Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nickmanak είπε

Αυτη η κατασταση περιορισμου θα διαρκεσει ως 2 Μαιου κατα τη γνωμη μου και θα πτωχευσει οικονομικα πολυ κοσμο. Θα καταστραφουν ζωες και επιχειρησεις και θα γινει πισωγυρισμα στην οικονομια πανω στη στιγμη που περιμεναμε να βγουμε εστω αχνά, απο το βαλτο της 10ετους κρισης. Ολο αυτο επειδη καποιοι ασιατες τρωνε φιδια για κολατσιό!

5e72c93ec485400a750ae472?width=2200&form

• Like 3
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, logistoulis είπε

όσο πίσω και να την πάει το θέμα είναι τι ψυχολογία θα υπάρχει μετά από αυτό

άντε και μας βγάζουν αύριο έξω μόνο εδώ στην ελλάδα.. τι να το κάνουμε και πόσο να κρατήσει όταν οι άλλοι γύρω μας είναι φοβισμένοι και απαισιοδόξοι

το θέμα είναι να υπάρξει μια γενικότερη ψυχολογία ότι έχει νικηθεί η κατάσταση (εφόσον βέβαια δικαιολογείται και από πραγματικά γεγονότα όπως κάποιου τύπου θεραπεία) και το πράγμα θα φτιάξει (και ίσως πιο σύντομα από ότι θα περιμέναμε)

μετά παίζει φουλ μοιρολατρία και διατήρηση αυτής τη κατάσταση και συνέπειες που δεν θέλω να μαντέψω (αλλαγές σε οικονομικά μοντέλα κτλ) , πράγμα όμως που δεν δικαιολογεί ένας τέτοιος ιός κατά την άποψή μου

και τέλος για μένα παίζει και το σενάριο , βγείτε έξω ό,τι έγινε έγινε η ζωή συνεχίζεται η οικονομία συνεχίζεται και υποτίμηση του γεγονότος.. δηλαδή θα υπάρχουν θάνατοι αλλά θα κάνουμε σα να μην υπάρχουν (αυτό άλλωστε έχει να κάνει και με το πώς το προβάλλουν τα μέσα), να κάνει τον κύκλο του μέχρι να τελειώσει 

ή κάποιος συνδυασμός των παραπάνω.. κανείς δεν μπορεί να ξέρει , ακόμα και αυτοί που υποτίθεται ότι πρέπει να ξέρουν, δεν ξέρουν 

Όσο και να ανέβει η ψυχολογία του κόσμου, η χώρα μας βασίζεται πολύ στον τουρισμό, ο οποίος κακά τα ψέματα δεν βλέπω να ανακάμπτει ούτε το 2021

Δημοσ.
Μόλις τώρα, s1mplement είπε

Εγώ πιστεύω ότι θα είναι όλα κλειστά μέχρι 30 Απρίλη σίγουρα

Το πολύ θα αντέξουμε μέχρι τα τέλη Μαίου, Ιούνιο σίγουρα πρέπει να ανοίξουμε υπό κάπιοες προυποθέσεις.

Εννοείται... και lockdown μέχρι τέλη Απρίλη είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο.
Πολλά επίσης θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και τι θα γίνει τελικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως τις μεγάλες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία).

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nickmanak είπε

Ολο αυτο επειδη καποιοι ασιατες τρωνε φιδια για κολατσιό!

Εγώ πάλι την μεγαλύτερη ευθύνη την ρίχνω στο καπιταλιστικό σύστημα και την παγκοσμιοποίηση...

ή μάλλον στην ανθρώπινη βλακεία, που δεν μπορεί να προστατευθεί από έναν ιό...

ή καλύτερα στους Ιταλούς που δεν πρόσεχαν και ξεπέρασαν τους κινέζους....

ή στους αγίους τόπους που προσελκύουν τόσους πιστούς από όλον το κόσμο...

ή την επιστήμη της ιατρικής που δεν μπορεί να προσφέρει άμεσα το φάρμακο για τον ιό...

ή το κράτος που δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση...

ή... ή... ή...

υπεύθυνους και ευθύνες μπορούμε να βρούμε και να ρίξουμε άπειρες... έχει νόημα να το κάνουμε όταν ατομικά οι ίδιοι τις μεταφέρουμε αλλού???

ΥΓ: μην το πάρεις προσωπικά... μονολογώ με αφορμή το ποστ σου...

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

Ο ιος αποδεδειγμενα δεν κατασκευαστηκε

Άδικα προσπαθείς... περιμένω και το άλλο με το 5g σε λίγο...

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nickmanak είπε

Αυτη η κατασταση περιορισμου θα διαρκεσει ως 2 Μαιου κατα τη γνωμη μου και θα πτωχευσει οικονομικα πολυ κοσμο. Θα καταστραφουν ζωες και επιχειρησεις και θα γινει πισωγυρισμα στην οικονομια πανω στη στιγμη που περιμεναμε να βγουμε εστω αχνά, απο το βαλτο της 10ετους κρισης. Ολο αυτο επειδη καποιοι ασιατες τρωνε φιδια για κολατσιό!

Πως ακριβώς θα πτωχεύσει ο κόσμος; Και για ποιους μιλάς συγκεκριμένα; Πως θα καταστραφούν ζωές; Οι επιχειρήσεις ποιες πάλι;

Υπάρχουν άνθρωποι που θα γίνουν πιο πλούσιοι από αυτή την κρίση. Κάποιες εταιρείες θα πρέπει να δουλέψουν παραπάνω ή να αλλάξουν σημαντικά πράγματα μέσα, να ζητήσουν βοήθεια, κτλ.

Εγώ προσωπικά δεν βλέπω πως σε 3 μήνες θα πεθάνουν και καταστραφούν όλοι. Το μετά θέλει σκέψη και δουλειά. 

2 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Εννοείται... και lockdown μέχρι τέλη Απρίλη είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο.
Πολλά επίσης θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και τι θα γίνει τελικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως τις μεγάλες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία).

η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα, να μπορεί να αποδείξει στον κόσμο ότι είναι σε ασφάλεια ο τουρίστας εδώ και δεν έχει να φοβηθεί.  Δηλαδή όποια χώρα θα είναι καλύτερη σε αυτό τον τομέα και θα πάρει τον περισσότερο τουρισμό. Ωραία αν καθαρίσουμε γρήγορα με λίγους θανάτους αλλά πρέπει να μπορούμε να διατηρήσουμε και να δεχτούμε/ελέγχουμε/τεστάρουμε

3 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Απ' ότι φαίνεται ο ιός απέδρασε........

Διάβασες το άρθρο; Οι μελέτες τέτοιου τύπου έπαψαν να τροφοδοτούνται. Και ο λόγος που αρχίσανε ήταν να μάθουμε τους κορωνοιούς που μπλέκονται με τις νυχτερίδες.

Αν ήταν εκείνος ο κορωνοιός τότε θα το είχε μάθει ο κόσμος λογικά. Δηλαδή αν γινόντουσαν οι μελέτες θα μπορούσαμε να ξέραμε ήδη πολλά για τους ιούς αυτής της φύσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Άδικα προσπαθείς... περιμένω και το άλλο με το 5g σε λίγο...

Τι να προσπαθω, 100 φορες δε θα ανεβαζουμε τα ιδια αρθρα. Αποδειξανε οτι δεν κατασκευαστηκε σε καποιο εργαστηριο.

Τωρα αν πιστευουν τις συνωμοσιες προβλημα τους

Επεξ/σία από najinblue3
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, cupra20vt είπε

Αυτά έλεγα εχτές και μερικοί μου την έλεγαν παραπεμπτοντας με σε λινκ με οδηγίες που είχε δώσει το κράτος.. ότι να ναι..πραγματικά.. 

Αστά... δυστηχώς πολλοί ζουν στο συννεφάκι της Disneyland και τρώνε χάπατο τις επίσημες οδηγίες και ανακοινώσεις, νομίζοντας ότι όλα αυτά γίνονται στον αυτόματο από όλους.

Όσο για αυτούς που δεν τηρούν την καραντίνα είναι λακαμάδες... αυτοί ειδικά που έρχονται από το εξωτερικό και δεν την τηρούν, είναι 100 φορές περισσότερο λακαμάδες.

«Είσαι Λακαμάς; Κάνε μία παύση!»

Αλλά πιο λακαμάδες από όλους είναι οι κρατικοί υπεύθυνοι που δεν νομοθετούν και δεν εφαρμόζουν πρόστιμα π.χ. των 1000€ τουλάχιστον, για αρχή στην ακριβώς πιο πάνω περίπτωση (όπως κάνει η Ταιβάν)... και μετά βλέπουμε και για τα υπόλοιπα.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/732538-κορωνοϊός-στην-ελλάδα/page/888/?tab=comments#comment-57782892

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

Τι να προσπαθω, 100 φορες δε θα ανεβαζουμε τα ιδια αρθρα. Αποδειξανε οτι δεν κατασκευαστηκε σε καποιο εργαστηριο.

Αν παρατηρήσεις τις αντιδράσεις θα καταλάβεις πολλά πράγματα, ο κόσμος ακόμα και τώρα δεν θέλει να μάθει...

Δεν θέλει να κουράσει το μυαλό του, θέλει εύκολα πράγματα που θα τα αντιληφθεί με την μία και που δεν θα του "κοστίσουν" και κάτι...

Ειλικρινά πόσοι πιστεύεις ότι έχουν αντιληφθεί την πραγματικά κρίσιμη στιγμή που ζούμε???

Δημοσ.

βρε που καταντήσαμε , έλεγα στον γιο μου για πλακα όταν ήταν πιο μικρός 
 ,θα σου πω ένα μυστικό αλλα μην το πεις σε κανέναν , και του λέω ψιθυριστά είμαι ninja , και όταν καμια φορα σκέφτομαι την αντίδραση του ακόμα γελάω , που να φανταστώ ότι θα έρθουν μέρες που θα κυκλοφορώ όντως με μάσκα

• Like 2
Δημοσ.

Τελικά οι μόνοι που μπορεί να είναι προετοιμασμένοι, είναι κάτι συνωμοσιολόγοι ψεκασμένοι που τους κοροϊδεύαμε και αυτοί έχουν κάνει ήδη τις καβάτζες τους για να την βγάλουν καθαρή κάνα τρίμηνο μακριά από τον "πολιτισμό"

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, najinblue3 είπε

Εμένα με διασκεδάζουν οι συνωμοσίες αυτές. Έχω και φίλη που μου λέει με σκέρτσο "Δεν μπορείς εσύ εμένα να με πείσεις πως όλα αυτά ήταν τυχαία"  και μετά αρχίζει σερί αδιάκοπο μονόλογο "ο Μπιλ Γκεϊτς που το ήξερε;;" κλπ κλπ. Μπορεί να είναι κακό γιατί κάποιοι απ'αυτούς δεν ακούνε από οδηγίες/εντολές, αλλά για τον ίδιο λόγο μπορεί και να αποδειχθεί καλό!!! Σίγουρα μια μερίδα του κόσμου ξαφνικά βρέθηκε σε μια κατάσταση μόνη της με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της, κάτι που μέχρι πρόσφατα σχεδόν ποτέ δεν έκανε. Κάπως έτσι ο καθένας μας έχει από τουλάχιστον έναν τέτοιο στο φατσοβιβλίο του. Όχι πως το κέντρο της ημιμάθειας (το ιντερνετ) βοηθάει.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 3
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Πότε λέτε να μας κλείσουν τελείως σπίτι; Έχει 3-4 μέρες που μας προετοιμάζουν οι δημοσιογράφοι

Θα μας είχαν κλείσει ήδη, αλλά τα Υπουργεία δεν είχαν έτοιμες τις λίστες λειτουργίας με προσωπικό ασφαλείας.

Μόλις ολοκληρωθούν οι λίστες, θα πέσει φουλ κλείσιμο.
Τώρα θα είναι αύριο, μεθαύριο, παραμεθαύριο; Πολύ σύντομα πάντως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...