Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, chris_g92 είπε Αν το έχει κανείς να μου δώσει τα φώτα του. Μπορώ με ένα ρασμπερακι να κάνω τους δίσκους μου (external και ένα docking) δικτυακούς σε τοπικό επίπεδο με νοιάζει και όχι online. Ναι βέβαια μπορείς . Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να στήσεις ένα samba share η nfs export ανάλογα με τα λειτουργικά συστήματα που έχεις στο σπίτι. Αν δεν σε ενδιαφέρει να το κάνεις μόνος σου η δεν έχεις γνώσεις μπορείς να κατεβάζεις την διανομή OMV και να ρυθμίσεις τα παραπάνω αυτόματα από ένα web interface.
mrkra Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, mezzanine είπε Πρώτη φορά ακούω ρπι να παίρνει φωτιά 56 λεπτά πριν, htaccess είπε Τώρα πάει...κάηκε.. Πες μας όμως να μάθουμε, τι (φορτίο) πέρασες μέσα από τα GPIO pins ? Εύλογες οι απορίες σας. Δεν είχε κάτι συνδεδεμένο πάνω στο GPIO όταν μου συνέβη ουτε εκανα τίποτα εκτος πλαισίων. Άρπαξε φωτιά στην κάρτα μνήμης βασικά στο slot gia sd card. Θα μπορούσε κάτω απο άλλες συνθήκες όπου έλειπα να μου καεί το σπίτι. Τοτε που μου συνεβη το εψαξα στο ιντερνετ. Υπάρχουν αλλες μια δυο μαρτυρίες με το ίδιο συμβάν. Σαν αυτή εδώ https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=5464 1
Dinos_12345 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, KilliK είπε αν το θες αποκλειστικα για media player, βαζεις το LibreELEC LibreELEC και Kodi και όταν αξιωθώ να τελειώσω το project με τους libretro shaders με OpenGL-ES, θα μπορεί να γίνει και retro game player με retro feeling
absoluteblade Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Δεν μπορώ να περάσω μια android υλοποίηση και να το έχω καθαρά σαν media player ή σαν κάνα home pc αλλά κυρίως για media player. Π.χ. το raspbian που διαβάζω είναι η πιο δημοφιλές υλοποίηση του δεν λέει για media player? Πάρε xiaomi mi box s , με 49 ευρώ και έχεις 4k fluid και σε μόνιτορ 1080p σου παίζει τα youtube videos σε 4k, κάνει downsampling δηλαδή και η εικόνα είναι απίστευτη και φυσικά μετατρέπει τις 4k hdr ταινίες σε sdr για να τις δεις ή σε 1080 p μονιτορ με εικόνα χαρτί, ή σε 4k παλιότερη tv που μπορεί να μην Υποστηρίζει hdr ! 2 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Δεν μπορώ να περάσω μια android υλοποίηση και να το έχω καθαρά σαν media player ή σαν κάνα home pc αλλά κυρίως για media player. Π.χ. το raspbian που διαβάζω είναι η πιο δημοφιλές υλοποίηση του δεν λέει για media player? 2 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Δεν μπορώ να περάσω μια android υλοποίηση και να το έχω καθαρά σαν media player ή σαν κάνα home pc αλλά κυρίως για media player. Π.χ. το raspbian που διαβάζω είναι η πιο δημοφιλές υλοποίηση του δεν λέει για medi Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από absoluteblade 1
KilliK Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Αναφορά σε κείμενο Πάρε xiaomi mi box s , με 49 ευρώ και έχεις 4k fluid και σε μόνιτορ 1080p σου παίζει τα youtube videos σε 4k, κάνει downsampling δηλαδή και η εικόνα είναι απίστευτη και φυσικά μετατρέπει τις 4k hdr ταινίες σε sdr για να τις δεις ή σε 1080 p μονιτορ με εικόνα χαρτί, ή σε 4k παλιότερη tv που μπορεί να μην Υποστηρίζει hdr ! ισχυει, πηρε προσφατα φιλος και παιζει ταινιες με αυτο και τρεχει και τις εφαρμογες του play store. το raspberry θα παιξει ανετα 1080p ταινιες, αλλα για 4K το xiaomi mi box ειναι καλυτερη λυση, λογω δυνατοτερου hardware. 1
gakost Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Για όποιον θέλει να ασχοληθεί το pi hole τα σπάει. Το βάζεις και ξεχνάς τις διαφημίσεις παντού στο εσωτερικό δίκτυο. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί παίζει και εξωτερικά. https://pi-hole.net/ Μόνο οι διαφημίσεις βίντεο του YouTube περνάνε και δεν έχω βρει αξιόπιστο τρόπο να τις κόψω. Αλλο πλεονεκτημα αυτής της λύσης είναι ότι δεν βάζεις plug in και τα site που καταλαβαίνουμε ad blocker δουλεύουμε κανονικά. Τι έχω κανένα εξάμηνο και παραπάνω και η διαφορά στο κινητό ειδικά είναι απίστευτη πόσο διαφορετικά είναι τα site από το 4g. Επομενο project να το κανω να δουλέψει και εκτός. 2
george1551 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, gakost είπε Για όποιον θέλει να ασχοληθεί το pi hole τα σπάει. Το βάζεις και ξεχνάς τις διαφημίσεις παντού στο εσωτερικό δίκτυο. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί παίζει και εξωτερικά. https://pi-hole.net/ Μόνο οι διαφημίσεις βίντεο του YouTube περνάνε και δεν έχω βρει αξιόπιστο τρόπο να τις κόψω. Αλλο πλεονεκτημα αυτής της λύσης είναι ότι δεν βάζεις plug in και τα site που καταλαβαίνουμε ad blocker δουλεύουμε κανονικά. Τι έχω κανένα εξάμηνο και παραπάνω και η διαφορά στο κινητό ειδικά είναι απίστευτη πόσο διαφορετικά είναι τα site από το 4g. Επομενο project να το κανω να δουλέψει και εκτός. ublock origin κόβει τα πάντα και ότι δεν , του το ορίζεις 1
ELMastas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Το καλύτερο hardware,για ορισμένα πράγματα όπως το φτιάξεις "αυτοσχέδιες" παιχνιδομηχανές η νορμάλο media center (αρκεί να μην περιμένετε 4Κ όπως ρωτήθηκε πιο πάνω..) και να τρέχει ενα σωρό παιχνίδια,τα πιο παλιά η "πλέον" και κάπως νεότερα ακόμη και 3D,απο διάφορα Coin up/κονσόλες και άλλα πολλά Υπάρχουν ένα σωρό Kit που μπορεί να παραγείλεις απο το διαδίκτυο η να βρείς και έτοιμα αν δεν το χεις, με την συναρμολόγηση.. 🕹️
htaccess Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mrkra είπε Εύλογες οι απορίες σας. Δεν είχε κάτι συνδεδεμένο πάνω στο GPIO όταν μου συνέβη ουτε εκανα τίποτα εκτος πλαισίων. Άρπαξε φωτιά στην κάρτα μνήμης βασικά στο slot gia sd card. Θα μπορούσε κάτω απο άλλες συνθήκες όπου έλειπα να μου καεί το σπίτι. Τοτε που μου συνεβη το εψαξα στο ιντερνετ. Υπάρχουν αλλες μια δυο μαρτυρίες με το ίδιο συμβάν. Σαν αυτή εδώ https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=5464 Να σου πω την αλήθεια, επειδή έκανες μία "σύγκριση" με plc (programmable logic controller) υπέθεσα (να μην σου πω έβαζα και στοίχημα) ότι χρησιμοποίησες τα pins σε κάποιο project αυτοματισμού. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από htaccess
emmsok Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, chris_g92 είπε Αν το έχει κανείς να μου δώσει τα φώτα του. Μπορώ με ένα ρασμπερακι να κάνω τους δίσκους μου (external και ένα docking) δικτυακούς σε τοπικό επίπεδο με νοιάζει και όχι online. Αυτη τη στιγμή το δικο μου ρασμπερι 3 τρεχει samba διαχειριζεται 4 δισκους τρεχει τρασμισιον και παιζει media ταυτόχρονα ολα αυτα με ενα osmc αλλα 1080 μη τρελαθουμε. 50 λεπτά πριν, gakost είπε Για όποιον θέλει να ασχοληθεί το pi hole τα σπάει. Το βάζεις και ξεχνάς τις διαφημίσεις παντού στο εσωτερικό δίκτυο. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί παίζει και εξωτερικά. https://pi-hole.net/ Μόνο οι διαφημίσεις βίντεο του YouTube περνάνε και δεν έχω βρει αξιόπιστο τρόπο να τις κόψω. Αλλο πλεονεκτημα αυτής της λύσης είναι ότι δεν βάζεις plug in και τα site που καταλαβαίνουμε ad blocker δουλεύουμε κανονικά. Τι έχω κανένα εξάμηνο και παραπάνω και η διαφορά στο κινητό ειδικά είναι απίστευτη πόσο διαφορετικά είναι τα site από το 4g. Επομενο project να το κανω να δουλέψει και εκτός. Πως δουλεύει ; Περνας ολο το traffic απο το rpi ; Μονο για wifi η για lan please πες δυο λογια . σορυ για το offtopic Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από emmsok 1
Aprile Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Προσωπικά περιμένω την επόμενη έκδοση του που ίσως λύσει το πρόβλημα υπερθέρμανσης του επεξεργαστή του. Παίζει με ψύκτρες επεξεργαστή αλλά τότε δεν θα μπορείς να του βάλεις hat card. Και σε audio χρήση που δεν υπάρχει ανάγκη τόσο ισχυρού επεξεργαστή πάλι βγήκε προβληματικό το pi 4.
TopicStrarter Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 το raspberry pi 4 model B 1GB βγαίνει στα 35$ 5 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Και μπορείς να το κάνεις ένα αξιοπρεπές media player ακόμα και για 4k bluray υλικό 4 ώρες πριν, KilliK είπε για 4k bluray, οχι θα εχεις θεμα, καλυτερα να παρεις ενα android tv box για αυτη την δουλεια. Τι εννοείς θα έχει θέμα; μπορεί να παίξει 4Κ@60hz κανονικά, το hardware που έχει υποστηρίζει HEVC, H.265 and H.264 και MPEG-2 μέσω software αλλά έχει αρκετά δυνατή CPU ακόμη και για αυτό. 4 ώρες πριν, stefanos_th είπε καλα αυτη η τιμη ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να φτασει ελλαδα . 35$ είναι η 1GB έκδοση η 2GB είναι στα 55 ή κάπου εκει στην ελλάδα το κατάστημα που προτείνει η ίδια η raspberry το δίνει(2gb) στα 40 ευρώ.
hoannis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) .................... Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από hoannis
TopicStrarter Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, georgepppo είπε προσωπικά πήρα ένα refushbish PC με 50 ευρώ για το σαλόνι και ένα ασύρματο πληκτρολογιάκι με αφή για πλοήγηση και καθάρισα αλλά δεν του βάζω 4k , 1080p πάντως παίζει μια χαρά. το raspberry pi θα καίει αρκετά λιγότερο ρεύμα, θα πιάσει πολύ λιγότερο χώρο, θα κάνει λιγότερο θόρυβο (μιας υποθέτω το PC των 50 ευρώ θα έχει τουλάχιστον 2 ανεμιστήρες CPU και ένα για το κουτί) Ά και παίζει και 4κ επίσης έχει USB 3, Bluetooth 2,4 και 5GHz wifi και gigabit Ethernet (που φαντάζομαι το PC των 50 ευρώ δεν έχει και ειναι πολύ χρήσημο για να μεταφέρεις αρχεία να στέλνεις ήχο σε ασύρματα ακουστικά/ηχεία κτλ) και το κόστος του ειναι 40 ευρώ στην Ελλάδα. (η πλακέτα για κάποια θήκη κτλ πες +10) Άρα μάλλον δεν καθάρισες αλλά έκανες κακή αγορά.. 3
hoannis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε το raspberry pi 4 model B 1GB βγαίνει στα 35$ Τι εννοείς θα έχει θέμα; μπορεί να παίξει 4Κ@60hz κανονικά, το hardware που έχει υποστηρίζει HEVC, H.265 and H.264 και MPEG-2 μέσω software αλλά έχει αρκετά δυνατή CPU ακόμη και για αυτό. 35$ είναι η 1GB έκδοση η 2GB είναι στα 55 ή κάπου εκει στην ελλάδα το κατάστημα που προτείνει η ίδια η raspberry το δίνει(2gb) στα 40 ευρώ. Στο τρίτο ποστ αναφέρει ο συμφορουμίτης ότι έχει 40€ και δίνει το παρακάτω λινκ. https://nettop.gr/index.php/raspberry-pi/kit-plaketes/raspberry-pi-4-model-b-2gb.html Δεν ειναι αυτό το μοντέλο? Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από hoannis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα