Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας  και απο εμενα ,

Εχω το εξης ερωτημα αν υπαρχει καποια βοηθεια απο το forum , 

Έχω 2 διαφορετικά Vlan 1ο ( Wired 1.1) & 2o (Wireless 2.1) .

Στο δικτυο 1.1 εχω ενα εκτυπωτη , και θελω απο το δικτυο 2.2 να μπορω και απο εκει να εκτυπώνω , πως μπορω να το κανω αυτο ; 

Ευχαριστω εκ των προτερων ,

Δημοσ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επικοινωνία δύο διαφορετικών Vlan εινείναι αι η ύπαρξη ενός Router. 

Από κει και πέρα, παραμετροποίεις κατάλληλα το ρούτερ ώστε να επιτρέπει την κίνηση από το ένα Vlan το άλλο

Δημοσ.
Στις 28/2/2020 στις 5:16 ΜΜ, Ledis είπε

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επικοινωνία δύο διαφορετικών Vlan εινείναι αι η ύπαρξη ενός Router. 

Από κει και πέρα, παραμετροποίεις κατάλληλα το ρούτερ ώστε να επιτρέπει την κίνηση από το ένα Vlan το άλλο

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση ,

Εχω ενα Switch TP-Link που εχει ριχνω 3 γραμες (2.1/3.1/4.1) ο εκτυπωτής είναι συνδεδεμένος σε δικτυο (1.1) και το Wifi σε δικτυο (10.1) .

Δεν κατάλαβα τι ακριβός να κάνω 

Δημοσ.

Όταν λες γραμμές, εννοείς 3 διαφορετικά Routers? 

To Switch ειναι Management? Αν ναι, έχει δυνατότητες Layer3? 

Περιέγραψε μου λίγο πιο λεπτομερώς το configuration για να μπορέσω να έχω καλύτερη εικόνα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Ledis είπε

Όταν λες γραμμές, εννοείς 3 διαφορετικά Routers? 

To Switch ειναι Management? Αν ναι, έχει δυνατότητες Layer3? 

Περιέγραψε μου λίγο πιο λεπτομερώς το configuration για να μπορέσω να έχω καλύτερη εικόνα. 

To Switch ειναι το TL-R470T+ v4.0  .

Ναι εχω 3 Router συνδεδεμένα σε αυτό το switch και βγάζω μια γραμμή την 1.1  , το wifi το παιρνω απο εκει αλλα εχω βγαλει την 10.1.

Το configuration ειναι κάπως απλό , εχω σύνδεση της 3 γραμμές για καλύτερη συνολική  ταχύτητα , απο εκει και περα πανω στο switch εχω συνδεση ολες τις συσκευες για ενα κοινω δικτυο , μεσα σε αυτο εχω και τον εκτυπωτη , δοκιμασα να επικοινωνει ο εκτυπωτης και στα δυο δικτυα  , αλλα δεν το υποστηριζει το συγκεκριμενο xeror 

Επεξ/σία από Nikos55x
Συμπλήρωση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Nikos55x είπε

Αν δεν θελεις να βοηθησεις , μπορεις να αποχωρησεις 'φιλε΄' .

Τεκμηριωσε την απαντηση σου αφου εισαι αρνητικος αν θελεις.

Γιατί τη δουλειά που πιστεύεις οτι έχεις κάνει με το TP Link, γίνεται απο συγκεκριμένα multi-wan Routers, i.e. bonding.
Και δεν υλοποιείται απλώς συνδέοντας 4 router σε 4 interface ενός switch του 50άρικου ελπίζοντας στο 5ο intf να πάρεις 4x24.

Γίνε πιο συγκεκριμένος με τη τοπολογία του δικτύου σου, και εξήγησε λίγο πως έχεις σπάσει τα VLAN, και γενικά σε τι κατάσταση είσαι.

Ένα σχέδιο θα βοηθούσε.

Υ.Γ. Το switch που έχεις κάνει load balance.

Επεξ/σία από donblunts
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, donblunts είπε

Ναι έχει 3 router συνδεδεμένα στο switch και βγάζει μια γραμμή την 1.1, το wifi το παίρνει απο εκεί αλλα έχει βγάλει την 10.1

Τι δεν καταλαβαίνεις ρε @Ledis ????????????????????????????????? 😭

Στο 1ο Post  ο Nikos55x αναφέρεται σε VLAN, στο και στο 2ο ότι έχει ένα Switch που έχει βάλει 3 γραμμές. 

Τελικά όμως έχει ένα Router με λειτουργία Load Balance 

Οπότε το  πραγματικό Config δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που περιγράφεται στα 2 πρώτα post. 

Αν εσύ το κατάλαβες, τότε έχεις κληρονομικό χάρισμα. 

16 ώρες πριν, Nikos55x είπε

Για πιο λογο δεν το πετυχαίνω ; εχω συνολική ταχύτητα και από τις 3 γραμμές (24*3) .

Στο δια ταύτα,  Nikos55x  έχεις ένα Router (Και όχι Switch) με λειτουργία .

Το Load Balance κάνει κατανομή της κίνησης από το/α εσωτερικά σου δίκτυα προς το Internet στις 3 διαθέσιμες γραμμές που έχεις βάση κάποιας αρχής (εξαρτατε απο την υλοποιησης κάθε κατασκευαστή). https://en.wikipedia.org/wiki/Load_balancing_(computing)

Για να το καταλάβεις καλύτερα, αναφέρω το παρακάτω  παράδειγμα Load Balance

Όταν εσύ από ένα H/Y κάνεις μία σύνδεση, θα χρησιμοποιησει 1 μόνο από τις γραμμές που έχεις. Ο επόμενος Η/Υ που θα ξεκινήσεις μια σύνδεση, θα χρησιμοποιήσει την επόμενη γραμμή και και ούτω καθεξής. Όρα ποτέ 1 και μόνο Η/Υ (Η μια μεμονωμένη σύνδεση) δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το  24*3, γιατί στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί μια και μόνο γραμμή.
Αν δεις όμως την μεγάλη εικόνα, η συνολική ταχύτητα του Internet για το σύνολο του δικτύου σου θα είναι  24*3 (ΠΧ 1ος Η/Υ 24Mbps από την 1η γραμμή, 2ος Η/Υ 24Mbps από την 2η γραμμή και 3ος Η/Υ 24Mbps από την 3η γραμμή, ).

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεις 24*3 σε ένα stream.

Αυτό είχες στο μυαλό σου, ονομάζεται Bonding. Για να επιτυχείς Bonding, απαιτείται να χρησιμοποιησεις κάποιο από τα διαθέσιμα πρωτοκολλά . όχι μόνο από την μεριά σου, αλλά και απο την μεριά του παρόχου. 

Οι πάροχοι δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. 

Αν πραγματικά χρειάζεσαι Bonding, υπάρχουν εταιρίες που το προσφέρουν ως υπηρεσία (Μηνιαία χρέωση), αλλά το κόστος ειναι αρκετά υψηλό.

Επεξ/σία από Ledis
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Ledis είπε

Στο 1ο Post  ο Nikos55x αναφέρεται σε VLAN, στο και στο 2ο ότι έχει ένα Switch που έχει βάλει 3 γραμμές. 

Τελικά όμως έχει ένα Router με λειτουργία Load Balance 

Οπότε το  πραγματικό Config δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που περιγράφεται στα 2 πρώτα post. 

Αν εσύ το κατάλαβες, τότε έχεις κληρονομικό χάρισμα. 

Στο δια ταύτα,  Nikos55x  έχεις ένα Router (Και όχι Switch) με λειτουργία .

Το Load Balance κάνει κατανομή της κίνησης από το/α εσωτερικά σου δίκτυα προς το Internet στις 3 διαθέσιμες γραμμές που έχεις βάση κάποιας αρχής (εξαρτατε απο την υλοποιησης κάθε κατασκευαστή). https://en.wikipedia.org/wiki/Load_balancing_(computing)

Για να το καταλάβεις καλύτερα, αναφέρω το παρακάτω  παράδειγμα Load Balance

Όταν εσύ από ένα H/Y κάνεις μία σύνδεση, θα χρησιμοποιησει 1 μόνο από τις γραμμές που έχεις. Ο επόμενος Η/Υ που θα ξεκινήσεις μια σύνδεση, θα χρησιμοποιήσει την επόμενη γραμμή και και ούτω καθεξής. Όρα ποτέ 1 και μόνο Η/Υ (Η μια μεμονωμένη σύνδεση) δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το  24*3, γιατί στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί μια και μόνο γραμμή.
Αν δεις όμως την μεγάλη εικόνα, η συνολική ταχύτητα του Internet για το σύνολο του δικτύου σου θα είναι  24*3 (ΠΧ 1ος Η/Υ 24Mbps από την 1η γραμμή, 2ος Η/Υ 24Mbps από την 2η γραμμή και 3ος Η/Υ 24Mbps από την 3η γραμμή, ).

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεις 24*3 σε ένα stream.

Αυτό είχες στο μυαλό σου, ονομάζεται Bonding. Για να επιτυχείς Bonding, απαιτείται να χρησιμοποιησεις κάποιο από τα διαθέσιμα πρωτοκολλά . όχι μόνο από την μεριά σου, αλλά και απο την μεριά του παρόχου. 

Οι πάροχοι δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. 

Αν πραγματικά χρειάζεσαι Bonding, υπάρχουν εταιρίες που το προσφέρουν ως υπηρεσία (Μηνιαία χρέωση), αλλά το κόστος ειναι αρκετά υψηλό.

Καταρχάς θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την αναλυτική σου απάντηση ,

Την υποδομή του δικτύου δεν την έχω δημιουργήσει εγώ προσωπικά , αυτό που υπήρχε πριν ήταν 3 γραμμές , οι οποίες μια ήταν οι εξής ( 1η Lan Δίκτυο - 2η WiFi  - 3η Ανενεργή ) .

Κύριος μου στόχος ήταν με βάσει τα δικά σου λεγόμενα, που ισχύουν ότι θέλω να ενοποιήσω τις 3 γραμμές σε μια  και όλοι οι υπολογιστές   να εκμεταλλεύονται όλη την ταχύτητα και απο τις 3 γραμμές  , αυτό που λειτουργεί τώρα είναι αυτό που λες , έχω κάνει Load Balance με το συγκεκριμένο  Router και έχω συνδέσει μέσω ένους  παθητικού switch όλες τις γραμμές , σε αυτό το Switch έχω συνδέσει και ένα TP-Link  Deco για το Wifi το οποίο έχει IP (10.1).

Αυτό που θέλω να υλοποιήσω λοιπόν είναι να δημιουργήσω μια επικοινωνία στο το Router 1 ( 1.1 )  με το Wifi (10.1).

23 ώρες πριν, donblunts είπε

Γιατί τη δουλειά που πιστεύεις οτι έχεις κάνει με το TP Link, γίνεται απο συγκεκριμένα multi-wan Routers, i.e. bonding.
Και δεν υλοποιείται απλώς συνδέοντας 4 router σε 4 interface ενός switch του 50άρικου ελπίζοντας στο 5ο intf να πάρεις 4x24.

Γίνε πιο συγκεκριμένος με τη τοπολογία του δικτύου σου, και εξήγησε λίγο πως έχεις σπάσει τα VLAN, και γενικά σε τι κατάσταση είσαι.

Ένα σχέδιο θα βοηθούσε.

Υ.Γ. Το switch που έχεις κάνει load balance.

Σε ευχαριστω για την βοηθεια σου ,

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο , αυτο υπάρχει τώρα είναι το εξής αν μπορει να σε βοηθησει

https://imgur.com/YADN3tI

Δημοσ.
Στις 6/3/2020 στις 7:07 ΜΜ, physvlog είπε

Το ευκολο που μπορεις να κανεις ειναι ενα routing απο και προς τα 2 subnet που θες.

Εννοεις να συνδεσω μεταξυ τους τα 2 δικτυα μεσω UTP ;

• 2 μήνες μετά...
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 11/5/2020 στις 12:07 ΜΜ, Nikos55x είπε

Κανενα help ρε παιδια ; ξερει κανεις κανενα tutorial να δω ?

Η δικτύωση είναι μεγάλο κεφάλαιο. Πραγματικά τεράστιο. Ξεκινά να διαβάζεις για κάποια πιστοποίηση cisco. Το ccna καλύπτει πολλά πράγματα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπερα κ απο εμενα

εχω μια ερωτηση σε σχεση 2 διαφορετικων lan

εχω ενα modem/router της Nova h168n (main router) με network 192.168.2.0 και πανω σε αυτο εχω συνδεση σε θυρα lan1 το router tenda ac10u στην wan του θυρα με network 192.168.1.0

και τωρα ενω μπορω να κανω ping απο το 192.168.2.0 στο 192.168.1.0 δεν γινεται με την καμια το αναποδο! (απανταει η wan Ip του nova)

δοκιμασα να κανω static route στο nova royter να βλεπει το αλλο δυκτιο αλλα ματαια...

μπορει καποιος να με βοηθησει??

ευχαριστω πολυ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...