Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από όταν έκλεισαν τα σχολεία και άρχισαν οι τηλε-εργασίες ξεκίνησαν να φεύγουν πολλοί για τα χωριά-εξωχικά...

Αυτό το Παρασκευοσάββατο έφυγαν οι τελευταίοι...

• Like 2
  • Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Κι εμεις έχουμε ανθρωπους στην επαρχια αδελφέ. Ναι έχουν έρθει κάποιοι Αθηναίοι από τις προηγούμενες ημέρες αλλά σε καμία περίπτωση ο χαμός που έχει κυκλοφορήσει. Αυτο ομως δεν έγινε με τη χθεσινη υποτιθέμενη μεγάλη έξοδο αλλά το τελευταίο 10ημερο.

Δεν ξερω για ποια επαρχια μιλας.
Σε πολλες εχει οντως γινει ο χαμος που εχει κυκλοφορησει.
Και να σου πω και κατι,και μια οικογένεια να ερθει παλι φαουλ ειναι γιατι κανεις δεν ειπε πηγαινετε σε χωρια,οποτε το ποσοι εχουν ερθει προσωπικά δεν με αφορα,με αφορα οτι εχουν ερθει.

Δημοσ.

Μπορεί να να φουσκώσουν κάπως οι δημοσιογράφοι, αλλά εδώ που μένω τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει και αραιώνουν αρκετά.
Τέτοια αραίωση παρατηρείται κάθε χρόνο από τέλη Ιουνίου (και κορυφώνεται τον Αύγουστο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kirileman είπε

Έχουμε μπει σε λούπα. Πάμε πάλι. Όσο κινδυνεύει ο φούρναρης στην Αθήνα από εμένα, άλλο τόσο κινδυνεύει και ο φούρναρης στον Ωρωπό. Και δεν έφυγα, θεωρητική ήταν η συζήτηση. Δεν έφυγα γιατί στην Αθήνα μένω έτσι και αλλιώς σε μονοκατοικία και γιατί προτιμώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα νοσοκομεία της Αθήνας. Αυτός θα ήταν και ο βασικός λόγος για να μην πάω σε ένα απομακρυσμένο χωριό, όχι για να μην κολλήσω τους ηλικιωμένους εκεί (σημαντικό και αυτό, αλλά όχι το μείζον για εμένα), αλλά γιατί αν πάθω κάτι εκεί, θα έχω θέμα. Αν έμενα σε πολυκατοικία, ίσως την είχα κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα, ίσως όχι. Μην ξαναμπούμε τώρα στην κουβέντα για το αν θα βγω να ψωνίσω εκεί και τον καημένο τον Θανάση στο Δήλεσι που θα κολλήσει από εμένα όταν θα πάω να πάρω ψωμί, γιατί κουράστηκα. Η κυβέρνηση καλά κάνει ό,τι κάνει για να ελέγξει και να προστατεύσει τις μάζες και ο καθένας ξεχωριστά έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά του. Family, που λέει και ο Dominic Torreto.

Οχι δεν κινδυνευει το ιδιο ο φουρναρης ...στο καθε χωριο που θα πας, με τον φουρναρη στην Αθηνα.

Το λες και μονος σου εξαλλου. Πως ενας απο τους λογους που το σκεφτεσαι να πας, ειναι γιατι αν παθεις κατι εκει θα εχεις θεμα!

Και φυσικα δεν ειναι ο μονος λογος που αυτη η ανευθυνοτητα χιλιαδων ''εκδρομεων'' ειναι κατακριτεα ως εγκληματικη.

8 ώρες πριν, kirileman είπε

Όχι, θα έχω τους άλλους δίπλα μου, από πάνω, από κάτω κλπ να βήχουν μέρα-νύχτα ή να μπαινοβγαίνουν χωρίς καμιά προστασία και θα τρέμω για το πότε θα την φάω από αιωρούμενα σταγονίδια στη σκάλα, στην είσοδο ή στο ασανσέρ, ενώ έχω την επιλογή να απομονωθώ 60χλμ πιο πέρα, στο δικό μου σπίτι, στο δικό μου κτήμα, και όλα αυτά για να μην με χαρακτηρίσουν "παρτάκια" οι "γιατροί χωρίς σύνορα" του insomnia. Sure.

Δυστυχως εισαι ο ορισμος του παρτακια χωρις κανενα αισθημα ευθυνης.

7 ώρες πριν, kirileman είπε

Στην εξοχή μπορείς να ασχοληθείς με τον κήπο σου ή να βγεις βόλτα με το σκύλο χωρίς να φοβάσαι ότι θα συναντηθείς με κάποιον φορέα του ιού. Θεωρείς ότι αυτά δεν είναι ευεργετικά για τη ψυχική υγεία κάποιου και είναι προτιμότερο να μείνει φυλακισμένος σε 4 τοίχους;

Οχι ειναι προτιμοτερο να σουλατσαρουμε σε χωρια και σε εκδρομες να διασπειρουμε τον ιο σε καθε περιοχη της χωρας.

6 ώρες πριν, kirileman είπε

Σε αντίθεση με αυτά που λένε κάποιοι, άργησαν να κλείσουν σχολεία, καφέ κλπ, άργησαν να σταματήσουν πτήσεις κλπ. Τα κλιμακωτά μέτρα βοηθούν στην καλύτερη αποδοχή από το λαό, αλλά δεν βοηθούν στην αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

Εδω συμφωνω μαζι σου, αλλα LOL! Μου αρεσει που προτεινεις και μετρα κατα της εξαπλωσης του ιου.

Επεξ/σία από crom251
  • Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και να τονίσουμε και αυτό.

Πριν 25 μέρες μιλούσαμε για μια γριπη και οτι τα θυματα της ειναι περισσότερα απ οτι του Κορονοιού (και εδω έχουν γραφτει αυτά και μάλιστα συμφωνουσαμε διοτι αυτά ξέραμε)

Πριν 15 μέρες αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε πως τα πράγματα ειναι σοβαρά και ζητηθηκε να κλεισουν τα σχολεία

Από εκείνη τη Τετάρτη και μετά οι εξελιξεις ειναι ραγδαίες. Πολλοί έφυγαν για να πάνε στους δικους τους ανθρωπους τη περασμένη εβδομάδα Σου λέει θα πάω εκει να κάτσω καραντινα με τους δικούς μου. Ως σκέψη δεν ηταν κακή. Το λάθος ηταν πως δεν υπήρχε ως τοτε τέτοια ενημέρωση. Απο τη Δευτέρα άρχισαν να λένε πως ο ιός κολλάει πολύ ευκολα, να ειμαστε σε αποσταση 2 μέτρων. Τα 2 μέτρα έγιναν 4. 

Κάπου τη Τετάρτη μας ειπαν να μη πάμε επαρχία.

Οπως καταλαβαίνετε, ειναι κάτι που τωρα το μαθαίνουμε. Διότι αν το ήξεραν θα ειχαν αποκλείσει τα πάντα.

Βρηκε κανεις συγκριτικό διάγραμμα κρουσμάτων Ιταλίας με Ελλάδα?

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, opera είπε

57 εκατομμύρια νεκροί το 2017 δείτε τις αιτίες

https://ourworldindata.org/causes-of-death

αυτοί δεν έγιναν είδηση

Και στον 2ο Παγκόσμιο πέθαναν 75 εκατομμύρια σε ~10 χρόνια, με την λογική σου σε αυτά τα 10 χρόνια πέθαναν 500 εκατομμύρια, κακώς έγινε είδηση ο πόλεμος...

Στα νέα της ημέρας, σήμερα έβγαλε ανακοίνωση το ΕΚΑΒ Καστοριάς  πως πολύς κόσμος έκανε την βόλτα του,ποδήλατο του γύρω από την λίμνη που είναι  ο δρόμος για το νοσοκομείο και δεν μπορούσε να περάσει το ασθενοφόρο. Σε έναν δρόμο που ούτως η άλλως είναι στενός και ένα νοσοκομείο σε λάθος θέση! Επίσης πέθανε και η μητέρα (81 χρονών) ενός από τα  θύματα του κορονωιού (εργαζόμενος στο νοσοκομείο) είχε θέμα βέβαια και θα φανεί αν είχε τον ιό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dannie είπε

Ποια μετρα;;;Οταν απαγορεψαν το καρναβαλι ο κοσμος δεν μαζευτηκε σε διαφορες πολεις;;Κοσμος και φερυμποτ δεν πηγαινοερχοντουσαν απο την Ιταλια(ποτε εκλεισε τα συνορα με την ιταλια;);;;Ενω θα επρεπε να ειχε απαγορεψει κοσμο να πηγαινει στην επαρχια δεν τους αφησε και δεν ξερουμε τι εξελιξεις θα εχουμε.Νομιζω οτι κανενας ελεγχος σοβαρος δεν εχει γινει και σε αυτους που ηρθαν απο αγγλια και αλλες πολεις.Η Ελλαδα και το 1/5 να παθει απο οτι εχει παθει η Ιταλια θα γινει χαμος...!

Θεωρω οτι πολυ νωρις πηραμε μετρα κλεισιματος των παντων. Σε καμια 15 μερες δεν θα εχουμε outbreak ουτε το 1/5 της Ιταλιας που νομιζεις αλλα περιορισμο του ιου. Το βιντεο μου σου αρεσε;

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ.

Πολλοί μπέρδεψαν το μένουμε σπίτι (στη βάση μας) με το μένουμε στο εξοχικό/χωριό. 

Για να δούμε τι θα μας πει αύριο ο Τάκης. Θα γίνει απαγόρευση κυκλοφορίας (μπας και σώσουμε τους δικούς μας) ή θα αναφέρει ότι πάμε καλά (άρα όλοι θα βγουν ξανά στους δρόμους);

Δημοσ.
Just now, ObeyWario! said:

Πότε λέτε να μας κλείσουν τελείως σπίτι; Έχει 3-4 μέρες που μας προετοιμάζουν οι δημοσιογράφοι

Μεχρι Τεταρτη το πολυ.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως κακά τα ψέματα επειδή παρακολουθώ τον Τσιονδρα από την αρχή, σήμερα δεν τον είδα και πολύ καλά.. Κάποια στιγμή νόμιζα ότι θα ξεσπουσε και θα άρχιζε τα καντήλια μπας και βάλουμε μυαλό.. Πολύ πίεση και συγκίνηση σήμερα.. 

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Πότε λέτε να μας κλείσουν τελείως σπίτι; Έχει 3-4 μέρες που μας προετοιμάζουν οι δημοσιογράφοι

Ψηφίζω απο Τρίτη 

Δημοσ.
Just now, cupra20vt said:

Πάντως κακά τα ψέματα επειδή παρακολουθώ τον Τσιονδρα από την αρχή, σήμερα δεν τον είδα και πολύ καλά.. Κάποια στιγμή νόμιζα ότι θα ξεσπουσε και θα άρχιζε τα καντήλια μπας και βάλουμε μυαλό.. Πολύ πίεση και συγκίνηση σήμερα.. 

Πρέπει να του έφυγε ένα δάκρυ σήμερα.

Απηυδησε ο άνθρωπος με την απανθρωπιά μας

3 minutes ago, ObeyWario! said:

Ελπίζω από Δευτέρα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, VaJohn είπε

Μεχρι Τεταρτη το πολυ.

Θα ταιριάζει πάντως, αντί να βγει ο στρατός για παρέλαση, θα βγει για απογόρευση κυκλοφορίας!

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...