Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικα να πω πως ισως ειμαι υπερβολικος. Σε σπιτι που δεν εχω κάτι μέσα έχω τάση στη μια φαση 230V περιπου και στις αλλες δυο απο 180 εως 215. Φυσικα αν βαλω εστω ενα αεροθερμο χωρις τιποτα αλλο μερικες φτηνες λαμπες led αρχιζουν να τα παιζουν. Γενικα οι φτηνες λαμπες μπορει να σβησουν τελείως. Οι phillips απλα φωτιζουν ελαχιστα ισα που βλεπεις. 

Βεβαια μπορει στη μια φαση τωρα να ειναι οκ αλλα αλλες φορες ειχα θεμα σε αυτη τη φαση. Γενικα ομως μπορει να γινει βυθιση ξαφνικα.. εκει που ολα ειναι καλα βλεπεις να χαμηλωνει η ενταση. Εχω φερει 2 αδειουχους ηλεκτρολογους αλλα δεν ειχαν βρει κατι. Η δεδδηε απλα μου έκλεισε τη βλαβη χωρις να κανει κατι. Δηλαδη μου ειπαν θα σε παρουμε το σαββατο να ερθουμε και απλα δεν πηραν και εκλεισαν τη βλαδη ως διορθωμενη. Καμια ιδεα τι μπορω να κανω;

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.

Δεν εισαι υπερβολικος. 

Εχω σε μονοφασικο το ιδιο θεμα και εγω.

Μεσημερι και απόγευμα πεφτει η ταση μεχρι και 190 ενω πριν κανα διμηνο ειχα δει και 160 volt στη πριζα!!

Πηρα στη δεδδηε ,ηρθαν ειδαν οτι όντως ηταν θεμα του δικτυου και οχι του σπιτιου,μετρησα και εγω με το πολύμετρο και οτι ταση ειχε η πρίζα ,ειχε και το ρολοι. 

Ειπαν θα κοιταζαν τον υποσταθμο και εαν δε βρισκαν κατι θα ερχοντουσαν για να δουν τη γραμμη. 

Πηρα τηλ μετα απο μια βδομαδα και την ειχαν βαλει διορθωμενη, φυσικα με το πρόβλημα να υπαρχει. 

Μου ειπαν θα περασουν να βαλουν καταγραφικο πριν μια βδομαδα και ακομα περιμένω. 

Θα ενοχλησω και τον παροχο μου για να τους πιεσει καθως φοβαμαι για τις ηλεκτρικες συσκευες. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dantε είπε

Θα ενοχλησω και τον παροχο μου για να τους πιεσει καθως φοβαμαι για τις ηλεκτρικες συσκευες. 

Δεν εχει καμμια σχεση ο παροχος με την λειτουργια του δικτυου.Τζαμπα θα τον παρεις τηλεφωνο.

Δημοσ.

To εχω γραψει και σε άλλο θέμα. Πιθανότατα αυτό είναι θεμα στον ουδετερο. Αρχικη λύση είναι (ή εστω ήταν στις καλές εποχές) η αλλαγη καλωδίου απο την κολώνα στο ρολοι σου και κατα 95% διορθώνεται το θέμα... πριν 1-1,5 χρόνο εμαθα οτι εχουν ελλείψεις σε (συγκεκριμένα) καλώδια και κάνουν ότι μπορουν για να το αποφύγουν!!

Δημοσ.

ο δεδδηε είναι υποχρεωμένος να παρέχει ενέργεια με συγκεκριμένη ποιότητα, αν οι ηλεκτρολόγοι που ήρθαν και μέτρησαν την εγκατάσταση δεν βρήκαν κάτι εσωτερικά αλλά πρόβλημα στην είσοδο της ισχύος τότε είναι θέμα του δεδδηε που πρέπει να το λύσει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

To εχω γραψει και σε άλλο θέμα. Πιθανότατα αυτό είναι θεμα στον ουδετερο. Αρχικη λύση είναι (ή εστω ήταν στις καλές εποχές) η αλλαγη καλωδίου απο την κολώνα στο ρολοι σου και κατα 95% διορθώνεται το θέμα... πριν 1-1,5 χρόνο εμαθα οτι εχουν ελλείψεις σε (συγκεκριμένα) καλώδια και κάνουν ότι μπορουν για να το αποφύγουν!!

Για ποιον από τους 2 λες;

Η και τους 2; :P

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν εχει καμμια σχεση ο παροχος με την λειτουργια του δικτυου.Τζαμπα θα τον παρεις τηλεφωνο.

Το ξερω αλλα λεω μπας και. 

Εχω μιλήσει με δεδδηε ποσες φορες. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Dantε είπε

Για ποιον από τους 2 λες;

Η και τους 2; :P

Το ξερω αλλα λεω μπας και. 

και τους 2.

Αυτο που μου κανει εντυπωση ομως ειναι ότι ο ένας λεει οτι στις 2 φασεις εχει πεσμενη ταση ενω στην 3η ειναι οκ. ΑΝ θυμαμαι καλα ενας ουδετερος γυρναει για όλες τις φασεις - και αυτό μου κανει λιγο εντυπωση εκει και διατηρω τις επιφυλαξεις μου στο αν φταίει ο ουδετερος....

διαβαστε σχετικα και εδω μια σχετικη "ιστορια"

https://electricalnews.gr/texnika-arthra/ilektrikes-egkatastaseis/ilektrologikes-egkatastaseis/item/804-oudeteros-agogos

εφόσον ελεγξε ηλεκτρολόγος το εσωτερικο δικτυο και δεν υπαρχει θεμα και ερχεται η ιδια ταση πριν τις ασφαλειες στο ρολοι τοτε ειναι θεμα του δεδδηε...!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Υπαρχουν και γραπτα με αριθμο πρωτοκολλου.

Επισης email σε ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΕ.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

και τους 2.

Αυτο που μου κανει εντυπωση ομως ειναι ότι ο ένας λεει οτι στις 2 φασεις εχει πεσμενη ταση ενω στην 3η ειναι οκ. ΑΝ θυμαμαι καλα ενας ουδετερος γυρναει για όλες τις φασεις - και αυτό μου κανει λιγο εντυπωση εκει και διατηρω τις επιφυλαξεις μου στο αν φταίει ο ουδετερος....

διαβαστε σχετικα και εδω μια σχετικη "ιστορια"

https://electricalnews.gr/texnika-arthra/ilektrikes-egkatastaseis/ilektrologikes-egkatastaseis/item/804-oudeteros-agogos

εφόσον ελεγξε ηλεκτρολόγος το εσωτερικο δικτυο και δεν υπαρχει θεμα και ερχεται η ιδια ταση πριν τις ασφαλειες στο ρολοι τοτε ειναι θεμα του δεδδηε...!

Σε μενα μετρησαν και του δεδδηε κάτω στο ρολοι και ειπαν οτι όντως ειναι θεμα δικτυου. 

Ειναι υπογειο κιόλας. 

Και μετρησα και εγω οσο ειχαν αφησει ξεσφραγισμενο το ρολοι και οτι εδινε η πρίζα,εδινε και κατω. 

Φαση-ουδετερος η φαση-γειωση,τα ιδια χαλια ηταν. 

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Υπαρχουν και γραπτα με αριθμο πρωτοκολλου.

Επισης email σε ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΕ.

Θα τους ξαναπαρω και θα κινηθω ετσι σιγα σιγα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...