Προς το περιεχόμενο

Karenta, auto marin, spot a wheel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 28/2/2020 στις 7:01 ΜΜ, Joshua21 είπε

Το βιβλίο σέρβις όμως, η ακόμα καλύτερα η ύπαρξη του, ελέγχεται.

Μια χαρα μαγειρευεται το βιβλιο σερβις,ειδικα απο τετοιες εταιρειες.

Φιλου opc το πηρε ενας ατυχος μετα απο κατι χρονια με βιβλιο σερβις με 45000 χλμ.

Ο φιλος το ειχε πουλησει με 90000 με βιβλιο σερβις που φαινονταν κιολας.

Καλος ελεγχος εννοειται και κοιτατε με τη πινακιδα και στο ΚΤΕΟ.Πλεον κρατανε αρχειο χιλιομετρων και δεν αλλαζονται εκει.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Αλλαγμένο αριστερό φτερό, βαμμένος εμπρός και πίσω προφυλακτήρας (και τα τρία με μετρια συναρμογή κατά την επανατοποθέτηση, οπότε κάποιος έμπειρος το καταλαβαίνει αμέσως), το πίσω δεξιά φανάρι έβαζε υγρασία ενώ και οι αισθητήρες παρκαρίσματος είναι μόνο για τη χαρά του να υπάρχουν, δε λειτουργούν. 

Το αυτοκίνητο δεν έχει "δομική" ζημιά, απλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση το ότι δεν "κατάφεραν" (ή δεν ασχολήθηκαν?) να βρουν τίποτα από τα υπόλοιπα.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν ασχολήθηκαν και πολύ, απλά του έριξαν μια γρήγορη ματιά ώστε να σου δώσουν μια πρόχειρη τιμή ανταλλαγής, και αν έβλεπαν πως είσαι διατεθειμένος να το δώσεις σε αυτά τα χρήματα τότε θα έκαναν τον κανονικό (εξονυχιστικό) έλεγχο όπου όχι μόνο θα είχαν πλήρη εικόνα, αλλά και κάθε εύρημα θα τους έδινε πάτημα να ρίξουν ακόμα περισσότερο την τιμή. Προφανώς στη δική σου περίπτωση η προσφορά τους σου φάνηκε μικρή και την απέρριψες, οπότε ο τρόπος που το χειρίστηκαν τους γλίτωσε τουλάχιστον μισή εργατοώρα :)

2 ώρες πριν, Haldol είπε

Ναι, σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Και πάλι θα μπορούσε να πλασαριστεί ως άριστο. Απλά αυτό προϋποθέτει κακόβουλο πωλητή, ενώ σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για λειψό έλεγχο. Προσωπικά, ναι, συνηθίζω να δίνω κάθε πληροφορία για ότι πουλάω. Δε θέλω να κοροϊδεύω. Αλλά όπως λες, λίγη αξία έχει το τι κάνω εγώ, όταν 9/10 κρύβουν επίτηδες πράγματα.

Ο χαρακτηρισμός "κακόβουλος πωλητής" μου φαίνεται υπερβολικός, και δεν εννοώ μόνο στην περίπτωση που κρύβουν πράγματα, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που λένε ψέματα του τύπου "πρόσφατα έκανε σέρβις" ενώ οι ακίδες των μπουζί είναι λιωμένες ή "δεν θέλει ούτε ευρώ" ενώ χρειάζεται πάνω από 2 χιλιάρικα για να πεις πως το ψιλομαζεύεις.

Πάντως το ποσοστό 9/10 για αυτούς που κρύβουν επίτηδες πράγματα μου φαίνεται πως παραείναι αισιόδοξο, θα έλεγα πως το 99/100 είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Φιλου opc το πηρε ενας ατυχος μετα απο κατι χρονια με βιβλιο σερβις με 45000 χλμ.

Καλος ελεγχος εννοειται και κοιτατε με τη πινακιδα και στο ΚΤΕΟ.Πλεον κρατανε αρχειο χιλιομετρων και δεν αλλαζονται εκει.

Ακόμα και "μαγειρεμένο" να είναι υπάρχουν κάποια πραγματάκια που μπορείς να ελέγξεις, πχ ασυνέπειες στις ημερομηνίες και στα χιλιόμετρα των σέρβις, να δεις αν σε κάθε σέρβις οι σημειώσεις έχουν τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα, και γενικότερα τέτοιες μικρολεπτομέρειες. Σίγουρα δεν σου εξασφαλίζουν ότι θα δεις τα πάντα, αλλά σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους ελέγχους που έχω ήδη γράψει οι πιθανότητες να εντοπίσεις κάτι παράταιρο είναι μεγάλες.

Δημοσ.
Στις 29/2/2020 στις 9:28 ΜΜ, Dantε είπε

Αυτό είναι πληροφορία που δίνεται στον οποιοδήποτε; Δηλαδή πάω εγώ στο ΚΤΕΟ (μιλάμε μόνο για το συγκεκριμένο που πέρασε το αμάξι ή υπάρχει database?) και τσεκάρω το πότε και τα χιλιόμετρα;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, haris_216 είπε

Αυτό είναι πληροφορία που δίνεται στον οποιοδήποτε; Δηλαδή πάω εγώ στο ΚΤΕΟ (μιλάμε μόνο για το συγκεκριμένο που πέρασε το αμάξι ή υπάρχει database?) και τσεκάρω το πότε και τα χιλιόμετρα;

Ναι.

Ακριβως για αυτο το λογο.Επειδη ειναι βαση δεδομενων που δε μπορει να αλλοιωθει και μπορεις να κανεις διασταυρωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Dantε είπε

Ναι.

Ακριβως για αυτο το λογο.Επειδη ειναι βαση δεδομενων που δε μπορει να αλλοιωθει και μπορεις να κανεις διασταυρωση.

Το έχεις κάνει? Πήγες σε κάποιο ΚΤΕΟ και ζήτησες πχ για το ΖΖΖ-0000 - που προφανώς δεν σου ανήκει - να μάθεις πότε ήταν η προηγούμενη φορά που πέρασε κτεο και τα χιλιόμετρα που είχαν σημειωθεί? Και στα έδωσαν?

Edit

Τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν έχει κανένα νόημα, μια και αυτή τη πληροφορία αναγράφεται στο ισχύον δελτίο κτεο.

Εκτός βέβαια αν σε κάθε κτεο έχουν κοινή βάση δεδομένων και οι καταγραφές έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, τότε μόνο θα είχε νόημα, δλδ να μπορούσες να δεις τα χιλιόμετρα που είχε σε παλαιότερους ελέγχους.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Μα να κοιταξεις τα παλαιοτερα ειναι το νοημα. 

Το τελευταιο εαν ειναι γυρισμενα τα χλμ,θα εχει τα γυρισμενα. 

Και σε καποιο εξουσιοδοτημενο της εκαστοτε εταιρειας μπορείτε να πάτε καθως και εκει κρατανε αρχειο   

Απλα δε ξερεις αν το ειχε παει ποτέ σε εξουσιοδοτημένο αλλα δεν εχει να χασει και καποιος κατι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Εκτός βέβαια αν σε κάθε κτεο έχουν κοινή βάση δεδομένων και οι καταγραφές έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, τότε μόνο θα είχε νόημα, δλδ να μπορούσες να δεις τα χιλιόμετρα που είχε σε παλαιότερους ελέγχους.

Πλέον έχουν βάση του υπουργείο μεταφορών και κάθε φορά που γίνεται έλεγχος ΚΤΕΟ αναγράφονται και τα χιλιόμετρα των προηγούμενων ελέγχων όπου και να έγιναν.
Αν βρεθούν γυρισμένα χιλιόμετρα αναγράφεται ως παρατήρηση...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Πλέον έχουν βάση του υπουργείο μεταφορών και κάθε φορά που γίνεται έλεγχος ΚΤΕΟ αναγράφονται και τα χιλιόμετρα των προηγούμενων ελέγχων όπου και να έγιναν.

Βασικά εδώ και πολλά χρόνια τα αποτελέσματα των ελέγχων των ΚΤΕΟ γίνονται άμεσα upload στον σέρβερ του υπουργείο μεταφορών, είναι γνωστό αυτό, μόνο που τα ΚΤΕΟ δεν έχουν (ή τουλάχιστον δεν είχαν) πρόσβαση σε αυτόν τον σέρβερ.

3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Αν βρεθούν γυρισμένα χιλιόμετρα αναγράφεται ως παρατήρηση...

Εδώ και χρόνια λένε πως κάποια στιγμή ΘΑ το κάνουν, δεν ήξερα πως έχει ήδη γίνει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εδώ και χρόνια λένε πως κάποια στιγμή ΘΑ το κάνουν, δεν ήξερα πως έχει ήδη γίνει.

Ξεκίνησε μέσα στο 2019.

Δημοσ.

Πέρασα σήμερα ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο μου, και στο δελτίο ελέγχου είχε κανονικά ιστορικό με τους παλιότερους ελέγχους με ημερομηνίες και διανυθέντα χιλιόμετρα:

kteo.jpg

Μόνο έναν έλεγχο δεν έχει η λίστα, αυτόν που έκανε ο έμπορος τον 5ο 2008 ώστε να μπορέσει να το μεταβιβάσει σε μένα, λέτε να ήταν πλαστό το χαρτί?

Δημοσ.
Στις 28/2/2020 στις 6:38 ΜΜ, Πανος999 είπε

Τι γνωμες εχετε για τις πρωτες 2 τουλάχιστον που είναι "κολοσσοι"?? 

Ειναι μικροαπατεωνες ή κ αυτοί μεγαλοαπατεωνες? Για πωληση αυτοκινητου μιλαω, οχι για service.. 

Κ μια απορια που εχω.. Εχω παρατηρησει οτι το 90% των αυτοκινήτων, δεν εχουν εργοστασιακή εγγυηση αν κ καινουρια..βλεπω polo του 17 να μν εχουν εγγυηση.. Βλεπω corsa 18 το ιδιο, yaris το ίδιο.. Ξερει κανεις γτ γίνεται αυτο?? 

Πάντως η VW δίνει δύο χρόνια εγγύηση αν δε κάνω λάθος. Οπότε λογικό να μην έχει εγγύηση πλέον του 17 μοντέλο. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Πέρασα σήμερα ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο μου, και στο δελτίο ελέγχου είχε κανονικά ιστορικό με τους παλιότερους ελέγχους με ημερομηνίες και διανυθέντα χιλιόμετρα:

kteo.jpg

Μόνο έναν έλεγχο δεν έχει η λίστα, αυτόν που έκανε ο έμπορος τον 5ο 2008 ώστε να μπορέσει να το μεταβιβάσει σε μένα, λέτε να ήταν πλαστό το χαρτί?

Γράφανε παλιά τα χιλιόμετρα στο κτεο; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thanasisxask είπε

Γράφανε παλιά τα χιλιόμετρα στο κτεο; 

Τα χιλιόμετρα πάντα τα έγραφαν στο δελτίο ελέγχου, ακόμα και πριν ανοίξουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Από τότε που άρχισαν να ανοίγουν τα ιδιωτικά όμως (2001 αν θυμάμαι καλά), τα αποτελέσματα των ελέγχων - μαζί με τα χιλιόμετρα φυσικά - τα έστελναν στο υπουργείο μεταφορών, το έχω γράψει και σε προηγούμενο post. Απλά τώρα η βάση δεδομένων έγινε προσβάσιμη από τα ΚΤΕΟ, και έτσι είναι εφικτή η αποτύπωση της λίστας στο δελτίο όπως έδειξα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...