Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα,αλλαξα χτες πάροχο και πήγα νόβα στα 100mbps.Το ρουτερ κλείδωνε στα 75/9 και ετσι ήρθαν σήμερα από την νόβα να βρουν το πρόβλημα!το πρόβλημα λοιπόν ήταν η πρίζα!μου βρήκαν την κεντρική πρίζα που κλειδώνει στα 100 και έβαλαν εκεί το ρουτερ και απλα έκαναν μια αλλαγή στην πρίζα για να έχω το σταθερό στην παλιά που έχω κ τον συναγερμό!το πρόβλημα είναι άλλου όμως...σε ένα δωμάτιο έχω κονσόλα και παίζω ον-λάιν και με την προηγούμενη σύνδεση που ειχα κοσμοτε με τα powerline έπιανα 30-35 down με 2,5-3,5 up.τωρα λοιπόν πιάνω 20-30 down με 3-5 up.λογικα το πρόβλημα έγκειται στο ότι είναι τριφασικό το ρευμα!!τα powerline που έχω είναι τα tp link 4020 που τα πήρα και για τριφασικό!σημερα δοκίμασα και τα devolo 550 που λενε ότι είναι τούμπανο σαν εταιρία αλλά τα αποτελέσματα ταχύτητας που πήρα είναι τα ίδια!!τι μπορώ να κάνω για να πάρω το μαξ χωρίς φυσικά να πρέπει να απλώσω καλωδιο!

• Super Moderators
Δημοσ.

Η 1000% σίγουρη λύση είναι να αλλάξεις καλωδίωση στο σπίτι, αλλά αυτό σημαίνει μερεμέτια. :(

H επόμενη είναι να πάρεις powerlines που διαφημίζουν 1000/1200/1500+ ταχύτητες, όχι 500/600 κτλπ.

Η τελευταία είναι Access Point της προκοπής για WiFi, το οποίο και πάλι δεν είναι σίγουρο πως θα παίζει αν μιλάμε για πολλούς τοίχους ενδιάμεσα 

Δημοσ.

Βασικά ότι powerline και να πάρει κάποια στιγμή θα χαθεί κάποιο πακέτο οπότε στο game που θέλει να παίζει μπορεί να χάσει για αυτόν τον λόγο.

Δημοσ.

Αν είναι εφικτό, δοκίμασε να βάλεις τα Powerlines στην ίδια φάση. Θα δεις σημαντική βελτίωση. 

Εγω με τα ίδια tp-link σε τριφασικό, βλέπω περίπου 100MBps αλλά βρίσκονται στην ίδια φάση. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, https είπε

Αν είναι εφικτό, δοκίμασε να βάλεις τα Powerlines στην ίδια φάση. Θα δεις σημαντική βελτίωση. 

Εγω με τα ίδια tp-link σε τριφασικό, βλέπω περίπου 100MBps αλλά βρίσκονται στην ίδια φάση. 

Αυτό έχω πει να κάνω, να βάλω τις πρίζες στην ίδια φάση!αυτη που βρίσκεται το ρουτερ και αυτή που βρίσκεται η κονσόλα..

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, https είπε

Ναι, είναι σημαντικό αυτό. Θα πάρεις κατακόρυφη αύξηση της ταχύτητας επικοινωνίας. 👍

Για να δούμε!!!ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδια επανερχομαι αφου εβαλα και τα τρια powerline στην ιδια φαση.Απ οταν τα εβαλα λοιπον ειδα την ταχυτητα μου να εκτοξευεται στα 60-80mbps!!Ζητησα απο την forthnet να μου κανει την γραμμη fast path,χωρις να υπαρχει λογος αφου η συνδεση μου πηγαινε σουπερ!!Απο την ημέρα που ενεργοποιηθηκε λοιπον βλεπω την ταχυτητα και στην κονσολα αλλα και στο router που μου δινει wifi να μην ειναι σταθερη..Να ειναι την μια στιγμη ψηλα(60-80) και την αλλη χαμηλη(10-30) με το upload να ειναι παντα σταθερο στα 8-9.Ζητησα λοιπον να επανελθω σε inteleaved αλλα χωρις κανενα αποτελεσμα.Να σημειωθει οτι η ταχυτητα στο ρουτερ της forthnet ειναι κλειδωμενη 100/10 και σε μετρησεις που εκανα πανω του ειτε με καλωδιο ειτε ασυρματα ειναι υψηλες.Στον υπαλληλο της forthnet που ζητησα την αλλαγη σε interleaved μου ανεφερε οτι υπαρχει καποιο προβλημα σε εναν σερβερ που ειναι και η δικη μου συνδεση.Δεν ξερω αν παιζει καπου ρολο ολο αυτο απλα το αναφερω.Συνδεσα τον υπολογιστη μου στο κεντρικο powerline και η ταχυτητα που μπορει να μεταδοθει στα αλλα δυο ειναι 250-300.Ειλικρινα δεν ξερω τι μπορει να φταιει.Θελω σας παρακαλω τα φωτα σας,αν εχει καποιος αντιστοιχο προβλημα.Εχω κανει reset και στα router και στα powerline.

Οι συσκευες που εχω ειναι δυο powerline tp link 4020, ενα powerline 4010,ενα tp link archer C20 και το zxhn h267n.

Update: συνδεθηκα παλι στο router της νοβα και πιανει και αυτο χαμηλα σε speedtest ενω στο interface του κλειδωνει ψηλα!!!Τι γινεται ρε γαμωτο...

Update: Μιλησα με νοβα και μου ειπαν οτι λογω της καταστασης της χωρας ειναι γενικο το θεμα με τις συνδεσεις.

Επεξ/σία από sir_platanight
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 14/03/2020 at 20:30, sir_platanight said:

Καλησπέρα παιδια επανερχομαι αφου εβαλα και τα τρια powerline στην ιδια φαση.Απ οταν τα εβαλα λοιπον ειδα την ταχυτητα μου να εκτοξευεται στα 60-80mbps!!Ζητησα απο την forthnet να μου κανει την γραμμη fast path,χωρις να υπαρχει λογος αφου η συνδεση μου πηγαινε σουπερ!!Απο την ημέρα που ενεργοποιηθηκε λοιπον βλεπω την ταχυτητα και στην κονσολα αλλα και στο router που μου δινει wifi να μην ειναι σταθερη..Να ειναι την μια στιγμη ψηλα(60-80) και την αλλη χαμηλη(10-30) με το upload να ειναι παντα σταθερο στα 8-9.Ζητησα λοιπον να επανελθω σε inteleaved αλλα χωρις κανενα αποτελεσμα.Να σημειωθει οτι η ταχυτητα στο ρουτερ της forthnet ειναι κλειδωμενη 100/10 και σε μετρησεις που εκανα πανω του ειτε με καλωδιο ειτε ασυρματα ειναι υψηλες.Στον υπαλληλο της forthnet που ζητησα την αλλαγη σε interleaved μου ανεφερε οτι υπαρχει καποιο προβλημα σε εναν σερβερ που ειναι και η δικη μου συνδεση.Δεν ξερω αν παιζει καπου ρολο ολο αυτο απλα το αναφερω.Συνδεσα τον υπολογιστη μου στο κεντρικο powerline και η ταχυτητα που μπορει να μεταδοθει στα αλλα δυο ειναι 250-300.Ειλικρινα δεν ξερω τι μπορει να φταιει.Θελω σας παρακαλω τα φωτα σας,αν εχει καποιος αντιστοιχο προβλημα.Εχω κανει reset και στα router και στα powerline.

Οι συσκευες που εχω ειναι δυο powerline tp link 4020, ενα powerline 4010,ενα tp link archer C20 και το zxhn h267n.

Update: συνδεθηκα παλι στο router της νοβα και πιανει και αυτο χαμηλα σε speedtest ενω στο interface του κλειδωνει ψηλα!!!Τι γινεται ρε γαμωτο...

Update: Μιλησα με νοβα και μου ειπαν οτι λογω της καταστασης της χωρας ειναι γενικο το θεμα με τις συνδεσεις.

εχουν πιταρει πολλα και γινονται αναβαθμισεις  γενικοτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

πιταραν.εφτασαν στα ορια τους.τερματισαν.γεμισαν.

οκκκκκκ

Αρα κανουμε υπομονη...

Επεξ/σία από sir_platanight
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχουμε ιντερνετ 50mbps και σύνδεση μεσω ethernet. (Και στο speedtest δεν εχουμε απώλειες) αν βουμε powerline tp link av 600 θα έχουμε απώλειες; Χρειάζετε δηλαδή 1000αρι και πάνω;

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί να μην πάρεις μια και καλή όσο μεγαλύτερο μπορείς οικονομικά ώστε να είσαι 100% σίγουρος ότι θα σε καλύπτει, αλλά και να είσαι καλυμμένος όταν κάποτε πας σε μεγαλύτερη σύνδεση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...