Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, patclo είπε

Οι ιταλοί την πάτησαν γιατί ο ιος εκεί άρχισε να δουλεύει από τέλη γενάρη πιθανόν με πολλαπλά κρούσματα από κινέζους. Όταν άρχισαν να ψιλιάζονται μετά τις 20 φλεβάρη ότι κάτι τρέχει και άρχισαν να ανιχνεύουν 50 - 100 κρούσματα την ημέρα υπήρχαν ήδη 4-5 χιλιάδες φορείς. Μέχρι να πάρουν μέτρα οι φορείς ήταν 150 - 200 χιλιάδες και μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα δεν προλαβαινουν να θάβουν κόσμο.  Καθαρά θέμα τύχης είναι ότι δεν πάθαμε το ίδιο να έχει κολλήσει και εδώ κόσμος από τον γενάρη και να ψαχνόμασταν τώρα.

Ναι καπως ετσι ειδα να τα λεει και ενας γιατρος και μαλιστα ειχαν αρχικα κατι αυξημενα περιστατικα πνευμονιας αλλα δεν εδωσαν σημασια.

Ειναι δυνατον κανενας γιατρος να μην το ψιλιαστικε; Εν μεσω Κινας με το χαμο;

Κανενας Ιταλος γιατρος; Κανενας δεν ανησυχησε;

Who are you people που λενε;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SPYRER_007 είπε

Τοτε λοιπον γιατι δεν βαζει σε καραντινα τις ευπαθείς ομάδες μονο οσοτου βρεθει το εμβολιο και να αφησει τουσ άλλους να κολλήσουν.Ο κοσμος δεν πειθαρχεί γιατι η ολη ιστορια δεν βγαζει νοημα ,ειδεικα  αν απο τον Οκτώβριο εχουμε ξανα τα ιδια

Το έχουμε γράψει ενα εκατομμύριο φορές. Δεν πειράζει ας το πούμε άλλη μια μπας και το εμπεδώσουν κάποιοι. 

Ευπαθείς ομάδες ΔΕΝ είναι μόνο οι ηλικιωμένοι, αλλά και οι ΜΗ ηλικιωμένοι με παθήσεις και προβληματα η και κακές συνήθειες, ορισμένοι είναι ευπαθείς και δεν το ξέρουν μάλιστα. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγάλο, δεν ξέρω πόσο αλλά αναλογιζομενος πόσες παθήσεις υπαρχουν και πόσος κόσμος ταλαιπωρείται από διάφορα νοσήματα και χρόνια προβλήματα καταλαβαίνεις. 

Έστω ότι όλοι αυτοί κλειδώνονται στα σπίτια, αυτό θα γίνει κατά πρώτον μόνο αν το πράξουν με δική τους πρωτοβουλία και δεν μπορεί να τους υποχρεώσει το κράτος διότι δεν τους ξέρει όλους, δεν πάει με την ηλικία αυτό ούτε αν φαίνεσαι γερός η όχι. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος στην οικογένεια που θα τους φερνει τα απαραίτητα. 

Τώρα τι θα γίνει αν κολλησουν όλοι οι άλλοι ενώ οι ευπαθείς βρίσκονται κλεισμένοι μέσα; Πολυ απλά θα κολλησουν και εκείνοι κάποια στιγμή. Με νοσοκομεία και υγειονομικους φορείς ήδη να έχουν καταρρεύσει από όλους τους άλλους που θα έχουν συρρευσει πιο πριν. 

Να δω πότε θα το καταλάβουν κάποιοι ότι όλα αυτά που σχεδιαζε στην Αγγλία ο ακατανομαστος ήτανε ανούσιες ανοησίες. 

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, cupra20vt είπε

Εντάξει ότι πεις..τρικλοποδιά τρικλοποδιά.. Μιλάμε για την Ελλάδα πάντα ετσι;; μια χώρα λιωμένη στα μνημόνια..το μπαμ θα είναι μεγάλο και θα περάσουν χρόνια πολλά για να επανέλθει η χώρα εκεί που ήταν πριν 2 μήνες.. 

θα επαναλαβω την ερωτηση σου, για ελλαδα μιλαμε παντα, ετσι? γιατι και πριν 2 μηνες στα σκατα ειμασταν βουτηγμενοι.

απο κει και περα εκανα μια συγκριση, καταλαβαινεις την εννοια της συγκρισης φανταζομαι. οποτε εσυ θα προτιμουσες τη τακτικη "οποιος ζησει" ή τη καραντινα? πιστευεις οτι αν γραφαμε τον ιο στα @@ μας θα ηταν η οικονομια σε καλυτερη μοιρα?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

θα επαναλαβω την ερωτηση σου, για ελλαδα μιλαμε παντα, ετσι? γιατι και πριν 2 μηνες στα σκατα ειμασταν βουτηγμενοι.

απο κει και περα εκανα μια συγκριση, καταλαβαινεις την εννοια της συγκρισης φανταζομαι. οποτε εσυ θα προτιμουσες τη τακτικη "οποιος ζησει" ή τη καραντινα? πιστευεις οτι αν γραφαμε τον ιο στα @@ μας θα ηταν η οικονομια σε καλυτερη μοιρα?

Αυτό καταλαβες;;; κάνεις σύγκριση για ένα πράγμα το οποίο είναι άγνωστο και δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει, δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο, το πλήγμα στην οικονομία είναι τεράστιο.. είμαι υπέρ της καραντίνας και της συμμόρφωσης..αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι δεν υπάρχει μέση λύση.. και στην οικονομία και στην θνητότητα θα σε διαλύσει.. πριν 2 μήνες εάν ησουν στα σκατα ξανασυζηταμε πάλι μετά από 2 μήνες να δω που θα είμαστε...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, filipN είπε

Εξωφρενικό είναι να γίνονται τόσες αναρτήσεις από άτομα που δεν έχουν διαβάσει ή δεν έχουν κατανοήσει όσα γράφει ο FilipposMD από τις 27/2/20!

https://www.insomnia.gr/forums/topic/732538-κορωνοϊός-στην-ελλάδα/page/5/?tab=comments#comment-57738870

Αυτά που γράφει o FilipposMD έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα. Η Ιταλία γράφει 5.000 νεκρούς και δεν θέλω να γράψω καν το ανώτατο όριο που έχω στο μυαλό μου, κατανοώντας την διασπορά του ιού στους γείτονες. Τα ίδια σε Ισπανία, Αγγλία, ΗΠΑ.

Στην τελική ο FilipposMD ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ αυτό που υποστηρίζεις. 

Δημοσ.

Η αποστολή του Στρατού είναι, να εξασφαλίζει την άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει
την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας.

το αφηνω εδω να υπαρχει. για εσωτερικη χρηση ο στρατος δεν γινεται. οποιος το αποφασισει αυτοματος πρεπει να παει φυλακη ισοβια.

• Confused 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Strigla είπε

Ψυχραιμία.

αν θέλει πάντως κάποιος να την χάσει μπορεί να δει την ταινιά που είδα πρόσφατα, το lighthouse 

https://www.imdb.com/title/tt7984734/

είναι ο,τι πρέπει για να δούμε πώς θα πάει ο εγκλεισμός μετά από μερικές βδομάδες :lol: 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, cupra20vt είπε

Αυτό καταλαβες;;; κάνεις σύγκριση για ένα πράγμα το οποίο είναι άγνωστο και δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει, δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο, το πλήγμα στην οικονομία είναι τεράστιο.. είμαι υπέρ της καραντίνας και της συμμόρφωσης..αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι δεν υπάρχει μέση λύση.. και στην οικονομία και στην θνητότητα θα σε διαλύσει.. πριν 2 μήνες εάν ησουν στα σκατα ξανασυζηταμε πάλι μετά από 2 μήνες να δω που θα είμαστε...

ειπα εγω ποτε οτι δε θα χει επιπτωσεις? το θεμα ξεκινησε με αυτο που ειπε ο σπαιντερ πως η οικονομια καταστραφηκε και καλυτερα να μην γινοταν κανενας περιορισμος. και απαντησα ξεκαθαρα οτι με το να μην παρουμε μετρα καμια απολυτως σχεση το πληγμα στην οικονομια και την υγεια και το παρομοιασα με τρικλοποδια.

ειναι lose-lose η κατασταση, το θεμα ειναι να διαλεξουμε το "καλυτερο" κακο και αυτο δεν ειναι να παμε να αρρωστησουμε/πεθανουμε ολοι..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Το έχουμε γράψει ενα εκατομμύριο φορές. Δεν πειράζει ας το πούμε άλλη μια μπας και το εμπεδώσουν κάποιοι. 

Ευπαθείς ομάδες ΔΕΝ είναι μόνο οι ηλικιωμένοι, αλλά και οι ΜΗ ηλικιωμένοι με παθήσεις και προβληματα η και κακές συνήθειες, ορισμένοι είναι ευπαθείς και δεν το ξέρουν μάλιστα. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγάλο, δεν ξέρω πόσο αλλά αναλογιζομενος πόσες παθήσεις υπαρχουν και πόσος κόσμος ταλαιπωρείται από διάφορα νοσήματα και χρόνια προβλήματα καταλαβαίνεις. 

Έστω ότι όλοι αυτοί κλειδώνονται στα σπίτια, αυτό θα γίνει κατά πρώτον μόνο αν το πράξουν με δική τους πρωτοβουλία και δεν μπορεί να τους υποχρεώσει το κράτος διότι δεν τους ξέρει όλους, δεν πάει με την ηλικία αυτό ούτε αν φαίνεσαι γερός η όχι. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει κάποιος άλλος στην οικογένεια που θα τους φερνει τα απαραίτητα. 

Τώρα τι θα γίνει αν κολλησουν όλοι οι άλλοι ενώ οι ευπαθείς βρίσκονται κλεισμένοι μέσα; Πολυ απλά θα κολλησουν και εκείνοι κάποια στιγμή. Με νοσοκομεία και υγειονομικους φορείς ήδη να έχουν καταρρεύσει από όλους τους άλλους που θα έχουν συρρευσει πιο πριν. 

Να δω πότε θα το καταλάβουν κάποιοι ότι όλα αυτά που σχεδιαζε στην Αγγλία ο ακατανομαστος ήτανε ανούσιες ανοησίες. 

Σωστα ολοι αυτοι ειναι οι ευπαθεις δεν ειπα εγω οχι Αλλα και παλι ποιο ευκολο ειναι να περοιρισεις αυτούς απο όλους τους υπολοιπους και να λαβει το κράτος τα αναγκαια μετρα προστασιας και βοηθειας........

Το ερωτημα  ειναι οτι αφου και αλλιως θα κολησουμε ολοι και αυτο ειναι δεδομενο( και αν οχι στο τορινο ντου σιγουρα στο επομενο )ΠΩΣ προστατευομε τισ ευπαθείς ομαδες????????????????

Εκτος αν εχεις την αυταπατη οτι σε κανα  δυο μηνες ξεμπερδεψαμε και θα ψηνουμε αρνια...............

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Δηλαδή τι επίταξη έπρεπε να έχει γίνει ?

Τα έγραφα, τα αυτονόητα δηλαδή, σελίδες πριν και τα είδαμε αργότερα να τα ζητάνε διάφοροι Γιατροί...

Κάνουν στα ιδιωτικά τεστ με 200-300 ευρώ στους πλούσιους και τους διάσημους για να έχουν να τα βάλουν στο ινσταγκραμ ενώ δεν έχουν για τους γιατρούς και αυτούς που έχουν όλα τα συμπτώματα. Επίταξη όλων των εργαστηρίων. Θα ήταν προφανές αν δεν είχαν μάθει μερικοί να σκέφτονται νεοφιλελεδικα.

51 λεπτά πριν, Praetorian είπε

Ενημερωτικό site ανέβασε και η Google

https://www.google.com/covid19

Μέτριο μου φαίνεται. Περίμενα κάτι ΠΟΛΥ καλύτερο.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, cupra20vt είπε

ΟΚ, βρισκόμαστε στην μέση της λαίλαπας και είναι λογικό να υπάρχει μαυρίλα. 

Αν αποστασιοποιηθούμε όμως για λίγο, τότε θα δούμε τα πράγματα πιο καθαρά. Θεραπεία θα βρεθεί. Εμβόλιο θα υπάρχει σε 9-12 μήνες. Καταστροφή σε δομές των κρατών δεν υπάρχει. Δεν βομβαρδίστηκαν εργοστάσια, δεν καταστράφηκαν υποδομές, όλα παραμένουν στις θέσεις τους. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της επόμενης ημέρες είναι η ανασφάλεια και η πτώση της ψυχολογίας των πολιτών. Ένα μεγάλο κομμάτι της ανασφάλειας θα το αποκαταστήσουν οι όποιες θεραπείες. 

Η οικονομία των κρατών έχει ξεπεράσει απίστευτες καταστροφές στο παρελθόν. 100 φορές μεγαλύτερες από την σημερινή. 

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν μικρές, μεσαίες και μεγάλες οικονομικές τραγωδίες. Δυστυχώς. Στο σύνολο της όμως η οικονομία θα πάρει πάλι εμπρός και γρήγορα θα το ξεπεράσει.

Αρκεί να μιλάμε για ένα shutdown, το πολύ μέχρι τέλη Μαϊου. Από εκεί και πέρα, πράγματι χοντραίνει πολύ το πράγμα. Όχι μόνο για την Ελλάδα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...