ανοιχτα με την εταιρεία τους παραπάνω προβληματισμούς σου. Επίσης μιας και φαίνεται να έχεις κακή σχέση με αυτόν που φεύγει συζήτησε μαζί του τους λόγους που φευγει και τι θα σε συμβούλευε να κάνεις. Εγώ θα σου έλεγα αφού το κλίμα είναι καλό να μενεις και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Δες το σαν ευκαιρία να ανέβεις επίπεδο ακόμα κι αν νιώθεις ότι δεν είσαι έτοιμος.

Το αντίθετο, ειχα πολυ καλη επαγγελματική σχεση με τον senior. Αυτό θα κανω... τουλάχιστον μεχρι να βρεθεί κατι αλλο. Αθηνα είμαι, δεν χάθηκαν οι εταιρείες.

Δημοσ.

Αρχικά μην πανικοβάλλεσαι. Κανείς δεν θα έχει την απαίτηση να κάνεις τα πράγματα όπως ένας έμπειρος προγραμματιστής. Λογικά θα φροντίσει η εταιρία μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες να φέρει άλλο άτομο στο project. Ίσως πάρει αρκετό χρόνο αυτό καθώς δεν είναι εύκολο να βρεις ελεύθερους καλούς προγραμματιστές. Το project σε αυτό το διάστημα προφανώς θα προχωράει πιο αργά, είναι ευκαιρία για εσένα να ψαχτείς παραπάνω, να ζοριστείς και να μετρήσεις τις δυνάμεις σου.

Εμενα άλλο πράγμα θα με προβλημάτιζε περισσότερο. Γιατί έφυγε ο άλλος προγραμματιστής;
Γενικά αν δεν συντρέχουν προσωπικοί λόγοι, νομίζω για να φύγει κάποιος senior από μια εταιρία υπάρχουν 3 περιπτώσεις:
α) Οικονομικοί. Αν δεν πληρώνεται αρκετά ή στην ώρα του και βρει κάπου καλύτερη προσφορά, προφανώς και θα χαιρετήσει. Οπότε σε αυτή την περίπτωση έχε τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά για να βρεις και εσύ κάπου καλύτερα.
β) Τεχνολογικοί. Αν θεωρεί ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείτε είναι παρωχημένη, ενδεχομένως να θέλει να αλλάξει σε κάτι πιο μοντέρνο/ενδιαφέρον. Καλό θα ήταν να κάνεις ένα evaluation του stack σας και να δεις αν είναι κάτι που αν το μάθεις σε βάθος θα σου δώσει πόντους ή χάνεις το χρόνο σου.
γ) Ασυνεννοησία/ασυμφωνία με τη διοίκηση της εταιρίας. Αυτό είναι red flag. Αν δεν ήταν αυτός παράξενος, ενδεχομένως να αντιμετωπίσεις και εσύ παρόμοια προβλήματα στο μέλλον, οπότε έχε το νου σου.

Όπως και να έχει, enjoy the ride και μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vadou είπε

Αρχικά μην πανικοβάλλεσαι. Κανείς δεν θα έχει την απαίτηση να κάνεις τα πράγματα όπως ένας έμπειρος προγραμματιστής. Λογικά θα φροντίσει η εταιρία μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες να φέρει άλλο άτομο στο project. Ίσως πάρει αρκετό χρόνο αυτό καθώς δεν είναι εύκολο να βρεις ελεύθερους καλούς προγραμματιστές. Το project σε αυτό το διάστημα προφανώς θα προχωράει πιο αργά, είναι ευκαιρία για εσένα να ψαχτείς παραπάνω, να ζοριστείς και να μετρήσεις τις δυνάμεις σου.

Εμενα άλλο πράγμα θα με προβλημάτιζε περισσότερο. Γιατί έφυγε ο άλλος προγραμματιστής;
Γενικά αν δεν συντρέχουν προσωπικοί λόγοι, νομίζω για να φύγει κάποιος senior από μια εταιρία υπάρχουν 3 περιπτώσεις:
α) Οικονομικοί. Αν δεν πληρώνεται αρκετά ή στην ώρα του και βρει κάπου καλύτερη προσφορά, προφανώς και θα χαιρετήσει. Οπότε σε αυτή την περίπτωση έχε τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά για να βρεις και εσύ κάπου καλύτερα.
β) Τεχνολογικοί. Αν θεωρεί ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείτε είναι παρωχημένη, ενδεχομένως να θέλει να αλλάξει σε κάτι πιο μοντέρνο/ενδιαφέρον. Καλό θα ήταν να κάνεις ένα evaluation του stack σας και να δεις αν είναι κάτι που αν το μάθεις σε βάθος θα σου δώσει πόντους ή χάνεις το χρόνο σου.
γ) Ασυνεννοησία/ασυμφωνία με τη διοίκηση της εταιρίας. Αυτό είναι red flag. Αν δεν ήταν αυτός παράξενος, ενδεχομένως να αντιμετωπίσεις και εσύ παρόμοια προβλήματα στο μέλλον, οπότε έχε το νου σου.

Όπως και να έχει, enjoy the ride και μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις.

Ήταν προσωπικοί λόγοι. Καμία απο τις τρεις περιπτώσεις δν ισχύουν στην προκειμένη περίπτωση.  Γενικά η συνεργασία μας ηταν πολυ καλη. Δεν ειχα πρόβλημα μαζι του, ουτε αυτος μαζι μου.  Με τα υπόλοιπα συμφωνώ.

Γενικά η ζυγαριά εχει ισορροπήσει και εδω στο νήμα και στο κεφάλι μου, οποτε μαλλον θα επιστρατευτεί η λογικη και θα δωσω ενα με δυο μηνες περιθώριο να δω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Χαλαρα χωρίς άγχος. Αν δω οτι δν μας τα λένε καλα, ρεζουμε και δρόμο οταν κι οποτε βρεθει η ευκαιρία.

Οπως ειπε ο φιλος πιο πανω το sport ειναι ομαδικο κλπ  πραγμα το οποιο φυσικα με βρισκει σύμφωνο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 28/2/2020 στις 8:52 ΜΜ, nickname2016 είπε

Ποσο πια να googlαρεις σε ενα 8ωρο; Μην πω για τα προβληματα τυπου: τρωω 6 ωρες για κατι, ενω με μια ερωτηση στον senior, το έλυνα σε 10 λεπτα.

H γρήγορη απάντηση είναι: 7:30 ώρες μέχρι να βρεις τη λύση στο stackoverflow και να την εφαρμόσεις και να λύσεις το πρόβλημα της ημέρας.

Η εκτεταμένη απάντηση πάει κάπως έτσι 😀

Αρχικά, διαχειρίσου το άγχος σου. Οκ, μια δουλειά είναι. Δεν είσαι και junior καρδιολόγος και σε άφησαν μονο σου με το νυστέρι. Η διοικηση υποθέτω το ξέρει αυτό. Πιθανώς να σου βρει άλλο άτομο έμπειρο, που και αυτός θα χρειαστεί κάποιο χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματά του.

Αν ρυθμίσεις το άγχος σου, όλα ακούγονται υπέροχα:

• θα έχεις δουλειά φουλ για μήνες ή και χρόνια, άρα και εισόδημα.
  • θα προχωρήσεις το project μονος σου και θα ξέρεις ολόκληρο, άρα θα γίνεις απαραίτητος
  • κανεις δεν περιμένει άψογο κώδικα από εσένα, απλά κάτι να δουλευει ομαλά.
  • θα “βάλεις πλάτη” και αν είναι σωστή η εταιρεία θα το αξιολογήσει θετικά.
  • θα πας στην αξιολόγησή σου και θα πεις “να τα κατάφερα, θέλω αύξηση”
  • όταν έρθει νέος συνάδελφος mid/senior θα τον βοηθήσεις να πάρει μπρος και θα κάνετε ωραία ομάδα πάλι

Αν φύγεις, όμως:

• τους κρεμας και δεν φαίνεται εταιρία που από τα λεγόμενά σου αξίζει τέτοια συμπεριφορά
  • η αγορά είναι μικρή και μπορει να ξαναβρείς τα άτομα αυτά μπροστά σου. Δεν θα σου κρατάνε κακία, αλλά μπορεί για τη λεπτομέρεια αυτή να εισηγηθουν να προσλάβουν άλλο υποψήφιο για τη θέση
  • λίγοι μήνες εδώ και εκεί στο βιογραφικό φαίνεται άσχημο, τι θα πεις στην επόμενη συνέντευξη για δουλειά όταν σου κάνει την ερώτηση “Γιατί διακόψατε με την Χ εταιρία τη συνεργασία σας;”
  • δεν μαζεύεις τη προυπηρεσία που θέλεις για την επόμενή σου δουλειά

Προφανώς η απόφαση είναι προσωπική. Το έχω ζήσει και εγώ το γεγονός να χάνεις τον senior-παντογνώστη, αλλά τότε είσαι πραγματικά ελεύθερος να δημιουργήσεις. Να πειραματιστείς (με το δοκιμαστικό περιβάλλον) και να αποτύχεις ελεύθερα (πάλι με το δοκιμαστικό περιβάλλον).

Σε περίπτωση που φύγεις, μην κάψεις γέφυρες. Δώσε ένα επαγγελματικό notice 3-4 εβδομάδων και αποχώρησε με καλές σχέσεις.

Σου εύχομαι φώτιση για να πάρεις τη σωστή απόφαση!

Δημοσ.
20 ώρες πριν, GeorgeKatz είπε

H γρήγορη απάντηση είναι: 7:30 ώρες μέχρι να βρεις τη λύση στο stackoverflow και να την εφαρμόσεις και να λύσεις το πρόβλημα της ημέρας.

Η εκτεταμένη απάντηση πάει κάπως έτσι 😀

Αρχικά, διαχειρίσου το άγχος σου. Οκ, μια δουλειά είναι. Δεν είσαι και junior καρδιολόγος και σε άφησαν μονο σου με το νυστέρι. Η διοικηση υποθέτω το ξέρει αυτό. Πιθανώς να σου βρει άλλο άτομο έμπειρο, που και αυτός θα χρειαστεί κάποιο χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματά του.

Αν ρυθμίσεις το άγχος σου, όλα ακούγονται υπέροχα:

• θα έχεις δουλειά φουλ για μήνες ή και χρόνια, άρα και εισόδημα.
  • θα προχωρήσεις το project μονος σου και θα ξέρεις ολόκληρο, άρα θα γίνεις απαραίτητος
  • κανεις δεν περιμένει άψογο κώδικα από εσένα, απλά κάτι να δουλευει ομαλά.
  • θα “βάλεις πλάτη” και αν είναι σωστή η εταιρεία θα το αξιολογήσει θετικά.
  • θα πας στην αξιολόγησή σου και θα πεις “να τα κατάφερα, θέλω αύξηση”
  • όταν έρθει νέος συνάδελφος mid/senior θα τον βοηθήσεις να πάρει μπρος και θα κάνετε ωραία ομάδα πάλι

Αν φύγεις, όμως:

• τους κρεμας και δεν φαίνεται εταιρία που από τα λεγόμενά σου αξίζει τέτοια συμπεριφορά
  • η αγορά είναι μικρή και μπορει να ξαναβρείς τα άτομα αυτά μπροστά σου. Δεν θα σου κρατάνε κακία, αλλά μπορεί για τη λεπτομέρεια αυτή να εισηγηθουν να προσλάβουν άλλο υποψήφιο για τη θέση
  • λίγοι μήνες εδώ και εκεί στο βιογραφικό φαίνεται άσχημο, τι θα πεις στην επόμενη συνέντευξη για δουλειά όταν σου κάνει την ερώτηση “Γιατί διακόψατε με την Χ εταιρία τη συνεργασία σας;”
  • δεν μαζεύεις τη προυπηρεσία που θέλεις για την επόμενή σου δουλειά

Προφανώς η απόφαση είναι προσωπική. Το έχω ζήσει και εγώ το γεγονός να χάνεις τον senior-παντογνώστη, αλλά τότε είσαι πραγματικά ελεύθερος να δημιουργήσεις. Να πειραματιστείς (με το δοκιμαστικό περιβάλλον) και να αποτύχεις ελεύθερα (πάλι με το δοκιμαστικό περιβάλλον).

Σε περίπτωση που φύγεις, μην κάψεις γέφυρες. Δώσε ένα επαγγελματικό notice 3-4 εβδομάδων και αποχώρησε με καλές σχέσεις.

Σου εύχομαι φώτιση για να πάρεις τη σωστή απόφαση!

Και αυτα που λες αλλα και η περίοδος που διανύουμε συντέλεσαν στο να μείνω τελικα. 

Ενα γρηγορο feedback του ενός μηνα, για χάρη του νήματος:

1. Ειναι ζορικη η επικοινωνία και η συνεννόηση μεταξύ vendors- λοιπών τμηματων. Ωραια φαση να τα κανονιζει ο εμπειρος κι εσύ να λυνεις issues. Οταν ομως ερχεται η ωρα να συνεννοηθείς για διαφορα θεματα και να κανονίσεις εσυ ημερομηνίες, δεν εχει πλακα.

2. Μην αφηνεις να μπαίνουν σφηνα, άσχετοι και να σου ζητανε πραγματα/ημερομηνιες κλπ χωρις να τα κανεις escalate πρωτα στον manager σου!

3. Παντα εχε τον manager σου cc στα emails και μην αφήνεις περιθώριο να σου στέλνουν προσωπικα 1-1 emails και να σε πριζουν αλλοι για δικες τους δουλειες.

4. Underpromise - overdeliver. Αν σε ρωτησουν ποτε θα τι εχεις ετοιμο, παντα βαλε +1 εβδομαδα απο αυτο που έχεις στο μυαλο σου!

5. FU .!. all, πρεπει να έρθει senior xD

6. Προσπαθησε να επιβιωσεις μεχεινα ερθει senior/γενικα μια ομαδα για πολλούς και διάφορους λογους.

Να ειστε ολοι καλα και να προσέχετε την υγεια σας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...