Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, morfeas-dsl- είπε

Οταν ειχαν κοψει το HT απο i7 χασανε πολλα ατομα απο αγοραστες. Τωρα μονο Ryzen .

Ρώτα κι εμένα που έμπλεξα με 3000 και στον 3600Χ και στον 3900Χ μπλέ οθόνες από το πουθενά ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Nos20VT είπε

Οταν Intel ή AMD καταφερουν να κανουν αυτο το αλμα που ειχε κανει η intel απο τους p4 στους core2 και απο τους core2 στους 2nd gen corei7 τοτε θα μιλαμε διαφορετικα..

Τοσο καιρο ασχολουμαστε με ψιχουλα οταν μιλαγαμε για βηματα του 30-40%\

Για αυτο λοιπον κραζετε Intel η AMD, η το αναποδο...σιγα που σας τα χαριζουν κιολας...εγω ξερω ο 3930Κ που ειναι απο το 2011 κοντραρει τα σημερινα cpus και αυτο ειναι απαραδεκτο...

3gX4uIr.png

E5x7SII.png

HaKV2EI.png

nYzya7c.png

kcvHh0P.png

;;;;;;;

18 λεπτά πριν, PsaxeAllou είπε

Ρώτα κι εμένα που έμπλεξα με 3000 και στον 3600Χ και στον 3900Χ μπλέ οθόνες από το πουθενά ...

Και πως γνωρίζεις πως οι μπλε οθόνες είναι λόγο του επεξεργαστή ;

Επεξ/σία από Phoenix4
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Phoenix4 είπε

3gX4uIr.png

E5x7SII.png

HaKV2EI.png

nYzya7c.png

kcvHh0P.png

;;;;;;;

Σου πουλάω έναν στα 450 ...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Βαρεθήκαμε πια με τις θερμάστρες της intel στα 5,3Ghz και τα αναμασημένα 14nm. Καλύτερα φρέσκια τεχνολογία από την AMD στα 7nm με δροσερά 5,3Ghz για κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις εφαρμογές. Έμπειρων και άπειρων προγραμματιστών. Παραλληλίσιμου και μη παραλληλίσιμου κώδικα.

Oh wait.

Η αμήχανη στιγμή όταν κοκορεύεσαι τα +5Ghz της Intel που αναγκάζεται να πιάσει για να φτάσει την απόδοση των 4.4Ghz Ryzen και η Intel ακολουθεί την αποτυχημένη τακτική της AMD με τους FX και χαίρεσαι 😆

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Phoenix4 είπε

3gX4uIr.png

E5x7SII.png

HaKV2EI.png

nYzya7c.png

kcvHh0P.png

;;;;;;;

ΥΓ μακάρι να το γνώριζα ...αλλά μόνο με τους intel δεν συνέβαινε αυτό ....

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PsaxeAllou είπε

Σου πουλάω έναν στα 450 ...

Ούτε 150 δεν αξίζει πλέον αφού με τόσα παίρνεις έναν 2700Χ που είναι πιο γρήγορος και καινούργιος με εγγύηση και κουτί

yeEgQQj.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Phoenix4 είπε

Ούτε 150 δεν αξίζει πλέον αφού με τόσα παίρνεις έναν 2700Χ που είναι πιο γρήγορος και καινούργιος με εγγύηση και κουτί

yeEgQQj.png

Πλάκα κάνεις ο 2700Χ είναι πιο γρήγορος και πιο καινούριος από έναν 3900Χ ?? Γιατί 3900Χ εννοούσα ....

Δημοσ.

ΥΓ μακάρι να το γνώριζα ...αλλά μόνο με τους intel δεν συνέβαινε αυτό ....

1500 διαφορετικά πράγματα μπορεί να είναι δεν σημαίνει πως φταίει αναγκαστικά ο επεξεργαστής, 2 μάλιστα. Ποια είναι η ονομασία του σφάλματος της μπλε οθόνης, ποια μητρική έχεις και σε πιο AGESA είναι το BIOS, chipset drivers αν ναι ποια version, είναι ανοιχτό το A-XMP και αν ναι μήπως είναι tight τα clocks κτλπ κτλπ

Πλάκα κάνεις ο 2700Χ είναι πιο γρήγορος και πιο καινούριος από έναν 3900Χ ?? Γιατί 3900Χ εννοούσα ....

Α νόμιζα πως αναφερόσουν στον 3930Κ αφού έκανες quote το benchmark του, είμαι με έναν 2700X και σκέφτομαι προς το καλοκαίρι να πάρω 3rd gen δεν νομίζω να πάρω τώρα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Phoenix4 είπε

1500 διαφορετικά πράγματα μπορεί να είναι δεν σημαίνει πως φταίει αναγκαστικά ο επεξεργαστής, 2 μάλιστα. Ποια είναι η ονομασία του σφάλματος της μπλε οθόνης, ποια μητρική έχεις και σε πιο AGESA είναι το BIOS, chipset drivers αν ναι ποια version, είναι ανοιχτό το A-XMP και αν ναι μήπως είναι tight τα clocks κτλπ κτλπ

Χ570 chipset aorus elite rev 1.0 agesa Πουθενά ....drivers πάντα τεςλευταία version ,bios f11 , XMP δεν έχει να κάνει και stock τα ίδια κάνει , με undervolt στο 1v και auto all cores ΜΟΝΟ μπορεί να παίξει red dead άντε κάνα 2ωρο μετά πόνος ελπίζω να σε κάλυψα ...ο 3600 που είχα πριν από αυτόν δεν με είχε παιδέψει τόσο ήψερα ότι με 1v και Auto all core με μνήμες 3200 14-14-17-18-28 θα δουλέψει αυτός ο 3900Χ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ....

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, PsaxeAllou είπε

Χ570 chipset aorus elite rev 1.0 agesa Πουθενά ....drivers πάντα τεςλευταία version ,bios f11 , XMP δεν έχει να κάνει και stock τα ίδια κάνει , με undervolt στο 1v και auto all cores ΜΟΝΟ μπορεί να παίξει red dead άντε κάνα 2ωρο μετά πόνος ελπίζω να σε κάλυψα ...ο 3600 που είχα πριν από αυτόν δεν με είχε παιδέψει τόσο ήψερα ότι με 1v και Auto all core με μνήμες 3200 14-14-17-18-28 θα δουλέψει αυτός ο 3900Χ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ....

Είσαι με το AGESA 1.0.0.4 AB το οποίο είναι το τελευταίο. Αγόρασα την ίδια μητρική για έναν φίλο της έβαλα το F11 και την συνόδεψα με 3700Χ και G.Skill TridentZ Neo 16GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-16GTZNC)

Επίσης την ίδια ακριβώς μητρική την έχω βάλει πάλι με έναν 3700X και τις G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB) σε ένα γραφείο και πάλι δεν υπάρχει θέμα

Ή έχεις κάπου hardware defect ή κάτι δεν έχεις κάνει σωστά, δεν γίνεται 2 διαφορετικοί επεξεργαστές να βγάζουν πρόβλημα. Επίσης ποιο είναι το σφάλμα της μπλε οθόνης ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Phoenix4 είπε

Είσαι με το AGESA 1.0.0.4 AB το οποίο είναι το τελευταίο. Αγόρασα την ίδια μητρική για έναν φίλο της έβαλα το F11 και την συνόδεψα με 3700Χ και G.Skill TridentZ Neo 16GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-16GTZNC)

Επίσης την ίδια ακριβώς μητρική την έχω βάλει πάλι με έναν 3700X και τις G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB) σε ένα γραφείο και πάλι δεν υπάρχει θέμα

Ή έχεις κάπου hardware defect ή κάτι δεν έχεις κάνει σωστά, δεν γίνεται 2 διαφορετικοί επεξεργαστές να βγάζουν πρόβλημα. Επίσης ποιο είναι το σφάλμα της μπλε οθόνης ;

Το σφάλμα είναι διαφορετικό κάθε φορά ...τώρα το χω με κάτι corsair lpx 3000cl15 και περιμένω κάτι gskill neo 3800cl14 από Τετάρτη από βάσιμες υποψίες που έχω παίζει να φταίει το τροφοδοτικό το οποίο και είναι 650 και είναι γεμάτο κυριολεκτικά 3900Χ+2080S +5sata +2 molex +m.2 .....Μάλλον θέλει όντως 850+ αλλά στο 2ο rig έχω 4gpu κι έναν 7400 ΚΑΙ δεν κρασσάρει ΠΟΤΕ

Επεξ/σία από PsaxeAllou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PsaxeAllou είπε

Το σφάλμα είναι διαφορετικό κάθε φορά ...τώρα το χω με κάτι corsair lpx 3000cl15 και περιμένω κάτι gskill neo 3800cl14 από Τετάρτη από βάσιμες υποψίες που έχω παίζει να φταίει το τροφοδοτικό το οποίο και είναι 650 και είναι γεμάτο κυριολεκτικά 3900Χ+2080S +5sata +2 molex +m.2 .....Μάλλον θέλει όντως 850+ αλλά στο 2ο rig έχω 4gpu κι έναν 7400 ΚΑΙ δεν κρασσάρει ΠΟΤΕ

Το βέλτιστο δυνατό σε θέμα τιμής και απόδοσης είναι στα 3600 όχι 3800 όπως προτείνει και η ίδια η AMD

intro3.jpg

Μετά το Infinity Fabric τρέχει σε 2:1 mode που είναι πολύ πιο αργό, οι neo σαν σειρά πρέπει να είναι αρκετά καλές τις έχω βάλει σε 3 άτομα και είναι πένα.

Αυτό πιστεύω και εγώ, δεν γίνεται να είναι ο επεξεργαστής κάτι δεν πάει καλά. Στις GPU ναι μπορώ να κατηγορήσω την AMD αρκετά ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι clown fiesta αλλά στους CPU πέρα από ότι έχουν διορθώσει αρκετά προβλήματα που είχαν πριν από 2 χρόνια (στις αρχές των Ryzen) δεν είχαν και τόσα πολλά όσο στις GPU + ότι δεν είχαν τραγικά προβλήματα όπως αυτό που περιέγραψες.

650Watt είναι ήδη αρκετά καλά αλλά μετράει και τι efficiency είναι (gold, plat κτλπ) τι μάρκα είναι ίσως είναι προβληματικό και απλά επειδής τώρα τραβάει ένα ζόρι βγάζει τα προβλήματα κτλπ.

Γενικά προτείνω Seasonic και την νέα σειρά που έχουν βγάλει τώρα την GX, είναι VFM.

Επεξ/σία από Phoenix4
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πιστεύω ότι αν ήθελε troubleshooting θα είχε ανοίξει topic στη σωστή κατηγορία του forum και πως δεν θα είχε βάλει αγγελία mobo+cpu. 😛

• Like 3
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...