Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Πιστεύω ότι αν ήθελε troubleshooting θα είχε ανοίξει topic στη σωστή κατηγορία του forum και πως δεν θα είχε βάλει αγγελία mobo+cpu. 😛

Μια στιγμή.... αυτό το boy κάτι θέλει να πει και δεν το αφήνουμε. Τι σημαίνουν όλα αυτά my friend ? :D

Δημοσ.

Πασχαλιάτικο fail η Intel. Οτιδηποτε core i5 και κατω για πεταμα σε σχεση με AMD 2000 και 3000 series στην ιδια τιμη, core i7 διπλασια τιμη σε σχεση με 2700x για 15-20% καλυτερο ipc και core i9 ανακηρυξη σε gaming king στα 250w+ με το αναλογο χαρτζιλικι σε reviewers. Και ας είναι μονο για 1080p/200 frames+ first person παιχνιδια με 2080ti και το ρευμα του υπογείου πληρωμένο απο τη μαμα. 

Ευτυχως περναει οικολογικο μηνυμα με τα ελαττωματικα F τσιπακια χωρις γραφικά και το να μη βαζει πια την αχρηστη ετσι κι αλλιως ψυξτρα των 5 ευρω που ολοι αγαπαμε. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλα ρε σεις πατε καλα συγκρινετε τις τοτε τιμες των ιντελ με των σημερινων AMD?? Ρε σεις...θα μας τρελανετε...με pentium overdrive να το συγκρινετε και να βαλετε και inflation...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!

Απλα πραγματα 3930K στα 4.5 εχει σχεδον ιδιο IPC (καπου 300 κατι βγαζουν και οι δυο) στο cinebench με 2700Χ default δηλαδη καπου 4.1 ghz..single thread εφαρμογη...ενταξει καλος ειναι ο AMD και νεα πλατφορμα και ολα καλα,αλλα αλμα απο Intel δεν τον λες και προσωπικα με ξενερωνει αυτο...και μαλιστα στα games που τα site εκει τους στηνουν καλυτεροι ειναι οι Intel...ασυμφοροι ναι...αλλα καλυτεροι σε απολυτα νουμερα. Και προφανως αν επαιρνες mainstrem pc θα επαιρνες 3600-3600Χ..

ο 9900ΚF αυτη τη στιγμη στα 500 κατι ευρω ειναι ακριβος και μαλιστα δεν εχει κανενα νοημα που  ο i7 εχει 450...δηλαδη για ενα 50αρικο....

Ελπιζω τωρα βγαζει τα νεα μοντελα με αυτες τις μλκιες (μητρικες, nm, ψυξη) που εχει συνηθισει να κανει να αλλαξει  και τιμολογιακη πολιτικη να υπαρξει λιγο τζερτζελο και ανταγωνισμος.

5 ώρες πριν, Phoenix4 είπε

3gX4uIr.png

E5x7SII.png

HaKV2EI.png

nYzya7c.png

kcvHh0P.png

;;;;;;;

Και πως γνωρίζεις πως οι μπλε οθόνες είναι λόγο του επεξεργαστή ;

Συγκρινες τις τοτε τιμες με σημερα??? Συγκρινε και τον Pentium 1 φιλε...τον θες τον Τσουκαλα σου...

• Super Moderators
Δημοσ.
37 minutes ago, Nos20VT said:

Απλα πραγματα 3930K στα 4.5 εχει σχεδον ιδιο IPC (καπου 300 κατι βγαζουν και οι δυο) στο cinebench με 2700Χ default δηλαδη καπου 4.1 ghz..single thread εφαρμογη...

To IPC δεν το συγκρίνουμε με ίδια clocks? 

index.php?ct=articles&action=file&id=537

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

To IPC δεν το συγκρίνουμε με ίδια clocks? 

Ναι ρε φιλε δικιο εχεις στα ιδια clocks...στο τελος της μερας σου εσυ κοιτας αν τρεχει στα 4.1 η στα 6.7 η ποσο παει και ποσο καλος ειναι εκει?? 

Εγω αυτο συγκρινω..αν θες να το παμε αυστηρα γραψε λαθος.

Ειναι ο τριτος ryzen που περναει απο τα χερια μου, καινουργιο αν επαιρνα παλι ryzen θα επαιρνα...αλλα ειναι τραγικο που τους κοντραρει ο 3930Κ και ειναι ακυρο να λεμε οτι ειναι για τα μπαζα επεξεργαστες που αν μη τι αλλο στα απολυτα νουμερα ειναι καλοι

Στο γραφημα που μου δειχνεις γραφει 3500?? αφου πανε 5 οι ιντελ...και οι AMD  4+...θελει και αυτος να αποδειξει οτι του γουσταρει, το ξερουμε ειναι καλοι οι AMD (και οχι δεν το λεω ειρωνικα!)

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Nos20VT said:

Ναι ρε φιλε δικιο εχεις στα ιδια clocks...στο τελος της μερας σου εσυ κοιτας αν τρεχει στα 4.1 η στα 6.7 η ποσο παει και ποσο καλος ειναι εκει?? 

Δεν το λες IPC τότε αλλά STP (Single Thread Perfomance).

2 minutes ago, Nos20VT said:

Στο γραφημα που μου δειχνεις γραφει 3500?? αφου πανε 5 οι ιντελ...και οι AMD  4+...θελει και αυτος να αποδειξει οτι του γουσταρει, το ξερουμε ειναι καλοι οι AMD (και οχι δεν το λεω ειρωνικα!)

Όταν συγκρίνεις IPC βάζεις ίδια clocks, πχ και στα 4Ghz να έτρεχαν όλοι πάλι ίδια ποσοστιαία διαφορά θα είχαν.

Όταν λοιπόν βλέπεις τον Core I7 5960X (Haswell-E) 4ο από το τέλος, μάντεψε πόσο πιο κάτω είναι ο 3930Κ (Sandybridge-E) που είναι πιο παλιός.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν το λες IPC τότε αλλά STP (Single Thread Perfomance).

Όταν συγκρίνεις IPC βάζεις ίδια clocks, πχ και στα 4Ghz να έτρεχαν όλοι πάλι ίδια ποσοστιαία διαφορά θα είχαν.

STP.... εισαι σωστος

Το ρημαδο STP των Ryzen με ξενερωνει λοιπον...ωραια τα 200 ευρω του 3600 αλλα με ξενερωνει..για αυτο 3930Κ μεχρι να βγει κατι που να δεις 20-30% απο οτι κυκλοφορει εκτος και αν δεν παιξει αυτο ξανα...

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, Nos20VT said:

STP.... εισαι σωστος

Το ρημαδο STP των Ryzen με ξενερωνει λοιπον...ωραια τα 200 ευρω του 3600 αλλα με ξενερωνει..για αυτο 3930Κ μεχρι να βγει κατι που να δεις 20-30% απο οτι κυκλοφορει εκτος και αν δεν παιξει αυτο ξανα...

Και στο STP είναι μεγάλη η διαφορά από τον 5960Χ, με τον 3600Χ για παράδειγμα.

• Sad 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Και στο STP είναι μεγάλη η διαφορά από τον 5960Χ, με τον 3600Χ για παράδειγμα.

Για σενα φιλε το ετρεξα τωρα..

2700Χ default 168cb και 3930K 154cb....μου φαινεται κοντα ο 3930Κ καπου 9% χειροτερος

Q4'11 o 3930K , Q3'18 ο 2700Χ

4.5 ο πρωτος με καλες dd3, default ο δευτερος (μην πουμε για το overclock...ξερεις οτι και να τον κανω θα κανω μια τρυπα στο νερο με τις μλκιες της AMD στα offset) με TOP ddr4 και 970 evo plus.

Αν θα με ρωταγες εννοειται πως δεν συμφαιρει να πλησιασεις intel αν δεν εχεις κατι ηδη...αλλα οχι για τα μπαζα...μεγαλες βλακιες εχουν κανει και μου την σπανε και μενα αλλα οχι αχρηστα τα cpu...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Nos20VT said:

Για σενα φιλε το ετρεξα τωρα..

2700Χ default 168cb και 3930K 154cb....μου φαινεται κοντα ο 3930Κ καπου 9% χειροτερος

Q4'11 o 3930K , Q3'18 ο 2700Χ

4.5 ο πρωτος με καλες dd3, default ο δευτερος (μην πουμε για το overclock...ξερεις οτι και να τον κανω θα κανω μια τρυπα στο νερο με τις μλκιες της AMD στα offset) με TOP ddr4 και 970 evo plus.

Αν θα με ρωταγες εννοειται πως δεν συμφαιρει να πλησιασεις intel αν δεν εχεις κατι ηδη...αλλα οχι για τα μπαζα...μεγαλες βλακιες εχουν κανει και μου την σπανε και μενα αλλα οχι αχρηστα τα cpu...

Overclocked ο πρώτος, default o δεύτερος. Καταπληκτική σύγκριση, για βάλε default και τον 1ο που παίζει 3.2Ghz Base Clock/3.8Ghz Max Turbo. 😛

Επιπλέον από ότι  βλέπω στην photo πιο πάνω, βγάζει 180 στο Single Thread ο 2700X, 168 βγάζει ο απλός 2700.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Overclocked ο πρώτος, default o δεύτερος. Καταπληκτική σύγκριση, για βάλε default και τον 1ο που παίζει 3.2Ghz Base Clock/3.8Ghz Max Turbo. 😛

Βαλε εσυ Overclock τον δευτερο που παιζει 4.2 με τα volt να τα τρωει σταθερα

Αφου δεν κανουν o/c καλο οι AMD ρε φιλε και το ξερεις....τοση ωρα νομιζω οτι μιλαμε σοβαρα και μου λες αυτο το επιχειρημα..

Να πω οτι ειχα μετοχες πουθενα να ακουγα κραξιμο...και τα δυο πληρωμενα τα εχω...

Επεξ/σία από Nos20VT
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Nos20VT said:

Βαλε εσυ Overclock τον δευτερο που παιζει 4.2 με τα volt να τα τρωει σταθερα

Αφου δεν κανουν o/c καλο οι AMD ρε φιλε..τοση ωρα νομιζω οτι μιλαμε σοβαρα και μου λες αυτο το επιχειρημα..

Να πω οτι ειχα μετοχες πουθενα να ακουγα κραξιμο...και τα δυο πληρωμενα τα εχω...

Ανέκαθεν στα συγκριτικά συγκρίνεις default VS default, O/C VS O/C. 

Κατά τα άλλα όπως είπα, ακόμα και με default o 2700X βγάζει 180 όπως βλέπουμε στην από πάνω φωτογραφία, 168 βγάζει ο απλός 2700.

Ο 3600Χ βγάζει 204 και σε λίγους μήνες θα δεις ακόμα πιο πάνω τον 4600Χ, όλοι στο ίδιο socket/μητρική. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον εχεις τον 2700Χ γιατι εμενα τοσο μου βγαζει που τον εχω και σου γραφω τωρα..168 και μαλιστα την μια φορα γιατι την δευτερη εβγαλε 166. Τι cpu εχεις??

Οτι να σου πω εχεις μια δικαιολογια...τουλαχιστον εγω παραδεχομαι αν εχω λαθος οπως με το IPC, δεν παει ετσι...ΟΚ ειναι πιο γρηγορος ο AMD αμα αυτο σε κανει χαρουμενο!

Επεξ/σία από Nos20VT
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τον 3700Χ έχω, πριν είχα τον 3770Κ, από 3700 (περίπου) σε 3700 πάω. 😛

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρεξε cinbench...ποσα εχεις single thread...οχι για το φορουμ...για σενα-ποσο κοντα εισαι στο γκουρου.

Τοσα χρονια 1 cpu εχει βγαλει η AMD που εσπερνε και ηταν μπροστα απο τους Pentium D/P4...θυμαμαι τον εβαλα πανω και πραγματικα ειδα διαφορα..Athlon X2 939, τα αλλα ολα αν εξαιρεσουμε το σημερα που ειναι hype...χαλαρα πραγματα.

Αντε καλη συνεχεια.

Επεξ/σία από Nos20VT

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...