Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

δεν δηλώνω καθόλου χαρούμενος για αυτό πάντως.. αλλά οκ πρέπει να γίνει 

ευτυχώς δεν είμαι σε φάση πρώτης γραμμής, αλλά έχει μεγάλη διαφορά από το να μπορώ να μείνω κλεισμένος και να ασχολούμαι με το πόσο επικίνδυνο είναι να κάνω μια βόλτα μερικά τετράγωνα 

μα ουτε εγω το ειπα με χαρα...και δυστυχως πρεπει να δουλευω αυτες τις μερες

• Like 1
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Σωστα ολοι αυτοι ειναι οι ευπαθεις δεν ειπα εγω οχι Αλλα και παλι ποιο ευκολο ειναι να περοιρισεις αυτούς απο όλους τους υπολοιπους και να λαβει το κράτος τα αναγκαια μετρα προστασιας και βοηθειας........

Το ερωτημα  ειναι οτι αφου και αλλιως θα κολησουμε ολοι και αυτο ειναι δεδομενο( και αν οχι στο τορινο ντου σιγουρα στο επομενο )ΠΩΣ προστατευομε τισ ευπαθείς ομαδες????????????????

Εκτος αν εχεις την αυταπατη οτι σε κανα  δυο μηνες ξεμπερδεψαμε και θα ψηνουμε αρνια...............

Δεν ειναι πιο εύκολο να απομονωσεις τους ευπαθείς, νομίζεις ότι ειναι, γιατί δεν ξέρεις ποιοι είναι αυτοί, μόνο εκτίμηση του αριθμού τους στο περίπου. Πιο εύκολο είναι να τους περιορίσεις όλους, διότι εκεί οποίος κυκλοφορεί ξέρεις ότι απαγορεύεται και σπάει μάτι. Δεν υπάρχει κάποια προστασία πέραν από το να είμαστε μέσα όσο περισσότερο γίνεται. Σχεδόν οι περισσότεροι θα κολλησουν αλλά δεν θέλουμε να πλακώσουν όλοι στα νοσοκομεία σε σύντομο χρονικό. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Για την ελληνική οικονομία που λέτε. Ο τουρισμος φέτος πιστεύω πως θα είναι χαμμενος ακόμα και να μην είχαμε καθόλου κρούσματα κορωνοιου. Με αυτά που γίνονται παγκοσμίως και ειδικά στην γειτονική μας Ιταλία δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψει κανένας εδώ. Ούτε από Ευρώπη ούτε από ΗΠΑ ούτε από Κίνα. Με αυτά τα δεδομένα μόνο τρικλοποδια δεν έχουμε φάει. Και ακόμα δεν ξερουμε τι θα γίνει με την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα. 

Άσε ο τουρισμός είναι να τον κλαίνε οι ρέγγες. Διάφοροι απλοί μεροκαματιάριδες περιμέναμε το καλοκαίρι για να βγάλουμε χρήματα, διάφορες επιχειρήσεις έχουν κάνει ανοίγματα γιατί περίμεναν όχι λουκέτο σε όλο τον κλάδο παγκοσμίως αλλά ανάπτυξη τρελή. Φαίνεται και στο εξωτερικό π.χ. απ'τον CEO των ξενοδοχείων Marriott που χθες είπε πως θα σταματήσει να παίρνει μισθό! (Ετοιμάζει φάση για Bail out;;; Ποιος ξέρει)

Θα βγούμε εμείς από όλο αυτό ποιος ξέρει πότε. Τότε διάφορες χώρες θα ανοίγουν σύνωρα, θα επιτρέπουν πτήσεις σε πολύ διαφορετικές φάσεις η μια απ'την άλλη. Όλες θα έχουν οικονομική κρίση η οποία θα αγγίζει σχεδόν όλους και κανένας δεν θα θέλει να πάρει αεροπλάνο να πάει σε ξένη χώρα. Άσε που οι αεροπορικές εταιρίες θα θέλουν bail out.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kOzanitisV είπε

πως δε γινεται..? οι Κινεζοι πως τα κλεισανε ολα.

Αλλα θα μου πεις αλλος λαος, διαφορετικη νοοτροπια, διαφορετικη πειθαρχεια, κομμουνιστικο καθεστως.

Παρολα αυτα καταφερανε και το γυρισανε το ματσακι..

δεν υπαρχει συγκριση.δεν εκλεισαν ολα.κλεισαν μια πολη και μπορούσαν την συντηρήσουν απο το υπολοιπο κρατος

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kOzanitisV είπε

πως δε γινεται..? οι Κινεζοι πως τα κλεισανε ολα.

Αλλα θα μου πεις αλλος λαος, διαφορετικη νοοτροπια, διαφορετικη πειθαρχεια, κομμουνιστικο καθεστως.

Παρολα αυτα καταφερανε και το γυρισανε το ματσακι..

δεν γίνεται υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να συμβούν, μακάρι να βγει να πει το κράτος να μην γίνει καμιά από αυτές να κάτσω σπίτι μου να λιώσω στα παιχνίδια 

εμένα ο μισθός θα μπει αυτόματα άλλωστε και υπάρχει χρήμα στην άκρη για αρκετό καιρό (εκτός αν το ευρώ γίνει χαρτοπετσέτα) , αν ήμουν υστερικός με το θέμα σαν μερικούς που διαβάζω εδώ θα έπρεπε να παίξω και παραίτητη και να αφήσω κόσμο ξεκρέμαστο 

τώρα μη μου λες για τους κινέζους, οι κινέζοι δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση γιατί αυτοί το άφησαν εξαρχής να ξεφύγει.. γιατί είναι μια χώρα που οι μισοί ζουν σε μεσαιωνικές συνθήκες και οι άλλοι μισοί ταξιδεύουν σε όλο το πλανήτη.. επίσης αυτά τα εκατομμύρια που έμειναν αποκλεισμένα τα τάιζαν υπερπολλαπλάσια εκατομμύρια απ'εξω. και αυτά τα μέτρα τα πήραν γιατί προφανώς και ήταν πιο ανυπάκουοι από μας , εμείς σε γενικές γραμμές μια χαρά αξιοπρεπώς το αντιμετωπίζουμε

το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε (σε ποιο βαθμό) και όλοι αυτοί οι φωστήρες που κρεμόμαστε από τα χείλη τους δεν έχουν κάποια σαφή απάντηση να δώσουν

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eri77 είπε

δεν υπαρχει συγκριση.δεν εκλεισαν ολα.κλεισαν μια πολη και μπορούσαν την συντηρήσουν απο το υπολοιπο κρατος

Δεν έκλεισαν μόνο μια πόλη. Ήταν τεράστια περιοχή. 

Έχεις τεράστιο δίκιο όμως σε αυτό που λες ότι τους συντηρούσε το υπόλοιπο κράτος. Είχε τα εργοστάσια η υπόλοιπη Κίνα για να τους προσφέρει τα πάντα. 

• Like 1
Δημοσ.

4 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Τα ίδια έβλεπα στην γειτονιά μου και δεν έχουμε θάλασσα μητε βουνό 😁.Είχαν μαζευτοι όλοι οι γείτονες παρεακια, αγκαλιές,ψησίματα κρεάτων. Τα πιτσιρίκια τρέχανε ανάμεσα στους ηλικιωμένους(τα μωρά τα είχανε αγκαλιά).Σε μια στιγμή,σκάει μύτη ένας από αυτούς και μου λέει" Άμα δεν βαριέσαι πέρνα μια βόλτα να δεις λίγο ένα pc μας κολλάει".

Έπρεπε να το δεις το pc. Και μετά, παίρνοντας σοβαρό ύφος, να του πεις:

«Κόλλησε. Κορωνοϊό.»

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gordonas είπε

Θα τα δώσει το κράτος γιατί θα του βγει πολύ φτηνότερα...

ναι μόνο που για να στα δώσει κάποιος σαν κι εμένα πρέπει να κάτσει να σε δηλώσει κι εσένα και την επιχείρησή σου, δεν θα μυρίσει το κράτος τα νύχια του

επίσης κάποιες εταιρείες που δεν πλήττονται πρέπει να αποδώσουν φπα για να φτάσει κάτι στο κράτος , αυτά πώς θα συμβούν; να κάτσουμε να παίξουμε playstation? 

για μένα προσωπικά μακάρι δεν έχω κάποιο άμεσο θέμα 

Δημοσ.

Ο τρόπος που είναι δομημένη η δυτική κοινωνία καθιστά αδιανόητη την αντιμετώπιση της επιδημίας όπως το έκανε η Κίνα, η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ-Κονγκ. 

Αυτό βέβαια ισχύει για αυτή την φορά που ήταν στην ουσία η παρθενική του δυτικού κόσμου με την μορφή που έχει μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. 

Την επόμενη φορά θα ξέρουμε τι να κάνουμε γιατί θα την έχουμε ακούσει στο άπειρο. Όπως το είχαν πάθει σε Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη κτλ. και ήταν έτοιμοι. 

Την επόμενη φορά και εμείς θα είμαστε πολύ περισσότερο έτοιμοι. 

Πάντως μην λέμε ότι οι Κινέζοι είναι πιο απείθαρχοι από τους Ευρωπαίους. Ακριβώς το αντίθετο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε αυτή τη φάση η παγκόσμια οικονομία θα αντιμετωπίσει συνθήκες ανάλογες ενός παγκόσμιου πολέμου. Στην ουσία θα υπολειτουργούν όλες οι μη απολύτως αναγκαίες δραστηριότητες, η κατανάλωση θα περιοριστεί επίσης στο να καλύπτει τις ζωτικές ανάγκες και λογικά όταν θα έρθει η θεραπεία θα έχουμε γρήγορη σχετικά ανάκαμψη μιας και σε αντίθεση με τον πόλεμο, δεν θα έχουν υποστεί ζημιές οι υποδομές αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία του ενεργού πληθυσμού.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, s1mplement είπε

Ένας γιατρός που έχει μεγάλο κανάλι στο youtube είπε ότι εαν τα κρούσματα θα πάψουν να εμφανίζονται σε μια χώρα για 28 μέρες τότε είνι πολύ καλή ένδειξη να σταμαστήσει το lockdown.

Οπότε είναι μια λύση, ειδικά που τα νούμερα είναι χαμηλά μέχρι στιγμής στην ελλαδα.

Επίσης κερδίζουμε χρόνο για να προετοιμαστεί το υγειονομικό σύστημα. Μετά δίνουμε χρόνο για να μελετηθεί ο ιός, αποφεύγουμε μεταλλάξεις, δίνουμε χρόνο για να γίνει μέλετη στο πως μπορεί να γίνει πιο άμεση ή πιο εύκολη η εξέταση αν είσαι φορέας ή όχι.

Και μετράει και η Ιστορία/εικόνα που θα έχει η Ελλάδα όταν τελειώσει το πράγμα. 

Αυτα που γραφεις ειναι ολα σωστα! Πιστευεις ομως μπορει να μην υπαρχει κρουσμα για 28 μερες???!!!!

Ξερεις κατι αρχιζει η αντιστροφη μετρηση στο να εχουμε σοβαρο οικονομικο προβλημα! Αν συνεχισει αυτη η ιστορια πιο πολυ θα μας απασχολει το οικονομικο παρα ο ιος! Ισα ισα θα λεμε οσοι εφυγαν γλυτωσαν απο την δυσπραγια!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

"Ακόμη το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ στη ΓΑΔΑ το τελευταίο 24 ωρο έχει γίνει προσπάθεια ανίχνευσης επαφών για 25  νέους ασθενείς με κοροναϊό κι υπάρχει ήδη ενημέρωση και αρχικά τηλεφωνικά τεστ σε 500 περίπου άτομα που έχουν έλθει σε επαφή μαζί τους."

Τηλεφωνικα τεστ 😁

Σε φαση σε παιρνει ο μπατσος, σου λεει βηξε ρε στο μικροφωνο

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gordonas είπε

Δεν έκλεισαν μόνο μια πόλη. Ήταν τεράστια περιοχή. 

ναι ναι,το ειπα για σχημα λογου..απλα για να γινει κατανοητο αυτο που ηθελα να πω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...