Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Snoob

Τηρείτε τα παρακάτω, παρακαλώ:

1. Βάζετε πηγές στις ειδήσεις που μεταφέρετε. Ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό, που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία σε όσους το διαβάσουν.

2. Μην αναπαράγετε γιατροσόφια, μαντζούνια και αυτοσχέδια "μέτρα προστασίας". 

3. Γράφετε κόσμια.

4. Αν εντοπίσετε μήνυμα  που κρίνετε πως χρειάζεται παρέμβαση συντονιστή, στείλτε αναφορά και αποφύγετε κάθε σχολιασμό, παράθεση κτλ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Και η αρχική τακτική του Μπόρις δε Μπλέιντ γινόταν πράξη για κάποιες μέρες, αλλά μια χαρά την (κατα)κρίναμε. Την τακτική του Τσιόδρα γιατί δεν πρέπει να την κρίνουμε και να τη συγκρίνουμε; Επειδή είναι ψάλτης;

Δεν είπα να μην την κρίνεις, αλλά να την κρίνεις με στοιχεία, και μάλιστα στο σύνολο τους, και όχι με θεωρίες...

• Απαντ. 15,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Malthador είπε

Άρα σαν σωστός επιστήμονας θα μπορούσε να πει απλά «δεν έχω δεδομένα για να ξέρω».

Εκτός κι αν υπάρχει agenda από πίσω. Ή εκτός κι αν δεν είναι καλός επιστήμονας (που δεν το πιστεύω βάσει CV).

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχει το ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου. Δεν θα κάνω πολιτικό σχόλιο, αλλά να μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα πάντα είναι πολιτική.

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kirileman είπε

κρίνουμε; Επειδή είναι ψάλτης;

Αυτό τι σχέση έχει με το θέμα του Covid 19 ? 

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, eliasjuve είπε

Έβγαλε το Star έναν ψυχολόγο να μιλήσει για το τι να κάνουμε κλεισμένοι στο σπίτι και λέει εκείνος να κρατάμε το μυαλό μας απασχολημένο, να μην μένουμε κολλημένοι στις ειδήσεις στο ίντερνετ και στα δελτία...

Το αποτέλεσμα ήταν να τον κόψει με συνοπτικές διαδικασίες.

Έκλαψα λίγο.. 😆

Πάλι καλά που έχω kodi γιατι θα χα πέσει σε κατάθλιψη.ολη μέρα για τον κορωνοιο λένε.εννοητε πως πρέπει να ενημερώνουν αλλα το παρακαναν θέλει και κάποια ψυχαγωγικά προγράμματα για τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kirileman είπε

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχει το ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου. Δεν θα κάνω πολιτικό σχόλιο, αλλά να μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα πάντα είναι πολιτική.

Το σωστό είναι υπό τον κυβερνητικό μανδύα, ιατρός είναι και λειτουργεί έτσι...

Δημοσ.

Φαίνεται να υπάρχει εσωτερική διαμάχη σε πολλά κράτη για την πορεία αντιμετώπισης. Δεν είναι μόνος του ο Εγγλέζος και ο Τραμπάκουλας. Στα σχέδια όλα εύκολα φαίνονται, στην πράξη όμως μπορεί να γίνει της κακομοίρας.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Και μια βάση δεδομένων για όσους ασχολούνται σοβαρά με το θέμα από τον επίσης αξιόλογο επιστήμονα Θοδωρή Καράμπελα

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56?fbclid=IwAR37bGpX7bg_xa7c7R045CvPUhKz1BBadthc0um2fg5xRwA_d3bdqCodEjU

Αντιγράφω από τον τοίχο του κ. Αργυρού

Ο φίλος και συνάδελφος Θοδωρής Καραμπέλας μου έστειλε πρόσφατα την πιο συνοπτική, λογική και ακριβή περίληψη της κατάστασης Covid-19 Χρειάζονται περίπου 5-10 λεπτά για να διαβάσετε, αλλά αξίζει τον κόπο και τον κόπο, ειδικά αν αναρωτιέστε πόσο θα διαρκέσει αυτή η πανδημία.
Περιλαμβάνει την εργασία πολιτικής (για ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο) από το Imperial College και αναδεικνύει τη λέξη κλειδί όλης της πανδημίας "Time". Πρέπει να κερδίσουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Από το άρθρο.

spacer.png

spacer.png

Η Νότια Κορέα ξεχωρίζει.

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 1
Δημοσ.

μεχρι τον αλλο μηνα θα εχουμε σιγουρα 2500 κρουσματα και μεχρι τελος μαιου σιγουρα 5000 στην χωρα μας, μην βγαινετε εξω καθολου, ειναι τοσο απλο, και ολα θα στρωσουν!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aurumnus είπε

Από το άρθρο.

spacer.png

spacer.png

Η Νότια Κορέα ξεχωρίζει.

Το σταθεροποίησαν σε σχέση με τους υπόλοιπους, αυτο δεν εννοείς?

Το γράφημα της Ιταλίας ειναι συγκλονιστικό!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Αν κάποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί λέξεις όπως  "καθαρή ενημέρωση", "αρμοδιοι για φάρμακα ειναι μόνο οι γιατροί", αλλά παράλληλα δεν έχει κανένα προβλημα να επιβραβεύει την άποψη χρηστών που υποστηρίζουν οτι ειναι γιατροί (το πιθανότερο ειναι να ειναι, το αντιλαμβάνεσαι από τον τρόπο που γράφει κάποιος), τότε δεν έχω πρόβλημα.

Πολύ πρόσφατα η άποψη μέλους του φόρουμ (γιατρού), είχε γινει pinned. Χωρις κάποιες πηγές. Απλώς η άποψή του. (προς Θεού δε τον κατηγορώ τον άνθρωπο, ίσα ίσα. Κι εγω του έχω κάνει ερωτήσεις πολλές φορές και σέβομαι την αποψή του)

Εδω σας κοινοποιώ μια έρευνα, με επιστημονικές πηγές, καθαρά για ενημερωτικο σκοπό ωστε να δειτε σε τι φάση βρισκομαστε διοτι ολοι τα ιδια ρωτάνε και οι απαντήσεις ειναι συνήθως υποθετικές. 

Καμια σχεση το ποστ αυτου που εγινε pinned με το δικο σου, που δεν εισαι γιατρος. Οτι του φανει...

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Καμια αξια δεν εχουν τα charts απο τη στιγμη που καθε χωρα εχει διαφορετικη πολιτικη στην χρηση test και φυσικα διαφορετικα αποθεματα. Ακομη κι αν θεωρησουμε οτι ολοι ειναι απολυτα μεθοδικοι και ειλικρινεις στις αναφορες των θανατων. Συζητηση καφενειου που γινεται εδω επειδη τα καφενεια ειναι κλειστα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν είπα να μην την κρίνεις, αλλά να την κρίνεις με στοιχεία, και μάλιστα στο σύνολο τους, και όχι με θεωρίες...

Εγώ δεν θα κρίνω, λινκς θα βάλω.
https://tvxs.gr/news/ellada/ereynitria-sto-tvxsgr-gia-koronaio-xoris-elegxoys-tha-pame-se-deytero-lock-down
Η Σ. Παρασκευοπούλου, εξηγεί πως ο λόγος που σύνταξαν οι 13 επιστήμονες την επιστολή προς την πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, είναι η ανησυχία που προκάλεσε στην επιστημονική κοινότητα, το γεγονός ότι στην Ελλάδα ελέγχονται μόνο τα βαριά περιστατικά και δεν ακολουθείται η οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στην ερώτηση μας, αν υπάρχει η δυνατότητα, απαντάει θετικά. «Υπάρχουν τα τμήματα Βιολογίας που μπορούν να πραγματοποιήσουν τεστ, υπάρχει η υποδομή, αρκεί να κληθούν περισσότεροι βιολόγοι να συνδράμουν και να αξιοποιηθούν τα αντιδραστήρια που υπάρχουν. Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να ζητηθεί βοήθεια από τον ΠΟΥ που έχει αντιδραστήρια αναφοράς. Είναι ξεκάθαρα πολιτική απόφαση (τζιζ).»

• Like 3
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, nikos1984 είπε

Εν τω μεταξυ για το κρουσμα:

"Δόθηκε η εντολή στον αρμόδιο γιατρό του ΕΟΔΥ στο νομό Λασιθίου, να ιχνηλατήσει την ευρύτερη περιοχή Μακρύ Γιαλού - Κουτσουρά για τις επαφές τις γυναίκας. Όπως επίσης και στο χωριό Άγιος Στέφανος, όπου περισσότερο από το 60% των κατοικιών είναι εξοχικές και είναι ιδιοκτησίες Βρετανών.

Πολλοί από αυτούς το τελευταίο διάστημα κατέβηκαν στην Κρήτη και είχαν επαφές με την γυναίκα, λόγω της επαγγελματικής της δραστηριότητας."

https://www.neakriti.gr/?fbclid=IwAR2paJ5x1wRzxZPpgLTy2bGArUDGae272zLVE5KkLPjHYroJ-hXDZtUwJVI

Ρε κλειστε τα συνορα την τρελα μου μεσα. Τι περιμενετε τοσες μερες; Κλειστε λιμανια - αεροδρομια, μονο οι τροφοδοσιες να περνανε.

Ειμαι απο Ιεραπετρα που ειναι δίπλα στον Μακρύ Γιαλο , ορίστε τι ειχα γραψει πριν 11 μερες ........

Στις 10/3/2020 στις 11:16 ΜΜ, Votritis είπε

Πάντως την προηγούμενη εβδομαδα που ειχα παει στο τοπικο Λιντλ μου εκανε εντύπωση ποσους ξενους ειχε  για αυτη την εποχη , πρεπει να εχουν κατεβει πρόωρα απο την βόρεια ευρωπη ανθρώποι που εχουν σπίτια εδω.

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...