Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

ειπα εγω ποτε οτι δε θα χει επιπτωσεις? το θεμα ξεκινησε με αυτο που ειπα ο σπαιντερ πως η οικονομια καταστραφηκε και καλυτερα να μην γινοταν κανενας περιορισμος. και απαντησα ξεκαθαρα οτι με το να μην παρουμε μετρα καμια απολυτως σχεση το πληγμα στην οικονομια και την υγεια. ειναι lose-lose η κατασταση, το θεμα ειναι να διαλεξουμε το "καλυτερο" κακο και αυτο δεν ειναι να παμε να αρρωστησουμε/πεθανουμε ολοι..

Φίλτατε εγώ σου απάντησα επάνω στην λέξη τρικλοποδιά..Σε όλα τα άλλα συμφωνούμε.

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SPYRER_007 είπε

Σωστα ολοι αυτοι ειναι οι ευπαθεις δεν ειπα εγω οχι Αλλα και παλι ποιο ευκολο ειναι να περοιρισεις αυτούς απο όλους τους υπολοιπους και να λαβει το κράτος τα αναγκαια μετρα προστασιας και βοηθειας........

Το ερωτημα  ειναι οτι αφου και αλλιως θα κολησουμε ολοι και αυτο ειναι δεδομενο( και αν οχι στο τορινο ντου σιγουρα στο επομενο )ΠΩΣ προστατευομε τισ ευπαθείς ομαδες????????????????

Εκτος αν εχεις την αυταπατη οτι σε κανα  δυο μηνες ξεμπερδεψαμε και θα ψηνουμε αρνια...............

αν δε βρεθεί κάποιου είδους φαρμακευτική λύση/ορός/εμβόλιο σε ένα σχετικά σύντομο διάστημα τζάμπα η όλη φάση 

και νομίζω ότι αυτό ελπίζουν , διαφορετικά πάμε στα τυφλά μέχρι να βρούμε βράχο 

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Strigla είπε

Ψυχραιμία.

Καιρό είχε να ακουστεί μια ψυχραιμη φωνή 

Να γίνεις sticky 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kOzanitisV είπε

ταινιαρα με δυο εξαιρετικες ερμηνειες !!!

ναι πολύ καλή δεν το περίμενα ούτε ήξερα τι πραγματεύεται, απλά είχα ακούσει ότι είναι καλή

απλά τη βρήκα αρκετά επίκαιρη για προφανή λόγο :P

Δημοσ.

στην ιταλική τηλεόραση live ο πρωθυπουργός.αλλα μετρα,κλεινουν και τα εργοστασια.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, eri77 said:

στην ιταλική τηλεόραση live ο πρωθυπουργός.αλλα μετρα,κλεινουν και τα εργοστασια.

Μερικά εργοστάσια είχαν σταματησει παραγωγή πχ Ducati.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cupra20vt είπε

Φίλτατε εγώ σου απάντησα επάνω στην λέξη τρικλοποδιά..Σε όλα τα άλλα συμφωνούμε.

μαζι σου, αλλα εξηγω με πιο σκοπο χρησιμοποιησα τη λεξη. ηθελα να δωσω εμφαση οτι αν αφηναμε τον ιο ανεξελεγκτο (οχι οτι τωρα ειναι ελεγχομενος, αλλα προσπαθουμε ρε παιδι μου) τα πραγματα θα ηταν αφανταστα χειροτερα

παντως αναρωτιουνται ολοι που θα ειμαστε σε 2 μηνες. σε 2 δε ξερω, σε 3-4 θα ειμαστε ολοι στις παραλιες. τουλαχιστον ετσι πιστευω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, eri77 είπε

Ναι, μου τα έλεγε πριν λίγο φίλη μου που είναι Ιταλία. Το lock down στην πραγματικότητα είναι "σχεδόν όλοι πάνε κανονικά στις δουλειές τους με ένας θεός ξέρει τι συνθήκες". Μπορεί για αυτό τον λόγο να έχουν αργήσει να πιάσουν τα μέτρα.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

αν δε βρεθεί κάποιου είδους φαρμακευτική λύση/ορός/εμβόλιο σε ένα σχετικά σύντομο διάστημα τζάμπα η όλη φάση 

και νομίζω ότι αυτό ελπίζουν , διαφορετικά πάμε στα τυφλά μέχρι να βρούμε βράχο 

Αυτο εχω γραψει καποιες σελιδες πισω... Γραφω για περιοδο χαριτος και οτι δεν περιοριζουμε τον ιο αλλα τον καθυστερουμε..! Το προβλημα λυνεται μονο με εμβολιο!

Δημοσ.

Συνέντευξη με τη Μερόπη Μανταίου, γιατρό του νοσοκομείου Σωτηρια:
https://rproject.gr/article/oi-giatroi-sto-sotiria-spane-ti-siopi
Η Μερόπη Μανταίου*, γιατρός στο «Σωτηρία», στο οποίο χθες δεν υπήρχαν καν μάσκες για το προσωπικό,
μας μίλησε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Μια κατάσταση για την οποία υπάρχει
απόλυτη σιωπή από την πλειοψηφία των μεγάλων και συστημικών ΜΜΕ
. Τα όσα περιγράφει είναι απίστευτα.

Spoiler

Εχει και συνδικαλίστικη ιδιοτητα*, αλλα σε καθε περιπτωση σκεφτειτε: αν
θα θελατε (!) να εισαστε ασθενεις -η εργαζομενοι- σε οσα περιγραφονται 😷
*https://anoihtipoli.gr/biografika-ypoxifion/mantaiou-meropi

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Σωστα ολοι αυτοι ειναι οι ευπαθεις δεν ειπα εγω οχι Αλλα και παλι ποιο ευκολο ειναι να περοιρισεις αυτούς απο όλους τους υπολοιπους και να λαβει το κράτος τα αναγκαια μετρα προστασιας και βοηθειας........

Το ερωτημα  ειναι οτι αφου και αλλιως θα κολησουμε ολοι και αυτο ειναι δεδομενο( και αν οχι στο τορινο ντου σιγουρα στο επομενο )ΠΩΣ προστατευομε τισ ευπαθείς ομαδες????????????????

Εκτος αν εχεις την αυταπατη οτι σε κανα  δυο μηνες ξεμπερδεψαμε και θα ψηνουμε αρνια...............

Δεν μπορείς να περιορίσεις μόνο τις ευπαθείς ομάδες. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Πρακτικά. 

Εδώ με 1.000 ζόρια προσπαθούμε να επιβάλλουμε οριζόντια μέτρα και μου λες ότι υπάρχει τρόπος να βάλεις σε καραντίνα τις ευπαθείς ομάδες; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ.

Από την άλλη ποιος σου είπε ότι αυτοί που είναι κάτω από τα 60 δεν έχουν πρόβλημα; Επειδή έχουν χαμηλά ποσοστά θνησιμότητα; 0,5% ας πούμε; 

Αν αφήσουμε τον ιό να κάνει πάρτι, θα κόλλαγε χαλαρά το 50-60% μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι θα έβαζαν 30άρηδες έως 60άρηδες με πνευμονία μέχρι και στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ. 

Το σύστημα υγείας θα κατέρρεε και πάλι και η θνησιμότητα θα πήγαινε στο 3-5% στις ηλικίες 30-60. Εκεί θα μιλάγαμε για ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και άλλους τόσους με σοβαρές επιπλοκές. 

Έλεος. Δεν έχετε κατανοήσει καθόλου τα νούμερα. Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που κάνουν τον ιό τόσο προβληματικό:

1. Ο πολύ μεγάλος ρυθμός μετάδοσης του (2.5).

2. Η επιπλοκή που κάνει (πνευμονία) χρειάζεται πολύ ακριβό εξοπλισμό για να αντιμετωπισθεί.

Ο συνδυασμός 1&2 μας κάνει ΖΟΝΚ. 

Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέτρο πριν ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ μέχρι να βρεθεί θεραπεία. Τέλος. Εκτός και αν αποφασίσεις ότι θα ζήσεις σκηνές μεσαίωνα στα νοσοκομεία και στην κοινωνία και να θυσιάσεις το 5-8% του πληθυσμού σου και μετά θα είσαι ΟΚ. 

Αδιανόητα πράγματα και βλακώδη πράγματα σε επίπεδο "Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος".

Τα συζητάμε μόνο και μόνο επειδή οι Άγγλοι έχουν για πρωθυπουργό τον συγκεκριμένο τύπο. Σε 6-8 εβδομάδες ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ αλλά θα είναι ΑΡΓΑ.

Επεξ/σία από gordonas
  • Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sanjuro είπε

Ναι, μου τα έλεγε τώρα φίλη μου που είναι Ιταλία. Το lock down στην πραγματικότητα είναι "σχεδόν όλοι πάνε κανονικά στις δουλειές τους με ένας θεός ξέρει τι συνθήκες". Μπορεί για αυτό τον λόγο να έχουν αργήσει να πιάσουν τα μέτρα.

εχει,εχεις δικιο.κάπως έτσι ήταν η κατασταση

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...